Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Valószínű, hogy a kompresszor menetzárlatos és a hővédelem lekapcsolja. Nézz utána, hogy mennyibe kerül egy kompresszor bele. Azt a tipust nem ismerem, de egy mai hűtőbe 20000 Huf körül vannak a kompresszorok.
Én inkább egy ilyen alkatrészt cserélnék ki rajta először.
Igen előfordulhat 60-70V körülifeszültség kerül a fém felületre, nemhiába kell földelt dugaljzat, amiben be is van kötve a védőföld... én mikrónál, és mosógépnél tapasztaltam már ilyet (rázott a mosógépdob)
![]()
A bimetál a ludas, lekapcsol a hővédelem. Próbálj állítani a bimetálon fogóval, vagy kösd át a hővédelmet a motornál, énis azt tettem (igaz nem túl jó ötlet). Ha áthidalod a hővédelmet működni fog, nekem hűtőmotor ilyen átkötéssel üzemel kompresszorként 1,5 éve.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan webáruház, ahol mágnesgumit lehet venni, rendelni Zanussi hűtőhöz. Köszi a segítséget! z33
Üdv mindenkinek!
Valaki megmondaná hogyan kell bekötni egy GORENYJE fagyasztóláda motor reléjét A rele kicsi kocka és ha jól tudom három vezeték megy rá szinesek. Kösz mindenkinek!!
Csinálj egy képet róla és megmondom hogy mit hova köss.
Amúgy kell egy 0 meg egy fázis meg egy relén keresztül kapcsolja a segéd fázist. Ja meg persze a védő föld!
Ja és sorba kell kötni vele a termosztátot , ami még két színes vezeték (a zöld sárgán kívűl)
A hűtőládában termosztát is van , és ha külön nem is írta le azért illik bekötni ! Az indító relé pedíg ha jól sejtem
ptc relé . Mostanában azt alkalmazzák gorenjé-ék .Azon van egy pár csavaros szorító és stekker kivezetés is , így fejből sajnos én sem tudom a bekötését ![]()
Hello
Egy fél éves leállás után újra bekapcsoltuk a fagyasztónkat. A hőmérséklet benne sehogy sem ment 20C alá, csak egy nagyon gyenge hűtést lehetett érezni az oldalfalain. Ahogy figyeltem, a motor folyamatosan ment, mikor levettem az oldalsó borjtást, hát a motor jócskán forró is volt, sütött rendesen. Szerintem a szabályzás működik rendesen, mert a külső jelzőlámpa mutatta, hogy még nem érte el a megfelelő hőmérsékletet a fagyasztó. Én arra gondolok, hogy a fél éves állás után lerakódott valami a csőrendszerében, és azért nem áramlik rendesen a motor felől a folyadék, de lehet hogy ez baromság. Nektek mi a véleményetek?
Köszönöm már megoldottam.
Ez gáz hiány lesz. Álló helyzetben hamarabb elszökik a gáz mint mikor minden nap jár.
Ha van benne gáz akkor viszont dugulás lenne, de akkor ha ennyire nem hűtene akkor úgy állna le a motor, hogy majd ki ugrik a helyéről. Hívj szerelőt és kiderül! Imi
Köszi
Akkor ezek szerint csak a szerelő segíthet.
Köszönöm a linket, ezt már én is néztem, de sajnos nem találtam ott megfelelőt
![]()
Sziasztok!
Electrolux 34003w típusú hűtőszekrényem van. Hol kisebb, hol nagyobb foltban deresedik az egyik oldala. Egyébként működésében, hűtésben más rendellenességet nem tapasztaltam. Mi lehet a probléma? Előre is köszönet a reakciókért! ![]()
Valószínűleg gyári hibás : azon a részen (gondolom a fagyasztó rész oldalánál) sérült vagy hiányos a szigetelés
Sajnos ez a hiba nem javítható ,max garanciális csere !
Logikus következtetés, ha azt gondolom, hogy ez megnövekedett fogyasztást is eredményezhet?
Sziasztok!
Aproblémém a következő kaptunk egy Samsung SCD-260 típusú hűtőt minde ok vele, de világítás csak akkor van benne mikor megy a kompresszor, ha áll a hűtőben is sötét van, meg tippet kérnék mennyi idős lehet a készülék, mert akitől kaptuk azt mondta 4 éves. Köszi.
A hőfokszabályzó rosszul van bekötve
Kérhetnék némi támpontot kissé gyenge vagyok hűtőből...arra rájöttem, hogy a kapcsolt tápfeszre van kötve a világítás, de ez hogy is néz ki életszerűen.
A kombihűtők hőfokszabályzóinak (mechanikus) általában a következő a bekötése.
Betáp (legtöbbször barna) 6-os Világítás kapcsoló bemenet (legtöbbszö ez is barna) 3-as (értelemszerűen a kapcsoló kimenete az izzó foglalatának megfelelő pontjára megy) Kompresszor (legtöbbször fekete) 4-es Egyes esetekben a világítás kapcsolójára menő vezetéket nem viszik keresztül a hőfokszabályzón, hanem a betáppal közös csúszóhüvelyben van a 6-os ponton Ebben a konkrét esetben sanszos, hogy a vezeték (a barna és a fekete) a kompresszor kapocsdeknijében van felcserélve. A barnának közvetlenül a hálózati kábel barnájára, míg a feketének a kompresszor indítóegységének betáp pontjára kell mennie. Bár a kapcsolás igen egyszerű, azért elég rendesen bele lehet kavarodni. Ha bizonytalan vagy a kötéseket illetően, inkább bízd szakemberre, nehogy áramütés legyen a vége. Illetve, ha a kompresszor segédfázis kondenzátorral van ellátva, igen könnyen tönkre lehet tenni egy hibás kötéssel, valamint illik egy elektromos kötözgetés után védővezető ellenállást, szigetelési ellenállást és szivárgó áram értéket is mérni. Ja a hőfokszabályzóhoz menő legfontosabb vezeték a zöld-sárga, ezt a hőfokszabályzó házán levő csatlakozó pontra mindenképpen rá kell kötni.
A fent említett hűtőhőz samsung calex scd-260 nem tudna valaki kapcsolási rajzot adni?
Ahogy képről nézem ez egy hagyományos kombinált hűtőszekrény. Ezekhez ritkán adnak a kezelési utasításban kapcsolási rajzot legfeljebb a márka szerviz szerviz dokumentációjában.
Szerintetek mi lehet a probléma a következő esetben: kombinált, egyajtós hűtőben a fagyasztó rész rendesen hideg (-18 és -22 közt van), de a sima hűtőrészben nem megy +13 fok alá a hőmérséklet. Egy szabályzó van a sima hűtőtérben, az max. hűtésre van állítva. Hogy lehet, hogy a fagyasztót rendesen lehűti de a sima hűtőrészt nem bírja?
![]()
Szerintem gáz hiány.
Olvass visszább ott le vannak írva az indokok, hogy miért jó a fagyasztó és miért nem a normál tér. Imi |
Bejelentkezés
Hirdetés |