Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
180fok? Nem sok az? Mondjuk nagyban függ a tonerportól, de nálam 130-140 fok az ideális. 130 alatt nem tapad oda rendesen mindenhol, 140 felett pedig nagyon odaég és lejön itt-ott.
Szia, köszönöm!
Teszek be egy potmétert a hőfokszabályozásához, (125-180) fok intervallumra. A korábbi tonerrel ezen a hőfokon elég jól sikerültek a laminálások, de szép lassan aztán kifogyott. Most jöhetnek a próbák újra.
Kipróbáltam az amóniumperszulfátos maratást, tényleg nem bántja az ónt, csak nem pucoltam le rendesen az fóliát, maradt az a fránya átlátszó réteg és így persze nem tudott ott dolgozni. Kénsavat nem raktam hozzá.
Ma már előre galvanizált panelre rakom a filmet, lemarom az ónt is meg a rezet is, így a vezetősávok ónozottak lesznek, irtó kíváncsi vagyok, ha kell adok ebből az ónozóból próbálgatni bárkinek.
Üdv emberek!
Lenne pár kérdésem nyákgyártással kapcsolatban! Szerintetek vasalásnál a műnyomó pappír vagy a Press & Peel pappír a jó? A műnyomó papírra csak rá kell nyomtatni a tervet és rá kell vasalni a lemezre míg a Press & Peel fólia az pedig az a széthúzós igaz? A másik kérdésem az lenne hogy miután lepucoltátok a nyákot mivel kezelitek le hogy ne kezdjen el újra korrodálódni és a zsírfoltok ne okozzanak problémát és azt a szert forrasztás előtt vagy forrasztás után viszitek fel! Bocsánat hogy ennyi kérdés van de ezek még nem tiszták! Válaszotokat előre is köszönöm! Lacko12
Üdv
Nemrég regisztráltam itt,(1 projekt miatt) és olvasgatás közben láttam, sokan érdeklődnek nyákgyártással kapcsolatban. Ha esetleg van valakinek kérdése ezzel kapcsolatban, megpróbálok segíteni, ugyanis az Europrint Eger KFT-nél melózok ,lassan már 6 éve. Pont 1 olyan területen,(tisztatér, riszton,maratás,galván) ahol a rajzolat felvitel,stb. készül. http://wcs.oisz.hu/hu/page/15371/informacio/europrint-eger-kft---ny...a.html
És ez reklám, vagy ingyen és bérmentve segítesz?
1 "sima, mezei" alkalmazott vagyok. Csak mértékkel, és mint írtam is, ha valaki kíváncsi 1-2 dologra, akkor abban lehet tudok segíteni. Teknológia, stb. Szerintem a mai világban, mindenkinek fontos a munkahelye. Érted!?
Mi is melóztunk múltkor az Europrint felsőtárkányi üzemében. Mi csináltuk a tetőre a mikrohullámú összeköttetést. Láttam, hogy nagyon profi dolgok vannak bent. A kollégám meg is beszélte ott valakivel, hogy be mehetünk gyárat látogatni, de sajna későn végeztünk a dolgunkkal, és erre nem kerülhetett sor. Nagyon sajnálom is.Ezt a kulcstartót kaptam repinek
A panel 2X5 centis lehet.
Majd priviben kérdezek pár dolgot.
Most próbáltam az óngalvanizált nyákomat kimaratni, a sima nátriumperzsulfát nem vitte, csak megfeketítte, a sósav hidrogénperoxidos sem nagyon akarta végül volt ahol szétszedte, volt ahol meg félig. Szóval kísérletezek majd tovább.
Üdv!
Ha valaki hasonló anyagokkal\módszerrel készít nyákot és nem utolsó sorban sikerülnek is az elkészült darabok, az kérem szóljon. 1.Sima tintasugaras nyomtatóval pausz papírra kinyomtatom a nyák-tervet. 2.Egyszerű pénzvizsgálóval rávilágítom a gyárilag fényérzékeny nyák-lemezre 3. 70% Nátrium-Hidroxid tartalmú lefolyótisztítóval előhívom a rajzolatot 4.Vas-kloriddal maratok Már napok óta kísérletezem és van, hogy sikerül van, hogy az egész fényérzékeny lakk lejön, meg ilyenek szóval nem sikerült egy biztos receptet kitalálnom és már kb. 6000 Ft-nyi nyáklemezt tettem tönkre. Szóval ha valki hasonló módszerrel ügyködik az kérem írja már le pontosan: Hány percig világítja a lemezt, mennyi vízbe hány gramm vagy kanál vagy akármi lefolyótisztítót tesz.... Előre is köszönöm
Azt a lefolyótisztítót nem ártana hígítani, mert így elég tömény. Max 10%-os oldat kellene.
Mármint lefolyótisztító granulátum, ami 70 % NaOH-t tartalmaz...
5-7% ra kell hígítani ! 1l vízhez 1kupak granulátum .
Igen ez így nagyon tömény. Ahogy előttem írták annyira fel kell hígítani.
Értem! Köszönöm! És a levilágítást mennyi ideig javasoljátok?
Nálam alapszabály: fóliával napon 8 perc!
(Mivel gyárilag lakkozott nyákot használsz ezért írtam. Én is azt használok.) Pausszal sem lehet sokkal több. De vegyél tintasugarashoz írásvetítő fóliát.
Nem mentek azok tönkre. Lefújod positiv 20-szal, és máris megjavul.
Hol lehet olyan lakkot kapni, ami olyan mint a gyári nyákok zöld felülete?
Üdv
1 kis segítség kellene, sürgősen! Cserébe, (A4-es méretben) tudok adni bármilyen méretü alapanyagot. 0.2mm-től 3.2mm vastagságig, 1-2 oldalas, 18-35-70mikronos alapanyagot.Sőt még fúrókat és marókat is! 0.15mm-től!! Tehát, smd alkatrész beszerzésében kellene segíteni, főleg olyan valaki segíthatne, aki pesti, vagy valamelyik nagyobb ilyen jellegű üzlet közelében lakik. Elég nagy tétel, kb, 10-13ezer ft értékben. Sajnos több helyről kellene megrendelnem, ezért bonyolult. Ha van valaki, pü.-ben jelezze, és elküldöm a listát, a többi dolgot pedig megdumcsizzuk. Köszi
Szia!
Ajánlom szíves figyelmedbe a video blokkot, ott van infó bőven. Üdv!
Sziasztok
Elkezdtem "kísérletezni" smd alkatrészekkel de lézer nyomtatóval csinálom a paneleket és nem lesz olyan jó a panel hogy 0805-ös smdket rá lehessen ültetni szerintetek érdemes lenne fotós technikára átállnom?
Ha a pontosság a lényeg, akkor igen. Én tegnap megcsináltam a második fotózós nyákomat, és a hajszálvékony vezetősávok (ilyen teliföld maradékok) is szépek lettek, pedig azokra nincs is szükség.
Szia!
SMD-hez én ezt javaslom: "Nyák készítés lézernyomat laminálással", nem kell hozzá annyi minden mint a fotózós eljáráshoz. Én is ezt művelem.
Én a fotózásról álltam át a laminálásra . Ezt ma marattam ki
sajnos képet nem csináltam róla
Fénymásolóval etikettcímke hordozóra nyomtatva, vaskloriddal marattam. A vezetősávok 0,4-0,7mm a feliratok kb. fele olyan vastagok 40db.-ot csináltam pár óra alatt lett kész. Persze ez csak laminálással egyszerű és megbízható.
szép darab
milyen nyomtatóval hány dpi-vel nyomtattad?
Kb 10 évig fotóztam : P20 - és gyári lakos panel . A váltás oka egyszerű : meghalt a tintasugaras nyomtatóm
és lézert vettem helyette . Evvel viszont nem tudok rendes filmet nyomtatni ,ezért építettem egy A3 méretű nyák laminálót fénymásolóból bontott fixáló hengerpárból és nem bántam meg . "gyors-olcsó-jó " mint a reklámban
Helló!
Valaki próbálkozott e hőprést alkalmazni? (Olyat, amit a póló nyomásokhoz használnak) Ott lehet állítani a nyomás erősségét, valamint a hőfokot is. Ha esetleg próbálta valaki, beszámolhatna róla. Ha nem, akkor nekem van elérhető ember, akinél ki tudom próbálni, persze csak akkor, ha hajlandó a nyákot beletenni a gépbe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |