Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A melegedő dióda és a kevés táp lehet a dióda utáni
puffer kondi. Sok ilyennel találkoztam már. Olyan elkó ami átüt fesz alatt vagy agyszerűen kevés a kapacitása. Azt javaslom, mindenek előtt cseréld ki.
Helo.
Az ellenállásokat le fogom ellenőrizni, de szerintem nem a G2 vel van gond. A katódfeszültségek alacsonyak, a fényerő, kontraszt poti tologatására nem változnak. A dekóderből kijövő R,G,B-Y feszültsége 5.6V, és ez sem változik a fényerő kontraszt poti állításával. Ez normális? Kiszedett dekóderrel az ernyő teljesen fekete.
Le kellene választanod a dekódert, mondjuk a három munka ellenállást felemelve és akkor is elsötétül e a kép?
Ha igen akkor még megnézheted szkóppal a homokvárat hogy kap e. A leválasztásra azért lehet szükség, hogy nem e terhelés miatt nem működik. Az én véleményem, hogy hibás a dekóder. Az 5,6 V mindenképpen sok.
Hali!
Megvolt az izzós próba.Az eltérítőtekercs szűrő áramkörében van egy 10μF/50V-os elkó,ami egy 600μH induktivitással sorosan van közvetlenül a földre csatolva,na ez elég intenzíven el kezdett füstölni,épp hogy érkeztem kirántani a csatlakozót a konnektorból.Végülis megelégeltem és elég ravaszul oldottam meg a dolgot.Szóval mindenek előtt kicseréltem az elkót,visszatettem mindent a helyére és az etérítőtekercsen felül van egy szabályozható induktivitású fojtó és az áramkörben egy RL szűrő,ezeket egyszerűen csak átkötöttem egyenesbe,így sikerült maximálisan széthúznom a képet.Viszont a dióda csak egyre jobban fűtött,ezt viszont úgy orvosoltam,hogy bepároltam mellé mégegyet így most csak épp hogy melegszenek.A tápban az IC jéghideg,a sortranyó egy picit langyos.Tehát pillanatnyilag működik remélem sokáig kitart ez az állapot.Az eltérítőtekercs lehet cserélésre szorult volna,de ezt már döntse el a TV tulajdonosa. kovacspista: Kösz a tippet,de ez volt az első amit kicseréltem. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat,válaszokat. Üdvözlettel Hodinka!
Ez füstölés érdekes. Ha az eltérítő helyett van az izzó, akkor nem szokott gond lenni. Örülök a sikernek, reméljük tartósan jó lesz az állapot.
Remélem bírja a gyűrődést!
Sziasztok!
Egy samsung képcsöves tévével akadt gondom. Egyik este a jobb felső sarokban pl kék helyett rózsaszínt mutatott stb., de a többi részen nem volt gond. Másnap viszont már szinte sehol nem a rendes színt mutatta, talán csak középen. Eléggé elúsztak a színek. Hogy lehetne orvosolni a problémát? Szétkaptam, de égésnyomot sehol nem láttam. Előre is köszönöm a választ.
A lemágnesezés PTK ellenállása mehetett tönkre. Csinálj képet az alaplap hálózati részéről, és megmutatjuk, hogy melyik alkatrésszel lehet a gond.
Mivel nem tudjuk hogy milyen TV , így először azt javasolnám, hogy kapcsold ki a hálózati kapcsolóval, és pár perc múlva kapcsold be. Ill, ha valamilyen erősen mágnesező berendezés lett a közelébe víve azt vidd messzebre.
Átvittem a Tv-t máshova, de semmi nem változott. Csinálok képet ha szükséges, de valószínűleg felismerem a ptk modult. Az a fekete 2 vagy 3 lábú kocka ugye? Rákerestem itt a problémára, mert még van is itthon pár darab más tv-ből bontott ptk, csak nem tudom, hogy lehet-e beletenni bármilyet. Milyen értéket kell mérnem ha rámérek ellenállásmérővel? Vagy ez típustól függ?
Általában nem problémás a csere, csak a lábtávolságok stimmeljenek.
Igen a lényeg , hogy be tudd tenni a helyére a másikat. Milyen érték? Ahány annyi féle. Talán úgy 130 ohmot lehetne mondani, de nem szimmetrikus . A másik fele, emlékezetem szerint kevesebb, de nem méregettem
mostanában ilyet.
Hogy válasszam le a dekódert? Kössem le az y kimeneteit a video modulról?
Köszönöm a segítséget mindenkinek, kicseréltem azzal amit itthon találtam, a lábtáv is passzolt, azóta jó a kép. Nagyon hálás vagyok. További szép estét!
A 3 szín meghajtása általában 3 ellenállással, átkötéssel
induktivitással van csatolva. A normende rajzon az RV 49, 51, 52. Ezeket kellene felemelni egyik oldalon, vagy ha az induktivitást egyszerűbb és nincs kockázata annak, hogy megsérül, akkor azokat.
Helo.
RV jelzésű ellenállások csak az AV modulon lennének, de ebben a TV ben ilyen modul nincsen... RG56,58,60 ellenállások egyik lábát emeljem fel?
Üdvözlök mindenkit
Kaptam ismerőstől egy Seitech típusú tv. A problémám az lenne, hogy a kép alsó és felső részén (kb.5 cm)fehér csík van, ez melegedésre sem tűnik el.A kérdésem a következő: Mit kellene kicserélnem a nyákon? Nem vagyok tv szerelő, de szeretném én megcsinálni ha lehet. A képeket csatoltam. Köszönöm előre is Üdv:Zoli
Szia!
Cseréld ki ezeket az elkókat.
Én azt a normende rajzot néztem amit a kolega jelölt meg azzal , hogy ez hasonlít a leginkább ra, de ez nem változtat a lényegen. Szinte minden TV így van megoldva,
csak más a pozíció száma.
Ha a Kádár Pisti ötlete nem jönne be, akkor az függőleges eltérítés környezetében lévő elkókat cseréld ki. Ez az IC a nagyjából a panel közepén lévő hűtőbordán van. Ezekből általában 1-2 a rossz. Én úgy szoktam haladósra fogni, hogy üzem közben pákával melegítem a gyanúsított kondit. Ha változik a hiba, vagy helyre jön,
akkor az a hibás.
Én is azt nézem csak nem tudom melyik ellenállásokat szedjem ki. Az RV bizonyára elírás lehet, mert az AV modulnak nem sok köze lehet a hibához és ráadásul ezen a TV n se AV bemenet, se AV modul nincsen.
Azok éppen az eltérítés kondenzátorai (pirossal bekeretezve).
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Sanyo televízióm megadta magát /CE21DN9F-C /, minden előjel nélkül. Készenléti led világít, bekapcsoláskor elhalványul, ahogy kell, ezután viszont nem csinál semmit, kb.8 másodperc után kikapcsol. A fórumot olvasva a táp primer oldalával kellene kezdeni a hibakeresést. A diódákat leellenőriztem jók. Elkezdjem átelkózni? Képek és kapcs.rajzok mellékelve. Segítségeteket előre is köszönöm, egy nagyon kezdő amatőr.
Először a tápegység kimeneti feszültségeit ellenőrizd. Ez az első lépés egy ilyen esetben. A T611 táptrafó diódák utáni feszültségeit ellenőrizd! Az értékek a rajzon láthatóak.
Készenléti állapotban is jelen vannak ezek a feszültségek?
Igen. Hogy alakulnak ezek a feszültségek készenlétben és hogyan bekapcsolás után?
Sziasztok!
Van egy ORION T2115 MT-SILVER színes tv-m amivel egy ideje már problémák vannak. A probléma a következő; nézem a tv-t és egyszer csak lekapcsol, van hogy bekapcsolás után 5 perc, van hogy bekapcsolás után csak fél órával jelentkezik a probléma... Gondoltam jó lenne még most csinálni vele valamit, mielőtt végleg tönkremegy... Mi lehet a gond vele tudnátok ebben segíteni? Üdv.: Peti |
Bejelentkezés
Hirdetés |