Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Üzemanyagszint mérő
 
Témaindító: csaadaam, idő: Júl 2, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 18
(#) poros válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Ha állod a posta költséget és feltudod használni azt ami a képen van .Neked adom mielőtt még felgyújtod vagy felrobbantod magadat :yes: . KB 10-11 centimétert mozog az úszó és 44mm a legnagyobb átmérője direktben 0.8A tud kacsolni. Ha belefér a tartály furatába minden át alakítás nélkül jó lenne. A megbontását nem ajánlom mert a benzin megtalál minden kis rést és beszivárog az úszóházba. Ha az megtörténik lent marad, és már nem látja el azt a feladatot amit szeretnél. Amúgy egy olaj tartályban volt szint érzékelő.
(#) jdani válasza poros hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Kicsi a szint amit mér, és nem tudom hogy belefogatni a tartályba. ez a szutyi reed relés meg nem sikerült. 3at vettem, mind a 3 eltört
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Ne bántsd a lábát, hanem led, vagy ellenállás levágott lábat forrassz hozzá és az akkor jobban hajlik és nem fog eltörni.
Amúgy meg szerintem korrekt a szint, amit mér, mivel itt nem a legfelső szintet akarod jelezni, hanem az alját. Ott meg elég 5cm is...
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Jó, de én azt akarom, hogy akkor világítson ki a jelző, ha még van benne vagy 5liter üzemanyag, nem ha csak 1 (1literrel nem nyúzva a mocit elmegy 13kilómétert... :O)
(#) poros válasza jdani hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Boldogságos Atya….. Milyen motorod van ,ami 7.7 litert fogyaszt százon ?[1literrel nem nyúzva a mocit elmegy 13kilómétert... ]
(#) Ricsi89 válasza poros hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
ismerősöm robogója ismeretlen okból kifolyólag jelenleg 8-9 litert fogyaszt százon.
(#) Frankye válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Annyit nem 100-on, hanem 1000-en kéne fogyasztania...
(#) Ricsi89 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
A robogók amúgy elég bőszen fogyasztják az amúgy sem olcsó benzint, vetekszenek egy kisebb autó fogyasztásával, ha jól tudom átlagban 3 lityót megesznek. És ezek csak egyszerű 50ccm-esek. Haver sem érti mi lehet, majd szét lesz szedve és átnézik.
(#) jdani válasza poros hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
125-ös honda 2ütem, ami méghozzá fúrva is volt... (Emlékszem belenéztem a tankba, volt benne még bőven benzin, kb jó 5liter. elmentem vele 16kilómétert egy faluba. (130km/h, 9e fordulaton mindig.) A faluba húzattam egy pár körre, aztán vissza 16 kilómétert SZERETTEM volna menni, csak visszafele már bedöglött. ... No mi, elromlott a gép? Rugdosom szikra van meg minden jó... Nézem a benzint, hót üres..
(#) poros válasza jdani hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Régi álmom, hogy még egyszer veszek motorkerékpárt, de ilyet nem. Volt valamikor egy 250 es Jawám összevissza alakítgattam,hogy minél jobban menjen de ekkora étvágya annak sem volt. Van egy fiat pandánk 3-4liter gázolajat eszik,(100 km-en) ha tankolni kell a nejem mindig morcos ezt a mennyiséget is sokallja.
(#) jdani hozzászólása Júl 29, 2010 /
 
Blankolt vezetéket rakhatok benzin alá? vagy inkább blankoljam le?
(#) dev_null válasza jdani hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Üdvözletem!
Találtam egy oldalt, ahol a srác kapacitív elven működő szintmérőt épített!
Remélem, valakinek hasznára lesz. Itt a link.

A 2000 június, július, augusztusi bejegyzések érdekesek. Van rajz is hozzá.
(#) dev_null válasza dev_null hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Most olvastam egy kontra érvet a kapacitív mérésre.
A kapacitív szonda az elektródák között lévő anyag elektromos tulajdonságaira alapozva mér. Ha az anyag tulajdonságai megváltoznak, pl. ha valaki a régi karburátoros gépét E85-tel megkínálja, a (már pár százalékos koncentrációnál is!) benzin elektromos tulajdonságai változnak, és a műszer hülyeséget fog mutatni. Az meg gáz, hogy benzin&etanol keveréknél minden tankolásnál újra kell kalibrálni.
A reed relés rendszert csak egyszer kell kalibrálni.
(#) Stewe válasza dev_null hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Akkor marad a kombinált megoldás: Hosszú karon úszó, és a tengelyen nem potenciométer, hanem egy stiroflex forgó. Szikra nélküli, kapacitív megoldás, ami gázolajtól a fehérborig minden folyadékban ugyanúgy működik.
(#) MadAce hozzászólása Szept 3, 2010 /
 
Sziasztok.

Tanácsotokat szeretném kérni. Van egy 1.1-es trabim, a csomagtér alatt van a tank, van benne egy huzalpotméter és egy szonda ami lebeg a benzinen.
5 led jelöli a benzinszintet. A ledeket egy A277D Ic vezérli.

Na és a kérdésem az lenne hogy tudnám az ic összes led kimenetét használni, hogy pontosabb képet kapjak a benzin szintről?
Még az is probléma hogy jelenleg ha 5 liter elfogy a tankból akkor az utolső led kialszik, 12 liter akkor az utolsó 2
és a végén 9 liternél marad csak a legelső piros led.
Egy huzal potméter van ugye a tankban annak is a huzalja úgy van hogy az eggyik vége már ritkább.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.

ui. képeket mellékeltem
(#) robcsi303 hozzászólása Okt 21, 2010 /
 
sziasztok tudna nekem valaki olyan kapcsolási rajzot csinálni hogy a kocsiba szeretnék 3 piros 3 sárga és 4 zöld ledet beépíteni üzemanyag jelzésre mert rosszul mér a mérőm és ugy bizti jobb volna válaszotokat is előre köszönöm
(#) MadAce válasza robcsi303 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Szia!

Nekem ez a kapcsolás áll kivitelezés alatt. Még Köbzoli ajánlotta nekem.

Ha a tankodban potméteres szonda van akkor működnie kell. Bővebben: Link
(#) tacsi válasza csaadaam hozzászólására (») Aug 27, 2011 /
 
A tank oldalán a benzincsonk oldalon vágsz egy függőleges kb.3-4 cm-es 5mm széles vágatot.Belülről benzinálló ragasztóval felragasztasz rá egy bármilyen átlátszó benzinálló lapot.Gondolom a plexi nem benzinálló ezért nem azt írtam de valami hasonlót kellene találnod.Ez szépen kivitelezhető.Kívülről a vágás körül egy felragasztott krómozott díszkeret még szebbé teheti a kivágott "ablak" körüli részt.Jó tanács.Vágás előtt öblítsd ki a tankot és utána töltsd tele vízzel mielőtt nekiállsz vagdosni.

A másik megoldás, hogy felülről fúrod meg a tankot és megpróbálod beleépíteni valami nagyon kis motornak a benzinszintmérőjét.
(#) BenyóMan hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Szevasztok kérdésem/kérésem a következő lenne:
Jelenleg egy egyedi fordulatszám mérőt készítek probléma a következő. Ezt szeretném ellátni egy ledes benzinszint és vízhőfokjelzővel amit szerintem elég speciális alakú panelre kellene valahogy ráhelyezni hogy frankón elférjen a fordulatszámmérő házban. a panel alakja és a ledek elhelyezkedése a rajzon látható módon lenne (tudom kicsit rondán rajzoltam de nem szoktam használni paintet). Kérdés megvalósítható-e ez ilyen formában és mik kellenek hozzá? Kérés valaki megtudná-e rajzolni nekem a NYÁK-ot?
(#) jdani válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Szevasz. Gondoltuk észreveszed, hogy nem raktál fel semmilyen képet, de nem..
(#) BenyóMan hozzászólása Okt 27, 2011 /
 
Íme a kép
(#) BenyóMan válasza jdani hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Köszönöm, hogy szóltál és nem vettem még észre hogy nincs fenn a kép
(#) jdani válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Az csak tőled függ, hogy össze-e tudod rakni olyna formában milyenbe szeretnéd. Fordulatszámmérőt akarsz építeni. Megvan a hőfok, és a benzinszintmérő rajza?
(#) BenyóMan hozzászólása Okt 30, 2011 /
 
A fordulatszámmérő része már megvan bent van egy házba. Van egy trabant benzinszint és vízhőfok mérőm amit szeretnék átalakítani úgy hogy elférjen a fordulatszámmérő mellett rajzom nincs róla mert nem értek az elektronikához maximum a panelt tudnám beültetni ha tudnám mi hova megy. Azért mellékelek két képet hogy jobban el tudd képzelni mit hogyan szeretnék.
(#) BenyóMan válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Hello. Most találtam egy rajzot az eredeti benzinszint és hőfokmérőről. Amit az előző képen láthatsz.

led_13.tif
    
(#) jdani válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
És ezt a komplett mérőt mibe szeretnéd használni?
(#) BenyóMan válasza jdani hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Egy 1.1-es Trabantba
(#) jdani válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 31, 2011 /
 
Trabituning? Tehát akkor a benzinszint, és a vízhőfokmérő, az eleve kész van, mert eredeti, és ehhez akarsz még rakni egy fordulatszámmérőt. Tehát egy dobozban 3 mérő lenne? Előbb az előlapot tervezd meg, hogy hogyan fognak a 3 mérő LEDjei elhelyezkedni
(#) BenyóMan hozzászólása Okt 31, 2011 /
 
Trabituning De a fordulatszám mérő analóg és nem ledes és nem tudom elhelyezni őket egy házba a benzinszint és vízhőfok mérővel mivel nem férek el a mechanikai résztől De ha esetleg van valami tipped azt megköszönném
(#) jdani válasza BenyóMan hozzászólására (») Okt 31, 2011 /
 
Ez oylan gond, hogy én trabiból egy ferrarit akarok, ami lehetetlen. Hogy akarsz két műszert egy dobozba építeni? Esetleg megoldható a LEDes fordulatszámmérő belesűrítése a dobozba, de hogy az analóg mérő mechanikával belemenjen az elektronikus dobozba...
Következő: »»   7 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem