Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Geiger-Müller számláló (hobbi)
Lapozás: OK   18 / 52
(#) lov válasza Collector hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Nem tudom hol mi volt, csak azt tudom, hogy mostmár zárlatos is (nem tudom hol, az ón sehol sem folyt rossz helyre)
(#) lov hozzászólása Szept 10, 2010 /

Milyen kondenzátorokat használtatok? (C7-C14)
(#) Collector válasza lov hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Sokszorozóban 2u2 400V van ha jól emlékszem. A többihez oda van írva.
(#) klemo86 válasza lov hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Nálam 4,7μF-osak vannak beépítve.

Köszönöm!
(#) lov hozzászólása Szept 10, 2010 /

Melyik alkatrész tud zárlatos lenni? A diódák és az ellenállások semmiképp. A kondenzátorok fel vannak töltődve a sokszorozóban, de a csőnél már nincs feszültség! (úgy tudom, hogy fel vannak töltve, hogy megfogdostam a tetejüket és kisültek a ujjamon keresztül )

Idézet:
„úgy tudom, hogy fel vannak töltve, hogy megfogdostam a tetejüket és kisültek a ujjamon keresztül”

Készülsz a darwin-díjra?

nem A zárlat miatt kerestem forró alkatrészt.

Zárlatot keresni ujjal, feszültség alatt. Logikus.
(#) klemo86 válasza lov hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Kereshetnél a csöves erősítőmben is, 800Voltot kap az egyenirányító cső… Majd megtanulnád, asszem

Levettem az akkut előtte Ennyire hülye nem vagyok
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

A csövön csak extrém nagy belső ellenállású műszerrel tudod mérni a delejt. A mezei multiméterek belső ellenállása túl kicsi, lehúzza a feszkót. Csak az R15 előtt mérjed. Amíg az nincs meg stabilan, nincs is értelme a csövet rákötni. Ja és ne tapizd!
(#) lov válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

köszi : )

Nem értem mi lelte, mert eddig működött. A ledekkel babráltam (kicsit korábban volt róla szó, hogy a JP4 és JP5 csatikon nincs fesz.) Lehet, hogy a ki-be forrasztással megsütöttem valamit Pedig vigyáztam.
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Előfordul. Az IC-t nekem is sikerült első körben lapátra tenni. A legjobb ha lépésenként ellenőrzi le az ember a fokozatokat.
(#) lov válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Hogy nyírtad ki? Nekem csak 2 IC-m van, és sajnos már nem kapni sehol, úgyhogy örülnék, ha nem ölném meg
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Valószínűleg a kihajtó darlington záltatba küldésével. De lehet hogy az asztalon maradt levágott ellenállásláb volt a ludas amire rátoltam a panelt. Nagykerekben még akad készleten. pl itt vagy itt
(#) lov hozzászólása Szept 14, 2010 /

Üdv! Nektek csinált olyat, hogy nem változott a feszültség? (Akármerre tekerem a potmétert, 358-360V jön le )
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Milyen trafót használsz?
(#) lov válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

MAKRAI gyártja. PRI: 230V/50Hz
SEC: 1,8VA 200mA
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szerintem keress valakit akinek van oszcilloszkópja és használni is tudja akkor kb 1/4 óra alatt rendbe lehet hozni. Így lehet a sokszorozó elkói között hibás, a meghajtó négyszögjel frekvenciája és kitöltése helytelen, az IC kimeneti munkapontja határon a darligtonnak, stb. Én ma már csak a saját mérésemnek hiszek: ellenállások, kondenzátorok értékei... még a mezei tranyók között is akad hibás. Ha valami működik de nem megfelelően az bonyolultabb kicsit mintha sehogy se működne.
(#) lov válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ez nem jó hír, mert nincs olyan ismerősöm, akinek lenne Köszi a segítséget
(#) lov válasza lov hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Oszcilloszkóp nélkül hogy tudnám megoldani?

(Régebben pakolgattam a pincében és mintha lenne ott egy szkóp. Nem vagyok biztos benne, de holnap megnézem. De még ha van is.. és működik.. akkor sem tudom, hogyan kell használni )
(#) lov válasza lov hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

(A trafóhoz elfelejtettem odaírni, hogy a szekunder oldal 9V-os )
(#) lov hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok!

Létezik olyan egyszerű kapcsolás amivel 9-12V-ból előállítok 260V körüli feszültséget és utána megy a hangszóróra és/vagy LED-re hogy kattogjon/villogjon?
(#) Collector válasza lov hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A 260V megy a hangszóróra és a ledre?
(#) Laslie74 válasza lov hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Persze, itt van.
(#) lov válasza Collector hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Nem Valahogy úgy, mint a te számlálódban a cső után az a 60Mohm.
(#) lov válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Köszi
(#) neonline válasza Laslie74 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Szia

Új vagyok itt, ma jelentkeztem be. Egy korábbi hozzászólásoddal kapcsolatban írok. Ott említetted a Gamma IH11-es sugárzásmérő műszerét. Nekem van egy ilyenem. Pár hónapja vettem a zsibin, és nemrég vakartam elő, hogy kezdjek vele valamit. A dobozán lévő felirat alapján 2 db cső van benne (1S5T és 3S4T. gondolom amit te írsz a G19H az a számlálócső lenne). Még éppen hogy csak kinyitottam, túlságosan nem mélyedtem bele, de annyi kiderült, hogy az 1S5T fűtőszála szakadt.
Az igazság az, hogy nem nagyon értek a csöves dolgokhoz, csak próbálkozom. Te viszont úgy tűnik, hogy ismered ezt a készüléket, lenne néhány kérdésem.
-Két telep való bele, az egyik a csövek fűtésére, a másik az anódfeszhez. Ezek alacsony fűtőfeszültségű csövek, szóval az egyik telep az úgy 1,5 V körüli lehet, de mekkora lenne a másik? Az a 450-550 V, amit írtál kicsit soknak tűnik (legalább is ezeknek a csöveknek), Talán ezt a 450-550 Voltot a műszerben állítja elő valami.
-Kéne egy ilyen cső is, van valami ötleted hol kaphatok ilyet?
-Esetleg van még bármi egyéb infód erről a kütyüről, amit meg tudnál osztani velem?

Előre is köszi a segítséget!
(#) pucuka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

És mivel ez egy modern telepes cső, 45 - 60 V anódfeszültségről szoktak üzemelni.
Bővebben: Link A végén a "T" a Tungsramot jelöli
Következő: »»   18 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem