Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1327 / 3615
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 23, 2010 /

Ha már itt tartunk korábban elhatároztam,hogy minden este teszek fel természet fotókat, hogy felhívjam a figyelmet arra a tényre, hogy a házon, lakáson kívül is van élet és nem kell egész nap a gép előtt ülni mert káros az agyra, a szemre, és a fizikai állóképességre. De rájöttem, hogy én ehhez kevés vagyok.
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Én nem írok semmi kommentet a képekre, csak bámulom, hogy milyen szépek. Ha minden nap teszel be képet, akkor minden nap írhatnám, hogy hűű de szép képek, de 1-2 hét után unalmas lenne.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Most 1800Ft nem nagy összeg érte és még lehet működni is fog. Akkor viszont boldog leszek, mert vonatozás közben is tv-zhetek majd.
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„De rájöttem, hogy én ehhez kevés vagyok.”
Ezért próbálok néha én is betenni egy két szép fotócskát.
(#) Rober_4 hozzászólása Aug 23, 2010 /

Sziasztok!
Egy kicsit lemaradtam az utóbbi időben, vagy 60 oldalt vissza kellene olvasnom.
Látom azért ma is parázs viták alakultak ki a gyermekvállalásról, illetve az oktatás gyakorlati hasznáról.
Az utóbbiról csak annyit, hogy a nyár folyamán, rengeteg olyan kerti munkát csináltam, amihez szinte semmi alapot nem nyújtott az oktatásban eltöltött pár évtizedem, pedig hasznát vettem volna, egy két gyakorlati ismeretnek. Ennek ellenére azért megoldottam nagy nehezen, viszont végérvényesen rájöttem, hogy falun, vagy kis vidéki városban szeretnék élni... (tudom álom)
A gyermekvállalásról meg csak annyit, gondolom a többgyermekesek ebben megerősítenek, hogy semmivel sem nehezebb kettővel, mint egyel, csak szebb, jobb, érdekesebb. És szerintem hárommal, néggyel sem nehezebb. És ezt az emberiségellenes szingli, és egyke divatot, gyökeresen ki kellene gyomlálni a társadalomból. Ugyanis, az, hogy egy gyereknek van testvére, az egy nagyon nagy dolog. Ha több, az még jobb, mert egymástól rengeteget tanulnak, akár önmértéket, toleranciát (stb.) is, ami nagyon fontos ahhoz, hogy későbbiekben teljes tagjai legyenek a társadalomnak. Persze fontos, hogy mindez egy olyan családban történjen, ahol nem az agresszió, vagy a szegénység az úr, hanem a szülők legalább nagyjából kézben tartják a dolgokat. A többit már a gyerekek megoldják. De azt hiszem ezt már régebben írtam is...

Ja meg mért ne lehetne mélyládát, meg hangváltót méretezni fizikaórán? Minden további nélkül! Hasznos lenne például az aluláteresztő, felüláteresztő szűrőknél (középiskola).
A tantervben semmi nem tiltja meg, hogy nem lehet, és ha a tanmenetbe beletervezi, az illető szaktanár akkor minden további nélkül, még komolyabb dolgokat is csinálhat. A baj az, hogy nem teszik!
(#) Stadi válasza vicsys hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„A gyerekvállalás nem merülhet ki abban, hogy majd fölnő az a gyerek”

Ez egyértelmű, de ha úgy állunk hozzá, akkor nem is lesz kinek felnőni! Anyámék heten voltak testvérek, mindegyikük erkölcsös, tisztességes nevelést kapott (annak ellenére, hogy az apjuk sokszor a pohár mélyén kereste az igazságot), és egytől egyig megállták a helyüket az életben. Egyikük sem lett diplomás, nem gazdagodott meg, de dolgozni mindegyikük tudott, és tisztességben öregedtek meg. Az egyik húga munkanélküli és rokkant hosszú ideje, mégis van fedél a feje felett, segítenek neki a többiek, mikor tudnak. Valahol volt téma, hogy a városi ember, ha nincs munkája, éhen hal, míg a vidéki megtermeli azt a ház körül, ami a megélhetéshez kell, esetleg a feleslegből még tud is csereberélni helyben. Anyám mesélte, hogy annak idején a vastagon hámozott krumpli héját "vetették el", és kihajtott. A hámozott krumplit meg megették. És ha egy hétig csak zsíros kenyér van? Azt is ki lehet bírni, hidd el. De akik azt mondják, hogy "nekem nem telik gyerekre", ott túlnyomórészt még ilyen problémák se lennének. Ezért véleményem szerint elbeszélünk egymás mellett.

Van egy Madách idézet: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!” Az a probléma, hogy a ma embere (tisztelet a kivételnek) annyira nyámnyila, hogy semmit nem mer bevállalni. (Kivéve a hitelfelvételt, koppra, ami belefér a keretbe.) Egyébként Az ember tragédiájának pont az a mondanivalója, hogy nem azért kell küzdeni, mert majd egyszer soká jó lesz, hanem egyszerűen csak a küzdelemért, és bízni kell benne, hogy meg is lesz az eredménye. (Kicsit másképp: nem a győzelem a lényeg, hanem a részvétel.) Na, ezt szoktuk rendszeresen nem így csinálni. Különben meg gyerek nélkül mi értelme az összeharácsolt vagyonnak? Ház, autó, bankszámla stb.? Vagy mindent felél az, aki nem akar gyereket?

Az a baj, hogy pont azért, mert XXI. sz. van, meg EU, meg rongyrázás, nagyon elszaladt velünk a ló. Olyan luxuscikkeket érzünk létszükségletnek, amik gyakorlatilag csak nélkülözhető státuszszimbólumok. Tudom, a gyerekek kegyetlenek. Mikor én voltam általános iskolás (immár 16 éve), akkor is az ment, hogy kinek a szülei tudják megvenni a legújabb N*ke Air Max cipőt a gyereknek, meg kit hoznak-visznek kocsival, és főleg milyennel. Azóta már felteszem durvultak is ezek a dolgok. Dehát ha olyan a gyerek, akkor úgyis találnak rajta/benne olyasmit, amiért kigúnyolják. Ha meg nem, akkor járhat kopott, használt, turkálós ruhákban is. De most komolyan, ne a tolltartón lovagoljunk, könyörgöm.

Egyébként gg630504 jól kapiskálja a témát.

Müszi: A biztos, szilárd munkahely a gyakorlatban nem létező fogalom. Olyan, mint a matematikában a plusz és a mínusz végtelen. Ha csak olyan ember vállalna gyereket, akinek biztos munkahelye van, kb. 120 éven belül kihalna az emberiség...
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

... a kacsákat.
(#) Müszi válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„És ezt az emberiségellenes szingli, és egyke divatot, gyökeresen ki kellene gyomlálni a társadalomból.”

Nem kellene túlozni! Mi van azokkal akik hosszú ideig keresik az igazit, mégsem találják, önhibájukon kivül? D*göljön meg akinek nincsen párja, akár tehet róla, akár nem? Ez az emberiségellenes!
(#) Rober_4 válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Ne vedd már magadra!
Nem rád gondoltam. És nem is azokra akiknek nem lehet gyerekük. Hanem akik ezt divatból űzik...
(Fogják még a te fejedet is bekötni egyszer)
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Az MPEG4-es USB vevőkhöz vagy >=2.4GHz-es Core2 Duo proci kell, vagy olyan videokártya, amiben van DXVA támogatás. Ha egyik sincs, akkor felejtsd el a HD adásokat! Szaggatni fog, nem gyengén.
(#) Müszi válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„Fogják még a te fejedet is bekötni egyszer”

Ezt nem egészen értem. Kifejtenéd?
(#) Stadi válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

A "nő beköti a férfi fejét" jelentése hasonló ahhoz, hogy "a férfi elveszi feleségül a nőt". (Az eredmény ugyanaz: házasság, csak fordított verbális megközelítésben: a nő veszi el a férfit. )
(#) Müszi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Értem

Házasság? Az egy olyan jó dolog, amit az életbe nem fogom megtapasztalni :no:
(#) Rober_4 válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„Az egy olyan jó dolog...”

Ki mondta neked, hogy jó?
(#) Stadi válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Valaki, aki másodszor is nősülni akar...
(#) Müszi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Akármilyen jóindulattal is, de nem tudom ezt a dolgot pozitivan látni :no:
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

A procim nincs akkora, de kétmagos, plusz a videókártya elvégzi az MPEG4, H.264 dekódolást. Bővebben: Link
(#) titi hozzászólása Aug 23, 2010 /

Ha már PC...
Van egy Asus m2v alaplapom, amin memóriát szeretnék bővíteni. Állítólag max 8Gb-ig tud kezelni. (4 slot)
Találtam egy táblázatot, hogy mely memóriákat támogatja, de egyrészt csak max 1Gb-os modulokat látok a listán, az pedig akárhogy nézem max 4Gb.
Másrészt mit jelentenek az "A" "B" "C" oszlopok jelzései?
Mert úgy látom az 1GB-os modulok nem támogatják a "C" oszlopot.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Felhomályosítana valaki? Köszi!
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Leszedtem egy HD film trailert és simán vitte a gép, nulla szaggatás nélkül. Szerintem ez jó hír. Látszik, hogy jó a videókari.
(#) Norberto hozzászólása Aug 23, 2010 /

Próbáljátok ki vagy mentsétek el könyvjelzők közé.

http://ocrterminal.com/

Webes erőforrásokon alapuló karakterfelismerő rendszer, az előbb próbáltam ki, nagyon tuti minőségű, s tud magyarul is.
(#) Stadi válasza titi hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

A: egyedül működik a RAM modul
B: 1 pár működik belőle együtt
C: 2 pár működik belőle együtt

Sajnos az csak kipróbáláskor fog kiderülni, hogy az adott RAM modul működik-e ezzel a lappal. A legegyszerűbb, ha csak egyedül van (ilyenkor nem is szokott gond lenni), a legproblémásabb (legnagyobb az inkompatibilitás esélye) pedig, ha 4 db-ot akarsz belőle egyszerre berakni. Nekem a Kingmax modulok jöttek be, kellően olcsóak és eddig még minden esetben működtek, akár más márkájú modulokkal együtt is. Persze ebből nem következik, hogy biztos ehhez a laphoz is jó lesz ez a márka!
(#) Doncso hozzászólása Aug 24, 2010 /

Húú srácok, alig tudtam aludni az éjjel, ma megyek egy EMG 1560-as szkópért, annyira izgulok, hogy ne legyen szét cseszve. Ha minden igaz el is hozom. Már nagyon kiváncsi vagyok rá. Nem egy mindennapi darab. Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Helló!
Itt az apróban lévőt nézed meg? Én írtam a srácnak amikor feltette a hirdetést és nem írt vissza. Nagyon jó kis gép lehet ez. Ha nem titok mennyiért vennéd meg?
(#) Doncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Igen azt. A sráccal én is nehezen boldogultam, vagyis lassan akart válaszolni, de végül is sikerült kiegyezni, egy miniscope-ot és egy frekimérőt adtam érte, itthon van már a kiscsibe, szép állapotban van, nincs belebarmolva, most állok neki átnézni mi lehet a baj, de ez nem ám az a jó kis szerelhető EMG, hogy külön blokkok vannak, meg a blokkokra oda van írva hogy micsoda, illetve tranyók foglalatba, áh, ezen semmi nincs, tele van CMOS ickkel, ami persze nem foglalatba, és ömlesztve minden, jó móka lesz.
(#) Ricsi89 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Na akkor gratulálok hozzá. Remélem meg tudod csinálni, mert képek alapján nagyon fullos gép lehet. Gondoltam, hogy nem lehet egyszerű gépezet belülről, mert már kívülről sem tűnik annak.
(#) Norberto válasza Doncso hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Idézet:
„most állok neki átnézni mi lehet a baj”

Ezek szerint hibás?
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Igen hibás. Egyébként erről van szó. Bővebben: Link
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Anglia eldugott és ezért "érintetlen" szépségei. Idén tavasszal jártunk ott, egyénileg, s így volt lehetőségünk bemerészkedni a természet "dzsungelébe" is a városok beton dzsungeléből. Lesznek majd még további képek is.
(#) Gafly válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Annó nekem nagyon komoly gondot jelentett nulláról megirni a tanmenetet, mivel nem tudtam sehonnan sem "puskázni" és még csak tankönyv sem volt. Tulajdonképpen a tantárgy neve volt csak definiálva és a heti óraszám... Tehát nagyon sok múlik a tanáron és az iskolán amivel lehet jól is és nem jól is élni.
(#) Doncso válasza Norberto hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szia, igen, az eladó szerint se kép se hang, hazaértem vele, neki is ugrottam, a tápja oda is volt rendesen, verdeste a biztosítékokat, gyors elkócserézés, egy BD246, egy 10v Zener és egy 723-as, és íme az eredmény. Bővebben: Link
A neheze még csak most jön.
Következő: »»   1327 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem