Fórum témák
» Több friss téma |
Kb így néz ki , fényes zománccal. Ez inkább dombor festés ,mint rücsi. Szerintem szórógittel is elkészíthető, csak kopott hengert kell használni mert az új henger pöszmöszöl. Cérnás hengert kell használni.
Sziasztok
Látom nagyon benne vagytok a festegetős témában. Akkor hát egy kérdés, lefestettem a nem kis felületű ládámat szórópisztollyal de nem lett az igaz natur pozdorja tapintása megmaradt a koszt meg lehetetlen letörölni róla. Magyarán kudarc. Ezt a hibát kellene helyre hoznom szerintetetk? Fújjak még rá több festéket hangfalanként 2 liter ment rá így is és simán fölvette az anyag. Vagy ha szórógittet fújnék a mostani festett érdes felületre az ott maradna-e? Ha nincs más akkor próba szerencse és próbálgatok kis felületen,de minek ha már ezt egyszer talán valaki itt letesztelte . A tartósság fontos sokat fog ütődni a láda szállításkor kárpít tárgytalan mert drága ráadásul koszolódik is. Furnérozás az meg megint csak szétmenne.
Szórógittet alvázvfujó pisztollyal az jól "köpköd". Uánna mehet neki a kétkomponensű mattfekete.
Bővebben: Link
Amit belinkeltél nem alvázfújó pisztoly!
Mosópisztoly! Én is megjártam ilyennel! Nem lett egyenletes,és egyik ládám el is rontottam vele,mert akkorát köpött hogy ocsmány lett! Lehet kapni 2-3 ezer ft ért normál alvázvédő szórópisztolyt,a tartályos kicsit drágább de megéri mert a festék,gyanta,szórógitt se olcsó hogy elpazarolja az ember! Én most azzal kísérletezek hogy ne kelljen szórni,belekeverek a gyantába valamilyen szemcsés anyagot,és egyszerűen teddivel hordom fel, csak még nincs meg a megfelelő anyag.... ha van ötletetek kipróbálom (Homokkal próbáltam de ronda lett,viszont olyan erős hogy a kalapács ütés meg se látszott rajta... a yamaha ládákon van hasonló festés,érdekes!)
Arra már gondoltál , hogy szép egyenletesen lefesteni és beleszórni a szitált homokot, vagy mosott dunait annak némileg nagyobbak a szemcséi.Azt hiszen szondlizásnak nevezik ezt az eljárást. Olyan mákszem nagyságú anyag lenne a tuti , és azt már lehetne átfesteni.
Hali!
Nincs valakinek véletlenül rezonátor sub láda terve? Előre is köszi
Milyet szeretnél? Egy tervem van ami jó 15"-os nyomóhoz is a többi csak 18"-os nyomóhoz. Van dupla meg van sima rezonátor is. Milyet mutassak?
Itt egy pár. Ha még kell akkor szólj.
Köszi szépen meg is van. A "JZW303" lett végül.
Az a baj hogy kicsit messze lakok a Dunától!
Egy ismerősöm a finom forgácsot ajánlotta,kipróbáltam! Meg mondom őszintén tetszik! Jobb oldalon a forgácsos látszik bal oldalon a sima gyanta teddi hengerrel!
Sziasztok egy pár napja tanulmányozom írásaitokat és egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek 2db Mt121 és 2 db 186 horn, rcf l18 p300 as hsz-val optimális lenne ?
Szeretnék hangosítani de még csak disco-kat csinálok 180m2-től 500m2-ig zárt területen most! Nem tudom hogy jó lenne ez a rendszer a mostani helyzethez és a kültéri hangosításhoz persze akkor még emelnék a db számon! Remélem jól és érhetően fogalmaztam!
Azt még hozzáteszem hogy 6 éve foglalkozom discozással és hangfalakkal de sajnos leragadtam az alapszintnél!
Kb 3 hónapja próbálkozok egy magasabb szintre jutni de nem nagyon van ismeretségem akiktől tanuljak! Most van 2db garry thunder ládám 1835 b hsz-val amit én építettem most próbálom a rücsizést! Ja és topnak 2 cw int 152 amit castone cpa 1800 hajt ,és a thundereket is egy ugyanilyen + egy SUPER-X PRO CX3400. Ha már itt tartunk a mélyet milyen hz-re állítsam? Na pl ezt se nagyon értem még Ne haragudjatok hogy ilyen tudatlan mint én kérdezősködik!
Szerintem simán be kell szórni mákkal, a színe is szép szürke... de pl. a szezámmag is jópofa megoldás lenne
dec. 13 még messze van.
Üdv!
Most csinálok éppen 2db 18"-os Rutse tölcséres ládát. És már csak az alsó tölcsér van hátra Mennyire befolyásolja ha az alsó elemet nem hajlítjuk meg hanem csak egyszerűen egy sima lapot teszünk oda amiből a láda is van. Mert úgy lényegesen egyszerűbb. Amúgy milyen anyagból kell a hajlítást csinálni meg hogy mert fogalmam nincs. Valamint üveggyapotot vagy valami szivacsot hova kell tenni a hangszóró mögé csak? Vagy több helyre is? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szerintem meg kell hajtani. Ha nem akar hajolni , akkor körfűrésszel be kell vágni max az anyag vastagságának feléig egymással párhuzamosan jó sok helyen és akkor finoman rá lehet venni erre az ív -re.
Ez mondjuk meglehetősen dobozfüggő, van, ahol kifejezetten sokat tud segíteni egy lekerekítés, és van, ahol épp ront a helyzeten.
Általánosságban a legtöbb "rutse" néven emlegetett, a végletekig hajtogatott back loaded tölcsérnél nem sok jelentősége van, így is, úgy is rezonál, legfeljebb másképp.
Csináld meg a hajlítást!
A következőképp a leg egyszerűbb, és nem utolsó sorban a legmerevebb ( ami ugye nem elhanyagolható) Rétegelt lemezből, vagy fenyőből vágd ki az ív negatívját, úgy, hogy 18 mm-el nagyobb legyen a végleges méretnél. Ebből 3 darabot készíts, melyből 1-1 darabot a láda 2 oldalára csavarozz, egyet pedig az ív alá középre. Ezután 6mm vastag rétegelt lemezt hajlíts rá majd csavarozd neki az íveknek. Sok ragasztó, majd ismételd meg még egy és még még egy réteggel. Így végül 18mm vastag rétegelt lemez ívet kapsz, mely bizony se nem olcsó, se nem könnyű, de biztosan jó lesz.
Értem
És hogy hajlítsam rá mert nem akarom be vagdosni az anyagot ha nem muszáj. Mert gondoltam arra is ha esetleg vizezném akkor hamarabb rá hajolna. Mert félek hogy el reccsen. És ha úgy csinálnám ha vagy 7-8 faros lemezt hajlítanék és ragasztanék össze akkor úgy milyen lehet? Maga a láda amúgy 18mmes natúr faforgácslapból készült nem tudom jó e ehez a ládához mert van aki azt mondta hogy nem jó van aki azt hogy tökéletes hozzá. Szerintetek milyen ezzel az anyaggal? Bocs a sok kérdésért csak egyszer szeretném faszán megcsinálni.
Ha azt akarod, hogy tartós és merev legyen, akkor rétegelt lemezből legyen a komplett láda. Ha csak egy helyben lesz és nincs minden hétvégén mozgatva, nem éri eső stb, akkor jó a forgácslap is.
Az ívet is megcsinálhatod farostból, csak sok réteg legyen, és minden réteg között ipari mennyiségű ragasztó, mert ha az egyszer elkezd rezegni, vésheted ki az egészet. A festés is fontos, mert sem a forgácslap sem a farost nem bírja a vizet.Ellenben a rétegelttel. Mellesleg ekkora ívre a 6os rétegeltet is rá tudod hajlítani. Ez az egész pénzkérdés is persze.
Nekem is 18 mm forgácslapból van ,és több réteg farostból hajlítva az ív. Festve lett és a külseje kárpitozva (ami nemigazán illik egy ilyen ládához) viszont csak úgy van a pincében rádióhalgatásra ,nem mozgatom.
Értem
Kb. havonta kétszer lesz mozgatva. Egy-egy 18"-os eminence kilomax pro mély megy bele. Nem tudom hogy mekkorát fognak lőni és remélem nem fog kopogni.
Ha pici helyen lesznek akk fognak kopogni akkor csak azt fognak. Ha pl tornaterem méretű helyiségbe lesznek akkor jó lesz, de ha kisebb akk kopogni fog csak.
A belső méretezéstől függ, de 50Hz alatt várhatóan nem szól majd.
Üdv! Megvan már a hangszóró? Az a sugárzó nem való tölcséres dobozba. Zárt vagy reflex dobozba való.
Nem is igazán tölcsérbe kerül, de ha abba kerülne is, a tölcsérnek teljesen mindegy, csak annyi történik, hogy a közepéhez viszonyítva kicsit kiemel mélytartományban.
Sziasztok!
Teljesen felesleges a hajlításon parázni Ez olyan egyszerű mint a pofon! Ha rutse szerkezetét megnézitek az ív csúcspontján átmegy keresztben egy stafli ezt fenyőből célszerű elkészíteni. A csúszda anyagát 4mm es mdf lapból készítsd az alsó és felső szélét kend meg térhálósodó ragasztóval mert az gyorsan köt és egyszerűen emeld be a helyére majd a közepénél a stáflira nyomva egy csavarbehajtóval csavarozd a stáflihoz. Én az elejére szoktam ütközőfát tenni és ahhoz illesztek. Az mdf gyönyörűen felveszi ezt az ívet. teljesen szükségtelen a negatív forma. Már egy réteg is elegendően merev de ha a ragasztó megkötött egy másik réteget is rátehetsz ekkor már több ponton megkenheted ragasztóval. 8mm kétrétegű ív ekkora fesztávon már igen merev lesz
Milyen jó, hogy a hullámfront nem tanult asztalosnak, és nem fordul be az ív ellenére sem.
Milyen hangszórót tudtok még ajánlani? Ami tényleg nagyon nagyot szól.
És ami tényleg való a rutseba. Leginkább subra kell kültérre és nagyobb termekbe. Az ár azért ne sokkal haladja meg az eminence kilomax árát. Előre kösz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |