Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multimeter adatok PC-be
Témaindító: CoderKevin, idő: Ápr 20, 2007
Témakörök:
Mostmár igen
![]() Szoval: 10, 11 láb: mérendő fesz 13 láb: 10k poti -> gnd 7 láb: gnd 3,4,5 1,2,15,16 láb: lpt-re, gépbe bemenő adat 12 láb: 0,27 µF -> +5V 14 láb: +5V 8,9 láb: 50k poti hold nem kell És ennyi... Ha oké akkor téma lezárva és 100.000 THX!! Köszi!!!
OK! stimmelnek az adatok.
A rajzot mentsd le, jól fog jönni. Vigyázz a bemeneti határértékre. -99mV to +999 mV. (ha ennyi, akkor jöhet az 50 pont...)
Királycsászár vagy!!
![]() ![]() ![]() Méréshatárt néztem, majd bővítem. ![]() Megy a pont. ![]() De egyszer majd megoszthatnád velem ugyanilyen módon az áramerősség mérés megoldását is. ![]() Vagy ha van róla rajzod ezek után már lehet az is segít. ![]() Mégegyszer 1.000.000 THX!!! ![]() ![]()
Ma már nincs sok időm rá...de az se bonyolult...majd emlékeztess rá 1-2 nap múlva.
![]()
Rendben meglesz.
![]() ![]()
Üdv
Kaptam egy Mastech MAS345-ös műszert.Ezt elvileg lehetne gépre kötni RS232-n kersztül.Csakhogy a laptopról kicsit lespórolták ezt a portot.Van ugyan USB-s meg PCMCIA-s átalakítóm de nemigazán megy azzal sem.Illetve mikor a PCMCIA-sal próbálkozom vagy 3sec.re kiírja hogy ONLINE a kapcsolat, de utána megszakad.A cd lemezre elvileg WIN95-98-van írva, de feltelepíteni sikerült, csak a kommunikációval van 1kis gond.Van valakinek esetleg ilyen irányú tapasztalata??Esetleg nem lehetne megmachinálni a laptop LPT-portját hogy jó legyen??? ![]()
Üdv
Van egy maxwell mx-25 328as multimeterem amit elvileg a gépre lehet kötni. Csak az a baj hogy hiába kötöm rá nem csinál semmit a program, pedig már az összes portot kipróbáltam. A műszer is át lett állítva PC-linkes üzemmódba de így se meggy. Valaki nem tudja hogy mi lehet a baja?
Fluke multimat szeretném pc-vel kapcsolatra bírni, de nem megy. Infra adó-vevő felület van a multin, soros port, vagy USB csatlakozás a pc-re. Ehhez csináltam IR kábelt soros portra, 2 féle variációt USB portra. Neten talált leírás szerint, ami ott működik. Nekem nem. A multi veszi a jelet, egy válaszjelcsomagot is visszaküld, itt vége. Mellékeltem szkópképet, az IR2.png nyújtása az IR1.png elejének. A válaszjel természetesen időben a pc jelcsomag után van, csak én hoztam egybe, hogy a képen elférjenek. Arra gondolok, hogy a válaszjelnél a képen jelzett 4uS szünetidő esetleg rövid lehet, mert a pc.-nél ez a szünet 8uS. Nem tudom ez, vagy más lehet a hiba. A hagyományos soros port kapcsolat egyáltalán nem megy, a 2 féle USB-soros port átalakítós változat működik addig, amit írtam.
Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Maxwell 25 328 -al azt tapasztaltam, hogy az optikai kimenet hibája miatt a számítógép nem érzékeli a kapcsolatot . Volt, amikor rendesen ment, de néha nem is vette az adatokat. Végül vissza lett adva a boltnak
![]() Távolságmérő útadó (lehajlás mérő) jeleit gyűjtjük, egyszerű idősor adatokra van szükségünk, ehhez kerestünk digitális multimétert. Az eddigi tapasztalatok: - csak a 820-as széria kommunikál jól az univerzális USB kábellel,(külön vettük mert mérésgyűjtő gépen nem volt rs232-es csati) - a 840 –es hőmérsékletet is mér + kalibrált, de 40 000 Ft, - az univerzális kábelhez 6000 Ft-ért jár a fejlettebb szoftvert, - a gyári készülékhez 12 000 Ft-ért jár az RS232-es adatkábel és az egyszerűbb szoftver, - csak egy egyszerűbb mérőzsinór van a készülékhez, ezért 3000-4000 Ft-ért érdemes venni kiegészítő kábelcsomagot, - a méréshatárt a készülék automatikusan állítja be, de lehet manuálisan is állítani, - az adatgyűjtés lehet 1000, 5000, 10000, 100000 sor illetve végtelen, - a mintavételezési idő beállítható, a készülék automatikusan úgy mér, hogy csak változó jel esetén rögzít adatot, - ez esetben legsűrűbben másodpercenként 3-szor gyűjt, - az adatokat EXCEL 2003 formátumban menti, - az EXCELBEN megjelenő adatok: sorszám, időpont (óra perc másodperc), mért érték, mértékegység, - ha változtatunk a mérendő jelen az adatrögzítés menti a mértékegység váltást és a terjedelemváltást is, - van relatív mérési mód, tehát egy adott helyzetben a gép kinullázható, - a diagram butus, de bmp formátumban elmenthető, - a diagram ablakban a kicsinyítés nem működik, csak a nagyítás - a szoftver nem tud teljes képernyős módban üzemelni, - a monitoron megjelenő szám azonos a multiméteren lévő számmal, nincs eltolási/nulla hiba, - a max-min értékeket automatikusan kijelzi, de külön nem tárolja el, - -40 és +40 V között kb. 0.8 %-os a műszer alap mérési bizonytalansága A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Szia!
Nekem is ilyen műszerem van de már nincs meg a program hozzá. Ez elvileg hozzáférhető a maxwell weboldalán de gyakorlatilag nem tudom letölteni. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a support-tal de különösebben nem érdekli őket a nyomorom. Bár elég régi a posztod de azért rákérdezek, esetleg meg tudnád osztani velem ezt a progit? Köszi!
Szia!
Ezen az oldalon van egy letölthető telepítő hozzá: Bővebben: Link Nincs ilyen multim, nem tudom kipróbálni, de remélem neked segít. |
Bejelentkezés
Hirdetés |