Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Logitech Formula Force RX -kormány jostichoz kuplung ?!
Témaindító: Csabi14, idő: Aug 24, 2010
Témakörök:
Hello
Tehát a kérdésem az lenne hogy a Logitech Formula Force RX kormány josticomba hogyan leletne beleszerelni +1 pedált kuplungnak ? Van még 2 régebbi tipusu Logitech kormányom , amiből ki tudom venni a pedált és az érzékelőjét .. csak azt nem tudom, hogy hova kössem a plusz pedált :S meg még a szoftware -t se tudom hogy hogy lehetne átalakítani .. előre is kösz a válaszokat !
A kormányba nemhiszem hogy menne , Építs valami áramkört amivel usb vel a gépedbe kötöd a pedált.
Ha tudsz avr-t programozni akkor USB EXPLORER -rel szarintem menni fog.
Hát csak azzal van bajom hogy nagyon kezdő vagyok és nem is tudok programozni :S de azért köszi !
bocs de nem tudom hogy mi az a game port !
De szerintem az USB EXPLORER -rel meg lehetne oldani ! mert végülis csak 1 potmétert (vagyis szerintem így hívják a pedálba az érzékelőt) kell rákötni USB re , és még 1 program (de lehet hogy pl a Logitech G35 nek a szoftware -vel meg is lehet oldani mert annak 3 pedálja van !
A géped hátuljában ilyen csatlakozó:Game port
hát szerintem van .. de hát a kormányom USB -s !
Az előbb azt írtad hogy nem tudsz programozni az USB EXPLORER-hez meg szükség van rá eléggé. Egyébként Game port ha van a gépedben az tényleg csak annyi hogy a pedálban levő potméter három vezetékét bekötöd a csatlakozóba. Ahhoz nem kell usb.
amugy a kormányba is ilyesmi csatlakozó van .. ahova bedugom a pedálokat .. csak kevesebb rajta a lyuk !
Az ilyen nem? Bővebben: Link
amugy sztem van a gépembe game port csak lehet hogy már foglalt ..(de a gépemet ki kéne bányászni hogy a hátuljához lássak de az most nem megy .. de ha usb -re ugyanugy rákötöm az nem ugyanolyan ? bocs ha hülyeséget írok !
NEM ! ilyen a régi 2őbe van ! ennek már olyan gameport szerű !
ezen a képen látni is a csatlakozó ! :Bővebben: Link
USB-re nem lehet csak simán rákötni az digitális jeleket fogad a pedálból meg csak simán analóg jel jön ki.
Ui: Idézet: ezek is USB-sek? Mert akkor csak annyi hogy mindkét kormányt bedugod a gépedbe és kész a játékba meg beállítod hogy a kuplung a másik kormányon van. „Van még 2 régebbi tipusu Logitech kormányom”
aztaa télleg ! USB -sek a régiek is ! Köszi sztem ezzel jó is lesz . és ha kiszedem a panelt a kormányból akk csak nem kell az egész kormányt hurcolni meg a pedál részt hozzácsavarozom a meglévő pedál részhez és kész is
nagyon köszi ! már egy fél éve agyaltam hogy, hogy kellene megcsinálni azért még írok ha kész , és működik
Hurrá tedd azt ha nem működik akkor még ott a gameportos verzió is.
Amugy a kormány joystic ok -ba a a váltó az milyen elven működik ? milyen érzékelő(K) vannak benne ?
Serintem valami ilyesmi szóval olyyan kapcsoló ami nam csak I/O hanem több állása is van.
(amit linkeltem annak 3 van)
Igen, valószínűleg csak valamilyen érintkezők vannak ott amikor mondjuk 1.-be rakod akkor testre kapcsol egy vezetéket ha meg 2.-be akkor meg egy másikat.
Vagy ha bonyolultabb akkor opto kapu is lehet a sebességeknél. De a legtöbb játék csak olyan szinten kezeli a váltókat hogy fel vagy le. Ahhoz hogyha a játék nem kezeli a normál váltót csak az un. szekvenciálisat azt is meg lehet oldani de ahhoz már illene egy PIC vagy AVR.
Bocsánat az előző kérdés szeretett volna lenni, szóval megy ez valami speciális program nélkül? Nem dobja le az egyik kormányt, amikor rálépsz a másik pedáljára?
Végül nem fejeztem be de valószínüleg működik mert mondjuk 1szerre használhatsz több kontrollert is vagy mondjuk én annak a másik kormánynak az 1ik gombját használtam, 1 kis átalakítással, kéziféknek potméterrel jobblett volna de így se sikerült olyan rosszul
|
Bejelentkezés
Hirdetés |