Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 282
(#) zolika60 válasza didyman hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Sajnos az elem jó. A gép egyébként alig múlt egy éves.
(#) patexati válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szia! Ha nem tudom milyen az az elem (beforrasztott vagy bontható csatis) de jó lenne egy 20 percre kivenni belőle! A ramot is vedd ki és próbáld a másik foglaltba rakni (hihetetlen de múltkor már kínomban ezt próbáltam meg egy lapossal és láss csodát bekapcsolt és utána már ha visszaraktam a ramot a helyére ott is jó lett) ezek nem nagy időt igényelnek és te is meg tudod csinálni egy próbát megér Ha nem indul így sem akkor a chipsetet kéne egy csavarhúzó nyelével az alaplapra nyomva tartani,hogy úgy indul e. Ha úgy indul akkor BGA forrasztási hiba mi elég gyakori az ilyen eszközökben az ólommentes technológia egyik nagy hátránya..Ha valaki szakszerűen meg tudja melegíteni akkor még sokáig el tud menni.. Ha cserélteted vagy ki/be rakatod az egyaránt nagyon drága mulatság. Persze kérdés neked mennyit ér meg.
(#) Ricsi89 válasza patexati hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Nekem a laptopomban nem a chipset és a lap között volt kontakthiba, hanem a chip magja és hordózója között. Forrasztópákával megmelegítettem a chip magját, kapott egy aktív hűtést és azóta is megy. Ez volt majdnem egy hónapja. Gép alját kicsit megvágtam, beraktam egy 5cm-es ventit és tökéletes azóta is.
(#) zolika60 válasza patexati hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Ezeket még megpróbálom. Az tény, hogy a forrasztások elég gyatrán néznek ki benne. Mint amikor az ólmos ónnal hidegre sikerül. Nem szép fényesek, hanem egyenetlen felszinű, matt szinte mindegyik. Ennyit az egészséges forraszanyagokról. Az elem egyébként forrasztva van.
(#) lanti válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Üdvözöllek az ólommentes technológia korában kár hogy nem kértél gari hosszabbítást a gépre...
Tuti hogy azok közül a forrasztások közül pár okozza a bajt!
(#) zolika60 válasza lanti hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Sajnos nem is kérhettem, mert ajándékba kaptam egy amerikai barátomtól. Amikor tavaj itt járt kértem hozzon alkatrészeket a régi gépemhez, és ő jófejségből hozta ezt a masinát. Sajnálom, hogy elpusztult, mert másikra nincs pénzem.
A tegnap esti próbálkozásaim sem vezettek eredményre. A netről kinéztem egy céget, aki alaplap szintű javítást igér és nem kérnek a bevizsgálásért pénzt. Jobbhíján kipróbálom. Persze ha valaki ismerne olyan profit aki megbízható, kérem ne hallgassa el.
(#) didyman válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Az elemet forraszd le, ezt nem írtam, de más is említette, hogy szedd ki. Ennyit adj még a dolognak, aztán ha nem jutsz vele dűlőre, akkor jövő héten megnézem, ha BGA-s, akkor meg megy tovább kollégához.
(#) Trebron86 hozzászólása Szept 2, 2010 /

sziasztok ujra

ujra van gondom a laptopommal, par napja lemerult teljesen, es azota nem kapcsol be, a toltoje meg nem tolti,
mi lehet a gondja?
azt csinalja mikor ra dugom a toltot be kapcsol 3masodpercre es ki hagytam egesz ejjel tolton de utanna se, le huzom a toltot es ugy is csak 3masodpercre kapcsol be, este mikor ra dugtam a toltot villogott a led a toltesalatt, de reggel mar nem. es most mikor radugom mar az se villog, csak ujra 3mp-re bekapcsol majd ki.

otlet?

elore is koszi
(#) greatman válasza Trebron86 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Szia!

Másik töltővel próbáltad?
(#) Trebron86 válasza greatman hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

a tolto megy rendesen, de a gep tolto nelkul is be kapcsol de 3mp utan le is all
(#) patexati válasza Trebron86 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Egy finom bikázást meg kéne próbálni! D csak finoman 6-800mA-al. Az akku jó volt előtte? Ha nem ment sokat cellazárlat,szakadás is lehet az oka és tilt az akku elektronikája..
(#) KTobi válasza patexati hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Nekem az öreg Compaq gépem nem tölti az akut. Minden jól működött, zene szólt róla, fogtam lehúztam a töltőről (teli volt töltve). Hagytam, hogy elmenjen standbyjba, rádugtam a töltőre. Estére áramtalanítottam másnap nap közepe felé feltűnt, hogy nem tölti, csak világít a töltés. Az akku állapotát nem mutassa a kis kijelző. Kiveszem az akut, van rajta egy teszter, nem mutat semmit. Pár ki-be rakosgatás, nem segít. Odaütöttem az akut a kezemhez, jó erősen. No akkor mutatta, beteszem, fél percig jól viselkedik, azóta sem akarja tölteni. Ha egész éjjel töltőn van, utána 5 percet mén róla, és elmegy standyba.
Létezik, hogy az akkupakben kontakthibás valami?
Érdemes volna szétfeszítenem az akupakkot? Vagy máshol lehet a hiba. Mikor szólt róla a zene, a kijelzője nem ment, jó két óra hosszát elment, akkuról. Ha nincs agyonterhelve, úgy van használva, olyan másfél órát szokott kibírni. Egy öreg laptopp, legalább 6 éves lehet az akkuja is. Sajnálnám szétbarmolni.
Mit mérjek, mit csináljak? Van valakinek tapasztalata?
(#) Trebron86 válasza patexati hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

m it ertesz az alatt hogy finom bikazas? h ogy kell csinalni?

d e egyebkent aku nelkul is ugyan ezt csinalja.
(#) patexati válasza Trebron86 hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Akkor a gép tilt valamiért..Meg kell keresni az okát. Lehet egy kis kosz de zárlat is vagy szakadás,BGA szinte minden.
(#) KTobi válasza KTobi hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Az akkupakban lévő feszültség stabilizátor átforrasztása után helyreált a dolog. Remélem nem lesz vele többé gondom. Most tesztelem.
(#) Trebron86 hozzászólása Szept 6, 2010 /

Udv mindenkinek!

Szeretnek segitseget kerni, van egy sony vaio laptopom szeptember 15.en erek haza mert most angliaban vagyok es kernek valakit aki szivesen megcsinalna nekem.
Ha van koztetek ilyen kerem irjon egy uzit
koszonom elolre is

udv Norbi
(#) didyman válasza patexati hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Az a déli híd.
(#) KoBalázs hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok!

Van egy HP Compaq nx 6125-ös notim. Eredetileg egy seagate vinyó volt benne, most lecseréltem egy hitachira. nagyon szépen működik (kb 3 órája ), de a vinyó LED a gépemen konstans világít. Hogy tudnám megoldani a problémát, hogy ténylegesen a vinyó foglaltságát jelezze?

Köszönöm.
(#) metrovagon hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy beázott egy Acer laptop. Nem kapcsolt be, szétszedtem, körömlakk lemosóval megpucoltam, mert hát eléggé tré volt. De igazából most sem kapcsol be. Se akksiról, se tápról, nem is villog semmi.
Mit tudnék vele csinálni?
(#) didyman válasza KoBalázs hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ez még PATA lesz? Akkor elgörbülhetett az a láb, amin a foglaltságot jelzi. SATA-nál ott ez kizárt, esetleg lesz hozzá BIOS frissítés.
(#) didyman válasza metrovagon hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Hááát, az a soklábú lehet, hogy egy PWM vezérlő, és az bizony ha ennyire "nyomos", akkor jó eséllyel halott is. Melegszik, ha tápot kap? Valahol soros biztosíték nincs elégve, FET kilukadva, tápfeszek megvannak (3,3V, 1,25V kéne legyen ilyenkor)?
(#) metrovagon válasza didyman hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Az a nyom szerintem vízkő. Miután megpucoltam, eltüntek az ilyen nyomok.
Tápfeszültségeket hol kellene mérnem?
Nem melegszik, ha bedugom.
(#) Ricsi89 válasza metrovagon hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ha már vízkő, meg rozsdanyomok voltak rajta, akkor lehet, hogy valami más, nem látható résznek is ártott a víz. lehet a bga golyózása között is megrekedve vízkő, vagy bármi más kivált esetleg vezető anyag is, és akkor már esélyes, hogy semmire nem reagál a gép.
(#) didyman válasza metrovagon hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Vízkő? Bár az lenne. Fémsók inkább.
(#) metrovagon hozzászólása Szept 15, 2010 /

Az áram eljut a lapkáig, tovább nem tudom.
(#) adamtui_93 hozzászólása Szept 23, 2010 /

Helló nekem olyan kérdésem lenne hogy ugye bár az asztali PC-nek az IDE kivezetésére 2 vinyót lehet kötni. Engem az érdekelne hogy laptopra is lehetne így kötni hogyha csinálok hozzá egy kábelt?
(#) Vogel Zsigmond hozzászólása Szept 25, 2010 /

Sziasztok

Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy...

Acer Aspire laptop tolto csatlakozasa (a laptopon) elszallt. Sikerult szetszednem a gepen a csatlakozot amiben a kis tuske van. Szerencsere egyaltalan nincs az alaplapra integralva. De az a gaz, hogy 3 kabel jon a gepbol a csatlakozoba. Ket egyforma szinu, amik egyutt futnak, es egy harmadik...
Namarmost a ket egyforma szinu le lett szakitva a turol. A tu korul levo foldeleskent mukodo kis acellapkakhoz vezeto kabel az a helyen van. Gondolom ez a foldeles. (sajnos nem nagyon ertek hozza) a tuskebe viszont nemt tudom, hogy hogy kellene visszaforrasztani a ket kabelt. Mind a ket kabelt parhuzamosan forraszam oda a tuskehez, vagy az egyik meg a tuskehez, a masik szabad kabel pedig valahova mashova?
Kerek valakit, hogy segitsen, mert az egesz laptop most teljessegel hasznalhatatlan igy....

Elore is koszonom...
(#) patexati válasza Vogel Zsigmond hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Szia! Ne kísérletezz!! Tegyél fel képeket róla minél jobbat! Úgy lesz rá segítség!
(#) Vogel Zsigmond válasza patexati hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Jol van, az lesz....
Koszi !!!
(#) koga2 hozzászólása Szept 27, 2010 /

Üdv kaptam javításra egy ACER TravelMate 4100 as laptopot.
Az a baja hogy nem kapcsol be.
A hibát megtaláltam a wifi alatt egy kis chip melegszik de nagyon még aksiról is.
Az lenne a kérdésem ha ki venném azt a chipet bekapcsolna-e egyelőre elég lenne.
A segítséget előre is köszi.
Következő: »»   35 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem