Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Minden úgy van beállítva, hogy 1-et adjon ki.
Ehhez be kell pipálnom a vdd és vpp-t és a datát. Vagy valami másra gondoltál? Amúgy égetésnél neked is villognak a ledek, olvasásnál pedig elalszanak és a végén villognak párat?
Nem, olvasásnál is világítania kell. Próbáld meg invertálni őket.
Folyamatosan világítania, vagy villognia kell. Mert szerintem folyamatosan kéne világítania, de nekem villog. Invertálva holnap tudom majd kipróbálni egy haveromnál, ezen a gépen rossz az lpt , de invertálva alapból se fognak világítani a ledek, vagy égetésnél automatikusan bekapcsolnának?
Lehet sokat kérdeztem feleslegesen, holnap úgyis ki fogom tudni próbálni.
Nem kell, hogy alapból világítson, programozás és olvasás közben kell világítania.
A végén, amikor a programmemóriáról az EEPROM-ra vált, akkor kell villannia.
Köszi értem, akkor valószínűleg ez lesz a baj .
Üdv!
A következő forráskódban mi lehet a hiba az áramkörben csak az RB1 portb -n világít a LED , de ha megnyomom a nyomógombot nem ad ki hangot a hangszórón. Ezzel a forráskóddal lehet baj? Köszönöm előre is!
Masik lehetoseg amit en hasznalok (mondjuk mas okbol kifolyolag), hogy mas szovegszerkesztot hasznalsz. Ilyenkor az MPLAB eszreveszi, hogy a forras valtozott mikor atvaltasz ra, leokezod, leforditod, es leteszteled a kodot, de ha valtoztatni kell akkor a szoveszerkesztore atvaltasz.
En pl a kedvencem a vim editort hasznalom, de ott van a notepad++, a programmers notepad, pspad, ultraedit, editplus stb amik sokkal jobbak, mint az MPLAB beepitett szerkesztoje.
Csak szimulátor módban teszi ezt. Én ki-be szoktam kapcsolgatni, bár ez sem a legjobb megoldás. Trudnai megoldása lehet a legjobb, csak kicsit idegen...
Szia!
Csak akkor csinálja, ha a debuugger ki van választva. Ha nem hibakeresés közben kell fordítani, hanem csak szintaktikai ellenőrzéshez, akkor javaslom a debugger letiltását (Debugger /Select Tool / None) vagy a programozó kiválasztását... Még mindig nem értem, miért nem működhet egyszerre a szimulátor és a programozó, ami jól működött a 8.50 előtt. Természetesen, ha ugyan azt az eszközt használnám programozónak és debugger-nek egyszerre, akkor értem a korlátozást. A debugger és a programozó közötti kényszerű váltogatás közben szereti az MpLab figyelmen kívül hagyni az engedélyezett töréspontokat. Néha újra be kell állítani őket, addig a program nem áll meg a töréspontnál...
Ha jól tudom már a 8.15-ös verziótól elkezdték ezt a számomra is értelmetlennek tűnő megoldást, annak idején ( az akkori váltásnál ) rá is kérdeztem már itt a fórumon...
Steve
Hi Mesterek
Elkezdtem ezt megépíteni. Ott akadtam el hogy kell bele egy 680mH tekercs, na ez ami nekem nincs! Szedtem össze ithon pár kitermelt tekercset, de arra véletlenül sincs ráírva a mH csak szám. Ezek vannak ráírva: -472J -852J -745-6R5 - 3082A LSE 9943 Na ezek nekem nem mondanak semmit Segítséget előre is köszönöm.
472 --> 47 * 10E2 uH --> 4700 uH --> 4,7 mH
852 --> 85 * 10E2 uH --> 8500 uH --> 8,5 mH 745 --> 74 * 10E5 uH --> 7400000 uH --> 7,4 H ?? Steve
Hi
Köszönöm a gyors választ. Akkor nem igazán nyert a dolog Csináltam képet van ott 2 db amelyeken nincs érték, sacperkb?
Üdv!
A jeleket invertálva is kipróbáltam, most már jól világítanak a LED-ek, de mégsem működik . Kiolvasásnál csak 0-kat ír ki a program, fogalmam sincs mi lehet a baja.
Szia!
Lehet, hogy a próbálkozások alatt beállt a kódvédelem. Próbáld meg egy törlés után kiolvasni...
Sziasztok!
Ismét megszorultam. PIC18F4520-al szeretnék készíteni egy több időpontban is jelző órát. Az órát az ora, a perceket a perc változóban tárolom, a PIC az időalapot a TMR1 megszakítás+32.768 kristályból állítja elő. (klasszikusan). Ebből a megszakításból íratom ki a kijelzőre. Ez eddig tökéletes. Táblázatban szeretném tárolni a jelzési időpontokat.A csatolt rutin olvassa a táblázat adatait és hasonlítja össze az aktuális idővel. Szimuláció szerint jó. Valóságban nem. A valóságban megy az én kis órám és hiába van a táblázattal megegyező óra:perc, nem történik semmi. Hogyan tudnék elindulni a hibakeresésben? Kicsit olyan, mint ha nem tudna kikeveredni a rutinból, mert még a gombnyomásfigyelés sem működik, mióta ezt a rutint beírtam. (Azt kiszedtem, hogy a 'bűnöst' lássátok. Sima pollinggal figyelek 3 gombot. Az jó volt. Még a rutin elöt...) Köszönöm! Bocs, ha hosszú voltam...
Szia!
Az az érzésem, hogy a mutató nem lép előre a táblázatban... Állítsd be a szimulátort, lépésenként hajtsd végre a programot. A Watch ablakba a fontos változókat, regiszereket felvéve láthatod, mit csinál a program. Ha megvizsgálod a TBLPTRL regiszter értékét, láthatod, hogy az elő táblasorból nem lép át a következőre...
Szia!
Szimuláltam. Lép. Ráadásul kettesével, tehát páratlan óra, páros perc. És helyes értékeket olvas ki. Fogalmam sincs mit próbáljak még ki.... :no: Köszönöm a válaszodat!
Szia!
Nézd meg a mellékletet... Az ment nálam...
Szia!
Valóban lép kettesével az eredeti is, végigolvassa a táblázatot, de aztán újrakezdi... Az elején elteszi a mutatót, majd a jel_init visszaállítja és megy a jel_st-re, azaz kezdi előlről...
Igen. Tehát szerintem az eredetinek is kéne jeleznie, de a Tied sem megy nálam... Ugyanúgy lemegy szimuláción, de a valóságban nem történik semmi. Viszont köszönöm a kódodat, ez számomra egy új megközelítés, nagyon hasznos tanulmányozni való! Köszönöm!
Szia!
Az egyezés utánra és a tábla végére is tettem egy - egy végtelen hurkot, az eredeti hivatkozásokat kikommenteztem, mivel nem voltak a fajlban... Vedd ki a
rutint, és tedd vissza a
Valamint vedd ki a
programrészt.... A táblázatot is átalakítottam, írd át a tiedre...
Az egyezés után végtelen ciklust nem találom, a végéről természetesen átírtam a nekem megfelelő ugrásra, a kommentezett részt visszaállítottam. (ezt azért kiszúrtam ám! Tök egyedül!) De semmi....
Ez viszont tetszik: incf csperc,w incf csora,f iorwf csora,w bnz noteq_255
Szia!
Ha nem titkos tedd fel ide, vagy küld el az egészet... Így nem egyszerű megmondani, hol akad el... Az egyezés utánit már töröltem...
Szia!
Világos,ez így vakrepülés. Nem is vártam, hogy rámutattok a problémára, csak szeretném, ha rávezetnétek, merre is keressem. Szóval, ne viccelj, nem hadititok ez! Csak egy egyszerű öregedő hobbista próbálgatásai.. Az a helyzet, hogy -szégyen- nincs egy darab komment sem a programban. A feltett részt kifejezetten Nektek kommenteztem ki, hogy le ne szedjétek a fejemet.. De mindjárt kommentezem a főbb rutinokat! Köszönöm a segítséget!
Szia!
Módosítottam már géppel visszafordított programot is...
Hát gondolom, ez nem okoz gondot Neked. Akkor megtennéd, hogy ránézel a kérdéses részre? (bejelöltem). Köszönöm szépen!
Üdv! Valaki tudja esetleg, hogy PIC 16F84 hányas lábon kapja meg a +5V-ot?
A 4x3-as tasztatúráról beolvasott számokat hogy célszerű legegyszerűbben 16bitre átkódolni? BCD->bináris konverzión kívül esetleg más megoldás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |