Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv.
Van egy régi böhöm nagy ITT tv-m. Nem működött, ezért belenéztem, hogy mi lehet a baja. Találtam benne egy panelt, amin egy valami kiégett.(gondolom ellenállás lehet) Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet pontosan ez, és mik lehetnek az értékei. (a mellette lévő rózsaszín izé az, nincs ráírva semmi) Válaszokat köszi.
157 V-al nem világíthat egy 230 V -os izzó teljes fénnyel.
de tényleg kicsit sok. Mindent vissza állítva nem indul?
Csupa emlék!
Szia!
Típusa is van ennek a böhöm nagy tévének?
Sajnos csak azt tudom hogy ITT.
A belinkelt képen lévő TV-re hasonlít. (És nagyon nehéz! de még a hasonló társainál is )
Inkább a belsejéről csinálj képeket.
Hát akkor ez a jövőhétre tolódik ki, mert nem vagyok most a TV közelében.
Igen eredeti kapcsolás van összerakva, és nem indul :/
Elég erős fénnyel világított az izző, nem haloványan. Berakom a tranzisztort és akkor mérek a szűrőkondira...
Oké. Megkeresem a szűrőkondit, és mérek.
Nézegettem a rajzot, szűrőkondi a C529 vagy a C533? Vagy egész pontosan rossz kondikat szemeltem ki?
Sziasztok.
valaki tudna nekem. Philips 29PT5304/ 00R tv kapcsolási rajzot csatolni googl nem találtam kőszencs.
Mutattam már, hogy hogyan kell rajzot keresni. Első találatban ott a sassziszám (Chassis.:A8)
Innen már csak egy lépés a rajz meglelése-->első találat
Kőszi.
Szented mi lehet a baj a tv vel egy kis segitség nerm ártana
Sziasztok.Kb 3 hete kezdtem el javitani egy SONY tv et szinproblémával.A CXA 1213 as IC cseréjével megoldódott a probléma.2 hetet kellett várni az alkatrészre a HQ nál,de be tudták szerezni.Köszönöm mindenkinek a segitséget.
Kövesd vissza az áram útját a sortranzisztor kollektoráról a táptrafó szekundere felé. Hová kötsz ki? Egy elektrolitkondenzátort keresünk. A sortrafó primer tekercsén is átfolyik az áram, ezt ne feledd.
hello! Én is szeretnék segítséget kérni . nem régen szétszedtem egy Samsung ck5312Z-típusú tv-t,hogy kiporoljam, nem volt vele baj egy hónapig.De aztán elkezdett a kép átúszni kékbe valamikor visszajött de most már nem reagál semmire.A kép teljesen kék vékony dőlt fekete csíkokkal tűzdelve. Átforrasztottam a képcsővezérlő panelt és a sorvégtrafó körül is mindent .De a hiba nem oldódott meg. Van valami ötletetek hogy mi okozhatja ezt?
Azt nézd meg, hogy melyik tápvonalon nem jön meg a feszültség, ott van a zárlat. De az is lehet, hogy szakadás van, és nem jut el a tápfeszültség valamelyik létfontosságú fokozathoz, például a sortranyóhoz.
Szép munka! Köszönjük az infót!
Szia!
A 200V felmegy a képcsőpanelre? Rajz: Get Manual
Az a baj hogy már átnézegettem egyedűl a diodákat nem néztem. lehet ott van a szakadás megprobálom sőtétben megnézni mert találkoztam már ijen dodával hogy fehér átláco és szikrázot belűről mert meg volt szakadva.
Az jó. Az RGB-meghajtás egyforma értékű (egyenfeszültség) a CN502 csatlakozón? A képcső-katódok feszültségei hogy alakulnak? Tranzisztorok, ellenállások, diódák jók a képcsőpanelen? a BIAs-trimmerpotik tekergetésére változik valami?
Ez az a tv amelyiknek külön van a sokszorozója? Ha igen akkor kösd le és úgy indítsd. Ha megjön a hang akkor rossz a sokszorozó. Ha megy sokszorozó nélkül akkor szép ívet lehet húzni egy csavarhúzóra. Sor meghajtás van?
Rendben holnap végignézek mindent de a hőtől szinte minden fekete a panelen.
Itt van a rajza pár hozzászólással visszább. Split trafó van benne.
Akkor nehéz lenne kivenni a sokszorozót! Láttam, hogy van rajz ,de mikor megakarom nyitni szétesik!
Ha Mozillád van, akkor jobb gomb, hivatkozás mentése...
OK! igy már látom. Kössz.
hello üdv:van egy PIP-es Grunding tv a soszorozoja elszált rendeltembele egy ujjat de teljes homályos bekapcsoláskor ilyenkor mi mehetett tönkre még benne? elöre is köszönöm aki tudsegitenni
Állíts a sokszorozón lévő fókuszpotméteren.
Ti is megszenvedtek miattam boccs
Késő este mérem a dolgokat, most tanulok |
Bejelentkezés
Hirdetés |