Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Hopsz, jól benéztem Tehát a feszültség esés "vezérli". Köszönöm!
Szia! Hangosan köszöntem! A készülék neve meg úgy van leírva! ( Én legalább köszöntem.)
Légy szíves, vegyél vissza a stílusodból!
Ajánlom elolvasásra a Fórum Szabályzatot.
Sziasztok, EMG 1560-as vagy másnéven tr-4663-as szkóp doksiját, service manualját , vagy bármi mást keresnék hozzá, ami csak akad jól jönne.
Üdvözlet.
Sziasztok! Tudna valaki ajánlani egy kapcsolást, amellyel egy 100W-os izzót fokozatosan ki tudok kapcsoltatni? Az lenne a lényeg, hogy folyamatosan,elhalványodva aludjon ki.Böngésztem, de nem találtam sehol
Ha jól értem, akkor ez egy potméterrel szabályozza a fényerőt.(?)
Ha igen, akkor nem jó, mert nekem olyan kellene, hogy bekapcsolom az izzót,majd az automatikusan, x idő alatt kikapcsol.Mondjuk relével vagy valahogy megoldható?
Ezzel a kapcsolással fokozatos fényerőváltozást tudsz megvalósítani a ki és a bekapcsoláskor is. Egy másik megoldás: automatic light dimmer. Fényellenállást (LDR)itt kapsz.
Kösz, ez jónak tűnik.Lenne pár kérdésem.(ha szabad )
A P1 potin lehet állítani a ki/be kapcsolási időt? Mikor a led felgyullad, akkor a fényellenállás azt érzékeli, és annak függvényében erősödik/gyengül az izzó fénye is? Ja, meg a D5 dióda, a Tri1 triak és a Di1 diak milyen típusúak legyenek?
A második link helyére ezt gondoltam. Zener-diódának ez a típus jó lesz. Triak:BT137-600. Diak:DB3. A Zener katódja a D2-D3 felé néz. Az S1-el kapcsolod ki és be a lámpát, a potival a fényváltozás sebességét állítod. Az LDR ne kapjon környezeti fényt, csak a LED-et lássa.
Vigyázz, mert a készülék hálózati feszültséggel működik, ami életveszélyes!
Az első kapcsolásodnál a diaknak elég a 25-36 V? Mert a linkelt triak 600V-ig bírja.A diaknak nem kellene több?
Meg egy ultraláma kérdés: az ellenállások meg a poti hétköznapiak? Bírják azok a 230V-ot? Meg a graetz milyen legyen, ha nem 4xdiódából akarom megcsinálni, hanem graetzből ?
A diak akkora feszültségen (30V körül)billen (válik vezetővé). Olvass utána a működési elvének. A graetz-et csináld meg egyedi diódákból, úgy egyszerűbb. A potin nem lesz nagyfeszültség, nem kritikus a típusa. Az ellenállások legyenek fél Wattosak, kivéve az R1, amely 1W-os.
Köszönöm, minden világos!
Jó építkezést!
Üdv mindenkinek! Keresnék egy olyan nagy feszültségű táp kapcsolást, ami tud olyan 100V tól 300V-ig feszültséget szabályozni maximum 200mA-es terheléssel. Az nem baj ha a 100V az kevesebb. A 300V a lényeg. De lehet még 330V-is. Lehetőleg áteresztő tranzisztoros érdekelne. Előre is köszönöm!
Szia!
Itt: találsz ilyen kapcsolást. Ez a kapcsolás 0-330V/100mA terhelésre készült, de módosítható 200mA-es terhelésre is, ha a FET-et nagyobb teljesítményűre cseréled.
Szia! Köszönöm! Ezt láttam én is De az árama miatt "hanyagoltam". Ez egyébként mennyire üzembiztos? Előre is köszönöm! Az R2-n nem kel változtatni? Most nézem, hogy számomra értelmetlen a 3E3 jelölés.. Milyen érték lehet az?
Üdv TDA2005-ös kapcsolási rajzot keresek,ha van valakinek magyar az is jó!Kösz
Az mi az, hogy magyar nyelvű kapcsolási rajz?
Szerintem Videoton, vagy Orion alkatrészek vannak benne.
Még be sem kell ütni, mert aláhúzva szaggatottal jelent meg a hsz-ben... katt rá, HE-store bejön és ott a pdf, benne a rajzokkal.
Köszönöm! Én is erre gondoltam, de nem akartam hülyeséget írni. Azért nem írtam be mert ekkora feszhez "ekkora kicsi ellenállás" Ha nekem 200mA ra kellene a táp, akkor a 3,3 Ohm -t kell változtatni?
Hello!
Az áramkorlát értékét, a tranzisztor bázis-emitter nyitófeszültsége, és a bázisellenállás értéke határozza meg. Ha az áram értéke akkorára nő, hogy azon eső feszültség kinyitja a tranzisztor bázis-emitter diódáját, akkor a tranzisztor kollektora söntöli Fet nyitófeszültségét. Így az áram nem nőhet tovább.. Imax=Ube/Rbe Ahol az Ube közelítőleg 600..650mV értékű. Tekintve, hogy a bázis-emitter dióda nyitófeszültség könyöke nem egy meghatározott pontos érték, és hőfokfüggő is, általában a korlátozást a kissé a maximális terhelőáram fölé méretezik.. üdv! proli007
Hello!
Alapvetően bármely híd-egyenirányítót használhatod, mert azon megjelenő zárófeszültség nagysága a beépített zéner miatt, nem lehet több mint a 15V zéner feszültsége.. üdv! proli007
Terheléses elemteszter rajz kellene 1,5 ceruza és 9V alkáli elemhez. Lehetőleg LED-es kijelzésű, mondjuk olyan mint a mellékelt képen.
Köszönettel
Üdv Mindenkinek.
Kapcsolási rajzát keresném a Galaxy 80 tip. CB előerősítőnek, vagy legalább a benne lévő tranzisztorok típusát, mert le van csiszolva. Köszönettel.
Elektrotanyás kollégák segítségét kérném.
sony cdp-x303ES, illetve 779ES rajzára lenne szükségem.
Köszi! A 779 lejött, de a 303 az nem.
Naponta 2-t enged letölteni reg. nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |