Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   323 / 1274
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Valaki már cserélte. Ez a 4601 a 4600 újabb verziója. Ugye nem váltakozófeszültséget (AC) akarsz mérni? :eek2:
(#) bladzser2 hozzászólása Szept 1, 2010 /

Ahha már cserélték benne....

DC-ben mértem, tudom hogy egyenáram van benne, csak nemvoltam biztos, hogy nincs-e a TV-ben olyan pont, ahol váltót lehet mérni a 230 betápon kívül...

Megjelölöd nekem melyik elkóról lenne szó?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Megva .köszi szépen
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 / 1

Ezekről van szó.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

A TDA 9302 ict cseréltem természetesen kondikat is,induláskor az ic-n mérve a tápfeszültségek rendben.Izzós módszerrel a sortáp is ok.Vajon mi lehet a gond
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

meg egy kerdes .Az r805 es a z r 804 nak az ertekei 0,56 ohm es 24 ohm?
(#) kovacspista válasza nagyimre10 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Meg kellene nézni a sor meghajtás rendben van e? Ha igen akkor a Járulékos tápokat kellene leellenőrizni. A sortrafóról elmenő kondik vagy diódák hibájára gondolok. Ha ezek is rendben vannak akkor amiket hajtanak, eltérítés stb. Ha ezek mind rendben vannak akkor nagy valószínűséggel sortrafó hiba. A 0,56 ohm az ok. Az F utána/fuse/ biztosítékot jelent. Az 1W/24 (M) szerintem a mega miatt 24 kohm.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Igen.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

A TDA9302 meghajtását is ellenőrizd. Az R503 22kohm-ot mérd ki.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Kissé össze vontam hogy kinek mit írok de értitek ti ezt!
Szerinted az M miért van az ellenállás után?

A TDA 9302 nek nincs meghajtása,erre nem is gondoltam,az R 503 rendben.proci hiba?

a proci tápfeszt (5V) kellene ellenőrizni. A TDA9302 tápfeszültsége felmegy 24V-ra induláskor? A 18V-os táp meg van?
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Nem tudom, hogy mit jelentenek ezek a zárójeles betűk az alkatrészek értékei mellett, de biztosan nem a mértékegységükkel függ össze.

Az 5volt rendben a 24v van induláskor,a 18v is meg van.Ami még mindíg aggaszt,hogy a Q 801 baszott meleg kb 10 másodperc után füstöl a kicsike.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

EGYFÉLEGYSÖR

Mielőtt megírtad volna, szétnéztem a panelon, méregettem bőszen
megkerestem azt a 4 kondit, alig tudtam kiforrasztani de sikerült, feltúrtam az összes nyákos dobozom kerestem azonos értékűt beleraktam, és voalááá működésbelendül a gép... a kollektoron is 100V fölötti feszültség van minden okééé

Csúcsszuper Részben köszönhetem magamnak is, de ti is sokat segítettetek, minden egyes TV tanít.

Szuper fórum... van még vagy 10-15 TV-m még jelentkezek bár ezeket szeretném magamtól megcsinálni, de a segítség mindig jóljön
Köszi!

Az R804 és a T81 nem meleg? A +B (118V)sortáp jó értékű? Cseréld ki a C804 elkót a biztonság kedvéért. Ezek az SMD-alkatrészek nagyon gyengék...

Az R804 is forró,a T801 en nem érzem.A sortáp terhelve 120v a c 804 cserélve de mindig semmi.Egyébként a T801 et már cseréltem.

A tranzisztorral párhuzamos kondi (C811), D807, R803? Ha nem lesz jó, akkor kösd le a Q803-at. Lehet, hogy nem kapcsolóüzemben dolgozik a Q801, és azért melegszik. A nagyfesz rendesen megjön induláskor? Szisszen a képcső? A képcsőpanel 190V-os tápja is megjön?

Hát ezzel is nehezítik a "talaj gyakorlatot"

Kondi,dióda jó R 803 ok.Q803 lekötöttem,szindróma ugyan az bekapcs nagyfesz megjön tranyó füst. A 190v is van.
(#) kovacspista válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Ehhez kitartás kívánok! De mint írtam tóbb mint 40 éve foglalkozom TV-kel és egyebekkel, a mai napig napi 2 - 4 készüléket javítok meg de még nekem is jól jön a segítség.

Építs be egy BF8xx típusú régi video-végtranzisztort abba a pozícióba, vagy valami nagyobb áramú, 300V körüli tranyót. Így nem lehet hibát keresni, hogy füstöl egy meghajtó tranyó Valami ilyesmire gondolok.

Én meg egyet se :hide:

Ok majd holnap ma már kiakadtam,addig is kösz a segitséget.
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

[OFF]A virágokat az öltözőmbe kérem...[OFF]

Nekem ez jutott!

Azért szoktam javítani, de csak hébe-hóba.
(#) robberto13 hozzászólása Szept 1, 2010 /

Hello! Sziasztok Spanyolországban műholdas tv-t szerelek és ma egy kedves ügyfelem TV-jét kellene megcsinálnom,a hibajelenség hogy a scart csatlakozóba(amiból 1 van)ha bedugom a beléri egységet a kép ugrál megvan a kép csak ugrál! A kérdésem az lenne hogy mi lehet a hiba, a tv-t szétszereltem a scart lábai sértetlenek nincsnek kiszakadva...egy Daewoo tipusú képcsöves tv-ről van szó!
Az ügyfél nem akar újat pedig megpróbáltam
A választ előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza robberto13 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Szia!
Lehet, hogy a beltériben van elállítva a videókimenet típusa. Állítsd RGB-re. De az is lehet az is, hogy NTSC a kimeneti videoformátum, és ezt nem szereti a tévé.
(#) robberto13 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Igen azt elfelejtettem irni hogy megnéztem itthon is és nekem sem jó nem csak ott! A beltéri kizárva!
Következő: »»   323 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem