Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   96 / 308
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Teljesen igazad van. Én is már szelektálok, és ehhez kell a tapasztalat. Régebben már mutattam itt ezt a kis ládát. Szinte csak Beta cuccok láthatók benne egy-két Gedore és Knipex fogó társaságában. A bal felső sarkában van egy csupaszoló fogó 1149F felirattal. Biztosan sokan ismerik közülünk, különféle márkákban és márkajelzés nélkül is kapható, többnyire 1000 HUF alatti áron. Betáéknál 2931 HUF az idei netto kisker. ára... Minősége sem jobb átlagos társainál: a boltban 5-ből 2 volt hibátlan, amikor vettem. Tessék mondani, akkor ez most hány egységbe is került?

Másik dolog. Ezek a márkás kéziszerszámok évtizedek óta stabil minőségben készülnek - csillagászati áron. Pénztárcám zsugorodásának hatására én is elkezdtem az olcsóbb kategóriában nézelődni megbízható, ám még megfizethető alternatíva után kutatva. Így bukkantam rá - többek között - a King Tony márkára. Ipari minőség harmad-ötöd áron.
(#) elektrorudi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Jó ötlet.
Már keresem is a megfelelő esztergályost.
(#) zoly15 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Csak gondoltam megemlítem. Apukám is esztergált már egy két embernek ilyet
(#) Stewe válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Gyakori, hogy az eredeti tárcsa is peremes illesztőgyűrűvel van rögzítve, nem is biztos hogy feltűnik ha átmeneti az illesztése, vagy ha laza, de szennyezett, vagy akár csak zsíros. Ha a tiéd is így van összerakva, akkor a régit kell lecserélni, két gyűrű nem lehet fenn egyszerre. (Olyan lenne, mint egy patára két patkó. )
(#) válasza Robid hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Mi történt vele, hogy ment tönkre?
Itthon egy hasonló (talán 7271, de nem biztos) Makita gép van; négy éves, agyon van hajszolva, de még semmi baja egyelőre. Volt már égésszagig erőltetve (nem is egyszer), 12,8 méter magasról leejtve, dolgoztunk vele fagyban és forróságban is. Igazából ha most azonnal tönkremenne, már akkor is sokszorosan megérte az árát..
Szóval szerintem a Makita azért nem gyárt sz*rt!
(#) Robid válasza hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Én is azért vettem, hogy hosszútávra megoldjam az akkus fúró kérdést, nem sikerült.Mindkét akkuban egy egy cella zárlatos lett.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Én az olcsó akkus fúróban(Einhell) kicseréltem az akku cellákat li-ion cellákra, több hete nyúzom és alig merült még. Tökéletese megy, nem fullad, sokkal jobban bírja és nem utolsó sorban nincs önkisülés, ezért több hetekig, akár hónapokig állhat, anélkül, hogy következő elővételnél nem ér meglepetés a lemerült aksi miatt. A régi aksi semmit nem bírt már. 2-3 fúrás után le is merült, pár nap állás után szintén lemerült. Az eredeti 1,2Ah-s NiCD akku helyére kb 5Ah-s Li-ion került. Tökéletes. Ja és a fúrót kemény 500Ft-ért vettem vaterán hibásként.
(#) mex válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
A Li akksikat honnan sikerült beszerezned?

Erősen gondolkodom én is a cserén, mert a kemény forintokért vett De-Walt mindkét akkuja döglődik, egy-egy cella zárlata miatt.
(#) Ricsi89 válasza mex hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Laptop aksiból lett kiszedve, ami elektronika hibás lett. Egyenlőre csak natúrban vannak bekötve a cellák, de tervezem, hogy egy akkufigyelőt beépítek, hogy ne merüljön le nagyon, mert azt nem szeretik a Li aksik.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Igen hasonlók.
Lassan újabb adagot kell beszereznem, mert kifogyóban vannak és kellene máshoz is.
(#) elektrorudi válasza Stewe hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Köszi a választ, de azt hiszem, kicsit elment a téma a körfűrészlyukam irányába.
A körfűrészem tengelyátmérője: 32mm.
Manapság, a belevaló fűrésztárcsák átmérőjéhez tartozó lyukátmérő 22,5 - 30 mm. Tehát nekem egy "negatív" illesztőgyűrű kellene, ami a lyukátmérőt megnövelné. :yes:
A 32mm lyukátmérőjű tárcsák ára pedig eléggé húzós... Az árából egy fél körfűrészt is vehetnék.
(#) SALáta hozzászólása Aug 22, 2010 /
 
Én a helyedben leszedetnék belőle, ezzel csak az a baj hogy ha hőkezelt akkor puhább lesz az anyag és eltörhet.
(#) Stewe válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
A tengely végén megvannak-e a központfuratok? Ha igen, akkor a végleges megoldás a tengely átalakítása, akkor viszont kevés az esztergályos, egy palástköszörű is célszerű. A rögzítőmenet csak esztergált lehet!
(#) elektrorudi válasza Stewe hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Kmmm...
Tudod mennyi egy palástköszörűs rezsiórabére?
+ a szétszedés, összeszerelés, odaszállítás, visszaszállítás... Ez túlmegy már azon a gondolaton, hogy "ez hobby, tök mindegy mennyibe kerül".
Neeem. A megoldás már megszületett: Arra használom, amire való: durva darabolásra.
A precíz munkára egy másikat vettem. :yes:
(#) Stewe válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Kétségbeejtően pontosan tudom... de azt is, hogy ha egytengelyű csapokat akarunk, akkor általában nem elég nyakban megfogni egy tokmánnyal. Nálunk 25€/h, de vigasztaló lehet, hogy ez félórás munka, és végső esetben két csúcs között futóbábbal támasztva fel is lehet esztergálni. A rögzítőmenet engem jobban izgatna!
(#) mex válasza Stewe hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem nem kell ennyire "túlspilázni" a dolgot.
Színigaz, hogy a korrekt megmunkáláshoz kellene a palástköszörű, de egy körfűrésztengelyt esztergán is át lehet alakítani a megfelelő méretre, és még futóbáb sem kell hozzá. Egy indikátorórás beállítás után esetleg kisebb fogásokkal, de el lehet érni a kívánt átmérőt.
(#) Stewe válasza mex hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Azért kellene a két csúcs közötti megmunkálás, hogy teljesen egytengelyű legyen. Írtam is, hogy megoldható, de ha lehetőség adódik, akkor a köszörű az igazi.
(#) dörmi hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Sziasztok!
Barkácsoltam egy fúrógép állványt,aminek az alapjait úgy kukáztam. Nem valami dizájnos, de egész jóra sikerült. A fúrok sem tőrnek olyan gyorsan és nem szalad túl a fúró hogy a forrszemet ledarálja a tokmány.
(#) patexati válasza dörmi hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Szia! Miért mondod,hogy nem dizájnos? Nagyon jól sikerült szerintem Mi volt ez miből készült? Valami szeletelőgép talán?
(#) dörmi válasza patexati hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Szia! Ez egy csempevágó volt. Csak az egyik szára az meg volt görbülve, gondolom rá léptek. De a másik szára az pont elég volt megfelezve.
(#) patexati válasza dörmi hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Jó az ötlet Egy cnc géphez is jó lehet egy ilyen.
(#) SzervízMacska válasza dörmi hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Szia. Az ötlet nagyon remek, és a kialakítás is esztétikus. Remélem, csak a képek torzítanak, mert ha valóban ilyen gondok lennének a derékszögekkel és a párhuzamosokkal, mint a 953-957-es képeken látszik, tördelné a fúrószárakat rendesen...

Szerk.:
Idézet:
„A fúrok sem tőrnek olyan gyorsan”

Akkor nézd át a geometriát - kicsit sem volna szabad törniük.
(#) Doncso hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Sziasztok, nekem is bővült a paletta egy újabb jövevénnyel. Kicsit melózni kellett rajta, de szerintem megérte.
KÉP
(#) dörmi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Sziasztok! Köszi mindenkinek az elismerést.
„A fúrok sem tőrnek olyan gyorsan”
Ezt úgy értettem, hogy amíg kézben fogtam a fúrót addig törtek rendesen. Most meg csak arra kell figyelnem hogy amíg nem engedem fel a fúrót, addig ne mozdítsak a panelen. Csak egy vacak mobilom van, azért ilyenek a képek.
(#) zozz12 hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Üdv!
Mik a tapasztalatok, vélemények a Haupa termékeivel kapcsolatban? Tartósság? Ár/érték arány? Minőség?

(#) SzervízMacska válasza zozz12 hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Nem olcsó, de megbízható, jó szerszámok. Én meg vagyok elégedve velük. Mondjuk, nekem csak a szigetelt szerszámaim legtöbbje van tőlük.
(#) zozz12 hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Hát van áruk... Én is gondolkozom a VDE -seken meg az ESD -seken is, a gond csak az, hogy két egymásnak ellentmondó dologról van szó. Mivel jelenlegi felszereltségem a nullához közeli (nincs műhely), ezért úgy akarnék felszerelkezni, hogy ne kelljen pár év múlva újra bevásárolni.
(#) SzervízMacska válasza zozz12 hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Megbízható, jó szerszámok. Támogatom a VDE szerszámok beszerzését tőlük, itt megtalálod magyar nyelvű katalógusukat is. Szerencsés választás az új, több komponensű nyéllel rendelkező széria, a jobb nyomaték-átvitel miatt. Kezdőként oldalcsípő, rádiósfogó, néhány lapos csavarhúzó ( 3-4-5,5mm ) beszerzését javaslom. Ha "űber-profi" akarsz lenni, kiegészítheted további két kombi-profilú csavarhúzóval ( LPZ 1-2 ). Ezek mind jól jönnek a ház körüli elektromos munkáknál.

Az ESD védett munkahely kialakítása már "húzósabb" dolog, anyagilag. Nem egy kezdő pénztárcájához van szabva. Néhány, ESD logóval ellátott kéziszerszámmal önmagában még nem sokra mész, ezért feleslegesnek tartom, hogy erre szórd a pénzt.
(#) zozz12 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
Köszi a választ. Akkor a VDE vonalon indulok el. Van esetleg friss 2010 es árlista, mert nekem csak valami 2009 -es van? Az új katalógusba már van egy Vario nevű, cserélhető pengéjű csavarhúzó "család". Ilyet vagy inkább a hagyományosat érdemes beszerezni? A Haupa minden téren hozza minőséget? Mert nem csak elektronika lenne abba a műhelybe (mindenféle szerelés, építgetés, ami elfér 3 m2 -n ). Aztán lehet, hogy ami még belefér a költségvetésbe abból a Haupásat szereznék.
(#) SzervízMacska válasza zozz12 hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
Ha nem leszel villanyszerelő, a fent említett néhány, egyedi darab elég lesz hosszabb távra is. A készleteket semmiképpen nem preferálom, hiszen pont az a lényegük, hogy csomó felesleges szerszám is szerepel bennük, amit az életben sem fogsz használni. A közös nyelű készletek plusz hátránya a plusz hely foglalás és a nyél a fokozott igénybevétel miatt hamarabb tönkre megy, esetleg elkallódik. Általánosságban nem tudom mit tanácsoljak.. Fémre, fára? Utóbbihoz kicsit sem értek... Talán minden műhelyben helye van egy csillag-villás készletnek és egy hatlapú dugókulcs ( krova ) készletnek. Nálam ezek Beta márkájúak. Ez megint csak jó drága, ha nem vagy Te is autószerelő, mint én, ne költs rá ennyit. Strapabíró, jó cucc a KingTony és érdemes az Uránusz Kft. háza táján is körül nézni, mikor jó szerszámot keres az ember. Lényeges egy jó munkapad, satu... Pár kalapács, pontozó. Nem is sorolom, mert sose lenne vége. A három négyzetméter meg elég kevés.
Következő: »»   96 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem