Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Valószínű, hogy a kompresszor menetzárlatos és a hővédelem lekapcsolja. Nézz utána, hogy mennyibe kerül egy kompresszor bele. Azt a tipust nem ismerem, de egy mai hűtőbe 20000 Huf körül vannak a kompresszorok.
Én inkább egy ilyen alkatrészt cserélnék ki rajta először.
Igen előfordulhat 60-70V körülifeszültség kerül a fém felületre, nemhiába kell földelt dugaljzat, amiben be is van kötve a védőföld... én mikrónál, és mosógépnél tapasztaltam már ilyet (rázott a mosógépdob)
A bimetál a ludas, lekapcsol a hővédelem. Próbálj állítani a bimetálon fogóval, vagy kösd át a hővédelmet a motornál, énis azt tettem (igaz nem túl jó ötlet). Ha áthidalod a hővédelmet működni fog, nekem hűtőmotor ilyen átkötéssel üzemel kompresszorként 1,5 éve.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan webáruház, ahol mágnesgumit lehet venni, rendelni Zanussi hűtőhöz. Köszi a segítséget! z33
Üdv mindenkinek!
Valaki megmondaná hogyan kell bekötni egy GORENYJE fagyasztóláda motor reléjét A rele kicsi kocka és ha jól tudom három vezeték megy rá szinesek. Kösz mindenkinek!!
Csinálj egy képet róla és megmondom hogy mit hova köss.
Amúgy kell egy 0 meg egy fázis meg egy relén keresztül kapcsolja a segéd fázist. Ja meg persze a védő föld!
Ja és sorba kell kötni vele a termosztátot , ami még két színes vezeték (a zöld sárgán kívűl)
A hűtőládában termosztát is van , és ha külön nem is írta le azért illik bekötni ! Az indító relé pedíg ha jól sejtem
ptc relé . Mostanában azt alkalmazzák gorenjé-ék .Azon van egy pár csavaros szorító és stekker kivezetés is , így fejből sajnos én sem tudom a bekötését
Hello
Egy fél éves leállás után újra bekapcsoltuk a fagyasztónkat. A hőmérséklet benne sehogy sem ment 20C alá, csak egy nagyon gyenge hűtést lehetett érezni az oldalfalain. Ahogy figyeltem, a motor folyamatosan ment, mikor levettem az oldalsó borjtást, hát a motor jócskán forró is volt, sütött rendesen. Szerintem a szabályzás működik rendesen, mert a külső jelzőlámpa mutatta, hogy még nem érte el a megfelelő hőmérsékletet a fagyasztó. Én arra gondolok, hogy a fél éves állás után lerakódott valami a csőrendszerében, és azért nem áramlik rendesen a motor felől a folyadék, de lehet hogy ez baromság. Nektek mi a véleményetek?
Köszönöm már megoldottam.
Ez gáz hiány lesz. Álló helyzetben hamarabb elszökik a gáz mint mikor minden nap jár.
Ha van benne gáz akkor viszont dugulás lenne, de akkor ha ennyire nem hűtene akkor úgy állna le a motor, hogy majd ki ugrik a helyéről. Hívj szerelőt és kiderül! Imi
Köszi
Akkor ezek szerint csak a szerelő segíthet.
Köszönöm a linket, ezt már én is néztem, de sajnos nem találtam ott megfelelőt
Sziasztok!
Electrolux 34003w típusú hűtőszekrényem van. Hol kisebb, hol nagyobb foltban deresedik az egyik oldala. Egyébként működésében, hűtésben más rendellenességet nem tapasztaltam. Mi lehet a probléma? Előre is köszönet a reakciókért!
Valószínűleg gyári hibás : azon a részen (gondolom a fagyasztó rész oldalánál) sérült vagy hiányos a szigetelés
Sajnos ez a hiba nem javítható ,max garanciális csere !
Logikus következtetés, ha azt gondolom, hogy ez megnövekedett fogyasztást is eredményezhet?
Sziasztok!
Aproblémém a következő kaptunk egy Samsung SCD-260 típusú hűtőt minde ok vele, de világítás csak akkor van benne mikor megy a kompresszor, ha áll a hűtőben is sötét van, meg tippet kérnék mennyi idős lehet a készülék, mert akitől kaptuk azt mondta 4 éves. Köszi.
A hőfokszabályzó rosszul van bekötve
Kérhetnék némi támpontot kissé gyenge vagyok hűtőből...arra rájöttem, hogy a kapcsolt tápfeszre van kötve a világítás, de ez hogy is néz ki életszerűen.
A kombihűtők hőfokszabályzóinak (mechanikus) általában a következő a bekötése.
Betáp (legtöbbször barna) 6-os Világítás kapcsoló bemenet (legtöbbszö ez is barna) 3-as (értelemszerűen a kapcsoló kimenete az izzó foglalatának megfelelő pontjára megy) Kompresszor (legtöbbször fekete) 4-es Egyes esetekben a világítás kapcsolójára menő vezetéket nem viszik keresztül a hőfokszabályzón, hanem a betáppal közös csúszóhüvelyben van a 6-os ponton Ebben a konkrét esetben sanszos, hogy a vezeték (a barna és a fekete) a kompresszor kapocsdeknijében van felcserélve. A barnának közvetlenül a hálózati kábel barnájára, míg a feketének a kompresszor indítóegységének betáp pontjára kell mennie. Bár a kapcsolás igen egyszerű, azért elég rendesen bele lehet kavarodni. Ha bizonytalan vagy a kötéseket illetően, inkább bízd szakemberre, nehogy áramütés legyen a vége. Illetve, ha a kompresszor segédfázis kondenzátorral van ellátva, igen könnyen tönkre lehet tenni egy hibás kötéssel, valamint illik egy elektromos kötözgetés után védővezető ellenállást, szigetelési ellenállást és szivárgó áram értéket is mérni. Ja a hőfokszabályzóhoz menő legfontosabb vezeték a zöld-sárga, ezt a hőfokszabályzó házán levő csatlakozó pontra mindenképpen rá kell kötni.
A fent említett hűtőhőz samsung calex scd-260 nem tudna valaki kapcsolási rajzot adni?
Ahogy képről nézem ez egy hagyományos kombinált hűtőszekrény. Ezekhez ritkán adnak a kezelési utasításban kapcsolási rajzot legfeljebb a márka szerviz szerviz dokumentációjában.
Szerintetek mi lehet a probléma a következő esetben: kombinált, egyajtós hűtőben a fagyasztó rész rendesen hideg (-18 és -22 közt van), de a sima hűtőrészben nem megy +13 fok alá a hőmérséklet. Egy szabályzó van a sima hűtőtérben, az max. hűtésre van állítva. Hogy lehet, hogy a fagyasztót rendesen lehűti de a sima hűtőrészt nem bírja?
Szerintem gáz hiány.
Olvass visszább ott le vannak írva az indokok, hogy miért jó a fagyasztó és miért nem a normál tér. Imi |
Bejelentkezés
Hirdetés |