Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Geiger-Müller számláló (hobbi)
Nem tudom hol mi volt, csak azt tudom, hogy mostmár zárlatos is (nem tudom hol, az ón sehol sem folyt rossz helyre)
Sokszorozóban 2u2 400V van ha jól emlékszem. A többihez oda van írva.
Melyik alkatrész tud zárlatos lenni? A diódák és az ellenállások semmiképp. A kondenzátorok fel vannak töltődve a sokszorozóban, de a csőnél már nincs feszültség! (úgy tudom, hogy fel vannak töltve, hogy megfogdostam a tetejüket és kisültek a ujjamon keresztül )
Idézet: „úgy tudom, hogy fel vannak töltve, hogy megfogdostam a tetejüket és kisültek a ujjamon keresztül” Készülsz a darwin-díjra?
nem A zárlat miatt kerestem forró alkatrészt.
Zárlatot keresni ujjal, feszültség alatt. Logikus.
Kereshetnél a csöves erősítőmben is, 800Voltot kap az egyenirányító cső… Majd megtanulnád, asszem
Levettem az akkut előtte Ennyire hülye nem vagyok
A csövön csak extrém nagy belső ellenállású műszerrel tudod mérni a delejt. A mezei multiméterek belső ellenállása túl kicsi, lehúzza a feszkót. Csak az R15 előtt mérjed. Amíg az nincs meg stabilan, nincs is értelme a csövet rákötni. Ja és ne tapizd!
köszi : )
Nem értem mi lelte, mert eddig működött. A ledekkel babráltam (kicsit korábban volt róla szó, hogy a JP4 és JP5 csatikon nincs fesz.) Lehet, hogy a ki-be forrasztással megsütöttem valamit Pedig vigyáztam.
Előfordul. Az IC-t nekem is sikerült első körben lapátra tenni. A legjobb ha lépésenként ellenőrzi le az ember a fokozatokat.
Hogy nyírtad ki? Nekem csak 2 IC-m van, és sajnos már nem kapni sehol, úgyhogy örülnék, ha nem ölném meg
Üdv! Nektek csinált olyat, hogy nem változott a feszültség? (Akármerre tekerem a potmétert, 358-360V jön le )
MAKRAI gyártja. PRI: 230V/50Hz
SEC: 1,8VA 200mA
Szerintem keress valakit akinek van oszcilloszkópja és használni is tudja akkor kb 1/4 óra alatt rendbe lehet hozni. Így lehet a sokszorozó elkói között hibás, a meghajtó négyszögjel frekvenciája és kitöltése helytelen, az IC kimeneti munkapontja határon a darligtonnak, stb. Én ma már csak a saját mérésemnek hiszek: ellenállások, kondenzátorok értékei... még a mezei tranyók között is akad hibás. Ha valami működik de nem megfelelően az bonyolultabb kicsit mintha sehogy se működne.
Ez nem jó hír, mert nincs olyan ismerősöm, akinek lenne Köszi a segítséget
Oszcilloszkóp nélkül hogy tudnám megoldani?
(Régebben pakolgattam a pincében és mintha lenne ott egy szkóp. Nem vagyok biztos benne, de holnap megnézem. De még ha van is.. és működik.. akkor sem tudom, hogyan kell használni )
(A trafóhoz elfelejtettem odaírni, hogy a szekunder oldal 9V-os )
Sziasztok!
Létezik olyan egyszerű kapcsolás amivel 9-12V-ból előállítok 260V körüli feszültséget és utána megy a hangszóróra és/vagy LED-re hogy kattogjon/villogjon?
Nem Valahogy úgy, mint a te számlálódban a cső után az a 60Mohm.
Szia
Új vagyok itt, ma jelentkeztem be. Egy korábbi hozzászólásoddal kapcsolatban írok. Ott említetted a Gamma IH11-es sugárzásmérő műszerét. Nekem van egy ilyenem. Pár hónapja vettem a zsibin, és nemrég vakartam elő, hogy kezdjek vele valamit. A dobozán lévő felirat alapján 2 db cső van benne (1S5T és 3S4T. gondolom amit te írsz a G19H az a számlálócső lenne). Még éppen hogy csak kinyitottam, túlságosan nem mélyedtem bele, de annyi kiderült, hogy az 1S5T fűtőszála szakadt. Az igazság az, hogy nem nagyon értek a csöves dolgokhoz, csak próbálkozom. Te viszont úgy tűnik, hogy ismered ezt a készüléket, lenne néhány kérdésem. -Két telep való bele, az egyik a csövek fűtésére, a másik az anódfeszhez. Ezek alacsony fűtőfeszültségű csövek, szóval az egyik telep az úgy 1,5 V körüli lehet, de mekkora lenne a másik? Az a 450-550 V, amit írtál kicsit soknak tűnik (legalább is ezeknek a csöveknek), Talán ezt a 450-550 Voltot a műszerben állítja elő valami. -Kéne egy ilyen cső is, van valami ötleted hol kaphatok ilyet? -Esetleg van még bármi egyéb infód erről a kütyüről, amit meg tudnál osztani velem? Előre is köszi a segítséget!
És mivel ez egy modern telepes cső, 45 - 60 V anódfeszültségről szoktak üzemelni.
Bővebben: Link A végén a "T" a Tungsramot jelöli |
Bejelentkezés
Hirdetés |