Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   34 / 52
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 20, 2010 /

Sziasztok.

Van nekem egy 2X20 karakteres FUTABA M20LD01BA VFD kijelzőm és PC -ről szeretném kipróbálni, hogy mit tud.

Ehhez letöltöttem az LCDsmartile programot, amiről a honlap azt írja hogy FUTABA VFD kompatibilis.

Kérdésem a következő: Mit kell beállítsak ahhoz, hogy a COM1 -es portról tudjam használni?

A COM1 port címe: 3F8

A kijelző gyárilag RS485 -ös portról, működik, de megoldottam, hogy RS232 portról működjön. Kiiktattam az RS485 -ös buszmeghajtót a VFD -t vezérlő kontrollerről, és ráakasztottam egy MAX232 -es buszmeghajtót, hogy PC -re tudjam kötni.

Köszönöm előre a segítséget.
(#) zenetom hozzászólása Aug 23, 2010 /

Hali!
Egy kis kedvcsináló: Bővebben: Link
Bár a kijelzőn ki van vezetve mind a 8 adatbit, mégis 4 biten vezérlem, mert a régebbi kijelző, amire írtam a progit 4 bites volt és lusta voltam átírni a progit (kb 10 perc), meg PIC-hez is takarékosabb így hozzárakni.
(#) duracel96 hozzászólása Aug 24, 2010 /

Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásaitokat de nem találtam a problémámra választ.
Na kezdem az elejéröl, elkezdtem csinálgatni egy lpt portról működtethető lcd kijelzőt(tipus és kapcs rajz a végén) és műkodik is xp röl . (az xp s illesztö progi neve port95nt)
Ott van a baj hogy win 7 et használok és nem találok sehol hozzá illesztő progit pedig már fél napja keresem.
Próbálgattam az LCD Smartie t meg hasonlókat de semmit nem csinál.

tipus : LCD HD44780

Kötési rajz : http://helium.webz.cz/hw/ilustrace/lpt_lcd_schema.gif
(#) zenetom válasza duracel96 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Tyűű, valahol olvastam hogy van rá megoldás, akárcsak XP alá, de nem tudom már hogy hol...
(#) pipi válasza duracel96 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

talán ha beírnád a googlenek hogy
LCD Smartie windows 7
ott a megoldás kb 5. találat (nem próbáltam...)
meg ez is kellhet hozzá:
http://forums.lcdsmartie.org/viewtopic.php?f=5&t=2356
(#) flerkmisk válasza duracel96 hozzászólására (») Aug 25, 2010 / 1

Ezt már próbáltad: http://flerkmisk.lacyc3.eu/node/58 ? Pár hozzászólással előrébb már belinkeltem.
(#) duracel96 válasza flerkmisk hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ezzel a driverrel annyi baj van hogy megnyitom és kidobja ezt az ablakot:

InpOut Installation

Successfully installed and opened InpOut driver InpOutx64.sys.
(#) duracel96 válasza pipi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Angol tudásomnak ez a fórum magas.
(#) flerkmisk válasza duracel96 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Cseréld le az lcd smartie mappájában lévő fájlt azzal amit mellékeltem és mennie kell.

inpout32.dll

(#) duracel96 hozzászólása Aug 25, 2010 /

lecseréltem de nem megy
ha minden kötél szakad jön vissza az xp :S
(#) artuditu hozzászólása Aug 30, 2010 /

Hi. Nekem is van egy HD44780 kijelzőm, és persze win 7 64biteset használok. És ezt a kijelzőt nem lehet valahogy usb-re kötni? Láttam képeket ahol nem egyértelmű a dolog. És kezeli-e a LCDSmartie usb-n? kösz előre is.

usb csatis.
(#) pipi válasza artuditu hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

van nekem 2 féle usb-s is (atmega, pic), de ki kéne próbálni win7 alatt
(#) pipi válasza pipi hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

most esett le, hogy itt a haver laptopja win7 64bit home prem.-el, kipróbáltam a smartie-t és ez: http://www.puzsar.hu/lcd2usb_plus_pic/index.html megy vele, a matrix.dll displayt kell választani(meg a com portot beállítani). A másik atmegást nem tudom kipróbálni, mert nem tettem rá rendes usb csatit.
(#) artuditu válasza pipi hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

rendben kösz. ez jó kiss oldal, ezt kerestem.

De most boldogulok lpt porttal is. Csak az a baja már régóta az lcd-nek hogy a második sorban a legalsó pixelsor egész végig nem világít. Valami ötletetek nincs mi baja lett? amúgy 4X20as a kijelzőm.
(#) Scooter1986 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok, lenne nekem egy SINUS 101 t-home telefonnak a kijelzője és nem nagyon értek még ezekhez dolgokhoz de nagyon szeretném LPT porton , vezérelni pc-m segítségével egy érthetőbb kapcsolást szeretnék kérni tőletek, segítsetek megvalósítani. Mutatnék a kijelzőről 4 képet...
KÖSZÖNÖM Előre is
(#) tiggersoft válasza Scooter1986 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Nem akarlak elkeseriteni, ezért azt mondom inkább nézz egy másik kijelző után. Ez sorosan kommunikál az LPT pedig ahogy a nevében is bennevan párhuzamosan. Amivel a legjobban jársz az a HD44780 kompatibilis kijelző. Néhány külső alkatrésszel közvetlen az lpt-re köthető. Itt olvass vissza és mindenre választ kapsz.
(#) sanox hozzászólása Okt 1, 2010 /

Valaki lenne kedves nekem összeírni az összes alkatrészt amire szükségem lesz az építés során ? Köszi előre is
(#) pipi válasza sanox hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Azt sem tudjuk mit építenél, házat, vagy űrhajót?
Sok verzióról volt itt szó a fórumon. Azalatt az idő alatt, amig megírtad a hozzászólásod, és vársz a válaszra, már a kiválasztott kapcsirajzból összeszámolhattad volna, lesz benne max 20 alkatrész?
(#) Scooter1986 hozzászólása Okt 1, 2010 /

Akkor erre a SINUS 101 - es kérdésemre csak egy valaki tud válaszolni ??
(#) bbalazs_ válasza Scooter1986 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Ha szerzel hozza valamilyen kommunikacios adatlapot, vagy kiderul, hogy egyezik valami jol ismert tipussal, akkor van eselyed. Egyebkent az LPT portot is lehet soros modban uzemeltetni szoftveresen.

Miert nem jo a boltokban kaphato, max ezer forintos tobbsoros alfanumerikus, hattervilagitott LCD?

A software oldalahoz ertenel?

Motto: Ha lenne tojasunk, ehetnenk sonkas rantottat, ha volna sonkank hozza...
(#) sanox válasza pipi hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Nem űrhajót szeretnék építeni hanem ezt ami az alap kapcsoláson van ezt szeretném és még azt szeretném kérdezni hogy körülbelül mennyibe kerül az egész LCD kijelző minden alkatrésszel együtt köszi előre is
(#) veszet hozzászólása Okt 5, 2010 /

Üdv,

Nekem olyan kérdésem lenne, létezik olyan program amivel meg lehetne azt csinálni, hogy a 2x16 vagy 4x16 karakteres LCD kijelzőn tallózgatni a Windows mappák között, és elindítani file-okat ? pl: mp3-at
Mert így akkor nem kellene bekapcsolni a monitort ha csak egy zenét akarok elindítani ?
(#) pici válasza veszet hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Persze, meglehet csinálni mindent.
Még azt is, hogy a 2x16-os LCD-re touchscreent tenni és tényleg azon tallózgathatsz. De maradjunk akkor a gomboknál... kényelmesen 5 vagy inkább egy joy.
De a kérdés, Te meg tudod-e csinálni?
Mert más nem áll neki helyetted.
De akkor egyszerűbb lenne egy iPod-ot venned hangfalakkal, nem?
(#) Rober_4 válasza pici hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Viszont linux projekt van lcd-re
Csak a megfelelő parancsot kell kiadni és parancssorból lehet mp3-at hallgatni...
(#) pici válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

ez azért elég messze van attól amit veszet szeretne.
Tudnod kell a file neveket és könyvtárak neveit.
Nekem kb 700G mp3 van, de egyiknek az elérésiút+nevét sem tudom fejből.
Be kell gépelned... tehát nem tallózgatsz.
Kell hozzá a billentyűzet.
És ha a monitor helyett a kis LCD-t használod, akkor kell kicsit izzadnod, amíg leprogramozod.
sztm
(#) veszet hozzászólása Okt 6, 2010 /

köszi a válaszokat.
Tehát amit valójában szeretnék az egy HTPC lenne egy LCD kijelzővel, és ha csak zenét akarok hallgatni akkor ne kelljen már bekapcsolni a TV-t is.
Valami ilyesmire gondoltam, szerintem ez jó is lenne csak nem akarok Imon-t venni.
Imon file browser
(#) Rober_4 válasza veszet hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Egy kis kompromisszummal szerintem jó a Winamp egy lcd smartie-val, kiírja a számcímeket, megtanulod a billentyűkombinációkat: tekerés köv szám, előző stb...
De lehet, hogy már fejlődött is a lcd smartie plugin is azóta amióta én próbáltam!
(#) Scooter1986 hozzászólása Okt 6, 2010 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy nem e lehetne megoldani egy adott kijelzővel ami (LTC-637 C1P) összekötni a pc-vel , mindegy csak valamit kiratni vele, vagy az időt vagy valamit ( léégyszi egy kapcs. rajzot valaki ( találtam a neten erről a kijelzőről , leírást, de tuti hogy abból én nem tudom ezt megoldani
KÖSZÖNÖM
(#) Scooter1986 válasza Scooter1986 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

azért ennyien ne próbáljatok segíteni

KÖSZIKE MINDENKINEK
(#) zenetom válasza Scooter1986 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Hali!
7 szegmenses kijelzőről van szó? Vagyis szerintem konkrétan erről Bővebben: Link.
Esetleg ha keresgélsz, találsz valami projectet a neten, sőt én csináltam LPT portra kapcsolást, és írtam rá programot, tessék: Bővebben: LinkBővebben: Link
Bővebben: Link
De ha nem tudod értelmezni a kapcsolási rajzot, akkor nem tudunk segíteni.
Következő: »»   34 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem