Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Nyugodtan írd meg úgy, ahogy te gondolod, aztán majd moderátorok ránéznek és elmondják, hogy mit kellene javítani, ha valamivel probléma van.
Néhány alapelv:
- A szövegformázások csak különösen indokolt esetben preferáltak. - A nagy méretű képeket kicsinyíteni "illik", és a kisebbet a cikkbe téve, azzal linkelni a nagyobbat. - Külső hivatkozásokat - lehetőleg - kerüljük. - Felhasznált irodalmat - ha van - illendő megemlíteni. - Általánosságban kerülendő a cirkalmasság és a helyesírásra "illik" figyelni. Röviden ennyi.
Szia!
Ha úgy gondolom, hogy elkészült, csak "Lezár" -om...
Sziasztok!
Vellem egy mély lélegzetet, feltöltöttem a cikket. Remélem jó lesz.
OK, megnézzük, és ha minden rendben, engedélyezzük.
PK2-be? A gyári firmware-hez csak a 20-as jó. Át lehetne konfigolni(legalább is most úgy rémlik, hogy igen, de nem néztem utána pontosan), de akkor minden frissítéssel meg kéne tedd ezt. Egyszerűbb venni egy 20-ast.
Szerintem inkább maradj a 20MHz-nél, így is elég hibaforrás, hogy a FET-ek randomba megadják magukat beszerelésnél
Errefelé elég érzékeny jószágok ezek a FET-ek...
Hova kellene eljuttatni? SMD vagy furatszerelt kellene?
Érdemes a kvarcot SMD-ben megvenni abból könnyen lesz furatszerelt ha kiegyenesítjük a lábakat és levesszük a műanyagot róla! És ez igaz visszafelé is néha jól jön ha nincs kéznél SMD az adott frekiben egy pillanat alatt elkészül ha van alátét hozzá..
Sziasztok! Megépítettem a saját pickit2-es klónom, VPP-nek 11,6V-ot, VDD 4,5V-ra beállítva 4,41V-ot mértem, ezek így rendben vannak? (Hp41C klónját építettem meg)
Egy kalibrációt el kéne végezzél rajta. A hogyanokat a cikkben találod itt és az oldalamon.
VDD kalibrációt utólag megcsináltam köszi, IC Progot lehet használni Pickit2-höz?
Nem... De miért is kéne azt a vacak programot használni?
Azért, mert propeller clock felprogramozásánál a reklámszöveget ott be lehetett írni, itt meg nem tudom hogy kell
Hová írtad a szöveget? Lehet, sőt biztos, hogy itt is meg lehet oldani. Sőt az is lehet, hogy inkább az MPLAB-ban kéne bevinni a szöveget. Kényelmesebb és meg is marad, bár ez lehet hogy nem fontos.
A képen ,ahova kell írni a szöveget oda lehetne a reklámszöveget írni. Megoldottam
Vagyis mégse oldottam meg, pickit2 programban meg lehet jeleníteni Word ASCII-be a programot és ott van a szöveg csak ott nem lehet szerkeszteni...
Ha megszoktad ezt a módot, akkor írd be a szöveget, majd mentsd el a módosított tartalmat és ezt töltsd bele a PICKit2 programjába. Ha jól mentetted el, meg kell jelenjen az eeprom tartalom a szöveggel. Ha akarod, külön lehet az eeprom tartalmat égetni, nem kell a Flasht terhelni. Ehhez csak ki kell venni a pipát a Program Memory alatti Enabled boxból.
Ez a legjobb és legegyszerűbb megoldás Köszi a segítséget
Szia!
Nem érné meg a mellékletben levő? A 2.5 .. 5.0V között állítható Vdd sokkal több kontroller programozását teszi lehetővé pl. 16LF18xx, 16FL19xx, 24Fxx, 32Fxx, stb. Egy kicsivel több alkatrész szügséges ugyan, de nem kell majd egy újabbat csinálni, amikor ezek kerülnek sorra - lényegesen többet tudnak a régebbi 16F szériánál, és olcsóbbak. Az EEPromokat elsőre nem kell feltétlenül beültetni - a panelen elfért ez is. A felépítésről, bemérésről írt cikk "várakozik" ...
Sziasztok.
Tudok valahonnan a klónhoz való pic-et felprogramozva vásárolni?
Szia!
Tudni kellene, melyik változatot építed. A dip tokos kotrollert könnyű felprogramozni előre, de az smd tokoshoz vagy speciális foglalat kell, vagy meg kell építeni az áramkört előre és be is kell mérni, amit lehet...
Ha nincs PGD magas feszültségem, a pickit2-n, akkor hol kellene vizsgálódni?
Az elég gáz, mert a PIC közvetlenül vezérli. Lehet, hogy a PIC megnyúvadt. Volt esemény, ami magyarázná?
Ha az én verziómat építetted meg, akkor esetleg még a Q6 lehet zárlatos, vagy a soros ellenállások közül az egyik szakadt, bár...
Szia!
D1, R17, R19, R20, R36, Q5, U1 4. lába. Az U1 4. lábán a Tools / Troubleshoot menüben kapcsolgatva 5V-os jelnek kell lennie. Q5 korlátozza le a Vdd_TGT - 0,6 V -ra. Mérd meg a Vdd_TGT -t is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |