Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ha ennyire nem biznisz az egész, szerezz nekem óccóé' egy üzemképes TFT moncsi panelt (SVGA bemenete azért legyen..
![]() Az írásvetítő hője megoldható, ha fémhalogénlámpát használsz izzószálas fényforrás helyett! Egyébként sztem a projektor a legnagyobb poén az összes nagyképernyős plazma tévé elmehete a p*csába mellette, és a 100Hz-es tehnyika sem gond egy SVGA monitornál... ![]() Ha lesz egy normális LCD panelom, és találok hozzá egy épeszű írásvetítőt, meg fogom mutatni hogy érdemes vele kokecolni!
No megnéztem alaposan a GE katalógusokat.
A pontos definíciók: WDL: 3000K melegfehér-rózsaszínes BDL: 3500K "fehérebb" melegfehér NDL: 4000-4300K, kicsit sárgás, vagy hófehér DL : 6000K, kékes nappali fény AQUA: ritka, 6500K, hideg nappali fény Ezek közül projektorozni a BDL és az NDL jöhet szóba sztem, de még konkrétan nem próbáltam! Az összes két végén fejelt HgMIS 70-150-250 kiválóan alkalmas, sztem a 150-es ár-teljesítmény arányban az egyik legjobb! Fojtótekercsek teljesítménytől függően 1800-3500HUF között vannak, a gyújtók 2-3000 között! Ha választasz egy adott típusú lámpát, előtte ha szólsz milyet szeretnél, utánanézhetek hol a legóccóbb itt Bp-n!
Még a felsoroltakon kívül nagyon jó volna projektorozni a CMH 150 (GE), sokat tud, szép a fénye, stb...csak gusztustalanul drága, a Philips CDM, ami majdnem u.az, annak meg a minősége nem egyenletes!
Maradnak a viszonylag óccó, kvarccsöves, rövidíves fémhalogének, bár ha a CMH ára lejjebb menne, érdemes volna próbálkozni a felhasználásával...
hű de lehaltunk.. senkit sem érdekel már a téma?
Azóta is vadászok óccó vagy félig döglött LCD monitorra, meg írásvetítőre, de nem éppen a legjobb, mondhatni nulla eredménnyel! Szívás a köbön! Vajon kifejezetten projektorba való LCD vagy DLP modul megvásárolható-e valahol külön?
Sonynál külön megvásárolható maga a modul, de majdnem annyiért mint egy komplett projektor.
Sony szervizekben kell megkérdezni
Köszi, ha végképpen nem jutok eredményre, akkor megkörnyékezem majd Sonyékat is!
![]() Ajánlottak nekem egy olyan kishibás, régi fajta 3 LCD-s projektort is, amiben a zöld LCD kicsit csíkoz, de nem mertem megvenni, kitudja lehet hogy pár hónapon belül totál csíkos lesz az egész, akkor meg ugye ablakon kidobott pénz, meg hát számomra fontos a kiváló képminőség! Lámpahibás dög projektort meg nem kapok sehol, aki meg ígért egyet, az az "ígéretek földje", nem lehet rá számítani.... ![]()
Egyébként lehet hülye kérdés... Nem egyszerűbb egy CRT projektort megépíteni otthonra? Igaz a lencsék kicsit problémássak, de előbb kapsz hozzá alkatrészt...
Nem kell az izzókkal szenvedni, sőt még szebb képet is ad, mivel nincsenek elhatárolt pixelek!
CRT...de miért is?
És milyen alkatrészekből? Hogyan? Nagyfényerejű képcső..már gázos. Röntgensugárzás. Nagyfesz táp. Hogy optikázok össze 3 képcsövet, ha RGB móccer szerint próbálkozok? Mindenféle necces optikai problémák, végül kis összfényesség, beszerezhetetlen hozzávalók, sok mechanikai munka! És még nem is beszélve arról, hogy ez sose lesz 100Hz-es "tévé", villódzani fog, nem lehet majd korrigálni a színezetét rendesen, csak analóg videobemenetet kapok (xar képminőség) silány kompromisszum az egész! Akkor már inkább egy jó minőségű 14"-es TFT moncsi panel, helyből a 800X600 as felbontás, 85 vagy 100Hz letapi (NEM váltottsoros, hogy rohadjon meg, aki a váltottsoros képfelbontást kitalálta!!) PC VGA vezérelhetőség, írásvetítő mint optika, és tetszésem szerint megválaszható, nekem pénzbe nem kerülő, hőt nem túlzottan fejlesztő bazinagy fémhalogénlámpa! Az egész egy húszasból kijön, és azt látom majd, amit az LCD monitoron látnék, csak picit nagyobb méretben... ![]() ![]()
Üdv!
Köszi hogy megnézted a lámpákat! A javaslatod alapján, akkor ezt a HgMIS 150-es, színben a BDL +fojó +gyujtó. Megnézem ezeket a tungsramnál mennyi. A monitorral kapcsolatban. Én is régóta vadászok egy 14"-ra, de sehol nem találok olyat, ami tudja a 1028x768 és a 700:1 kontrasztot. Állítólag minél nagyobb a kontraszt annál jobb lesz a kép. Én max 400:1 kontrasztú monitorokat találtam, ennél nagyobbat már csak 17", 19"-os monitorokban van. Érdemes lenne megvenni a 400:1-eset? Mekkora a minimális kontraszt? Az írásvetítővel kapcsolatban: Általános, esetleg középiskolákban érdeklődj, hogy van-é leselejtezve. Vidéken talán könnyebb hozzájutni. Én is így szereztem egy leharcoltat.
Igen, ez a HgMIS 150 tűnik a legjobbnak, BDL vagy NDL verzióban..nekem az NDL jobban bejön, de ízlések és pofonok ugye..
![]() NE a Tungsram Márkaboltba (Király utca) menjél, hanem a Konvertába (Béke úton, 14-es vilivel a Domustól kifelé a második vagy harmadik megálló), a áy utcai piaccal szemben, de kicsivel előtte! Ha kiszállsz a viliből, pont a megállóból látod a bótot, fullüveg az eleje, a kirakat meg tele égőkkel.. ![]() Árban is jobb mint a másik, meg a boltos fószer is érti a dolgát, ami azért nem mindegy! Monitor: A kontrasztarányt illetőleg igazad lehet, de feltételezem 14"-osból is készült jobb minőségű..de ezt óccóért megfogni? Ma ha minden jól megy, megnézek egy sérült TFT moncsit, hátha lehet kezdeni vele vmit! Kaptam ugyan fotókat, de értékelhetetlenek, ezt saját szem,emmel kell lássam, hogy használható-e egyáltalán! Sztem a 400:1-es is alkalmas volna, főleg eleinte, aztán ha már megvan a technológia, lehet venni komolyabbat! A 800X600-as felbontás már bőven jó házimozizni, a gyári projektorok nagyrésze se tud többet. Írásvetítővel továbbra is szopok, iskolás ismerősöm sajna nincs, de még körülnézek egykét helyen..
Sziasztok,
En is most gondolkozok egy ilyen DIY Projector epitesen. Meg csak az optikai cuccok ossze gyujtesenel tartok. 2db Fresnel 1db IR Filter uveg 1db tukor a lampa moge - ez meg nincs meg. ![]() 1db triplex lencse (pl halott prijectorbol) - ez sincs meg meg. A monitor beszerzessel ovatosan. Olyat kell kereseni aminek az LCD panel mogott nincs "rogzitett" flex NYAK-ja. (Ki lehet hajtani mogule es nem takarja ki a kepet ha beepited a projectorba.) Sok hasznos info talatok a www.lumenlab.com -on. Rendelni is lehet toluk alkatreszeket ha minden kotel szakad. Uff
Ezt a fix NYÁK-os dolgot jó hogy mondod..nem is tudtam, hogy ilyen konstrukció is létezik!
Azt hittem, mindegyiknél gond nélkül leválasztható a TFT panel a vezérléséről.. No igen, hinni a templomban kell.. ![]() Ma kaptam pár képet működésben arról a sérült monitorról, hát most sincs szerencsém, totál szét van kúrva a fél képernyő, sajnos ebből nem építhető semmi. ![]()
A TFT-nek úgy tudom DVI csatija van, állítólag van átalakító VGA-ra. De létezik olyan átalakító is, ami RCA-ra alakítja át, hogy az asztali DVD lejátszót rá lehessen kötni??
"Sok hasznos info talatok a www.lumenlab.com -on."
Nézegettem az oldalt, most van nekik ez az evo1.1 projektor. Maga a projektor 500dollár, kb. 90000Ft, a lámpa meg csak 30 dollár, kb. 5,5k és 6000 órát bír. Lehet hogy érdemesebb lenne ezt megrendelni?
Szia,
A lumenlab forumba nezz bele, van rengeteg epitesi leiras, kesz projector stb. Sz.vsz nem erdemes megrendelni 90EFt + posta +az a lampa ami ott 30bugs lehet hogy itthon sokkal dragabb. Udv: E-Maniac
A TFT moncsiknak VGA vagy DVI csatija van. Ebből kell kiindulni..
és élve a technika adta lehetőségekkel, NAGY ÍVBEN EL KELL FELEJTENI a PAL-RGB és a kompozit PAL videójelet! Ha már projektort akar az embör, legyen igényes, és fossuk már le végre a PAL-SECAM-NTSC szabványokat a rohadt kódolásaikkal, a váltottsoros letapogatással, és az RGB-out által adott szintén 50Hz-es képfrekivel egyetemben! Itt a lehetőség, hogy végre a múltba kerüljön ez az egész kompromisszumos analóg sz*rság, hát ki akarja nézni másfél méteres képátlóban a villódzást, remegést, meg a durva színhelyességi hibákat? Felejtsük el végre, rég volt, szép volt, elmúlt, a PC technikája meghozta az óccón jó minőségű képet, most már inkább olyan asztali DVD-lejátszót kéne keresni, aminek VGA vagy DVI kimenete van! És akkor a kókányolt projektorhoz még az illúzióromboló és zajos PC se kéne, csak összekötni egy VGA madzaggal a projit meg a lejátszót, oszt lehetne élvezkedni! ![]() ![]() Én csak ezt látom előremutató lehetőségnek, az összes egykori analóg képszabvány átvétele öreg hiba, bár sajnos az asztali DVD-k sem mentesek 100%-ig ettől a nyűgtől.. ![]()
Részben igazad van. Nekem otthon ilyen RCA-s asztali DVD lejátszó van. Most vegyek másikat? egyébként még nem láttam olyat amin az említett csatik valamelyike is lenne.
![]() Másrészt, hogy a kiírt DVD-ket megnézzem, mindig kapcsoljam be a gépet? Ott zümmög, ráadásul legalább 400W-ot megeszik + a moncsi. A lényeg, hogy legyen LEHETŐSÉG RCA csatlakoztatására. Nos, akkor úrja megkérdezem: Tudtok átalakítót RCA-ra?
Sziasztok!
új vagyok a forumban. én is most tervezek építeni egy projektort ez a link segíthet http://www.grand.com.tw/en/web/product/product_list.asp?__condition..._id=69 magyarországon is beszerezhető ára kb 18 000 Ft üdv mindenkinek
Sziasztok!
Én kb. 3 hónapja fogtam bele ebbe a projektor ügybe. Kb. 2 hónapja sikerült szereznem 15"-os TFT-t és egy lestrapált írásvetítőt. Gyönyörű képe volt, leszámítva egy kis "glóriát", sötét alapon világos tárgyaknál. Gondoltam, megnézem az optikát: a kivetítő lencsék térrétege sérült volt. Az optikus szerint fel kell polírozni. Kb. újabb hónap, mire sikerült szereznem polírkrémet (Mo.). Szóval felpolíroztam, a "glória" csökkent, de nem szűnt meg. Ekkor azt gondoltam, hogy a monitorom 400:1-es kontrasztarána miatt van. Kipróbáltam , hogy egy kartonból kivágott "alak" hogyan jelenik meg: láss csodát, a "glória" ugyanúgy ott van (pedig a kontraszt 100000000:1 ![]() Most ott tartok, hogy le szeretném fújni fekete hőálló festékkel a foncsort, hátha annak a szórt fénye látszik. Bocs a kicsit hosszabb szövegért, de szerintem tanulságos. Ha valakinek van egyéb ötlete, szóljon. D. UI: mondjuk a "glóriát" mégjobban sikerült csökkentenem, hogy szűkítettem a kivetítő duplet látószögét, csak így sajnos a szélek enyhén besötétültek. Mindezek ellenére már vagy 5 filmet megnéztünk rajta, és nagyon király volt ![]()
Én egy 8 centis sz.ház ventillátorral fújtatom az LCD felületét (12V a monitor tápjáról
![]() D.
Elfelejtettem megkérdezni, mielőtt megvenném, hogy ezek az izzók meddig bírják (órára)?
Egy link:
http://www.samsung.com/hu/products/monitors/tft_lcd/multifunctional...mw.asp Király lenne, csak drága.
hello! nem tud valaki -minnél olcsóbban...-ajánlani egy mini LCD tv-t...amihez van antenna csati meg (nem tudom a nevét
![]()
Sorry hogy csak most válaszolok: 5 és 12000 óra között. Nem egy rossz eredmény, tekintve hogy a legjobb jódkvarc izzók sem bírnak 2000 óránál többet!
De már ha építesz, akkor ne ilyen igénytelen váltottsoros, elavult PAL projektort kokecoljál!
Ma már a HDTV minőségben kell gondolkodni még a sufnituningnál is, már ez a minőség megfizethető. Akkor miért érnéd be kevesebbel?
Projektor építők figyelem!
Lehet hogy lesz pár darab ARCSTREAM 150 W-os fémhalogénlámpa eladó, a bolti árnak úgy a fele körül... Zsírújak, de doboz nincs hozzájuk, 4000K (hófehér), 12000 lumen körüli fényerő. Fojtót-gyújtót sajna nem tudok adni hozzájuk, azt külön kell beszerezni! Ha érdekel valakit, keressen meg priviben!
Szereztem időközben írásvetítőt is, és a tapasztalataim a következők:
Az eredeti égőt simán pótolja az ARC / CMH 150 fémhalogének bármelyike, és számottevő hőfejlődés NINCS! Ventilátor nélkül!!!!!! Azért ez már több mint biztató... ![]() Át fogomn alakítani a reflektorrészt, és egy HgMIS 250 NDL-t is belepróbálok majd, ez húszezer lumenes, ehhez már kell ugyan a ventilátor, de leszabályozva a azaj miatt, is elég lesz! Viszont LCD panelt azóta se tudtam szerezni, így csak fóliákra firkált hülyeségekkel kísérletezgettem... Ha valaki tud olcsón egy 14 collos, minimum 800X600 /75Hz-et tudó LCD panelt, írjon, mert megvenném!
NEC MultiSync LCD 14" TFT monitor - 1024x768/75Hz
Amúgy ez sem 14"-os hanem 14,1". Mivel ez a szabvány... Ne 14-eset keress!
Nekem egyébként van egy halom 12 és 14"-os Sharp TFT modulom. Háttérvilágítással mindennel együtt.. Tudok adni belőle gond nélkül, a kérdés az hogy hogy tudod vezérelni. Ipari berendezésekben volt ahol volt VESA csati neki. Ha van olyan Videókari ami elfogadható minőségű és van rajta VESA, akkor arra én is kíváncsi lennék.
Ilyen sértetlen TFT-ből van úgy kb 40 darab... |
Bejelentkezés
Hirdetés |