Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
Igen, ez kb. megfelel az otthoni összerakás lehetőségeinek. Gyártásban már kb. 30-40 éve nem ilyen módszerrel dolgozunk.
Ha csak próbaképpen építessz hangszórót, akkor tökéletesen elég ha csak a mágnes ereje tartja össze. Ha viszont huzamosabb ideig akarod használni, akkor érdemes odaragasztani.
Ha a mágnes tartja össze a mágneskört, akkor ott nem fog a légrésben elférni a cséve, mert nem lesz légrés, a fedőlapot magához vonzza majd a vasmag. Szóval mindenképp ragasztani kell.
Sziasztok, szeretnék érdeklődni a famembrános hangszórókról, hogyan lehet átalakítani egy hangszórót, és milyen szerszámok kellleek hozzá, illetve milyen folyamatokat kell végre hajtani? üdv. Krisztián
Helló,szerintetek erre a mozgásra hogy képes ez a hangszóró. Vagy ez csak optikai trükk??
Képes lehet rá, csak azért látod így, mert eléggé alacsony a legtöbb kamera felbontása, és felvételi sebessége!(telefonok kamerájáról meg ne is beszéljünk! )
Szerintem meg az az idétlen membránszél így lötyög összevissza.
10 képkocka/sec
Minden hangszóró így mozog. Csak minden frekin másképp van ez a "himbálózás" , a parciális rezgés is hasonló. Sokszor van olyan hogy a membrán egyszerre mozdul fel és le a különböző pontjain. Ha meg már akadályozza saját magát a mozgásban akkor torzul a hang....
Hol van ez a parciális rezgések tartományától te. Mélytartományban jó esetben nincs olyan jelenség amit említettél.
Egyszer láttam egy Logitech-et így mozogni,de az előtt valami hajlékony műanyag szerű lap lehetett,mert a membrán előtt megtört rajta a fény.Gondolom a kiáramló levegő mozgásba hozta a lapot,és ezen keresztül látszott csak ilyennek.De elképesztő alakokat tudott felvenni.(mintha,zselé lett volna )
Átmérőtől függően valóban vannak 5-800Hz fölött ilyen pontok, ahol furcsán mozog a membrán, persze az ehhez szükséges 5-10mm-es kitérés eléréséhez óriási bemenőteljesítmény volna szükséges.
Üdv! Csak annyit kérdeznék hogy egy hangszóró pillét miből érdemes csinálni nincs sok kedvem venni de ha itthon nem lehet csinálni akkor rászánom magam.
Felhasználás-hangszórófüggő a dolog, ezerféle variáció van. De otthon megfelelő felkészültség nélkül nem tudsz pillét készíteni elfogadható minőségben.
Üdv köszi a választ hol lehet pillét venni?
Ha nincs valami különös igény, a H2000-nél kapható pillék általános célokra megfelelnek pl.
Mélysugárzóba lenne (ez nem különös igény gondolom) nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
Igaz nem ide tartozik a dolog de lenne 2db infiniti hangfalam amiben a málysugárzó membránszéle elvan öregedve. A tölcsér átmérője 19cm és a membrán habszivacs kűlső ívig 23cm. Mekkora javítóívet vegyek hozzá, és milyen fajtát mert olvasgattam és a somogyi/ SLA szélek rontanak a hangminőségen ? És esetleg a habszivacs helyet használható gumiperem ? (az tartósabb) Esetleg valakinek van szabványos 25cm hangszórója és lemérné a gumiperem méretét ? köszönöm.
Így van, a sal kínai membránszéleivel kb. kétszer rosszabb lesz a hangszóró, viszont ezt ellensúlyozandó, nem kell olyan sokági hallgatni, mert csak feleannyi ideig tart, mint egy megfelelő módon elkészített habszél.
Szabvány igazából nincs, mindegyik hangszórógyártó úgy választja meg a méreteket, ahogy épp neki tetszik. De kicsit déjá vu érzésem van, mert erre már szerintem válaszoltam valahol valamelyik fórumon. szerk: meg is találtam, a hangszórójavítás topikban. A külső ív mit jelent neked, a membránszél, vagy a rilni külső átmérőjét? Ha előbbi, akkor a másik témában emlegetett német gumiszél jó hozzá (főképp nem azért, mert tovább tart, hanem mert gumi létére kifejezetten jó tulajdonságokkal bír, prémium kategóriájú mélyközép-hangszórókon használják).
Hello.
Igazad van hangszóró javítás-nál láttam az SLA - hibáira irányuló tesztet ,(ezt akartam venni mert könnyen beszerezhető , de a teszt szerint nem jó választás lenne). Sajnos a (rilni) nem tudom mi az, de hogy érthető legyek a tölcsér szélétől kezdődik a H-szivacs ív, aminek átmérője 19cm (a gumiszél ragasztása itt alúl van nem látszik). És az ív kűlsőmérete 23cm és utána jön a vázhoz való felület. És hol tudok jobb minőségű javító elemet szerezni. Vagy tipus szám , márka ,stb tájékoztatás róla? (debrecen)- vagy máshol esetleg. A kép csak illusztráció még is mit mértem meg!
Értem, hát pont ilyet sajnos sehol nem fogsz tudni venni, túl széles az eredeti habszél rilnije (az íves rész a ragasztási felületek között), itthon nem gyártottak ilyen hangszórót, ezért a kínaiak között sem találsz megfelelőt, nincs ami illeszkedne hozzá méretben; nagyjából 8mm-rel nagyobb külső átmérőjű membránhoz valók.
Az a német szél sem egészen jó, ami nekem van, mert ugyan 19cm-es membránhoz való, de a külső átmérője csak 22cm, nem 23. Ennek ellenére ezzel meg lehet javítani szerintem, csak némi hozzáértés kell. Vagy két hónapja csináltam is egy hasonlót. Még utánanézek a cseh TVM gumiszélnek, valahol van itt nálam abból is, de szerintem az is nagyobb membránhoz való.
Köszi a fáradozásaidat. Akkor jól gondoltam hogy nem átlagos szabvány . Esetleg a bizonyos német javító ívet hol tudnék szerezn? És pontos ragasztási felületről mérettet tudnál adni? Gondolom ha 19cm töcsérhez jó akkor a belső ragasztási mérete kb18cm és a kűlső méret?
Gyakorlatilag csak nálam van ilyen membránszél jelenleg, ez felülről kötődik, a ragasztási felület nem sok, olyan ~3mm, tehát a belső átmérő 184mm. Kívül 235mm, ezért felragasztáskor kicsit alakítani kell rajta.
Ezen a hangszórón használták alapesetben: HA25-672
Helló,egyébként lehet valamiből otthon is csinálni ilyen gumi,hab szél szerűségeket?Pl:Kisebb 20cm-es hangszórókhoz??
Neki se állj . Lehet ,hogy valamit összehozol de jó biztos nem fog lenni.
200 mm -es hangszóróra , 420 Ft -ért kapsz jó minőségű habszélet a H2000-nél.
Azt gondoltam én is hogy nem lesz valami nagy durranás belőle,de haver hozott egy régi Videotont,hogy ha ráérek csináljuk meg de nincs kedvem 1db habszélért rohangálni.
Csak tönkreteszed , úgy meg felújítanád , és menne 20 évet még. Szerintem elpostázzák.
Csak előbb meg kell nézni, melyik membránszél kell rá, mert 200mm-ben van többféle variáció is.
Aha itt gondolom a pontos méretet,és a felragasztási szöget érted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |