Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró probléma
Lapozás: OK   14 / 42
(#) ptesza válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Beépítve már nemsok fog látszani. Azt viszont tudni kell a túlzott érzékenység a mélytartomány rovására megy. Egy jó mélyhangszóró , vagy szub nemigen több mint 90 dB . A két említett hangszórót egy oldalon sem szabad említeni. Ha több érzékenység kell akkor a hangszórókat kell többszörözni .
(#) peter1995 válasza ptesza hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Akkor ez
jó lehet nekem?
Meg hát a mélyben nem kell hallani a szöveget.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Nem olyan biztos az, az RH-ról gyakorlatilag semmiféle használható információt nem tudni.
(#) shalafi.66 válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Nem. Egyrészt belelesik a doboz 27cm-es kivágásába, másrészt teljesen értelmetlen egy érzéketlen autós szubot 40-50m^2-es teremben 100W-os erősítővel használni.

Ui: mielőtt a már meglévő dobozhoz (gombhoz kabátot alapon) nagyban hangszórót vadásznátok, legalább a térfogatát derítsétek ki.
(#) skero válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Hát próbaképpen venni fogok egy Rh-t. Azt viszont Te is tudod ,hogy amit írnak róla (mármint az a nagyon kevés gyári adat az rh lapján) az eléggé kecsegtető. Ha megvan megvizsgáltatom. De ha a gyári adatok nem hazudnak akkor nagyon jó ár/érték aránya jön ki.
(#) skero válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Azt nem hiszem ,hogy ajánlani fogják. Sok esetben két egyforma sal -nak is más paraméterek jönnek ki ha bemérik. Ha veszel jó sokat akár találhatsz is két közel hasonlót egy tipuson belül.
(#) skero válasza ptesza hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Értem ,hogy miről beszélsz de azt szögezzük le ,hogy csakazért mert kics az érzékenység ,még nembiztos ,hogy jó szubban. Írtad ,hogy egy jó bass ,vagy szub nemigen több 90dB -nél. Főleg a "jó" végett.Bővebben: Link

Ok, de ez csak 95dB@1W, és még így is olyan 40Hz-től indul.

Hát, akkor hiszem majd el, ha én mérem. Láttam már én olyat ami ugyanilyen kecsegető volt, és ugyanúgy kínai, mint az RH, és ugyanolyan használhatatlan, mint a SAL.
(#) karpi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Melyik reszet nem akarod erteni ?

Fogalmazzunk akkor ugy hogy a 95 d SPL-es hangszoro 10 perc maximalis erovel valo hasznalat utan csak 92dB .

Ennek hatasa hogy a kisugarzott akusztikus ero aranyosan kisebb .

Tehat a rairt Watt rablomesknek nyitva az ut .

A tobbit meg kiprobaltam tobb hangszoroval is .Nem is lehet szinusz melyel probalni az mar rombolas .Basszusgitarral , gitarral probaltam .Nagyon sok hangszorot es osszehasonlitottam ezeket .
Szerintem hallom hogy meddig tiszta egy gitarhang a hangszoro meg turheto torzitasaival .
(#) karpi válasza skero hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ha egy Deprez alapmuszert a kezedbe veszel es ( tehat csak a mikroampermerot ..) es razogatod a mutato kiter ide oda .Na most ha rovidrezarod a ket kivezetest ( a muszer mozgo tekercs kivezeteseit) akkor a razogatasra alig fog mozdulni a mutato.

Ez ugyanigy tortenik a hangszoro eseteben is mikor az erosito kimeneti impedanciaja 0,01 Ohm . Persze van hangszorokabel is ami nem ) Ohm-os de azert van hatasa a csillapitasnak.

A "dumping factor" hatasa az erzekeny hangszoroknal nagyobb lehet.Egyesek szerint el van tulozva a problema ami a melyfrekvencia visszadasra vonatkozik,

Bővebben: Link1

Bővebben: Link2

De a nem zenei nagyamplitudoju gyorsfelfutasu melyhangoknal csak erzodik.Peldaul gitarhangszoroknal azon igyekszenek hogy be legyen csillapitas (dumping) sehol a rendszerben hogy jol "ugraljon " a hangszoro es adja meg azt a "punch" hatast ami az elektromos gitarnak kell.Alitolag a gitarnal a hangszoro membren tulvezerlesebol frekvenciaosztas is keletkezik igy meg tomorebben szol az amugy gyatra gitarhang.

Gondolom az elektronikus zeneben is a mely szub basszus -ra rarakodik ez a hangszoro puncs es egy bizonyos "power' jelleget ad a hangzasnak,Tulajdonkeppen gondolom a mely basszusnak egy "attack"-ot ad majd tovabba egy torzitott "lebegest" ami halhatova teszi a hangot mivel felharmonikusok is keletkeznek.
Az 6 es 5 huros basszusgitarnal a "B" huron igencsak a felharmonikusok es a "puncs" az ami halhato legtobszor,az alap frekvenciat nehez tisztan nagy erovel kiadni .
(#) shalafi.66 válasza karpi hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ennek semmi köze a jelenlegi kérdéshez, vagyis egy hangszóró mélyátviteléhez, azt a T-S arány és az adott doboz határozza meg a helyettesítő képnek megfelelően, és teljesen természetes módon az érzékenység növelésével emelkedik az alsó határfrekvencia.
(#) shalafi.66 válasza karpi hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Én mindent értek, csak abban a formában nem igaz, amit írtál. Korábban már vázoltam a valós helyzetet.
(#) skero válasza karpi hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Tudom mire gondolsz. A mágneses mezőben mozgó lengőcsévében is feszültség indukálódik és attól függően ,hogy a pólusai menyire vannak közel a rövidzárhoz fokozódik a a kitérés csillapítása. Mivel a nagy kimozdulásoknál az amper feszültség arány más mint a sűrűbb kisebb kilengéseknél így pont a mély taromány csillapodik leginkább mert korlátozódik az egységnyi idő alatt átjutó töltés viszont a töltéskülöbséget kevésbé befolyásolja. Így minél érzékenyebb a sugárzó annál nagyobb energiát termel visszafele és Ohm -os terhelésre annál nagyobb a fékezőer is. Viszont a kis lineáris kitérésű nagy membránfelületű sugárzóknál kevésbé áll fent ez álapot ,valamint az érzéketlenebb hangszóró egy bizonyos impulzusra válaszolhat kisebb kitéréssel így logaritmikusan kevesebb energiát termel visszafele. Mivel a cséve még ha nem is nagy menetszámú de mégis csak tekercs így a bejutó impulzusokra induktív áramlöketeket kelthet ami szintén megváltoztatja a potenciális töltéskülömbséget. Nem hiszem mégsem ,hogy ezek közjátéka végett kisebb érzékenységűek a szubok. Gondolom a rezonanciával szorosabb összefüggés lehet. Várom Shalafi hozzászólását Ő nyilván tudja miért van.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ez mind benne van a T-S modelben, de megint kicsit megkevered a dolgot, mert a flux. mod, amire a szóhasználatod utalna, nem tartozik ide.
(#) peter1995 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

És ehhezmit szóltok?
(#) shalafi.66 válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ez mély, de nem kifejezetten hangos. A 15"-os változata esetleg.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Pontosan melyikre gondolsz?
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Háromfélét néztünk legutóbb egy ismerőssel, az egyik zárt dobozos, szóval nem arra, hanem a másik kettőre. Gondolom nincs túl nagy választék 380mm-es jbl mélyhszekből.
(#) skero válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Még szerencse ,hogy a "spin csere" folyamatot nem írtam bele amikor a lengőcséve által keltett mágneses tér a "mágnesesen lágy" (pólusmag ,zárógyűrű) részekben kellő terhelés alatt igyekszik megváltoztatni a részecskék mágneses tengelyét így kihatva a fluxus sűrűségre. Az okoskodást félretéve a CPA márkával van valami tapasztalatod? Bár jómagam fentartásokal vagyok a conrad -al szemben ,de állítólag ez a termék 100% germanyBővebben: Link
(#) skero válasza karpi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nagyobb teljesítményű hangszóró kell. Természetesen ha melegszik változik némileg az impedanciája és ez sokmindenre kihat. Aztán jön a lavina effektus, minél jobban melegszik annál több áram folyik és minél több áram folyik annál jobban melegszik.
(#) Jancsee hozzászólása Szept 14, 2010 /

Udv mindenkinek van egy kis gondom! Van egy 30cm-mely hangszorom vagyis ketto kulon ladaba ma megjott a ket ringsugarzom! Dp 35-ot vettem de mit kossek ra? mit kell rakotnom hogy ****** legyen? Kondit? vagy mi lenne a jo? nem ertek hozza le tudna valaki irni mit vegyek? meg milyet! Kosz Jancsee

Ez nem kocsma!
mod:szamóca
(#) shalafi.66 válasza Jancsee hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ez a mélyközéphangszórótól, és felhasználástól függ. Bár a DP 35 eléggé reménytelen, szinte bármit kapcsolhatsz elé, jó sajnos nem lesz. Azért, ha mesélsz a részletekről, valamit ki lehet találni.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Sztem mintha említettem volna a flux. mod. jelenséget, bár ez inkább torzítások formájában jut el a hallgatóhoz.

Láttam már, de úgy gondolom nem éri meg azt az árat.
(#) skero válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Kössz az infót. Bár sejtettem ,hogy annyira nem professzionális mint ahogy írják mert már régebbi katalógusukban is szerepelt és hát ilyen áron hamar híre ment volna.
(#) semetka hozzászólása Szept 19, 2010 /

Érdekelne ha egy hangszóró nincs túl vezérelve illetve nem torzít de azért oda van tekerve neki akkor szabad melegednie egy kicsit. Egy 5.1-es hangrendszer mélynyomója lenne.
(#) kadarist válasza semetka hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia!
A hangszóró doboza melegszik, vagy maga a beépített hangszóró a meleg?
(#) semetka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

A doboz is meleg meg egy kicsit a hangszóró is.
De végülis az is lehet hogy a belső hőmérséklet felmelegíti a hangszórót nem?
(#) shalafi.66 válasza semetka hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Erősítő, táp, ha benne van, természetes, hogy melegszik. Hosszas kínzás után a mágneskör hőmérséklete is elindul felfelé.
(#) karpi válasza skero hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Vigyazz nem a tranzisztorrol van szo hanem a hangszoro lengo teketcserol.Melegszik =>novekszik az ellenallasa csokken az aramerosseg ,Magnes melegszik csokken a magneses-ter ereje .Esik a hangszoro hatasfoka .

Szerintem az "elektromagneses fekezes " tartja a membrant az egyensuly helyzetbe.Az a kis "pille" ( spider)
nem tarthatna a membrant a magneses terben .Nincs hogy ellensulyozzon pld. 1KW-ot meg ha kicsi is a hatasfok az a vaszon hullamos "rugo".

Ha ez a fekezes nem is hatarolja anyira a melytartomanyba a mukodest az impulzusvalaszra biztossan hatassal van jol lecsillapitja a membran osszevissza mozgasat .Szerinem egy hangot a felfutasnal ( atack) ront el mivel elmossa az eredeti dinamikat ,megveltoztatja a burkologorbet .Illetve ez mar amplitudo dinamikai torzitas .
Következő: »»   14 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem