Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Ha kb. féláron lenne engem is érdekelne 10 db
Remélem senkinek nem gond, felteszem az utolsó verziókat.
Tenyleg akcios, eddig 8200 korul volt a brutto ara.
Melyik az erzekenyebb? a tranyos vagy a tfdu?
Amugy utana jartam a lencsenek, csokkenti a nyilasszoget, ami a tfdu-nal elony, hisz az amugy is 180 fokos, viszont az sfh203-nal nem biztos hogy elonyos, ill egyszerubb helyette sfh213-mat hasznalni.
A tfdu-s érzékenyebb, viszont a tranyós kevésbé érzékeny a napsütésre.
Valóban nem rossz a 213, amikor én terveztem még nem találtam ilyet.
A mai tapasztalataim alapjan, nem javaslom senkinek, hogy barmilyen lezerdiodat vegyen a hqelektroniknal, mert az ESD vedelemrol es a lezerek ESD erzekenysegerol fingjuk sincs. Amugy ami az arlistajukban 50W-oskent van az valojaban a 75W-os.
Azt honnan tudod, hogy az 75w-os?
Egyébként hogy lehet megállapítani, hogy milyen, mert "élőben" még nem láttam ilyet. Katalógus alapján egyforma a kinézetük. Van rajta felírat? Egyébként mi volt a baj a lézerdiódával, hibás volt?
Nincs semmi szemmel lathato kulonbseg. En a gyari dobozon elhelyezett gyartoi kodbol lattam (az 5353-ra vegzodo a 75W-os). A problema az, hogy kertem egy darabot, hatra ment a fiokok koze, kivett egy darabot kezzel a labakanal megfogva, majd elore csoszogott a penztarba, es berakta egy lezarhato muanyagtasakba. Semmi foldelo sarok, semmi esd vedett kesztyu. Ekkor kertem, hogy hozza ki a gyari csomagot es inkabb kiveszek magamnak egyett. Felhuztam az en kesztyumet, es beletuztem az antisztatikus dobozomban az antisztatikus szivacsba.
Ez az eljaras amit csinalnak, izzoknal, csatlakozoknal, releknel, meg 1N4001-nel meg nem jelent problemat, de lezerdiodahoz kicsit meredek.
Én nem látok ESD-re utaló nyomot az adatlapon, vagy tévedek?
Az adatlapon nem is fogsz, minden lezer ilyen. A ledeknel sincs esd emlitve, pedig azok is esd erzekenyek, nem is kicsit, csak ott a hiba eleg lassan jon elo, ugyanis rejtett szerkezeti hiba lep fel, mig a felvezeto lezerek ha megserulnek egyszeruen nem lep ki beloluk feny annak ellenere sem, hogy a hibatlan allapot elektromos karakterisztikajat megtartjak.
Egyébként az 50W-os adatlapján is Q62702-P5353 jelölés van meg a 75W-osén is
Ráadásul mindkettő SPL PL90_3
Ezt hol lattad? osram honlapjan nincs is 50W-os.
HQ video honlapján az alkatrész mellett van az adatlap
Ez az alkatresz 2001-ben letezett es az egy 2001-es adatlap, mamar ilyen nincs. Nem hinnem hogy sikerult ilyet frissen vasarolniuk, ha mar a gyartonal sincs jelen. Viszont annyira elegendo a dolog, hogy a hq adatbazisa hibas legyen.
Meg jut eszembe ehhez: regen az SPL PL90_x-nel az x azt jelenti, hogy hany emmitter (lezerdioda) van a tokban, es volt PL90_2 is. Mamar mind a kettoben csak egy darab lezerdioda van, raadasul szemre a meretuk is ugyan akkora, csak a teljesitmenyuk mas.
Van valami ötleted, hogy lehetne megállapítani?
Esetleg az egyik nyílásszöge az 50W-osnak jóval kisebb a 75W-osénál.
Igen, mivel tobb darab epitaxialis egymasra novesztesevel noveltek a teljesitmenyen, igy mas a nyilasszog is. Csak ahhoz kene meghajtot epiteni, hogy ki tudjam probalni.
Vagy egyetemen, megprobalom hetfon mikroszkop ala tenni, es ott talan meg tudom nezni az uregek meretet.
Vaooo!!!
Irda-val? Látom Te is áttértél az SMD technológiára Gratulálok Én most már az IRDA infralencsével való megspékelésén agyalok. Az még fog egy nagyot dobni
A te kísérleteiden buzdultam föl. Így kellemesen kicsi. Az érzékenységgel szerintem nincs baj, bár az átlátszó műgyantával szerintem könnyű lenne rögzíteni a lencsét is.
Elnézést, hogy csak így belekottyantok,de lehet egy kérdésem?
Ez a kiöntött műgyanta nem szűri meg a kibocsájtott fényt? Illetve nem téríti azt más irányba? még egyszer elnézést, csak nekem ez ugrott be róla leg először. És egy másik kérdés: honnan szerezted a műgyantát, és mibe öntötted ki, hogy ilyen szép lett? Esetleg én is tudnék ilyet csinálni (teljesen más célra)? Nem kell hozzá semmi specko kütyü, vagy másegyéb? Köszi mindent! És bocsi, ha hülyeségbe kötnék bele.
Nem téríti el és nem is szűri. Kipróbáltam. Az egyik egy tic-tac-os dobozba lett kiöntve, a másiknak görbítettem egy formát.
A megkötés után remekül polírozható. A Novia KFT-től rendeltem, öntőgyanta a neve. Könnyű vele dolgozni, csak a keverési arányra kell vigyázni.
Rendben, köszönöm szépen Remélem nekem is sikerülni fog. Bár én egy gipszmintát szerettem volna először, de lehet, hogy öntött gumi lesz a vége.
A típusát, illetve linket tudnál adni a műgyantáról?
Korábban megadtad, de az a link meghalt. Esetleg fényképet róla. Néhány kérdésem lenne: Amikor öntöd teljesen csepfolyós állapotú? Amikor megszilárdul milyen keménységű? Mennyi a száradási idő? Teljesen átlátszó, illetve mennyire homályos?
Oppá, most esett le, hogy ez már ki van öntve és eléggé átlátszó.
Ez a kérdés törölve
Novia KFTBővebben: Link
Nagyon könnyű önteni kb mint egy sűrűbb olaj. Ha vékony sugárban öntöd minimális lesz a buborék is. Kb 1/2 óra alatt kikeményedik utána azonban melegen kell tartani kb 2 órán keresztül. Ezt legegyszerűbben megoldani úgy lehet, hogy beteszed egy 40w-os asztali lámpa alá közvetlenül. Mikor kikeményedett csiszolható, polírozható. Egy nagyon kemény műanyagot képzelj el, ami ennek ellenére nem törik. Ráadásul ez fénystabil. Azt tervezem, hogy körbe lefestem, kivéve a ledek és az érzékelő előtt. Így még jól is fog kinézni.
Ez lenne: V UP1 - öntőgyanta ?
A TICTAC-kos dobozhoz hozzáköt? Jól ragad?
Az az.
A pvc-hez nem köt hozzá, viszont a nyák-ról lehetetlen eltávolítani A tic-tac-os dobozból simán kijön. A fémekkel szintén vigyázni kell, azokhoz is nagyon ragaszkodik. Viszont formaleválasztóval ez is megoldható. Mondjuk én régebben is dolgoztam már műgyantával tehát ez nem jelentett nagy gondot.
Akkor ezt valahogy úgy kell érteni, hogy olyan lesz kiöntve, mint egy műanyag tömb. Így fel lehet szerelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |