Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MikroPascal kérdések
Témaindító: bozsokiandras, idő: Máj 15, 2006
Témakörök:
Szia
Köszi szépen a segítséget de sajnos nem megy lehet, hogy a procival van valami. Írtam egy egyszerű led villogtató progit azzal megy a proci. Azt tapasztaltam, hogy ha a belső oszcillátort 31,25 Khz nél magasabbra állítom a késleltetési idő nő. Ha beállítok pl.: Delay_ms(250); akkor a 4 MHz -es belső oszcillátorral több mint 20 másodperc kell várjak, hogy kapcsolgassa a ledet. Amit átküldtél a lefordított hex fájlban mekkorára van beállítva az oszcillátor? Mert ha nagyobb mint 31,25 KHz akkor lehet, hogy azért nem fut.
Szia
Átgondoltam előző hsz-emet, és nem lehetetlen, hogy ilyesmi gondod van, akkor én is tévedtem. Ha a belső oszcillátor nem elég pontos, akkor lehet olyan problémád hogy a busz, és az LCD időzítései is pontatlanok akkor nem fog menni a kijelző. Tegyél rá egy kavicsot, és próbáld meg azzal. Olyan alkalmazásban, ami nem igényel nagyobb pontosságot, ott jó a belső oszci, de lehet, hogy ide kevés.
Az OSCCON regiszterben tudod valtoztatni a belso orajel erteket.
Csatoltam egy ujabb hexet, ebben 8MHz -re allitottam.
Helló
Ez megy! KIRÁLY VAGY!!! Elküldenéd a forrását is. Előre is köszi.
Orvendek, hogy sikerult.
Minden ugyanaz, csak ird be az elejere, (Nok_Init ele) hogy OSCCON := 0x70;
Szia!
Amit én leforditok hex fájl sajnos nem megy. Amit te forditottál le az hibátlanul fut. Feltettem ugyanazt a 8.1 verziót semmit sem módosítottam a forráson csak leforditottam.
Valószínű, hogy a fordításnál nem stimmel valami mert a két hex fájl mérete nem egyezik meg( a forrás ugyanaz).
Amit én fordítok az 4000 bájttal több.
Én a CTRL+F11 (Build+Program) -el mentem el hex fájlba. A Code és Data lehetőség ki van választva.
Most már lefut az is amit én fordítok csak a feszültséget kell megnövelnem 4,2 V -ra. Ez vajon mért van? A 4,2 V nem nyírja ki az Lcd -t? És amit Ktulu küldött hex fájl mért megy 3,3V?
Szerintem amit te fordítasz, abban be van kapcsolva a Brown-Out-Detect, és 4,2V alatt reseteli a PIC-et. Tedd fel a hex fájlodat és belenézünk.
Igen, be van kapcsolva. Mplab-ban Configure->Select Device alatt válaszd ki a 16F819-et, majd File->Import-al olvasd be a fájlt, utána Configure->Configuration Bits alatt te is láthatod a te hex fájlodnál, a BODEN mellett On szerepel, míg Ktulu hex fájljánál Off. Próbáld azt elérni a fordítódban, hogy a BODEN (néha BOREN, BOD jelöléssel is szerepel) ki legyen kapcsolva.
Mellesleg a CCP1MUX beállítás is eltér a két fájl között, de ha nem használsz CCP modult, akkor ez lényegtelen.
Köszönöm szépen. Jó éjt mindenkinek.
Arra rajottem, hogy az uj Pro 3.8 -as verzio a kovetkezo sornal bukik el:
Pontosabban a -1 nem tetszik neki. (/2 peldaul jol mukodik...) Fogalmam sincs egyelore, hogy mi ez?
Hello
Azt hiszem a kijelző unitjában be kell inkludálni a mP String unitját (uses __Lib_String ![]() Üdv.
Az aktuális, 4.10-es verzió hiba nélkül fordítja. A "v" változót integer típusúnak, a "sentance" változót string[20]-nak választottam.
Helló
Ez így nálam is működik köszi a 4.10-ben.
Megy 16F és 18F-el is (pár 12F is támogatott). A támogatott típusok teljes listája a honlapján megtalálható.
Be van csatolva a String konyvtar, maskepp a Length fuggveny nem volna hivhato.
De mint irtam nem is ezzel van a baj, hanem furcsa modon a "-1" -el. (pontosabban a ketto egyutt)
Forditani a 3.8 is hiba nelkul forditja, de ha a sentance 1 karakternel hosszabb, akkor semmi sem jelenik meg az LCDn.
Mig a regebbi verzioban szo sincs ilyensmirol. (v bajt, sentence array[14] of char)
Hello
Lehet hogy a length elé, és az 1 mögé kéne zárójel. Üdv.
Milyen hibaüzenetet ad ilyenkor (a - 1 -nél)?
Üdv.
Koszi.
Hibauzenet az nincs, csak nem ugy mukodik ahogy kell.
4.1 -el is ua. a helyzet. (ha idom lesz melyebben utana nezek) Csatolom a 8.1 es a 4.1 -el forditott projectet. Teljesen megegyeznek, csupan a regebbi verziobol hianyzik az interface resz.
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy az 1N4148 diódáról kapott értékből hogyan tudnék hőmérsékletet számolni. Addig jutottam hogy beolvasom a dióda jelét és átalakítás után kiírom LCD -re. Valami képletre lenne szükségem amivel át tudom számolni Celsius fokra.
Hello!
A dióda hőfokfüggése, kb. -2,2mV/°C. De ez nem hőmérő, csak egy dióda. Ezt felerősíteni, nyitófeszültségét kompenzálni, csak plusz hardver egységgel lehet, úgy hogy nem célszerű ezt hőmérséklet érzékelőnek választani. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |