Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jó hír, már készenlét sincsen. Nem kapcsol be.
Szia!
Forrasztásokat átnézted? Repedt, kilazult, kimelegedett forrpontokat keress. Ha hidegen indul és később áll le, akkor az a legritkább esetben elkóhiba.
Akkor gondolom a cxa-12135 ic ment ki
Vagy valami útközben. Ha kék és a zöld vezérlést felcseréled, akkor mi történik?
Köszi a gyors választ de mar ma nem foglalkozom vele,mert megyünk tüzijátékot nézni,holnap jelentkezem,akkor az lessz az elsö,hogy felcsrelem a vezérlést.Jo pihenést.
CK-5051 AT ennyi van csak a hátára írva, semmi papírja nincsen már. Még az van ott, hogy hány voltos, wattos, meg hz-s.
A készülék rajza: Get Manual
A tápfeszültségek ellenőrizd. A hálózati oldal nagy pufferkondenzátorán kezdd a mérést.
Ezt találtam. Meg vannak pörkölődve a mellette lévő alkatrészek illetve a nyáklap alja, ahol ez az alkatrész van. Nem tudom ez a baja.
Mérni nem nagyon akarok, mert ezeket még csak most tanulom. Multiméterem mondjuk van.
Az egész mondjuk azzal kezdődött, hogy nem működött rajta a fülhallgatós rész, csak fülhallgató egyik fele szólt. Ki lett cserélve az, amibe bedugom és amint beledugtam a fülest, az történt amit leírtam, hogy kikapcsolt a tv, majd egy idő után visszaállt készenlétbe.
Azóta van ez.
Sziasztok!
Keresek ITT STEREO COLOR 3793 HIFI tv kapcsolási rajzot.
Hogy hogy nem akarsz mérni? Ne vicceljl már, akkor hogy akarod megjavítani, kézrátétellel? Hát ha így áll a dolog, tedd össze a készüléket és vidd el szakemberhez még mielőtt komolyabb bajod nem lesz. A televízió nem játék..
Üdv. Mindenkinek!
Van egy Grundig [T.55-732/5 text - CUC 7303-] TV, ami a következőképpen adta meg magát.:Átvittem a másik szobába, és ott bekapcsoltam. Szép kék képernyő, bedugom a scart csatlakozót, erre megjelenik a kép, de elkezd csíkolni. Mozgatom a csatlakozót, hol jó a kép, hol megint csíkol. Hang van. Addig mozgatom, hogy most már tök fekete a képernyő. Szétszedtem, a smart csatlakozó lábait átforrasztgattam, semmi változás. A távirányítóval csatornaváltásnál a LED jelez, de kép az nincs. Jelzem, már régebben is becsíkolt egyszer, de a scart dugaszt megmozgatva szépen bejött a kép, azóta meg nem lett mozgatva. Próbáltam a hagyományos antennabemenettel is, de semmi. Még valami: Ahogy kihúztam a panelt, a képcső árnyékolástól jövő fekete vezeték valahonnan leszakadt /gondolom valahová a testhez volt forrasztva/.Sajna nem vagyok TV-szerelő, csak úgy műkedvelő szinten foglalkozok az elektronikával. Aztán meg a legutóbbi TV javíttatás is 12.000 forintomba kerűlt szállítási költséggel együtt. /nem erről a TV-ről van szó, és forrasztásból ítélve csak egy ellenállást cserélt ki a szerelő/ Ha valaki segítene, tippet adna, előre is köszönöm. Szép napot: mazsola./bakmacska@citromail.hu/http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html?pcount=0&pg=2TV hiba,mi a megoldás?
Szia kadarist,felcseréltem a vezérlést ahogy mondtad,most zöld a kép.tehát a vezérléssel van a gond.Most nézelödöm tovább.Az ic en az rgb kimeneteken milyen értékeket kellene mérnem?
Szia!
Mindenképpen nézd át az egész panelt forrasztási hibák után,erre utal,amit leírtál.Amikor bekapcsolod a gépet sercen a nagyfesz,fűt a képcső?Ezeket nézd meg. István
A Q701 jó a képcsőpanelen? Rajz: Get Manual
A tranzisztorok jók,(beforasztott állapotban mértem).
Még azt nézd meg, hogyha mindhárom vezérlést leveszed a panelról, akkor milyen feszültségeket mérsz. Mindhárom végfokozatban azonosaknak kell lenniük.
kiszedtem a q 701 est ,c-e es visssza is 0 ohm
Akkor jó, igaz?
220 v ot mérek mind a 3 végfokozatban(leszedtem a vezérléseket)
Az előbb mérted, hogy 0 ohm-ot mérsz a tranzisztoron, mindkét irányban. Akkor az zárlatos, tehát rossz.
Bocsi ,elirtam semmi zárlatot nem mértem,végtelen ellenállás,kicsit fáradt vagyok
Tehát akkor meghajtás nélkül a képcső-katódokon azonosak a feszültségek. Ezek szerint a meghajtó-ic lesz a rossz.
Sajnos ugy tünik,viszont a nq-videon néztem kb 10000 ft,lehet hogy nem érdemes megjavitani
gondolom hogy a cxa 1213 ment ki
Lekötött vezérlés mellett is 3V körüli feszültség van az IC B kimenetén?
A b 4.5 az r es g 1.6v
|
Bejelentkezés
Hirdetés |