Fórum témák
» Több friss téma |
Most már sikerül tökéletesen inicializálni a kijelzőt, mégegyszer köszi a segítséget!
Csak van még egy kis probléma: nem sikerül a kijelzőt 2 soros módba rakni. Hiába adom ki a funkció parancsot, valamiért nem sikerül. :nemtudom:
Orulok hogy mukodik.
2 soros modra nem nagyon tudok mit mondani. A 'parancs' kiadasa utani idozitesekkel lehet szorakozni,de gondolom ezt mar megtetted. Amugy mibol gondolod hogy nem 2 soros modban van?
Már sikerült ezt is megoldani!
Csak felületesen olvastam el a hsz-edet. A kijelző bekapcs, kurzor utasítást másképp értelmeztem. A következőt kellet volna beírni: "//kijelzo ki,curzor ki,blink ki LCD_PORT = 0 toggle_Enable DB7 = 1 toggle_Enable var tobbet mint 39us" Én pont nem ezt csináltam, hanem mindent bekapcsoltam, mivel gondoltam elírtad vagy valami..., na meg mi értelme van inicializáláskor kikapcsolni mindent . Már átírtam a progimat és tökéletesen müxik!! Csak azzal egészítettem ki, hogy ini. után bekapcsoltam a kijelzőt, kurzort, aztán lehet küldeni az LCD-re a hülyeséget.
Orulok hogy vegre jo lett.
Idézet: „mivel gondoltam elírtad vagy valami.” Probalok leheto legjobban odafigyelni hogy ne vezessek felre senkit.
Sziasztok
Van egy 4*40-es kijelzőm, már elég rég óta rendesen üzemel a gépre kötve, de tegnap, egyik pillanatról a másikra a 3. és 4. sor első 8 karakterét nem írja ki. Ha a kontrasztot felcsavarom teljesen, akkor is ez a 16 karakter üres marad... nem hiszem, hogy a vezérlés lenne a hibás, mert akkor a kontraszt állítással az a 16 karakter is változna, egyébként másik vezérlő progival is próbáltam, de mégsem jó. Remélem tud valaki segíteni, mert nem volt olcsó ez a kijelző, és nagyon sajnálnám, ha így kellene használnom.
Nagyon elképzelhető, hogy a kijelző vezérlésében van a hiba, nem a meghajtó progban. Nem érte valamilyen *káros mechanikai behatás* a paneljét?
nem, erre már én is gondoltam.
Pedig csak a display panelon lesz hiba szerintem. valamelyik ic megadta magát talán?
nagyon remélem, hogy nem. Szerintetek egy kijelző szétszerelés, összerakás segíthet?
Lehet, mert elképzelhető hogy egy oszlop csatlakozása oxidálódott el vagy sérült meg.
4*40 karakteres LCD-nél ált. 2 vezérlő IC van, szóval fennáll az az esély is, hogy az egyik megadta magát. Ez esetben csak a csere segíthet, ha egy hasonló panelról leapplikálod és kicseréled a mostanival... Üdv. deguss
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni LCD vásárlás ügyében... A lomex KFT-nél láttam LCD kijelzőket, itt az oldaluk címe meg is nézhetnétek őket... www.lomex.hu Az oldal közepén van egy csomó alkatrész lefényképezve -hangszóró, trafó, relé...- az utólsó előttire kattintsatok rá, azok az LCD kijelzők! Ha a kijelzőkre kattintotok akkor megjelenik az adatlapja, ami szerint mindeggyik a 16A1-es sorozatból való. Ez mit jelent? OLvastam itt az oldalon egy cikket. Gondolom ezek nem HD44780 tipusú meghajtó IC-vel kélszültek, de vajon kompatibilis vele? Erre kérem a válaszotokat. ÉS még egy kérdés! Lehet-e LCD elé diszelőlapot venni? Ha beépítem dobozba ne látszódjanak a csúnya reszelésnyomok a kivágott résznél! Köszönöm a válaszotokat! Üdv
Hello!
A Displaytech 16Ax széria HD44780 kompatibilis... elég stabilak! Beépítő keretet is lehet venni hozzá azthiszem.
Helló
Köszönöm a válaszodat! És ezek is SMD ledes háttérvilágításúak, tehát az egész felületet világítja? Üdv
Bocs, még egy kdés...
Amit én kinéztem magamnak a következő sorozatból valók: -162B -162F ezek is kompatibilisek a HD44780-val?
A 164A lemaradt
Tehát ezeknek a HD44780 kompatibilitása érdekelne: -162B -162F -164A üdv
Természetesen!
A 16 azt jelenti hogy ennyi karakter van egy sorban, az utána lévő szám jelenti a sorok számát. A betük azthiszem a háttérvilágításra utalnak. A világítás ledekkel történik, egy lapra vannak rápréselve a LEDek (tok nélkül), majd ez van leöntve valami átlátszó gyantával. Szóval teljesen homogén fényt ad.
Szia!
Én pont így kötöttem be és beletöltöttem a progidat, de nekem az égvilágon semmi nem jelenikm eg a kijelzőn? Tudnál segíteni mi lehet a gond?
Basszus alapból LVP-t állítottam be. Ki kell szedni égetés előtt az LVP melől a pipát.
Kiszedtem.
Még mindig nem jó vmi :nemtudom:
Megvan a hiba, bekrepált az LCD, másikkal tökéletes
Köszönöm! :puszi:
kicsit más....
nem nagyon ismerem ezt a fórumot .... itt legalább olvasgattok ezért írom ide ... bocs még1X Lenne nekem 1 kijelzőm LCD.. jó nagy ....9,5 " namármost nem találok róla semmit a neten ,hátha tudtok segíteni ezek vannak reá írva :TLX 8102S C3X és LRS8102S-R2CE köszi
Toshiba Notiból van, SVGA felbontású.
Lábkiosztást nem találtam hozzá. Nyálazd végig a guglit, és itt a Latptop LCD PC-re című topikot hátha valaki már foglalkozott ezzel.
Van az...
Én találtam. "TLX 8102s" lcd a varázsszó. De szerintem a laptop LCD-s topikban folytassuk.
hali
van 1 lcd-ém amit 1 faxból szedtem ki de sehogy nem birom beaktiválni ks0065 és ks0066 chip van rajta, panelra meg kp-03 van irva amit találtam adatlapot az lcdéröl aszerint köntötem be az lcd müködik mi lehet a vajon gond???
Ez HD44780 kompatibilis kell legyen. Mivel akarod hajtani? PIC-kel vagy PC-vel? Ha ráadod a tápfeszt, a felső sorban megjelennek a "kockák"? Ha nem, akkor a kontraszt nincs jól beállítva. Próbáld földre kötni.
már probáltam
ks0066 az HD44780 kompatibilis ahogy olvasgattam a hsz-t
PC-vel akarom meghajtani csak nem sok sikerrel
"az elözö hsz-bol ez kimaradt" |
Bejelentkezés
Hirdetés |