Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Üzemanyagszint mérő
 
Témaindító: csaadaam, idő: Júl 2, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 18
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Elvileg nem, de én akkor is reed relével és egy mágnessel oldanám meg. Mivel a reed relé érintkezője egy zárt részben így gond nem lehet.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
most nézem, mi az a reed-relé. Mennyire igazad van kösz, ez jó ötlet Már csak valahogy meg kell oldani, ami nem lesz egyszerű..
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Csináltam egy mórickarajzot, hogy én hogyan csinálnám meg. Remélem nagyjából érthető. A parafát kifúrod picit nagyobb fúróval, mint amilyen a tengely lesz. A tengelynek valami nem igazán hajlékony anyagot használj. A hossza annyira nem lényeg, max a végére teszel valamit ,hogy az úszó ne essen le, ha túl magas a benzinszint. nekünk csak az a lényeg, hogy az alsó szintet jelezze. Mágnesnek nem kell túl nagy, a ráfogatást meg megoldod valahogy.

jelző.png
    
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
a tengelynek való kis vasacska tőben le volt törve. fúróval körülötte kiszedtem azt a szigetelő részt. A vasat megtisztogattam, és ónnal kicsit beónoztam, így lehet rá forrasztani. úgy gondoltam, hogy a vasacska lapjára ráforrasztok egy nyáklap lapját, így annk a tartania kellene (lap lapot ér), és ami a tengely lenne, az csak egy hosszú keskeny nyáklap lenne, mellé egy vas tengelyt szorítva. (ilyen tengelyt szedtem ki a CD lejátszóból, amin a lézer is csúszik.) valahogy a kettőt egybehoznám, és lesimítanám, hogy a parafa ne akarjon rajta. aljára mágnes, és kapcsolná a relét.
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
na akkor itt volt a gond, hogy letört az egész úszórész. Az ötlet jó, csak meg kell csinálni. Ez már csak a kreativitásodon múlik.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
az a legnagyobb gond msot, hogy ma hozta a postás a csomagot, és msot meg egy olyan relére lenne szükségem, pedig most rendeltem... és mik azok az anyagok amiket a benzin nem esz meg? a parafa nem esik szét, a darabkák nem fognak úszni a benzinen, és eldugítani?
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
A parafát nem hiszem, hogy bántja. A természetes anyagokat nem nagyon szokta bántani inkább különféle műanyagokat, egy-két gumifajtára lehet veszélyes.
(#) Stewe válasza jdani hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
A parafát előszeretettel használták régebben tömítési célokra (pl. trabant benzincsap) biztosan nem fog szétesni, de ha szétesik is úszik a benzinben, a búvárcső nem kapja fel, csak ha nincs rajta durva-szűrő (szokott) és teljesen üres a tank. Mégis inkább egy vékony rézlemezből készült úszót javasolnék olyat amit valaha a karburátorokban alkalmaztak. Végső esetben egy üres konzervdobozból is készíthető. A fém változat azért is jó, mert könnyebb rögzíteni az állandó-mágnest, a parafára ragasztani valóban nem túl megbízható.
(#) Flasher hozzászólása Júl 17, 2010 /
 
Hali! Akkor neked ugyanolyan tartalék jelző van a tankba mint az olajtartályokba. Az enyém spec egy hungarocel szerű lyukas henger ami egy rudon csuszkál le-fel és a végén fém lemezzel zárja az érintkezőket.
Nem lesz szikra mert a gyenge áram nem húz át. Javaslom a bizt kedvéért kis feszt és áramot zárjál az érintkezövel, pl egy led visszajelzővel, 2volt, 20mA, így szerintem nem keletkezik ív, az okosok megmondják. Jó bütykölést!
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
ha jobban belegondolsz, nem hülyeség amit rajzoltál? ... azt fogja csak mutatni, amikor tök üres a tank. arra nem kell visszajelző. ha megáll a motor, akkor fog jelezni hogy üres a tank?
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Nem hülyeség, mert a reed relét magasabbra helyezed és akkor magasabb szintnél fog jelezni. Azt gondoltam, hogy ez egyértelmű.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
és milyen mágnest tegyek az aljára? kis dc motorból kiguberált gumis mágnes be tudja húzni azt a relét?
(#) Deta válasza Flasher hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Hali! 2volt, 20mA - mellett is lesz szikra egy kapcsoló bontása esetén, legfeljebb nem látod. Viszont 20mA áram esetén a szikra energiája olyan kevés, hogy nem képes a gyujtóképes elegyet begyujtani, és itt az áram a lényeg. 2V feszülség viszont a felületeken kialakuló átmeneti ellenálásokkal nem fog birni egy idő után. Ezért javaslom a minimum 5V feszültséget.
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
jó az is, de a helyzetére figyelj, hogy a ne a leggyengébb része nézzen a reed relé felé.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Van neki, csak amíg be nem melegedik, addig nem nagyon veszi be. Tudom nekem is így szokott lenni.
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Van nagybetűgyártó gombom! Ez fantasztikus, köszönöm a segítséget Már csak relé nincs hozzá.. mármint a ,,szintmérőhöz,,
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Nekem lehet van valahol ilyen egy pár darab. Szétnézek és írok privátot majd. Így nem kell feleslegesen pénzt kiadnod ennyi miatt.
(#) Stewe válasza jdani hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Ha van kéznél egy öreg kidobásra ítélt CD meghajtó, a fókuszlencséjét elektromágnes állítja be, 2db nagyon bika kis neodímium mágnesre támaszkodva. Jelzési célra nagyon megfelelő.
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
nekem már csak a mágnes kell, meg a relé. nincs olyan kis körmágnesem az a gond.
Stewe :
mit kellene ebből kiszednem?...
(#) Stewe válasza jdani hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
A fekete borítólemez alatt, a fókuszlencse két oldalán van két nagyon erős szögletes mágnes. Ha nem találod, akkor kerestesd meg egy 3mm-es fúróval
(#) jdani válasza Stewe hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Na kiszedtem. Jo, mert lapos, viszont kevés. A parafadugó közepén ki van furva, és köré kellene rakni a mágnest. Egy az hogy kevés, masik az hogy hogy tegyem ra?..

DSC01192.JPG
    
(#) rolandi350 válasza jdani hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Na ha már észrevettem, hogy itt irkálsz megpróbálok 1-2 ötletet adni.

HDD mágnesed nincs? Az is lapos. Kivágsz belőle egy kockát, közepét kifúrod (de fel ne melegedjen mert akkor tizedére gyengül) és ráteszed valahogy. Na de akkor a vas amin csúszkálni fog olyan anyagból legyen amit nem vonz a mágnes mert különben annyira hozzáfog kapaszkodni hogy nem fog fel-le járkálni.
PL.: kötőtű? Talán vannak olyanok amit nem vonz a mágnes.

Esetleg ha nagyon gyenge reed relét használsz lehet elég hozzá egy hűtőmágnes az a hajlékony vékony fajta ha nem oldja fel a benzin akkor kivágsz belőle kör alakot stb...
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
azt akartam én is h. azt fúrni nemigen, mert az törni fog. Meg amúgy is, a hdd mágnes az már igen erős, még behorpasztaná a tankot Én motorból szedtem ki a gumis mágnest, de azon gondolkodok, nem-e fogja szétenni a benzin..ragasztani nem akartam, mert szerintem a benzin feloldaná. levágott ledek lábait beleszúrtam a parafába, azok tartják a mágnesokat. A tengely egy lapos csavarhúzó vonzza a mágnest, viszont ahogy msot van, a tengelyen szépen csúszik, tehát nem elég erős a mágnes, hogy megtartja a parafát.
(#) jdani hozzászólása Júl 25, 2010 /
 
Megcsináltam Reed relével, viszont nem valami híres. Vettem 3-at. 2 aprót, egy nagyobbat. A nagy lábát meghajlítottam, meg vissza, eltört az üvegcső, amibe van a relé. A másik kicsi ugyanez. A Harmadik kicsit sikerült felhasználni, még működött is, viszont az volt azzal a gond, hogy valamikor ,,beragadt,, tehát ha a mágnes nem is kapcsolta össze, de úgy maradt. Ha megpöccintettem, akkor szétkapcsolt. Én maradnák a sima kontaktos kapcsolásnál, a benzin alatt, és Mondjuk egy LED-et kapcsolnák csak. Vagy valami olyan megoldás kellene, hogy kapcsoljon egy relét, és az egy égőt, de akkor a relé kapcsolásánál már szikra keletkezhet. Ehhez valamimi kis ügyes kapcsolást kigondolni?
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Be is kötötted és izzót is kapcsoltál rá? Ha igen, akkor lehet az a gond, hogy túl nagy áramot akarsz kapcsoltatni vele. Amúgy a reed relének nem mindegy, hogy merre áll, mert csak egy bizonyos pozícióban tudja a mágnes bekapcsolni.
(#) poros válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Ez egy gyári szerkezet. A csőben van a reed relé az úszóban a mágnes.

Kép004.jpg
    
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Először szakadásmérővel próbáltam, úgy is jelentkezett a gond. A poziciója úgy volt ahogy lennie kellett, de akkor se kapcsolt mindig. Azért akarnám hogy a benzinszint alatt kapcsolni, de olyan megoldással, hogy gond ne legyen belőle.
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Akkor ott valami nem stimmel. Én már használtam párszor reed csövet, de ilyen gondom még nem volt vele. Azt viszont tudom ,hogy nem minden helyzetben tudja összezárni a mágnes az érintkezőket. Használtam egyszer trafótekercselőhöz is, ahol kb 60mA-t kapcsolt, hát szikrázott is a két érintkező, de össze sosem ragadt.
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Nem szivárgott be a relé üvegcsövébe a folyadék? (Mindenesetre NE benzinben kísérletezz, hanem vízben.)
(#) jdani válasza Frankye hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Szárazon próbáltam, és úgy is valamikor összeragadt. Megkocogtattam, akkor jó volt, de ez az egész relé kb 1,8 x 5mm volt. A mágnes se kapcsolta mindig. Azért akarnám, hogy sima kontaktos legyen, az a legegyszerűbb, és igen kicsi áramot kapcsolni vele.
Következő: »»   6 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem