Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Logitech Formula Force RX -kormány jostichoz kuplung ?!
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Csabi14 hozzászólása Aug 24, 2010 /

Hello
Tehát a kérdésem az lenne hogy a Logitech Formula Force RX kormány josticomba hogyan leletne beleszerelni +1 pedált kuplungnak ?
Van még 2 régebbi tipusu Logitech kormányom , amiből ki tudom venni a pedált és az érzékelőjét .. csak azt nem tudom, hogy hova kössem a plusz pedált :S
meg még a szoftware -t se tudom hogy hogy lehetne átalakítani ..
előre is kösz a válaszokat !
(#) Mtt591 válasza Csabi14 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

A kormányba nemhiszem hogy menne , Építs valami áramkört amivel usb vel a gépedbe kötöd a pedált.
Ha tudsz avr-t programozni akkor USB EXPLORER -rel szarintem menni fog.

Hát csak azzal van bajom hogy nagyon kezdő vagyok és nem is tudok programozni :S de azért köszi !
(#) VRubenX válasza Csabi14 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Game portod van?

bocs de nem tudom hogy mi az a game port !

De szerintem az USB EXPLORER -rel meg lehetne oldani !
mert végülis csak 1 potmétert (vagyis szerintem így hívják a pedálba az érzékelőt) kell rákötni USB re , és még 1 program (de lehet hogy pl a Logitech G35 nek a szoftware -vel meg is lehet oldani mert annak 3 pedálja van !

A géped hátuljában ilyen csatlakozó:Game port
(#) Csabi14 válasza VRubenX hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

hát szerintem van .. de hát a kormányom USB -s !

Az előbb azt írtad hogy nem tudsz programozni az USB EXPLORER-hez meg szükség van rá eléggé. Egyébként Game port ha van a gépedben az tényleg csak annyi hogy a pedálban levő potméter három vezetékét bekötöd a csatlakozóba. Ahhoz nem kell usb.

amugy a kormányba is ilyesmi csatlakozó van .. ahova bedugom a pedálokat .. csak kevesebb rajta a lyuk !

Az ilyen nem? Bővebben: Link

amugy sztem van a gépembe game port csak lehet hogy már foglalt ..(de a gépemet ki kéne bányászni hogy a hátuljához lássak de az most nem megy .. de ha usb -re ugyanugy rákötöm az nem ugyanolyan ? bocs ha hülyeséget írok !

NEM ! ilyen a régi 2őbe van ! ennek már olyan gameport szerű !

ezen a képen látni is a csatlakozó ! :Bővebben: Link
(#) VRubenX válasza Csabi14 hozzászólására (») Aug 24, 2010 / 4

USB-re nem lehet csak simán rákötni az digitális jeleket fogad a pedálból meg csak simán analóg jel jön ki.

Ui:
Idézet:
„Van még 2 régebbi tipusu Logitech kormányom”
ezek is USB-sek? Mert akkor csak annyi hogy mindkét kormányt bedugod a gépedbe és kész a játékba meg beállítod hogy a kuplung a másik kormányon van.

aztaa télleg ! USB -sek a régiek is ! Köszi sztem ezzel jó is lesz . és ha kiszedem a panelt a kormányból akk csak nem kell az egész kormányt hurcolni meg a pedál részt hozzácsavarozom a meglévő pedál részhez és kész is
nagyon köszi ! már egy fél éve agyaltam hogy, hogy kellene megcsinálni
azért még írok ha kész , és működik

Hurrá tedd azt ha nem működik akkor még ott a gameportos verzió is.

ja igaz. szóval nagyon kösz

Amugy a kormány joystic ok -ba a a váltó az milyen elven működik ? milyen érzékelő(K) vannak benne ?
(#) Mtt591 válasza Csabi14 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Serintem valami ilyesmi szóval olyyan kapcsoló ami nam csak I/O hanem több állása is van.
(amit linkeltem annak 3 van)
(#) VRubenX válasza Csabi14 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Igen, valószínűleg csak valamilyen érintkezők vannak ott amikor mondjuk 1.-be rakod akkor testre kapcsol egy vezetéket ha meg 2.-be akkor meg egy másikat.
Vagy ha bonyolultabb akkor opto kapu is lehet a sebességeknél.
De a legtöbb játék csak olyan szinten kezeli a váltókat hogy fel vagy le. Ahhoz hogyha a játék nem kezeli a normál váltót csak az un. szekvenciálisat azt is meg lehet oldani de ahhoz már illene egy PIC vagy AVR.
(#) Kolesmag hozzászólása Márc 5, 2012 /

Szóval sikerült, mert nekem a dfgt mellé kéne kuplung.
(#) Kolesmag válasza Csabi14 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Bocsánat az előző kérdés szeretett volna lenni, szóval megy ez valami speciális program nélkül? Nem dobja le az egyik kormányt, amikor rálépsz a másik pedáljára?
(#) Csabi14 válasza Kolesmag hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Végül nem fejeztem be de valószínüleg működik mert mondjuk 1szerre használhatsz több kontrollert is vagy mondjuk én annak a másik kormánynak az 1ik gombját használtam, 1 kis átalakítással, kéziféknek potméterrel jobblett volna de így se sikerült olyan rosszul
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem