Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   23 / 105
(#) joetaylor hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
AOYUE 932 az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás és a vákum része jó a kiforrasztó pákához is. Nem szeretem az Aoyue márkát de ez a termékük nagyon jó mert olcsó. Két éve haszálok egyet és még semmi baja. A kis kézi szerszámokkal az a baj, hogy neked kell nyomkodnod, pont abban a pillanatban amikor még nyolc kéz is kevés lenne. Illetve könnyen elengedi az alkatrészt ami beültetésnél nem szerencsés.
(#) X Sügi X válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Csak nem az NI-nál vagy?
(#) greatman válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia!

Az előmelegít állomások kb. 130 - 140 fokra melegítik az áramköri lapot. Egyébként én is halogént használok az előmelegítésre. Egy ötlet: Cseréld ki a halogén előtt lévő üveglapot csillámlemezre. (Hq -nál kapható méretre vágható) Sokkal jobb a hőáteresztő képessége, mellesleg nem világítja szét a szemedet a reflektor.)
Felső melegítésre pedig szintén használható halogén: 150W -os 5,5cm átmérőjű hidegfoncsorral. Még a lósz.rt is felperzseli a panelról. Olyan mintha a napba néznél. Erősen kell dimmelni, mert brutális.
(#) joetaylor válasza X Sügi X hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
NI mint National Instruments?
Akkor nem.
(#) joetaylor hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Ez használható szerintetek?
Illetve a folytonos ki és be kapcsolgatás mennyire csökkenti a lámpa élettartamát? Ha ez a lámpa jó akkor kellene valamilyen házat csinálni neki, amivel lehetne fókuszálni is és csak az adott alkatrészt melegíteni vele.

Bővebben: Link
(#) patexati válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia. Biztos jó csak elég borsos az ára! Tapasztalataim szerint hamar kiég az izzó mert óriási a hőterhelés mivel elég közelről melegít és "sül" az izzó Az üveg is deformálódik sőt szerintem ki is lyukad mielőtt kiég.Olcsóbbat javasolnék kísérletezésre..A ki/be kapcsolás is megviseli ezért akarok egy triacos szabályzót készíteni (nagyon egyszerű kis kapcsolás és bírja az 1KW-ot is) azzal finoman lehet állítani a teljesítményt ezért gondoltam 200W feletti teljesítményű izzóban legyen bent tartalék ha szükséges.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Bővebben: Link Nem tuja a beszállító mit árul Írtam,hogy nem jó arra a célra.. Én is véletlen akadtam rá és mást is vettem tőle.
(#) patexati válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Egy ilyen vákumszívót nem nehéz összedobni csak egy nagy fordulatú erős venti kell és egy szabályzóval is meg lehet fejelni,hogy állítható legyen az erőssége.Találtam a vaterán egy ónszívó pákát is 1500Ft és van rá egy év gari is csak az egy melegíthető végű ónszívó pumpa.. Azt is meg lehetne spékelni egy vákumszívóval csak kell a dugattyú helyére beletömni kis acélforgácsos dörzsi darabot.. Gondolkoztam én ezen már és azt is gondoltam,hogy kis pedál is lehetne hozzá a szakaszos működtetésre..
(#) greatman válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia!

Jó. Csak nagyon kicsi az élettartama. Habár még így is megérheti. Egy megmentett noti alaplappal megkerested az árát.

De ezzel is próbálkozhatsz, és jóval nagyobb az élettartama, a teljesítményről nem is beszélve. Egy ilyen izzóval ha nem figyelsz, akkor szénné lehet égetni rövid idő alatt bármit. És nagyon kerülni kell a fényforrásba nézést. A heggesztés ívfényével vetekszik, ha nem erősebb tőle. Egyszóval: Brutális.
Bővebben: Link
(#) patexati válasza greatman hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Kár,hogy ilyen drága ez az izzó pont az átlagos chip méretére van kitalálva. Amúgy javítottam pár fényt miben ilyen nagy izzók voltak de ott jelentős ventillációs hűtés is társul hozzá mer különben elolved Ha ez nem olyan nem szóltem :hide:
(#) greatman hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
A BGA forrasztó állomásom jelenlegi státusza. Sajnos kb. fél éve alig haladtam vele, idő hiányában. Pedig egyre többször kellene. Talán az ősszel sikerül befejezni. A mechanikai rész nagy része már meg van. A felső lámpát kellene összeállítani, meg a vezérlését. A tápja, meg a dimmerje már meg van. Mikrokontroller illesztéssel rendelkezik, Tudja ki-be kapcsolni, kissebb, nagyobb teljesítményre állítani mind az előmelegítőt, mind a felső lámpát.

2.jpg

1.jpg
   
(#) patexati válasza greatman hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Én is gondolkozom hasonlón..Nem tudom milyen lesz még mert akarok venni egy hőlégpákát lehet az lenne felül alul meg izzó?? Még nem tudom.
(#) greatman válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Elősször én is így gondoltam, de tapasztalatom szerint sokkal egyenletesebben lehet az izzóval melegíteni, mellesleg nem fúj le semmit a panelról. Aztán azért is döntöttem az izzó mellett, mert a gyári BGA állomások is izzóval forrasztanak. Továbbá sikerült szereznem egy gyári BGA állomásba való izzót, és marha jó. De próbáltuk már ezt a 250W -os izzót is. Úgy lehet vele forrasztani, hogy csak na. Csak kell hozzá hegesztőpajzs.
(#) patexati válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Az én lámpám 150W mezei halogén is csak nehezen melegíti fel közvetlen közelről az ólommentes forraszt! Minimum kell a 150 W! Inkább nagyobb kéne,hogy hamarabb elérje a hőt a munkadarab! Maga az alaplap nagyon jól vezeti a hőt és igen nagy a hőleadása ezért kell melegíteni alul is. Most nyáron sokszor felpakoltam a teraszra (2x10méteres tornác) a cuccokat szeretek a friss levegőn fényben bütykölni de ha melegítettem a leg kisebb szellő is visszahűtötte le kellet takarnom ha volt légmozgás!
(#) patexati válasza greatman hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Az az izzó tényleg bírja hűtés nélkül? Ha bírja esküszöm veszek egyet de vakon drága mulatság.. Most amit hasznélok a 300Ft-os hosszúkás mezei halogén kb 4-5üzemóra után elég
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Nem próbáltad még a piros 150W-os infrát(korábban is javasoltam)? Szerintem jó lenne. Nálunk másra használjuk, de hónapokig működik...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia. Nincs ilyenem de nem túl nagy? Valahol van egy 250W-os de az meg bazi nagy (napos csirkéknek való) de lehet megkeresem egy próbát megér.. Készítek is ha lesz időm egy dual triakos szabályzót külön alul külön felül. Alul szerintem jobb a nagyobb felület egyenletes melegítése felül kell az "irányított" fény..Sajna csak írogatok nem tudok semmit fizikailag kipróbálni mert egy több napos projectem van egy kamion autóvillamossági teljes átépítésével minek a munkadíja fogja fedezni majd a hőlégállomás és pár cucc árát,hogy végre csinálhassam mit szeretek
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Nem hiszem, hogy nagy lenne, akár a 250W-os is jó lehet! Olyanok is vannak, nem vészes, de azért rendesen melegít!
(#) patexati válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget,ötletet ha lesz időm mindent kipróbálok mit tudok és az alapján döntök. Itt a fórumon a célom az egyszerű olcsó megoldás keresése kifejlesztése lenne saját célra fogok én is egy komolyabb berendezést összehozni (talán idén elkészül még) Egyre nagyobb az igény ilyenféle javításokra és mifelénk senki sem foglalkozik vele.. Minden ötlet kiindulásom alapja a saját laptopom meghibásodása miatt jött mert nem volt kedven 40 ezret kifizetni a javításért 2008-ban. Azóta megy hiba nélkül többet bírt már mint új korától a meghibásodásáig és nem az volt csak utána)
(#) patexati hozzászólása Szept 7, 2010 /
 
Sziasztok! Közben már nézegetem az állomásokat találtam is egyet ami elég jónak tűnik tudás ár arányában.. Mindenképp olyat veszek miben páka is van és akkor azt csak ilyen célra fogom használni külön kialakított helyen a műhelyben..Bővebben: Link
(#) ciw hozzászólása Szept 7, 2010 /
 
Üdv !

Már én is régóta keresek folyasztószereket, és most rátaláltam egy boltra, de ott annyi féle van, hogy most nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes használni.
Én erre gondoltam:
ANC559TF Sűrített olvasztószer No Clean

Csak nem tudom, hogy ez hagy e valami trutymót a nyákon?

Mindenképpen tiszta nyákot szeretnék.
Valaki tud e valamit ezekről a szerekről?

Itt találhatóak ezek az anyagok

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) greatman válasza patexati hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
Szia!

Ugyanilyen állomásom van. Teljesen jól működik, megvan vagy 3 éve. Vagy kétszer előfordult belső kontakt hiba, ami miatt nem akart menni a hőlégfúvó, némi kontakt tisztító a belső csatlakozón megoldotta a problémát. Illetve 1 -szer már kellett cserélni a hőlégfúvóba a főtőszálat, de szerencsére nem vészes az ára és kapni is lehet hozzá.
A forrasztópákájában az nem tetszik, hogy viszonylag hamar átmelegszik a háza, és elég könnyen meg tudja sütni a kezedet.

Az izzók nagyon jól bírják a meleget. A csőhalogén titka a vizszint. Nem lehet eltérni tőle csak pár fokkal, egyébként nem tud érvényesülni a halogén effekt, és ezért elfogy az izzószál. Ezeknek a reflektoroknak nem 4 -5 órát kellene kibírni. Nem melegednek túl sem, sőt, kifejezetten kerülni kell a hűtésüket. min. 250 fokra melegedni kell az izzóknak.

A hidegtükrös izzóknál, amit én próbáltam, annál a foncsor alig melegedett, és minden különösebb hűtés nélkül bírta. Igazából a hűtést szerintem csak az izzó foglalatnak (nálam sorkapocs) kell, mert ott viszont az izzó lábai miatt jelentős melegedést tapasztaltam. Az izzó elé meg nem tettem semmit, mert nem nagyon találtam olyan üveget, ami kellően átengedné a hőt.
Ha kész lesz az állomásom, akkor a halogén reflektor üvegét még ki fogom próbálni, arról még nem tudok nyilatkozni.
(#) greatman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
A hidegtükör lényegével én is tisztában vagyok, ettől függetlenül teljesen jól használható a hidegtükrös is. Főleg a 250W -os. A gyári állomásokban az infra lámpa 150W. (Nekem legalábbis ilyen van) A 250W -os olyan hőt tol magából, hogy a teljes teljesítményen 1 - 2 perc alatt nem csak a chippet, hanem a nyákot is kezdte szénné égetni 3 - 4 cm távolságból. Dimmelve nagyon szépen lehetett vele forrasztani.
Melegtükrös izzót alkalmasat nem nagyon találtam. Legalábbis méretben és árban megfelelőt.
(#) greatman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
A gyáriban egy 15V 10A -es halogén izzó van. A tükör egy 7cm átmérőjű tükör, sárgás színű üveg foncsorral.
Azt, hogy ez meleg vagy hidegtükrös az passz. A foncsor hasonlóan viselkedik mint a hidegtükrös izzónál. Valószínűleg a foncsor bevonatában, iesetleg az izzóban lévő gázban lehet a különbség.
(#) SzervízMacska válasza ciw hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
Idézet:
„No Clean”

Ezek szerint nem hagy trutyit...
(#) patexati hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Sziasztok! Szerintetek az Aoyue 968 állomáshoz lehet használni EZT és EZT ? Írjon ki tud valamit mert rendelném! Én úgy nézem a csatlakozók ugyan azok de nem tudom biztosan..
(#) patexati hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Közben meg is rendeltem az állomást mert csak egy volt belőle de ezeket is megrendelem ha jók lennének hozzá ha veszek már akkor veszek mindent egyben
(#) Sendi válasza patexati hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Szia Patexati.
Én is szemezek egy ilyen pákával. Mennyi a szállítási határidejük?
(#) patexati válasza Sendi hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Szia! Azért vettem meg mert ez volt az utolsó darab.. Holnap itt van díjmentesen (10000 felett ingyenes GLS). Talán találsz még máshol ,szerintem kifutó típus de bevált ezért vettem meg. Egy helyen néztem ott 20 ezer-el többe került Talán ITT
(#) SzervízMacska válasza patexati hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Idézet:
„Szerviz kellék, Aoyue B1003, Aoyue 2702, 474, 701, forrasztópáka”

Ugye, nem látsz a felsorolásban 968-at?
Idézet:
„Szerviz kellék, Aoyue 950, pót forrasztópáka (90119)”

És ebben sem.
A vákumos páka alapból kiesik, mert nincs az állomásodban vákumpumpa. Ezen kívül a csatlakozó és/vagy a teljesítmény is eltérhet. Ennyire még a kínaiak sem hülyék... Tudod, a jelszó: fogyasztói társadalom.
Következő: »»   23 / 105
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem