Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Erre választ adni talán egy jós tudna. Lehet egyszerű forrasztási hiba vagy komolyabb gond, egészen addig
hogy ki kell dobni. A javításban talán tudunk segíteni.
Azokat amiket javasoltam megpróbáltad megcsinálni ?
Ezek eredményeiből nagyon sok mindent meglehetne tudni!
Szia!
A szellemkép a tv hibája igen.Egy barátomé,ezért tudok csak ennyit róla. Érdemes vele foglalkozni?Állítólag a szakszervíz vmi horror javítási árat mondott rá....
Az a baj ezekkel, hogy viszonylag kevés van belőlük. Sokan- akik javítással foglalkoznak - csak érintőlegesen foglalkoztak vele, így én is. Ez így elsőre tuner, KF vagy színjel csatornában valami. Hogy megéri e azt a barátodnak kell eldönteni.
Amoi LCD tv. Táphibás volt, megjavították, nem cserélték.
Most az elmúlt 2 napban a tv bizonyos időközönként (10-20 perc) kikapcsol. Kattan egyet mint amikor megnyomom a kikapcs gombot, két fekete, majd 5-10 mp múlva magától bekapcsolt. Ez gondolom a nem megfelelő javításnak tudható be?! Táphiba lehet továbbra is?
Sziasztok!
Van itt nekem egy kistv-m, valami csehszlovák. Olyan 37cm es átlójú lehet. Először se kép, se hang. Biztosíték el volt égve, azt kicseréltem. Aztán bedugtam és kigyúlt a standby led. Nyomkodtam az elején a gombokat de nem kapcsolt be. Mértem feszültségeket a földhöz képest a D1701, D1649, illetve a c3807 tranzisztorok lábain, de 0V-ot jelez a műszer, a Led pedig világít. Itt agyalok hogy hol lehet a hiba, gondoltam arra is hogy kondikat cserélek, de hát a tápágban csak egyetlen egy kondit látok + a nagyméretű elkót. Hol kezdjem a hibakeresést, tudtok segíteni? Rakok fel képet is, úgy kicsit jobban érthető miről beszélek.
Szia!
Ennek segédérintkezős a hálózati kapcsolója,akkor indul el amikor benyomod a főkapcsolót.Ez a segédérintkező ad egy kontaktot a procinak,az pedig beindítja a TV-t. István
Ilyen segédérintkezős dologgal még nem találkoztam esetleg egy doksit tudnál nekem róla mutatni, illetve eggyütt megtudnánk keresni a hiba okát?
Sziasztok!
Van egy Samsung T200HD TV+Monitor kombom. Annyi problémám van vele, hogy egyes TV adások zavarosak rajta és nem tudom, hogy miért. Válaszotokat előre is kszi! üdv.
Bekarikáztam pirossal.Amikor nyomod a gombot itt a hálózaton kívül mg a processzor egyik lábának is ad egy impulzust,ami tudja hogy indulni kellene.
Úgytűnik igazad volt a tegnap leírt hiba egyveleggel kapcsolatosan.
Amit csak utólag figyeltem meg, hogy amikor a behúzás fenállt, jelentősen megnőtt a kontraszt, a fehér szinte vakított, ilyenkor egyszerűen elfogyhatott a szufla. Átmozgattam a képcső nyakán a panelt és az összes idetartozó csatlakozót a panelen is és órák óta nem jelenkezett a hiba. Köszi az ötleteket neked és kadaristnak is.
Ha a szűréssel van a gond, akkor lecsökken a segédrács-feszültség, tehát akkor csökken a fényerő. Forrassz át mindent a képcsőpanelen is.
Sziasztok! Egy nagy dög tévével kínlódok elment a sorvégtranyó mi ON4408.. Ezt mivel lehetne helyettesíteni esetleg BU508 vagy 508D? Nem találtam róla infót..
Köszönöm a választ.A szakszervíz 30e körüli árat mondott javításra állítólag.(a szakszervizek drágák,de ennyire :eek2: )A másik nagy gond a mozgatása.Közönséges autóval nem lehet,nem fér be !!!!(kisteher v utánfutó kell,100cm feletti a tv)
Közben kiderítettem a service manual szerint egy BU508AF beletettem és már megy is..
Nem hiszem, hogy a szűréssel lenne gond, az alap megállapítás, a kontakt hiba jó volt szerintem.
BarnaPili adta az ötletet, nem biztos, hogy ezt az v.eltérítő láncban kell keresni. Ekkor kezdem más szemszögből figyelni a Tv-t. Mivel egyszerre sok mindent mozgattam meg, aminek köze lehetett a rácsfeszültséghez, pontosan nem tudom hol volt a rossz átmenet. Leggyanúsabb a sortrafón lévő fesz.osztóból kilépő vezeték, mivel az alap panel volt érzékeny. Most még megfigyelem, holnap mielőtt összerakom még -tanácsodat megfogatva- átforrasztom a kritikus helyeket. Mégegyszer köszönöm mindkettőtöknek. Ui.: A s.rácson ha jól emlékszem negatív feszültségnek kell lennie? Ha ez eltűnik nő a sugár áram? De lehet hogy nem jól tudom, már régen foglalkozttam ilyen dolgokkal.
Érdekes ez a spontán gyógyulás. A szűretlenséget én sem valószínűsítem .
Helosztok.
Az RFT még mindíg fekete-fehér sajnos. megpróbálok bele szerezni egy dekóder modult. A Nordmende spectra color SC7730 al is van egy kis baj. A kép túl sötét. Alig lehet látni valamit, pedig a kontraszt és fényerő maximumon van. Néha a kép ideiglenesen kivilágosodik.
A kotraszt most olyan szép, kiegyensúlyozott, mint volt régebben.
A behúzgálások főleg hirtelen képváltáskor következtek be, mikor hirtelen világosabb lett a képtartalom, de alapból is kontrasztosabb volt a kép.
Na van pár infóm.
Ez a processzor egy MN15245SAY-1 típusú. A kapcsoló ennek a lábát kapcsolja földre egy soros 100ohm-os ellenálláson keresztül. Ez kapcsolná a tv-t. Az IC lábánál ugyanúgy 5,4V ot mértem, mint ahogy a kapcsolónál. A vezetőpálya nem szakadt, szakadásmérővel végignéztem. A kapcsoló csak akkor zár rövidre ha tökig be van nyomva, egy impulzust adva az IC-nek. Szerintem itt nem igen van baj. A tápágban kezdtem kotorászni. Méregettem a 230-at merre hogyan halad. A nagyméretű elkón nem kellene valamekkora feszültséget mérnem? Illetve ott nem egyenáramnak kellene lenni. Ott 0 V-van a tv "bekapcsolt" állapotában is. Az elkó környékén nézegettem a panelt, barbár forrasztásnyomot láttam egy hiányzó dióda forrszeménél, illetve egy tantál kondi lába is ki volt forrasztva. A kondit visszaforrasztottam, de a dióda az hiányzik, és szerintem annak ott kellene lenni, de nincs. Előttem szerintem már valaki barbárkodott a tv-vel, mert a tápkábel is le volt szakítva, és a biztosítéknál is a bizti. tartó is cserére szorult, mert el volt törve. A panel hátoldalán megnéztem a dióda beültetési számát: D303 Esetleg tudnátok nekem mutatni a tv-hez való kapcsolásirajzot, vagy megtudjátok mutatni hol kell keresnem. A típus: HANSEATIC CTV 3730 Best. Nr. 2268461 Okozhatja a dióda hiánya a tv üzemképtelenségét?
A nagy pufferen mindig kell lenni feszültségnek bekapcsolt helyzetben. Keress szakadást a hálózati oldalon.
Nem, látom a hálózati egyenirányító diódákat sem. Ki lettek forrasztva?
A nagy puffer két kiveztése között kellene mérnem feszt, ugye? Mert ha igen az úgy 0V
Azért gondoltam hogy a dióda a probléma, mert a dióda egyik lába a nyáknak azon részére csatlakozik ahol a puffer lába van. Elképzelésem ez lenne, de nem tudom milyen diódát rakjak oda be. Feltúrtam az egész googlet de sehol semmi chassic nincs Bemerjek rakni egy 1N4007-et próbaképpen?
Hát ezaz, azt nemlátom énsem ezt karikázgattam ...
Valaki nagyon belebarmolt
Pótold a négy diódát 1N4007-el. A helyül látszik a nyákon. ellenőrizni kellene a tápegység nagy tranzisztorát, hogy nehogy zárlatra indíts a diódapótlás után. A kerámiaellenállást szintén mérd ki. De ahogy elnézem van pótolnivaló ezeken kívül is.
A 4 db dióda helyből, 1 dbban van egy by299-es elégnagyméretű dióda vastag lábbal. Aztán az egyik helyről tuti ki lett forrasztva egy ilyen tipusú. Meg van másik ét hely is de ott érintetlen a forrasztás.
Szedjem ki a by199-et és rakjak be helyette 1n4007-et vagy keressek by299hez hasonló diódát? Rámérek majd a dolgokra élesztés előtt... ui.: most néztem hogy az 1n4007 1A bír a by299 pedig 2a-t ... keresgélhetek
Akkor szedjem ki a by-t? Az tuti hogy hálózati áram folyik át rajta, már mértem... Nézegetem a rajzot, pont ugyanilyen ellenállásos, letestelős a kialakítás nekem is a 20-as lábon. köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |