Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   613 / 2499
(#) dokyss hozzászólása Okt 3, 2010 / 2
 
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem!
Van egy Sharp 7700-as végfokom, és előerősítő hiányában nem tudom beüzemelni, állítólag arról kapná a vezérlő 12v-ot .
Már páran említették hogy nem nagy ügy mert csak valami mágneskapcsoló előtt át kell hidalni a valamit, de nem igazán tudták hogy hol .
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném .
Ha segít valaki akkor azt kérem vegye figyelembe hogy IQ-light vagyok az ilyen dolgokhoz, ennek fényében egyszerű általam is érthető szavakkal írjátok le .
Mellékeltem néhány képet róla!
Látszik a háromeres kábel amin kapná a vezérlést, és az is ahol csatlakozik az áramkörbe.
Előre is köszi !
Szép napot !
(#) karistokodas hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
Üdv mindenkinek.Megint kellene egy kis segítség.Hozzám került egy sherwood AX-5010R típusú erősítő.Bekapcsolni lehet,csatornát váltani,világít is minden viszont még alapzaj sincs,nem szólal meg.Azt mondták hogy egy erősítő után volt bekötve,valószínűleg túl magas szintű bemenőjelet kapott...talán.Hol keressem a hibát?előre is kösz mindenkinek
Z
(#) szamóca válasza karistokodas hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
A szerviz doksiját itt letöltheted kiindulásként. Be kell határolnod a hibát hogy a táp, bemenetválasztás, előfok, hangszín, vég, stb e a hibás fokozat. Ezt csak te látod mérheted ki. Alapzaja azért sem lenne mert van egy olyan áramkör is benne, ami bizonyos alsó zajlimitnél rövidre zárja a vég bemenetét. (Zajzár) Jókora átverés, mert a jel-zaj viszonya csapnivalóan rossz a gépnek. Távjavítás nehézkes egy ilyen integrált gép esetén. Nekem is volt a 90' évek elején ilyenem, de gyorsan megszabadultam tőle, mert az olcsóságán kívűl semmilyen más érdeme nem volt, sőt. :no:
(#) szamóca válasza dokyss hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Ebben nincs mágneskapcsoló, legfeljebb jelfogó (relé).
A fotók alapján nem látszik hogy mit kell pontosan elkövetni vele ahhoz hogy beüzemeld. Ha valóban 12V kell neki, akkor adj rá külső, akár dugasztápból DC 12v-ot. Valószínűleg az egyik jelfogó közvetlen tápja lesz, vagy egy tranyón keresztüli vezérlés. Sharp-ék úgy szokták. Kövesd le hogy melyik a negatív, pozitív kanóc. A relétekercs védődiódája mutatja.
De ha nagyon nem vagy benne az elektroba, akkor keres egy elektrobubust aki megcsinálja neked. Aki mondta miért nem csinálta meg?
(#) Davidd hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Hello all. Uj tag vagyok mar sokat olvastam a forumot enis erosito megszallot vagyok nemreg kezdtem komolyabban foglalkozni az erositovel .... most az elso projectem 2 db TDA2005 el valo erosito .. ez meg nem valami igazi mert mar nyakom volt hozza meg a nyakon csomo apro tranzisztor most a tapom meg nincs kesz sajna egy 8A trafo 12 V ra de most a 16A diodakna a hutoracsot keresek es mar mukodne is .De valahogy nem vagyok megelegedve vele mert mindenki azt mondja hogy a tda2005 nagyon torzit es felek hogy az lesz... de majd meg meglatom
(#) Abukodonozo válasza Davidd hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Szia!

Szerintem azok a 16 amperes diódák túl nagyok lesznek oda... Mikor fog az a szegény kis TDA2005 16 ampert papálni?! Szerintem az 1N400x szériából bármelyik dióda megtenné és hűteni sem kell! :wilting:
(#) dokyss hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Sziasztok!

Nincs itt valaki elektromahinátor aki Tatabánya közelében lakik és meg tudná oldani az előzőekben említett problémámat (5 hozzászólással ezelőtt írtam és képeket is csatoltam) .
Egy Sharp 7700-as végfokot kéne bepöffenteni.
Állítólag csak a vezérlő szálat kellene valahogy helyettesíteni.
További szép napot !
(#) petemazi válasza Abukodonozo hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
És mikor fog a 16 amperes dióda melegedni a 2005-től? :wilting:
(#) Abukodonozo válasza petemazi hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Vagy könyveljük el "egészséges túlméretezés"-nek...?
(#) dokyss válasza szamóca hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Szia !
Köszi a tanácsot !
Azt hiszem hogy inkább nem nyúlok bele...
Hátha akad valaki aki megcsinálja nekem .
Szép napot !
(#) 1269 hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Sziasztok!
Végigolvastam több ezer hozzászólást, sajnos nem találtam a problémámra megoldást.

Van egy régi Orosz halott erősítőm, gondoltam építek bele a melóhelyemre a már meglévő ill. kit-ben vásárolható alkatrészekből egy jól működö erőlködőt.
-PRE-02 előerősítő (D-audio)
-LLM-01 kivezérlés mérő (D-audio)
-Autós végfok 4x20W (hidalható)
-Áárnyékolt kábelek mindenhol
-Toroid trafó (1x14v+1x12v ennyi a már szűrt DC feszkó)
-Flexelt nyák a táp áramkörnek (2x4700u 25v+6800u 25v a végfoknak, 2x4700u az előerősítőnek meg a kivezérlés mérőnek) ezek voltak itthon.
Összeraktam, a végfok és az előerősítő külön- külön kitünően szól, de mikor összekábelezem jön a mackó dörmög mint állat.
Jelenleg a végfok és az előerősítő közé 120k-s ellenállást forrasztottam, így alig hallatszik a brumm.
Szerintetek hol rontottam el? Ez az első erősítőm, már egy hete a fórumot bújom hasztalanul.
HELP!!
(#) szamóca válasza 1269 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
(#) 1269 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Köszönöm válaszod, ezt és a cikket is végig olvastam.
Minden egy pontból van földelve, a végfokok szigetelve a hűtőbordától, az erősítőben nem melegszik semmi, még a végfok ic sem (pici a hangfalam max. 15W-os lehet)
(#) szamóca válasza 1269 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
A jelföldet, és a teljesítményföldet külön vetted, majd egy ponton kötötted össze? Megfelelő huzalvastagságot választottál, vezetékek nem lógnak hosszan, nem szórja meg vezeték trafó az áramköröket, árnyékolóharisnyák csak az induló oldalon vannak bekötve, huzalcsavarásos módszert alkalmaztál, stb?
(#) Davidd hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Hat azer van akkora dioda mert nagy a trafo teljesitmenye es nem csk ezt a kicsit hajtanam... hanem majd ha lesz valami kakosabb... ezek a cuccok voltak itthon es azer van olyan nagy is mert nem kellet erte penzt kiadni.Az erositore viszaterve van a nyakon hozza eloerosito is esz szerintetek azzal jobban fog menni?A trafo 12 volt valtoaramba akor menyi lesz egyenaramban? hogyan kel kiszamolni? Elore is koszi a valaszt
Ja es nem tudom eldonteni hogy ezen a nyakon hogy van a 2 DB tda2005 4x11 watt vagy 2x20 vagy menyi nem tudom menyit ad hidalva.. majd teszek fel rola kepet .Reggel korul fotozom telefonnal mert nincs mas na koszoszonom hozzaszolasaitokat.
(#) szamóca válasza Davidd hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
(#) 1269 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Részben értem amit kérdeztél, inkább leírom hogyan van most kötve az erőlködő:
-földelés nélküli villásdugó-primer bizti-toroid
-egyik graetz híd-puffer kondik-pozitív, negatív sorkapocs-bizti-végfok (ennek a negatív sorkapcsára van kötve a fémház)
-másik graetz híd-puffer kondik-bizti-pozitív, negatív sorkapocs-előerősítő
(nem tudom a tápnál a két negatív sorkapcsot össze kell-e kötni)
A bemenettől árnyékolt kábelen megy a jel az előerősítőhöz (mindkét oldalon bekötve az árnyékolás, próbáltam csak az egyik oldalon bekötött árnyékolással is, semmivel nem lett jobb)
Előerősítőből árnyékolt kábelen megy a jel a végfokba, mindkét oldalon bekötve az árnyékolás (ha nincs bekötve az árnyékolás nagyobb a brumm)
Minden vezeték összetekerve megy az alkatrészekhez.
A trafó tuti, külön van még egy fém "doboz, amit rá kell tenni, azt hiszem árnyékolás céljából.
holnap megpróbálok képeket feltenni róla, szabin vagyok a cucc benn van a teszkóba (melóhely)

Bocsi a hosszú hozzászólásért.
Üdv:
Ottó
(#) reteck hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Halli!
Van egy 2*41V-os Ueff toroid trafóm
Valaki nem tudna hozzá valami megbízható erősítő tervet??
Üdv!
(#) szamóca válasza reteck hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Felhasználási terület, hangsugárzó impedancia?
(#) szamóca válasza 1269 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Egy értékelhető fotó előny lenne, a kiértékelés szempontjából. ( Én olyan vizuális alkat vagyok)
(#) 1269 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Azt elfelejtettem írni, ha nem kötök semmit a bemenetre akkor is ugyanúgy búg ,mint amikor rá van kötve valamilyen jelforrás.
(#) Davidd hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Koszonom a gyors valaszt de ez az eloerosito nem csak kondikbol all,hanem kicsi tranzisztorok ellenalsbol is de koszonom szepen a valaszt.
(#) Dániel X hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Syasztok!

Végre eldöntöttem melyik erősítőt építem meg a sok közül ez lenne az Bővebben: Link. Az a kérdésem meglehet e úgy csinálni hogy beteszek a hangszóróhoz egy kapcsolót amivel átkapcsolhatok jack kimenetre? Toló vayg billenő kapcsoló a megbízhatóbb? Mellékeltem egy rajzot a silány minőségért elnézést kérek!

Dani
(#) szamóca válasza Davidd hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Ezt nekem írtad? Használd a válaszgombot, mert akkor tudjuk hogy kinek a válaszára válaszolsz.
(#) szamóca válasza 1269 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Így távlatilag nem lehet megoldani a problémád. Ehhez látni kellene a konstrukciót. A hibakeresésnek a szisztémája ilyen esetben az, hogy fokozatonként kell a hibát behatárolni. Ez azt jelenti, hogy pl. a végfokot indítod el először. Ha ez rendben akkor következik az előfok, majd a kiegészítő áramkörök. Amelyik fokozatnál megjelenik a brumm, annál kell a hibát orvosolni.
(#) wolf5 hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy kimenő trafó nélküli 100V-os erősítő került hozzám javításra. Pontos Idő kft gyártotta tipusa: PIH 1200 . Rajz, vagy valami segédlet jól jönne...

István
(#) Geri86 hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Kaptam egy TDA7374 IC-t és azt szeretném életre kelteni de légszerelve, az IC mind a 15 lábához már forrasztottam kábelt persze egyformákat. Szerintetek ez fogja befolyásolni az erősítő működését. Ja és még, hogy a STAND-BY kivezetésre tápfesz kell? Előre is köszi.
(#) 1269 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Köszi!
Így fogok hibát keresni, ma nem lessz autóm, nem tudok az erősítőért menni. Talán holnap. Írok mire jutottam.
Üdv:Ottó
(#) ronika2007 hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Sziastok!

Azzal a kérdéssel fordulnák hozzátok hogy volna 1 grunding v8300-as erősitőm ,gondom az volna vele hogy egy céner dióda kis tranzisztor meg a céner mellet az ellenálás megsült hogy tudhatnám meg mik voltak? De rajzot nem találtam. Segitsetek !! Előre is köszönöm
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Zolibá, ez egy video doksi, én is majdnem belinkeltem.
Következő: »»   613 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem