Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   95 / 308
(#) szamóca válasza szilicium97 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Azt a Proxxon fűrészt elfogadnám.
(#) Attila86 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Nekem az is elég lenne ha kipróbálhatnám. Kíváncsi vagyok hogy milyen vele dolgozni. Ha ugyan olyan jó mint a Proxxon fúróm és állványom, akkor egy álom lehet vele dolgozni...
(#) szamóca válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
A fúróm nekem is Proxxon, egy csapágyat már elfogyasztott. Régen a Bajcsy sarkán még Proxxon esztergát is láttam a kis üzletbe. Meg se mertem kérdezni az árát.
(#) szilicium97 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
A Conrad-ban vettem 40 ezerért ! A fűrészelés egy földi álom lett és a modellezéshez mindenkinek kötelezővé tenném!
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Idézet:
„A régi öntött forgózsámolyos”
Ennyire drága? Nekünk egy ilyen satu van az állványos fúró "alatt" De van egy tényleg gépi satunk is. A maga 40-50 kilójával... :hide: Nekem is van egy Proxxon fúróm. Szerintem is jó szerkezet. Igaz nekem nem 230V-os....
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Hát igen. 100-as boltban csak 100 Ft-os érmét szabad venni, azt is legfeljebb nyakláncra, függőnek... Örülök, hogy most már jól működik.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Biztos kell satu a fúráshoz? Nekem van, de még talán sosem használtam. Az én fúrómon egy 500W-os 3fázisú motor van -tehát elég erős-, de még nem vett ki eddig semmit a kezemből. A pici dolgokat meg általában kényelmesebb ha csak párhuzamszorítóba fogom, vagy csak simán kombinált fogóval tartom.
(#) Stewe válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Nem a motor teljesítménye számít igazán, hanem a szerszám, és a munkadarab. Egy műgyanta lap fúrható 3,2-es fúróval, akár három ujjal is meg lehet fogni (természetesen nem szabad). Egy rézlemezbe, már a 6-os fúró is könnyen beleharap, de még elég a faalátét és a lapos sikattyú. Ha viszont pontosan akarsz fúrni, úgy, hogy a munkadarab ne remegjen be, vagy több, párhuzamos furatra van szükség vastagabb anyagban, akkor már nem lehet satu nélkül boldogulni.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Nos amit Stewe írt az igaz.
Tegnap fúrtam vele 9mm-es fúróval párhuzamszorítóba fogott 4db 3mm vastag, 20-as laposvasat, és kivette a kezemből. Mondjuk csájna szorító volt. (Ha Neked nincs rá szükséged, esetleg egyezkedhetnénk.)
(#) rockersrac hozzászólása Aug 20, 2010 /
 
Én közelmúltban técsóban vettem valami noname akkus fúrót, 5000 forint körüli áron, mert ennyire volt keret. Volt hozzá pár bitfej, meg fúró is, a fúrók egész jók, egy görbe volt, de egyébként egészen éltartóak. Viszont van velük egy alapvető gond: mocskosul rideg anyagból vannak csinálva, és könnyen törnek! Szóval van ez az akkus fúróm, meg van egy sógoromtól agyonhasználtan kapott b&d akkus fúró. A noname az 550-es max fordulattal rendelkezik, a b&d meg 700-assal. Múltkor zártszelvényt szerettem volna fúrni a noname fúróval. Sikerült is kifúrni nagy nehezen. Meg majdnem sikerült leégetni a frissen vásárolt fúrót. A b&d fúrónak erősen haldoklik az akksija, de még így is jobban meg vagyok elégedve vele, hogy sógorom rengeteget használta, és használtan kaptam tőle a fúrót! Kezdek rájönni, hogy ugyan vajon miért 12000 még tuskó áruházban is a legolcsóbb B&D akkus fúró! Szóval tényleg NEM érdemes olcsóbb szerszámot vásárolni! Én vettem egyszer kis műszerész fogót, vagy 5 éve. Akkor volt 1000 forint kb. Minőségi szerszám, és igaz hogy a fogak nagyrésze már erősen kopottas, meg a vége már nem ér össze, mert annyira elkopott, de bizony igen csak kiszolgált az a kis fogó engem! Tanúlság a történetből: CSAK minőségi szerszámokat szabad venni! Az olcsóbb szerszám csak látszólag olcsóbb, mert akkor olcsóbb mikor megveszed, de mikor harmad annyit sem bír mint egy drágább minőségi, akkor már nem olcsóbb, hanem drágább!
(#) elektrorudi válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Maximálisan egyetértek.
Gyenge minőségű szerszámmal dolgozni nem öröm, hanem kín.
A múlt héten vettem egy legolcsóbb barkács Bosch akkus csavarbehajtót. Kétszer annyiba került, mint az általd említett B&D, de úgy érzem már most behozta az árát...
Sajnálatos módon, valószínűleg nem fogom kihasználni (minthogy eddig is megvoltam nélküle), ám ma már nem is voltam hajlandó kezembe venni kézi csavarhúzót, csakis ezt.
A többi szerszámom között is van Bosh:
- fúró 550W, 21 éves
- sarokcsiszoló 620W, 12 éves, de csak azért, mert az előzőt 10 éves korában ellopták,
- dekopír 6 éves, előtte a B&D volt, de 3x kellett javítani, aztán kidobtam.
- körfűrész orosz 1050W a durva munkákhoz, Skil 1100W a finomabb vágásokhoz.
- gyalu orosz 600W, sokszor kellett szíjat, szénkefét cserélni.
- hegesztő 100A-es inverteres. A 15ezres gazdaságos, Baumax-os a kukában végezte, miután a szakállamat kitéptem miatta...
- majd el felejtettem: van egy tecsós "csavarbehajtóm" is, a 3ezres kategóriából, rúd alakú. Sosem tudtam használni. Nem is tudom, hogy gondolták... Van tecsós 200Ft-s fúrókészletem is. Na, az a valami !!! Fa, fém, beton fúrók vannak benne. A fémfúró, fa fúrásakor elkopott 10 másodperc alatt !!! A többit ki sem próbáltam, úgy hajítottam ki...
(#) Alkotó válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Az ár/minőség arány nem mindig állandó (sajnos)! Éppen ahhoz kell némi leleményesség, hogy viszonylag olcsón, viszonylag jó minőséget kapjon az ember, vagy legalábbis a kívánt célra alkalmas legyen.
(#) rockersrac válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Idézet:
„- körfűrész orosz 1050W a durva munkákhoz, Skil 1100W a finomabb vágásokhoz.”
Ez a sor nálam vitte a pálmát
Idézet:
„Van tecsós 200Ft-s fúrókészletem is. Na, az a valami !!! Fa, fém, beton fúrók vannak benne. A fémfúró, fa fúrásakor elkopott 10 másodperc alatt !!!”
Ez viszont abszolut telljes mértékben kicsapta nálam a biztosítékot!
(#) zoly15 válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Idézet:
„Van tecsós 200Ft-s fúrókészletem is. Na, az a valami !”
Mi is vettünk egyszer. Egy 3mm-es lapos vasat fúrtunk épp át vele. Az élével nem volt gond, Mikor ért volna át, ugye akkor felkapná az anyagot, de mivel satuban volt, meg asztali fúróval fúrtunk, ígí nem tudott elmozdulni. Ami a következő másodpercben történt az már hihetetlen volt A fórú spirálja átfordult a másik irányba Tehát jött a spirál az óramutató járásával megegyezően, aztán egy egyenes szakasz, majd az óra járásával ellentétes csigaspirál...
(#) elektrorudi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Ezért nevezik "gazdaságosnak"!
Kettő az egyben: egy áráért vettél egy jobbos és egy balos fúrót!
(#) elektrorudi válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
A tapasztalatom az, hogy van olyan anyag, amiből nem lehet várat építeni...
Tehát drágán lehet rossz minőséget venni, ha jól lehúzzák, átvágják az embert. De olcsón jót nem lehet venni, mert a jóminőségű anyag mindíg komoly pénzbe kerül.
(#) elektrorudi válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Idézet:
„[/Ez a sor nálam vitte a pálmát]”
Magyarázat:
- az oroszhoz nem lehet kapni fűrésztárcsát (az idétlen lyukátmérő miatt) . Az eredetit élezgetem, terpesztgetem, de persze nem olyan, mint a gyári. A lap is üt egy kicsit. De ahhoz, hogy ágakat, léceket, deszkákat daraboljak vele, megfelel.
- A Skil-ben egy közepesen sűrű fogazású keményfém lapkás tárcsa van, amivel (megfelelő megvezetés mellett) szinte tized mm pontossággal tudok vágni.
Idézet:
„Ez viszont abszolut telljes mértékben kicsapta nálam a biztosítékot!”

Nekem is elkerekedett a szemem...
Lásd zoly15 hozzászólását!
(#) szilicium97 hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Mi egyszer valami T.I.P megnevezésű méd in csájna dekopírfűrészt vettünk. Kb. 2 évig bírta, utána kiesett az eleje és alkatrész meg nem kapni hozzá. A másik: egy olcsó budget oszlopos fúrót is vettünk és az első fúráskor kiment a gyújtókndenzátora! ( Amúgy még legálabb 20x megismétlődött) Ja, meg az olcsó MTD vágókésekk......... Ahol vettük annyira értettek hozzá, hogy elkezdik: "A kés cseréjét én úgy szoktam csinálni, hogy megfodítom a traktort!" No comment! Azóta áldozok rá többet!
(#) zoly15 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Idézet:
„az oroszhoz nem lehet kapni fűrésztárcsát”
Nem szeretnék beleszólni, de szerintem ez nem így van Megveszed a külső átmérőben megfelelő fűrésztárcsát (ami elfér a burkolatban). Aztán esztergáltatni kell a tengely és a fűrésztárcsának furatához illeszkedő perselyt.
(#) zoly15 válasza szilicium97 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nekünk szerencsére dekopír fűrészre nincs bajunk. Van 2Db Orosz csodánk. 750W de az visz mindent. Nem zörög, nem csörög, nem fullad. Az egyik 1992-es a másik 1994-es. Még egyáltalán nem volt belenyúlva motorilag. Eddig a kapcsoló és a fordulatszám szabályozó baja volt. De ennyi év után nem is csoda...
(#) zoly15 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Apukám el is tette azt a fúrót "emlékbe" csak sajnos már elkallódott, pedig megmutattam volna
(#) Stewe válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nem szabad bántani a szovjet/orosz ipart, amikor engedélyt kaptak a tudományos eredmények kereskedelmi célú felhasználására, kisebb csodákat tudtak művelni. A Ц-4324 multimétert máig használom, és huszonéves létére mégy most is megbízható.
(#) Robid hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Két éves Makita 6317-es aksis fúró kb.100 üzemórával egy délután fél órán belül kilehelte a lelkét,mindkét akku tönkrement. Azóta csak túlárazott hobbi kategória nálam.
(#) mgy válasza Stewe hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Bocs. Nem bántom én a régi orosz műszereket és barkácsgépeket, mert a 70-es években azoknak is örültünk. Nem nagyon volt más.
Csak azt nem értem, hogy milyen tudományos eredményeket használtak fel az említett c-4324 műszerben.
(#) zoly15 válasza Stewe hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Lehet hogy félreértettél. Én egy szavammal sem bántottam. Épp az hogy örülök hogy azok még máig is gépek...
(#) Stewe válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Szó sincs félreértésről, én nem rád gondoltam, hogy bántottad, csak az általános közvélekedésre céloztam
(#) Stewe válasza mgy hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
A nyugati, és a szocialista kutatás-fejlesztés között nem volt jelentős különbség, csak a KGST blokk a kifejlesztett technológiákat nem használhatta fel azonnal a közforgalmú eszközökben. A haditechnikában például nem volt jelentős különbség, csak a boltok polcain. A Ц-4324 egy szerencsés kivétel, valószínűleg nem hobbi-, hanem ipari célra készült. )
(#) peterpan válasza Stewe hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
A Ц-4324 egy olyan alapműszert tartalmaz amiben a mérőmű felfüggesztésére /csapágyazására/ platinából készült torziós szálat használnak, így egyúttal kihagyva a mechanikus visszatérítő erőt adó és fáradékony hajszálrugó tekercseket is.
(#) rockersrac hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Nekem is van orosz táblaműszerem, ami 400V-os méréshatárral rendelkezik. Egyszer kíváncsiságból rátettem közvetlenül a hálózati feszt(persze előtte kisebb feszültséggel leteszteltem, hogy ténylegesen a skálán szereplő adatoknak megfelelő méréshatárú alapműszerről van szó, nem pedig deprez műszerről) Hát igen csak meglepődtem! Arra számítottam hogy majd egy fix értéken megáll a mutató. De nem így történt! Annyira durván érzékeny a cucc, hogy 1-2V feszültség ingadozást is kimutat a műszer! Ja! És váltófeszre van tervezve, 50hz-re. És felirat rajta a lehető leg egyértelműbben: Szgyelano V CCCP(természetesen mindez ciril betűkkel)
(#) Alkotó válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Kicsit túlgondolod ezt az árképzést, ezért hozok egy "műpéldát".
Mondjuk van egy olyan szerszámunk, amihez az anyag 1 egység, a gyártási költség 1 egység, a gyártó és forgalmazó haszna szintén 1 egység. Ez így 3 egységért megvehető, és jó üzletnek mondható. Ha viszont ugyanezt a cuccot, egy csilli-villi márkanévvel feldíszítve már 8 egységért adják, akkor aki abból vesz, az bukott 5 egységet.
De tény, hogy általában a drágább holmik jobbak, csak sokszor nincs arányban az árnövekedés a minőségnövekedéssel. Ezért mondtam, a "mázli/hozzértés" faktor szükségességét, valamint az elvárt funkció figyelembevételét, mert pl. egy sima lyukhoz téglába, nem biztosan szükséges egy dugattyús fúró/véső gép, mégha az jobb is mint egy sima kis ütvefúró.
Következő: »»   95 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem