Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   324 / 1274
(#) mumo hozzászólása Szept 2, 2010 /

Sziasztok!
Anyukámnak van egy Daewoo 20 AST tipusú 52cm-es tv-je, és az a problémám hogy a távirányító nem akarja működtetni. Elem cserén már túl vagyok sőt a távirányítót 1 másik tv-n teszteltem ott jól működik.
Mi lehet a tv-ben a hiba? A vevő egység?
(#) mumo válasza mumo hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Most meg megjavult, mert vissza vittem a távirányítót és működik.
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Szia! Neked ígértem a JUNOST rajzot. Nagy nehezen megtaláltam de scenneremmel van valami és csak fotót tudtam készíteni nem annyira jó minőségben. Lényeget elküldöm, ha nem tudsz dolgozni róla és szükséged van rá, privátba elküldöd a címed és elküldöm levélben. Az egész lényege az , hogy BD 250 esetén a KT 41-es mérő pont és a test közé egy 22 nf-es kondenzátor kell tenni ha szükséges.
(#) kovacspista válasza mumo hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Erre van egy nem teljesen reális mondás: a problémák 90%-a magától megoldódik, a fent maradó 10% annyira elenyésző, hogy nem érdemes foglalkozni vele.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Üdv.Na kicseréltem a meghajtó tranyót egy BF859 re,annyiban változott a dolog,hogy igy elsem indul,a táp szakaszosan próbál indulni,olyan mintha rövidzár lenne valahol,de én nem mérek sehol. Valami ötlet?
(#) moltam válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Köszönöm a rajzot.
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Nagyon szivesen. Sajnálom, hogy csak ilyen minőségben.
Van még több része is. Küldjem azt is?
(#) Csekker hozzászólása Szept 3, 2010 /

Üdv Mindenkinek! Légyszi segítsetek. Van egy Daewoo 51 cm-es tv-m és szeretném megjavítani. A sorvég tranzisztort teljesen zárlatosnak találom benne. Kiforrasztottam és bárhogyan mértem a kivezetéseit,akármilyen műszer állásnál,mindenhol 0 ohm-ot kapok. Mértem dióda állásban is és ohm állásban is,de mindenhogyan vezet minden irányba. A hibajelenség az az,hogy bekapcsolás után kb 3 x lehet halkan hallani,hogy indulna a tv,utána meg leáll. A kivett tranyó után megmaradt a készenlét. A konkrét kérésem az az lenne,hogy ennek a tranzisztornak a tipusszáma D 2499 és,hogy ezt hol lehet beszerezni,ill mivel helyttesíthető? Esetleg BU 508 ? Köszönöm előre is a választ. Csekker
(#) kadarist válasza Csekker hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Szia!
Itt beszerezheted a tranzisztort. A BU508D-s változattal csereszabatos.
(#) kovacspista válasza Csekker hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Szia! Egy S2055 tranyó nagyon jó lesz helyette. Abba van
dióda és ellenállás is. A tápegységben az apraja elkókat cseréld ki! Ez azért fontos mert valószínű, hogy a tápfesz megnövekedése miatt ment el a tranyó. Ha ez meg van akkor tedd bele a tranzisztort. Ha újra tönkre megy akkor nagy valószínűséggel
sortrafó probléma lesz. Várom a fejleményeket.
(#) Csekker hozzászólása Szept 3, 2010 /

Köszönöm a kimerítő válaszokat. A hétvégén lesz egy kis időm és majd megírom,hogy hogyan sikerült a folytatás. üdv.
(#) huface hozzászólása Szept 3, 2010 /

sony lcd kdl 32d3000 készülékemmel a csatolt fényképen látható kép jön elő általában bekapcsoláskor rövid ideig.Ami egy idő után eltűnik.Majd a tévézés alatt többször előjön.
elvittem szerelőhöz itt olaszországban azt mondta megpróbálja megjavítani,forrasztani de nem sikerült neki.
A panel csere viszont több száz euróba kerülne itt.

Valaki tudna nekem ebben segíteni?

Köszönöm

DSC06103.JPG

(#) Csekker válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Hali. Ma vettem BU 208 D-s tranzisztort. A tápfeszeket megmértem a tv-ben (már,amit lehetett) és kb jónak tűnnek,nem mérek túlzottan magas értékeket,bár sajna rajzom az nincs. Azt szeretném még kérdezni,(mielőtt beforrasztanám a tranyót) hogy úgy látom,hogy a D 2499 (ami eredetileg benne volt) és a BU 208 D-nek a "lábkiosztása" nem egyforma. Szerintem fordítva kellene betennem,mert a bázis kivezetése ellentétes oldalon van. De lehet,hogy rosszul értelmezem a tranzisztor rajzot? Addig nem akarom beletenni,amíg nem vagyok biztos ebben. Ha tudsz erről valamit,akkor légyszi írd meg. Köszönöm.
(#) kadarist válasza Csekker hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A BU208D-nek TO3-as tokozása van. Azt nehéz lesz az eredeti helyére beépíteni. BU208D. Ha viszont mégiscsak BU508D-t vettél, akkor a lábaknak passzolniuk kell a régi bekötéséhez.

Hello. Ajaj. Hülyeséget írtam. Persze,hogy BU 508 D-t vettem. Valószínű megszokásból írtam 208-at,mert olyat is már beszereltem egy-párat. Mostmár eszembe jutott,hogy az teljesen máshogy néz ki. Bocs. Ezek szerint az 508-as passzol a lábkiosztás. Na majd megírom,hogy mi lett. hali

Beforrasztottam a tranzisztort,de sajna nem sikerült a javítás. Minden passzolt és a tv beindult,de pár másodperc után a sorkimenő nagyfesz kábeljánál (a tövében) nagy csattogás,meg szikrázás volt és a tv leállt. A tranzisztor túlélte,de alapos tisztítás után lehet látni egy lyukat a sorkimenő műanyag burkolatán,ezért nem is próbáltam többet indítani. Viszont egy sorkimenőcserét már nem ér ez a tv,mert a doboza se túl "szép",úgyhogy kivettem a panelt,az jó lehet még alkatrésznek. Persze láttam,hogy írtátok korábban,hogy vannak ilyen szigetelési módszerek,de szerintem ez túl nagy lyuk volt,ahhoz,hogy javítani lehetett volna. Azért köszönöm a segítséget,mindenképpen hasznos volt. üdv.
(#) gyuri86 hozzászólása Szept 4, 2010 /

Üdv.
Lenne egy kérdésem.
Nem rég üzemeltem be egy LCD tv-t, és képminőségileg alul marad a régi crt-hez képest. Nem igazán éles a kép, világosabb háttérnél pedig szürkés csíkok vannak benne, homályos, elmosódott az egész. Műholdas Digi-tv van, 2 beltérivel( nem tudom számít e?!). Próbáltam már video-n, dvd-n keresztül vinni az adást, de a minőség változatlan. (állítólag valamilyen szinten szűri a jelet és jobb lesz a képminőség a tv-n) Mit lehetne tenni? Nem HD csatornákról van szó. Van ahol túl erős jelről beszélnek, van ahol pedig túl gyengéről és amiatt romlik a képminőség. Van valami megoldás erre?
(#) kadarist válasza Csekker hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Takarítsd ki az égett lyukat, és szilkon-tömítővel(Sziloplaszt) vagy akril-tömítővel szigeteld ki az érintett részt (rakj a lyukra egy nagy gumót a pasztából). Ezek után remélhetőleg még sokáig jó lesz a trafód.
(#) kadarist válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Szia!
Az LCD-tévék előnyeit HD-vételnél lehet érezni. Sima tévéadásnál alul maradnak az elvárttól. A Digi meg amúgy sem a jó képminőségéről híres.
(#) gyuri86 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Köszi a gyors választ.
Még lenne egy kérdésem a tv-vel kapcsolatban. 2 napja hoztuk haza a szervizből mert se kép se hang nem volt.
1 napig működött aztán most csak kép van hang megint nincs. Pedig márkaszervizben volt. Ami érdekes benne hogy ha fejhallgatót használok akkor van hang. viszont a tv hangszórói némák A szervizben elvileg a tápot újították fel, kondit cseréltek meg pár apróságot. Lehetséges hogy a táp romlott el megint?

Lehetséges. De a mi a legfontosabb: haladéktalanul vidd vissza a szervízbe.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Szept 4, 2010 /

sziasztok.Ujra nekifogtam a jvc tv nek .kicseréltem az STR vS 5707 et es az elégett ellenállásokat és a diodakat,de nem indul a táp.A lábakon a következö értékeket mértem. 1- 308v,2-0,3v- -0.25v,4-0.8v,5-0-15v,6-0.8v,7-31v,8-0.4v,9-7.8v.Kérdés hogy hogyan tovább
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Szia!
Keress még rossz alkatrészeket, szakadt ellenállásokat. Esetleg nem villámcsapás végzett a tévével?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

igen,villámcsapás volt,jónak néznek ki a többi aalkatreszek
(#) gyuri86 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Hétfőn az lesz az első dolgom.
Ilyenkor érvényes a szerviz garanciája ugye? 3 hónap garit adtak a szervizelésre. Vicces volt hogy a számlán kb. 1000ft volt a beépített alkatrészek ára, a szervízdíj pedig 15ezer.ennyi pénzből már új tápot is kaphattam volna...

Vissza térve a Tv adásra. Ha a beltérit a pc-re kötném ( tv-tuner) és onnan HDMI/DVI kábellel az LCD tv-re javulna valamelyest a képminőség? Próbálkozott már valaki ilyesmivel?

Ja és az r807 nek meg tudod mondani az értékét?

Semmit nem javít, sőt még ront is az ilyen átalakítgatás. Ha jó minőségű (HD) tévéadást szeretnél nézni, akkor a MinDig-tv-t ajánlom.
A szervízgaranciáról nem tudok nyilatkozni, hiszen most más a hiba jellege.

A rajzon nincs érték megadva annál az ellenállásnál, úgyhogy nem tudjuk az értékét. Színkód, vagy felirat van rajta? Az R803 jó?

Az r 807 2,2 k szinkod szerint és annyi is az értéke,az r 803 jó és a többi ellenállás is,c810 es c806 kicserélve ,továbbra sem indul. Trafó?

A szekunder oldali zárlat kizárva? Az R802 is jó? A nagy pufferkondin mekkora feszültség van?
Következő: »»   324 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem