Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van 2 db működőképes Siemens SX1 kijelzőm, és arra lennék kíváncsi, hogy ezeket tudnám-e vezélelni valami módon, mondjuk mikrokontrollerrel, vagy PC-vel soros vagy párhuzamos portról? Hogyan működik, milyen jelek kellenek neki? Segítsetek! Köszi!
Elvileg lehetséges a kijelzőt vezérelni, csak kellene hozzá a kijelző adatlapja, vagy valami dokumentáció hozzá, amin van a kijelző utasításkészlete stb.
Mindenképpen szükséges hozzá megfelelő csatlakozó, amennyiben csatlakozóval van felszerelve, vagy szalagkábelt kell ráforrasztani. Próbáltam beírogatni a gugliba, hogy Siemens SX1 display... stb. de sajnos nem találtam róla semmi használhatót. Nincs ráírva valahova a kijelzőre a típusa? Ezzel hatékonyabban lehetne keresgélni.
Hát a kijelző hátulján vannak szövegek:
50021P00 41SEP 0613720001 van rajta egy fólia alkatrészekkez azon meg a következő felirat: L2F50021 mk 08 176 x 208 pixeles a felbontása
Sajnos a siemens az eléggé elvarázsolt alkatrészeket használ. Én még neten sose találtam siemens képernyővel épített projetet.
Viszon nokia kijelzősről (főleg nokia3310 és 1-2 színes kijelzőről) is rengeteg dolog van fenn.... Ennyit a siemensről... :duhos2: Nekem is van siemens kijelzőm... semmit se találtam róla... Nokiával meg már épitettem, nagyon jó..
Volt egy SX1 em, de elhalálozott, és először azt hittem kijelző hiba, ezért vettem egyet, de azzal sem lett jobb, ugyanazokat a tüneteket produkálta, mna mindegy, gondoltam ha már van, fel kéne használni, de ha nem lehet hozzá találni semmi segítséget akkor más megoldás kell.
Érdekelne ez a Nokiás kijelző vezérlés. Mit építettél belőle? Tudnál nekem segíteni? Hogyan kezdjek hozzá?
Hello!
Azért lehet találni siemens-hez is http://home.arcor.de/dirk.milewski/seite53.html (csak belebotlottam, nem néztem meg tüzetesebben)
Jó kis oldal, köszönöm, mindjárt át is nézem alaposan.
Azért írtam az SX1 -et mert olyan kijelzőm van és nem kell venni, amúgy mindegy, hogy Siemens, vagy Nokia, vagy bárni más, elsőre bármi megteszi. Most épp találtam a kacatok között egy Panasonic EB-GD52 -t gyakorlásra annak a kijelzője is jó, keresek hozzá leírást.
Hello mindenkinek. Tudnátok segiteni abban hogy alaplap, vagy processzor hibás e a telefon SX1 ha felrakom a töltöre és a kijelzö csak besötétül.
Náha mikor probálom ujra telepiteni az ismert 3 gomb megnyomásával csak bug egyet és kész. Szétszedtem a telot, az alaplaprol leszedtem mindent, töltöre raktam megnéztem egy leddel hogy tölt e egyáltalán, és tölt. De ettöl még nem vagyok benne biztos hogy az alaplap jó e. Köszönöm a válaszokat.
ez tipikusan szoftverhiba. illetve akkor szokott még előfordulni, mikor rossz testpoint-ot vágnak rá... (mélyre szalad, másik vezetéket is elvágnak...) ha hardvereen nincs bántva, akkor szoftverhiba a titok nyitja.
Szia!
Most mennyire van feltöltve a telefonod? Rakd rá töltőre, ne nyomkodj rajta semmit, hagyd úgy pár órát, installáld újra a szoftvert, eltart egy darabig, de utána jó kell, hogy legyen. Van hozzá megfelelő programod?
Szia. Lehet hogy szoftverhibás akkor, mikor elvittem szoftverfrissitésre rá kb 2 hónapra behalt.
Egy két hónap mulva még elfogadta a joy+be gomb ot szoftverfrissitésre csak a gép nem akarta a telót usb-n felismerni. Kikapcsolt állapotban, eszközillesztövel. Szerintem olyan max 20-30% ra. Régebben volt, de már nem tudom hol van:S Ok, köszi a tanácsokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |