Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   315 / 1274
(#) bimbi válasza bimbi hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Jó hír, már készenlét sincsen. Nem kapcsol be.
(#) kadarist válasza bimbi hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Szia!
Forrasztásokat átnézted? Repedt, kilazult, kimelegedett forrpontokat keress. Ha hidegen indul és később áll le, akkor az a legritkább esetben elkóhiba.
(#) bimbi hozzászólása Aug 20, 2010 /

Átnézem.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Akkor gondolom a cxa-12135 ic ment ki

Típusa?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Vagy valami útközben. Ha kék és a zöld vezérlést felcseréled, akkor mi történik?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Köszi a gyors választ de mar ma nem foglalkozom vele,mert megyünk tüzijátékot nézni,holnap jelentkezem,akkor az lessz az elsö,hogy felcsrelem a vezérlést.Jo pihenést.
(#) bimbi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

CK-5051 AT ennyi van csak a hátára írva, semmi papírja nincsen már. Még az van ott, hogy hány voltos, wattos, meg hz-s.

A készülék rajza: Get Manual
A tápfeszültségek ellenőrizd. A hálózati oldal nagy pufferkondenzátorán kezdd a mérést.
(#) bimbi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Ezt találtam. Meg vannak pörkölődve a mellette lévő alkatrészek illetve a nyáklap alja, ahol ez az alkatrész van. Nem tudom ez a baja.
Mérni nem nagyon akarok, mert ezeket még csak most tanulom. Multiméterem mondjuk van.

12.JPG

(#) bimbi válasza bimbi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Az egész mondjuk azzal kezdődött, hogy nem működött rajta a fülhallgatós rész, csak fülhallgató egyik fele szólt. Ki lett cserélve az, amibe bedugom és amint beledugtam a fülest, az történt amit leírtam, hogy kikapcsolt a tv, majd egy idő után visszaállt készenlétbe.
Azóta van ez.
(#) reddot hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok!
Keresek ITT STEREO COLOR 3793 HIFI tv kapcsolási rajzot.
(#) Doncso válasza bimbi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Hogy hogy nem akarsz mérni? Ne vicceljl már, akkor hogy akarod megjavítani, kézrátétellel? Hát ha így áll a dolog, tedd össze a készüléket és vidd el szakemberhez még mielőtt komolyabb bajod nem lesz. A televízió nem játék..
(#) mazsola hozzászólása Aug 21, 2010 /

Üdv. Mindenkinek!
Van egy Grundig [T.55-732/5 text - CUC 7303-] TV, ami a következőképpen adta meg magát.:Átvittem a másik szobába, és ott bekapcsoltam. Szép kék képernyő, bedugom a scart csatlakozót, erre megjelenik a kép, de elkezd csíkolni. Mozgatom a csatlakozót, hol jó a kép, hol megint csíkol. Hang van. Addig mozgatom, hogy most már tök fekete a képernyő. Szétszedtem, a smart csatlakozó lábait átforrasztgattam, semmi változás. A távirányítóval csatornaváltásnál a LED jelez, de kép az nincs. Jelzem, már régebben is becsíkolt egyszer, de a scart dugaszt megmozgatva szépen bejött a kép, azóta meg nem lett mozgatva. Próbáltam a hagyományos antennabemenettel is, de semmi. Még valami: Ahogy kihúztam a panelt, a képcső árnyékolástól jövő fekete vezeték valahonnan leszakadt /gondolom valahová a testhez volt forrasztva/.Sajna nem vagyok TV-szerelő, csak úgy műkedvelő szinten foglalkozok az elektronikával. Aztán meg a legutóbbi TV javíttatás is 12.000 forintomba kerűlt szállítási költséggel együtt. /nem erről a TV-ről van szó, és forrasztásból ítélve csak egy ellenállást cserélt ki a szerelő/ Ha valaki segítene, tippet adna, előre is köszönöm. Szép napot: mazsola./bakmacska@citromail.hu/http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html?pcount=0&pg=2TV hiba,mi a megoldás?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Szia kadarist,felcseréltem a vezérlést ahogy mondtad,most zöld a kép.tehát a vezérléssel van a gond.Most nézelödöm tovább.Az ic en az rgb kimeneteken milyen értékeket kellene mérnem?
(#) BarnaPili válasza mazsola hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Szia!
Mindenképpen nézd át az egész panelt forrasztási hibák után,erre utal,amit leírtál.Amikor bekapcsolod a gépet sercen a nagyfesz,fűt a képcső?Ezeket nézd meg.
István
(#) BarnaPili válasza reddot hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Szia!
Sasziszámot tudsz mondani?Az alapján egyszerűbb lenne.
ITT nézz szét
István
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

A Q701 jó a képcsőpanelen? Rajz: Get Manual

A tranzisztorok jók,(beforasztott állapotban mértem).

Még azt nézd meg, hogyha mindhárom vezérlést leveszed a panelról, akkor milyen feszültségeket mérsz. Mindhárom végfokozatban azonosaknak kell lenniük.

kiszedtem a q 701 est ,c-e es visssza is 0 ohm

Akkor jó, igaz?

220 v ot mérek mind a 3 végfokozatban(leszedtem a vezérléseket)

Az előbb mérted, hogy 0 ohm-ot mérsz a tranzisztoron, mindkét irányban. Akkor az zárlatos, tehát rossz.

Bocsi ,elirtam semmi zárlatot nem mértem,végtelen ellenállás,kicsit fáradt vagyok

Tehát akkor meghajtás nélkül a képcső-katódokon azonosak a feszültségek. Ezek szerint a meghajtó-ic lesz a rossz.

Sajnos ugy tünik,viszont a nq-videon néztem kb 10000 ft,lehet hogy nem érdemes megjavitani

gondolom hogy a cxa 1213 ment ki

Lekötött vezérlés mellett is 3V körüli feszültség van az IC B kimenetén?

A b 4.5 az r es g 1.6v
Következő: »»   315 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem