Fórum témák
» Több friss téma |
Beépítve már nemsok fog látszani. Azt viszont tudni kell a túlzott érzékenység a mélytartomány rovására megy. Egy jó mélyhangszóró , vagy szub nemigen több mint 90 dB . A két említett hangszórót egy oldalon sem szabad említeni. Ha több érzékenység kell akkor a hangszórókat kell többszörözni .
Nem olyan biztos az, az RH-ról gyakorlatilag semmiféle használható információt nem tudni.
Nem. Egyrészt belelesik a doboz 27cm-es kivágásába, másrészt teljesen értelmetlen egy érzéketlen autós szubot 40-50m^2-es teremben 100W-os erősítővel használni.
Ui: mielőtt a már meglévő dobozhoz (gombhoz kabátot alapon) nagyban hangszórót vadásznátok, legalább a térfogatát derítsétek ki.
Hát próbaképpen venni fogok egy Rh-t. Azt viszont Te is tudod ,hogy amit írnak róla (mármint az a nagyon kevés gyári adat az rh lapján) az eléggé kecsegtető. Ha megvan megvizsgáltatom. De ha a gyári adatok nem hazudnak akkor nagyon jó ár/érték aránya jön ki.
Azt nem hiszem ,hogy ajánlani fogják. Sok esetben két egyforma sal -nak is más paraméterek jönnek ki ha bemérik. Ha veszel jó sokat akár találhatsz is két közel hasonlót egy tipuson belül.
Értem ,hogy miről beszélsz de azt szögezzük le ,hogy csakazért mert kics az érzékenység ,még nembiztos ,hogy jó szubban. Írtad ,hogy egy jó bass ,vagy szub nemigen több 90dB -nél. Főleg a "jó" végett.Bővebben: Link
Ok, de ez csak 95dB@1W, és még így is olyan 40Hz-től indul.
![]()
Hát, akkor hiszem majd el, ha én mérem.
![]()
Melyik reszet nem akarod erteni ?
Fogalmazzunk akkor ugy hogy a 95 d SPL-es hangszoro 10 perc maximalis erovel valo hasznalat utan csak 92dB . Ennek hatasa hogy a kisugarzott akusztikus ero aranyosan kisebb . Tehat a rairt Watt rablomesknek nyitva az ut . A tobbit meg kiprobaltam tobb hangszoroval is .Nem is lehet szinusz melyel probalni az mar rombolas .Basszusgitarral , gitarral probaltam .Nagyon sok hangszorot es osszehasonlitottam ezeket . Szerintem hallom hogy meddig tiszta egy gitarhang a hangszoro meg turheto torzitasaival .
Ha egy Deprez alapmuszert a kezedbe veszel es ( tehat csak a mikroampermerot ..) es razogatod a mutato kiter ide oda .Na most ha rovidrezarod a ket kivezetest ( a muszer mozgo tekercs kivezeteseit) akkor a razogatasra alig fog mozdulni a mutato.
Ez ugyanigy tortenik a hangszoro eseteben is mikor az erosito kimeneti impedanciaja 0,01 Ohm . Persze van hangszorokabel is ami nem ) Ohm-os de azert van hatasa a csillapitasnak. A "dumping factor" hatasa az erzekeny hangszoroknal nagyobb lehet.Egyesek szerint el van tulozva a problema ami a melyfrekvencia visszadasra vonatkozik, Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 De a nem zenei nagyamplitudoju gyorsfelfutasu melyhangoknal csak erzodik.Peldaul gitarhangszoroknal azon igyekszenek hogy be legyen csillapitas (dumping) sehol a rendszerben hogy jol "ugraljon " a hangszoro es adja meg azt a "punch" hatast ami az elektromos gitarnak kell.Alitolag a gitarnal a hangszoro membren tulvezerlesebol frekvenciaosztas is keletkezik igy meg tomorebben szol az amugy gyatra gitarhang. Gondolom az elektronikus zeneben is a mely szub basszus -ra rarakodik ez a hangszoro puncs es egy bizonyos "power' jelleget ad a hangzasnak,Tulajdonkeppen gondolom a mely basszusnak egy "attack"-ot ad majd tovabba egy torzitott "lebegest" ami halhatova teszi a hangot mivel felharmonikusok is keletkeznek. Az 6 es 5 huros basszusgitarnal a "B" huron igencsak a felharmonikusok es a "puncs" az ami halhato legtobszor,az alap frekvenciat nehez tisztan nagy erovel kiadni .
Ennek semmi köze a jelenlegi kérdéshez, vagyis egy hangszóró mélyátviteléhez, azt a T-S arány és az adott doboz határozza meg a helyettesítő képnek megfelelően, és teljesen természetes módon az érzékenység növelésével emelkedik az alsó határfrekvencia.
Én mindent értek, csak abban a formában nem igaz, amit írtál. Korábban már vázoltam a valós helyzetet.
Tudom mire gondolsz. A mágneses mezőben mozgó lengőcsévében is feszültség indukálódik és attól függően ,hogy a pólusai menyire vannak közel a rövidzárhoz fokozódik a a kitérés csillapítása. Mivel a nagy kimozdulásoknál az amper feszültség arány más mint a sűrűbb kisebb kilengéseknél így pont a mély taromány csillapodik leginkább mert korlátozódik az egységnyi idő alatt átjutó töltés viszont a töltéskülöbséget kevésbé befolyásolja. Így minél érzékenyebb a sugárzó annál nagyobb energiát termel visszafele és Ohm -os terhelésre annál nagyobb a fékezőer is. Viszont a kis lineáris kitérésű nagy membránfelületű sugárzóknál kevésbé áll fent ez álapot ,valamint az érzéketlenebb hangszóró egy bizonyos impulzusra válaszolhat kisebb kitéréssel így logaritmikusan kevesebb energiát termel visszafele. Mivel a cséve még ha nem is nagy menetszámú de mégis csak tekercs így a bejutó impulzusokra induktív áramlöketeket kelthet ami szintén megváltoztatja a potenciális töltéskülömbséget. Nem hiszem mégsem ,hogy ezek közjátéka végett kisebb érzékenységűek a szubok. Gondolom a rezonanciával szorosabb összefüggés lehet. Várom Shalafi hozzászólását Ő nyilván tudja miért van.
Ez mind benne van a T-S modelben, de megint kicsit megkevered a dolgot, mert a flux. mod, amire a szóhasználatod utalna, nem tartozik ide.
És ehhezmit szóltok?
Ez mély, de nem kifejezetten hangos. A 15"-os változata esetleg.
Pontosan melyikre gondolsz?
Háromfélét néztünk legutóbb egy ismerőssel, az egyik zárt dobozos, szóval nem arra, hanem a másik kettőre. Gondolom nincs túl nagy választék 380mm-es jbl mélyhszekből.
Még szerencse ,hogy a "spin csere" folyamatot nem írtam bele amikor a lengőcséve által keltett mágneses tér a "mágnesesen lágy" (pólusmag ,zárógyűrű) részekben kellő terhelés alatt igyekszik megváltoztatni a részecskék mágneses tengelyét így kihatva a fluxus sűrűségre.
![]()
Nagyobb teljesítményű hangszóró kell. Természetesen ha melegszik változik némileg az impedanciája és ez sokmindenre kihat. Aztán jön a lavina effektus, minél jobban melegszik annál több áram folyik és minél több áram folyik annál jobban melegszik.
Udv mindenkinek van egy kis gondom! Van egy 30cm-mely hangszorom vagyis ketto kulon ladaba ma megjott a ket ringsugarzom! Dp 35-ot vettem de mit kossek ra? mit kell rakotnom hogy ****** legyen? Kondit? vagy mi lenne a jo? nem ertek hozza le tudna valaki irni mit vegyek? meg milyet! Kosz Jancsee
Ez nem kocsma! mod:szamóca
Ez a mélyközéphangszórótól, és felhasználástól függ. Bár a DP 35 eléggé reménytelen, szinte bármit kapcsolhatsz elé, jó sajnos nem lesz. Azért, ha mesélsz a részletekről, valamit ki lehet találni.
Sztem mintha említettem volna a flux. mod. jelenséget, bár ez inkább torzítások formájában jut el a hallgatóhoz.
Láttam már, de úgy gondolom nem éri meg azt az árat.
Kössz az infót. Bár sejtettem ,hogy annyira nem professzionális mint ahogy írják mert már régebbi katalógusukban is szerepelt és hát ilyen áron hamar híre ment volna.
Érdekelne ha egy hangszóró nincs túl vezérelve illetve nem torzít de azért oda van tekerve neki akkor szabad melegednie egy kicsit. Egy 5.1-es hangrendszer mélynyomója lenne.
Szia!
A hangszóró doboza melegszik, vagy maga a beépített hangszóró a meleg?
A doboz is meleg meg egy kicsit a hangszóró is.
De végülis az is lehet hogy a belső hőmérséklet felmelegíti a hangszórót nem?
Erősítő, táp, ha benne van, természetes, hogy melegszik. Hosszas kínzás után a mágneskör hőmérséklete is elindul felfelé.
Vigyazz nem a tranzisztorrol van szo hanem a hangszoro lengo teketcserol.Melegszik =>novekszik az ellenallasa csokken az aramerosseg ,Magnes melegszik csokken a magneses-ter ereje .Esik a hangszoro hatasfoka .
Szerintem az "elektromagneses fekezes " tartja a membrant az egyensuly helyzetbe.Az a kis "pille" ( spider) nem tarthatna a membrant a magneses terben .Nincs hogy ellensulyozzon pld. 1KW-ot meg ha kicsi is a hatasfok az a vaszon hullamos "rugo". Ha ez a fekezes nem is hatarolja anyira a melytartomanyba a mukodest az impulzusvalaszra biztossan hatassal van jol lecsillapitja a membran osszevissza mozgasat .Szerinem egy hangot a felfutasnal ( atack) ront el mivel elmossa az eredeti dinamikat ,megveltoztatja a burkologorbet .Illetve ez mar amplitudo dinamikai torzitas . |
Bejelentkezés
Hirdetés |