Fórum témák
» Több friss téma |
Ez eleg durva! Ezert 3 scannert lehet venni, de belefer egy kommunkiacios vevo is.
Kozben talaltam meg 4 db tv vevo kf modult es sikerult szereznem tobbfele TBA 120at is. Kesz az uj nyak. Par dologra rajottem: NE612 8 Volt folott meghalhat... Katalogus adat. A masik hogy az elozo tekercseim picik voltak. 15 mm hosszan 8 menettel probalkozom kb 10 pf kapacitassal. Holnap megprobalok venni vele par helyi adot.
[OFF]Csak azt nem tudom miért kell az embereket 1/2 H -nak nézni
Ilyen az egyik. Kiveszem belole az 5,5 os tekercseket, es kicserelem a kondikat a 6.5 nel hogy 10,7 Megan muzsikaljon az egesz. Mondjuk elotte kiprobalom igy is.
Hali
A tv kártyás számítógépes vétellel mi a helyzet? Nyilván kell neki egy előerősítő, de szerintem működhet. Az én kártyám 137 Mhz-en "akar valamit" de nem boldogul. Persze egy szélessávú uhf erősítő van előtte, nyilván ezen a frekin csak annyi a jel amit a koax összeszed, ez műsor vételhez épp elég.
Evvel csak az a baj, hogy nem tudsz elérni vele akkora érzékenységet, hogy a műholdat vegye. Hiába teszel elé erősítőt (ráadásul igen szélessávút) csak a zaj fog növekedni, és a jel/zaj viszony romlik. Az érzékenység függ a sávszélességtől is, nem véletlenül kell a vevőnek 50 kHz a sávszélességet biztosítani. Ha kissebb, demodulált jel csökkenése miatt, ha nagyobb, a megnövekedett zaj miatt romlik a jel/zaj viszony. Ha a sávszélesség jelentősen nagyobb, esetedben kb. 5 MHz, az azt jelenti, hogy nem tudsz kellően érzékeny vevőt csinálni a TV kártyából, kb. 100 szor lesz érzéketlenebb, mint amire szükség lenne. (a 100 * nem pontos érték, csak nagyjából)
A tévéadáshoz nem sok köze van az APT-adásnak., így a tévékártyáddal nem mész semmire.
Elvileg, valamelyik S csatornán bejöhetne, csakhát mint írtam, más akadálya van.
Bejön valami, de az semmire nem lesz jó. Hogyan csinál abból képet a tévékártya?
Ez a második jó kérdés. Ha éppen nem intercarrier rendszerű (nem tudom), akkor félrehangolva a hangkimeneten kijöhet valami, amit bedughat a hangkártyába.
Hogy jó nem lessz az biztos
Szakik!
"Tv Kártya" hát persze hogy tv kártya! De van ám rajta egy egész jó kis fm vevő! Ráadásul hang tekintetében teljesen analóg, a drága, a hangot teljes egészében a hangkártyára bízza. Amikor rádiót hallgatok rajta akkor a digitalizálás és a tv funkciók be sem indulnak - a proci kapacitáson jól látszik mikor megy a tv. Megfelelő programmal - ami nekem most nincs - folyamatosan lehet hangolni kb 18 Mhz-töl kb 1Ghz -ig. A saját programja - amit most használok - nem ennyire rugalmas, de kb 100Khz pontossággal hangolható aztán afc -vel fogja meg a jelet.. Szóval a noaa fax képét hagyományosan a hang jelből az általatok is használt programokkal kell detektálni! A jelenleg teljesen az uhf tv vételre van kihegyezve a rendszerem, vhf szempontból nincs is anttena a kártyán, csak a koax "parazita" antennajelével hallgatom a műsorszóró rádiókat. Így most az lenne a huszadik csoda ha bármi értelmeset produkálna ezen a frekin, viszont mikor megvettem próbaképp szeléssávú antennával tudtam fogni a közeli amatőröket 144 megán! Aztán elköltöztem és itt a kutya sem rádiózik... És valóban elég érzéketlen a kicsike teljesen igaz, hogy kéne elé egy 137.5 Mhz -re hangolt kb 1Mhz sávszélesésékű előerősítő. Vagy még ennél is feszesebb? Valahol van is egy régi vhf csatorna erősítőm, nyilván nem lehet egyből beállítani 137 megára és a sávszélessége is túl nagy de kiinduló pontnak megteszi... Persze még rendes antenna is kellene hozzá... Egyébként nem egy nagy durranás a kicsike. A DScaler szerint egy Pinnacle PCTV Rave, Philips tunerrel Azért látom ti is gondolkodtatok az ötleten..
Üdv!
A szakik a KF sávszélesség miatt aggódtak, amit csak a tuneren lévő egyik alkatrész cseréjével tudnál befolyásolni. Mivel van külön rádió is a kártyán aminek kb 200kHz körüli sávszélességű szűrője van, jobb a helyzet. Az előerősítő sávszélességét igen nehéz 1MHz-re vagy az alá csökkenteni, de erre szerencsére nincs is szükség. Neked már csak egy antennát kellene építeni amihez linkeket találsz a topicban. Valamint egy kis zajú előerősítőt is lehetne közvetlenül az antennához tenni, javítva ezzel az érzékenységet, ilyen erősítőre szintén vannak rajzok és linkek a topicban.
Sziasztok!
A NOAA 15 és 17 frekvenciát cserélt! Idézet: „As of 12th October 2010 at 15.00 UTC the following APT frequencies will apply :- NOAA 17 137.500 MHz. NOAA 15 137.620 MHz. ”
Szia ! Koszi. Irhatom at a PLL programban a bejegyzeseket.. Nem tudod miert csereltek meg? Volt valami kulonleges oka?
Szerintem a már említett üzemképtelen, de még mindíg ezen a frekvencián sugárzó műholdak zavarták a NOAA15-öt. A NOAA17 pedig máskor jár ugyanazon a helyen mint a zavaró műholdak.
Hali!
Nincs valakinek ilyen elejétől a végéig leírása, mert csak részleteket kapok el.
Szia Hirsch! A vetel modja, vagy radio epitese erdekel esetleg mindketto? A 2009 RT EK ban van egy cikk amely korul irja a temat.
Szia!
Olvasd el a topikot az elejétől, és akkor nem csak részleges ismereteid lesznek az APT-vételről.
Akkor csak az én hozzászólásaimat olvassa el :smoke:
>>ITT<< le van irva amit az APTrol tudni kell.
Sziasztok!
Ha valaki esetleg hegesztene ilyen vevőből valami jóságosat, én vásárolnék is akár belőle.
Sziasztok ! A hagyomanyos 1206(?) meretu SMD induktivitasok josagi tenyezoje mennyi lehet?
A KF savszurot gondoltam SMD induktivitasokbol epitenem, s a kapacitasokat hangolnam,..
Annyit tudok hozzáfűzni, hogy esetleg rá tudnék mérni. Igaz csak ráfütyülni, de lehetne nézni a választ egy hagyományos rezgőkör mellett GDO-val.
Miért jó az SMD a bemeneti körön?
Esküszöm adnék ajándékba, csak bírnám már összegyártani a fokozatokat. Külön külön mennek, de ha vársz még egy évet Egyébként cikket lehetne csinálni az elkészült vevőkből.
Sajnos nekem most nincs lehetosegem merni.
Senki sem probalta? Bemeneti koron....? KF modul keszulne, 50 KHz savszell. A hely miatt kellene az SMD induktivitas.
Sziasztok !
HRPT-re hasznalhatnam az APT vevot, modositott KF-el (~1.5..2 MHz) ? A HRPT viszonylag nagy modulacioja miatt a PLL nem okozna faziszajt (local osc) ? (Mindezt termeszetesen 137 MHz-re lekevert jellel, es a megfelelo digitalis dekoderrel egyutt kepzeltem el.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |