Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok ,ujra elökaptam a kis JVC t,amiröl elöbb irtam.Kicseréltem a tda 8138 ast ,annyi lett ,hogy a készenléti led halványan világit,de semmi más,ugyanugy nincsenek meg a kimeneten az 5 és 12 v,de a 1 es bemeneten csak 7,5 v ot mérek,a 2. bemeneten megvan a 14 v.Már kicsereéltem az összes elkot ,lemértem az ellenállásokat,de semmi.nincs több ötletem. A kimeneteken 8 és 2,5 v van.
Nem ismerem az előzményt, de ha a tápok kevesek akkor
az ic tápját kellene megnézni. Általában a pufferrol van egy ellenálláson keresztül megoldva. Ami nekem volt, hogy az ellenállás utáni puffer kondi kiszáradt és nem volt kellő a táp. Én ezt úgy ellenőriztem, hogy a sortranziszor helyett emiter és kolektor közé betettem egy 60 w-os izzót. Ennek kb félfénnyel kell világítania. esetleg a meghajtás veszik el valahol.
Sziasztok nemtudom tudna e valaki segiteni projektoros tv javitásal. hogy miért csinálja.Azt hogy villog a kép egyer jo egyszer nem .Probáltam elől állitani a sorkimen G2 de egy darabig meg áll aztán ujra kezdi a villogást. Jah meg homályos a kép hiába áligatom ha ha nagyon felhuzom a G2 őt csokos lesz.
Kérlek segitsetek
Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni. Van egy 4 éves KDF E42 A 11 E típusú projektoros tévém. Vasárnap egy nagy csattanást követően, kikapcsolt a készülék. A zöld led folyamatosan világított , a piros pedig négyszer felvillant majd egy kis szünet után újra felvillan. A kikapcsoló gomb megnyomása után, ujjra indult a tv. Fél óra múlva újból kikapcsolt. Így nem merem használni, ezért szeretném megtudni mi lehet a baja.
Segítségetek előre is köszönöm, Üdvözlettel. Berta
A zárlat megszűnt az 5V-os (2,5V) vonalon?
Szia!
Van egy Philips 29PT900B/01 100hz tv ami IC hibás.A kettőből nem lehetne egy jót csinálni? Projektoros tv "szellemképes".Érdemes vele foglalkozni?
Sziasztok!
egy topicba már írtam, de nem tudom, ott kapok-e választ.. Egy abszolúte kezdő fordulna hozzátok! Csupán annyi lenne a kérdésem, hogy: Philips matchline tv kikapcsolt, de utána sehogy sem tudom visszakapcsolni. Az elején az összes led világit, semmi nem kattog, ciripel, zúg... Az a poén az egészben, hogy hosszabb idő után viszont nincs baja, aztán pl egy-két hónap használat után ez megint előjött...Általában,, ha egymás után többször volt áramszünet (de ez nem biztos, hogy összefügg vele) Azt szeretném tudni, mivel böhöm nagy, hogy cipeljem-e szerelőhöz, lehet-e csinálni vele vmi értelmeset, s ha igen, cirka mennyibe fájna? A válaszokat előre is köszönöm, és epekedve várom!!
Hello mindenki
A tv hibája középen van kép 10 cm-es sávban A lemágnesező, ptc részével lehet baj? És az adott problémát hogy tudom ellenőrizni? Várom a tanácsokat előre is köszönöm Lalle
[sup] most segit valaki vagy nem? 2 napja várom a választ ?
A függőleges eltérítéssel van a baj. A szokásos kondicserék jöhetnek szóba először a függőleges végfokozat körül.
A projektorosokkal csak érintőlegesen foglalkoztam. Ha ez egy képcsöves készülék, akkor úgy kell kezelni, mintha egy három képcsöves tévével foglalkoznál. Az alapok ugyanazok.
3 Képcső van benne azon egy Nagyito .jah Volt benne Nagyfesz trafó mellett egy dioda ami átvolt blankolva ugy megy a kép csak villognak a csővek. azt kicseréltem ugyanojanra .most anyit csinál hogy .
csikos a kép allata lácik a csatorna hogy megy. ha áligatom a G2 ket akkor egyre csikosabb a kép de nem ad tiszta képet ugyan ugy halványan a csikok alatt a kép. De ha vissza rakom a megblankolt diodát.akkor ráadom a piros csőnek a G2 ét akkor van kép rendesen. csak elég piros a kép és villog. árnyékolt a képe.
Hali mindenkinek.
A következő kérdésem lenne egy Evelux tv-vel kapcsolatban.(Lényegében egy Euro9-es sasszi.) A készülékben kb. 3 hónapja teljes táp cserét csináltam és ki kellett cserélni a BU508AF tranyót is. Működött is eddig rendesen, mostanában viszont a a képernyő jobb oldalán a fényerőtől függő hullámos fekete sáv jelenik meg, amely kocogtatásra eltűnik. Már mindent átforrasztottam amit gondoltam, de nem változott semmi. A legérzékenyebb a hűtőlemez amire a s.vég tranyó rá van klipszelve. Tud valaki segíteni?
Szia!
Nyákfólia-repedés lesz Áteső fényben vizsgáld át a nyákot.
Köszönöm a gyors választ.
Már nézegettem a fóliát nagyítóval is de eddig nem bukkantam semmire. Egyébként kontakt hibának elég furcsa, mert a kép helyére ugrik rögtön, de további kocogtatásra soha nem húz be. A BU508AF-nek közvetlenül a lemezen kell lennie szigetelés nélkül, mert csak egy kevés szilvert raktam alá?
Az AF-es BU-nak kerámia hűtőfüle van, ehhez nem kell szigetelés, viszont a hővezető pasztát nem kell sajnálni tőle. Cseréld ki a sortápfeszültség szűrőkondiját, ha még nem tetted meg. A képcső földelése vissza van téve?
Az Ug2 szűrésének hiánya is okozhat ilyen hibát,azt is nézd meg.
István
A földelést rajta van, lesem kellett venni, mert a képcső nyakán lévő panelra van kötve.
Van még egy érdekes jelenség, amit eddig más esetben nem láttam, a degauss tekercs kissé izzad, valami ragacsos anyag jelent meg a külsején. Egy kondit cseréltem eddig, ami az egész hiba kiiduló pontja lehetett, egy 33nF-os nagyfesz kondi a vizsz. eltérítő tekercs BU-val ellenkező oldalán, mert be volt égve a lábnál a panel. Erre gondolsz? (Annyira nem értek a Tv-hez, csak hobbim az elektronika. )
Nem, a tápfeszültségek szűrésre gondolok. Elektrolitkondenzátorról van szó.
Mint jeleztem kadarist-nak nem erősségem a Tv-elektronika, de szerintem az inkább fényerő ingadozásokban jelenkezne. Itt az eltérítő gubancal lehet valami. A vízszintes képméret csökken, de csak a jobboldalon, eleinte kb 1-2 cm, ami ritkán addig fokozódhat, hogy a képernyő középső harmadát elfoglaló visszafutási csíkokkal tarkított valami van.
Világosabb kétartalomnál a behúzás fokozódik. Kocantás után 5-10 percig megy normálisan.
A táp kondikat ellenőriztem de akkor jónak találtam.
Ki lett cserélve a FET és a vezérlő IC-je is, az összes idetartozó diódával egyetemben. Kicseréltem a táp környékén néhány kisebb elkót, ami kicsit duzadt volt, vagy kapacitás hiányos. Végig nézem mégegyszer az egészet, meg a panelt is. Előbb-utóbb bedöglik talán rendesen, akkor egyszerűbb lesz a helyzet, mert lehet mérni is, de így ha hozzáérek rögön jó az egész.
Császtok
Kadarist! Ha 22µF-250v os elko hejett./22µF-400v os elkot rakok a projektoros sony tv be abol baj lenne? Ez a képcső panelen hejezkedik el válaszodat kőszi.
Nagyobb feszültségű lehet, kisebb nem.
Akkor bele rakhatom ugye ? Tehát akkor ez anyit jelent hogy csak a µF nek kell passzolnia az nem számit hogy nagyobb voltos jol értem ?
[OFF]De csak ha szeretnéd belerakni, akkor rakd bele.[OFF]
Mostmár a projektorosal adig eljuttottam hogy már csak a zőld lámpa villog. de mi a ..... na k villlog nem jővők rá
Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m.Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből(Hang van a kép 2-30 perc alatt jön be és sárgán az esetek90 %-ba de van mikor visszaál rendesen).A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint fél órát kell várni.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?
Köszi.
A szellemkép biztos a TV hibája? Ha két egyforma tv-ből akar valaki csinálni egyet, csak akkor fog sikerülni ha tudja a javítandó készülék hibáját
|
Bejelentkezés
Hirdetés |