Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hexakopter

Témaindító: Thomas10100, idő: Feb 17, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Zozi85 válasza pittyu hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szép! Kb mennyi idő alatt szívja le az aksit?
Helinél azért kicsit könnyebb lebegtetni, kevesebb irányba akar kitörni. Hány motort mozgatsz benne?
(#) pittyu válasza Zozi85 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Mivel idáig igazi repülés nem volt mindig hamarabb hagytam abba ( vagy törés, vagy valaminek a szétpergése miatt ). Becslésem szerint 2200 mAh akksival 8- 10 perc lesz.Két motor fixen van rögzítve , a harmadik egy szervóval van mozgatva.Ezzel van kikonpenzálva a precesszió hatása és ha fordulni akarok.Légcsavarok 10*4.7 . Mivel a siklószám közelebb van a nullához , mint az egyhez csináltam bele akku vészjelzőt is.
(#) pittyu hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Senki nem kezdett bele ???

3 irányú Accelerométert szeretnék venni. PL:ADXL 322. valaki tud boltot , ahonnan tudok rendelni ?
(#) Zuzmo_farok válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Kereshetsz még gyro-t is, mert kelleni fog.
Ebay egy lehetőség.
(#) MaSTeRFoXX válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Az FDH.hu-n ha rákerel, tőlük lehet rendelni.
De van többféle gyorsulásmérőjük, érdemes keresgetni
(#) pittyu válasza Zuzmo_farok hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Szia. Már a Trikoptert megépítettem, abba négy giró kellett. Majd ha építem a Quadró koptert kiszedem a piezó modult háromból, így meg is van.( Így csinálják mert olcsóbb mint csipet venni.) Googliba üsd be:"my homemade quadrocopter " ott van egy megoldás. Baromi egyszerűen, kisérleti jukacsospanelre építve. A másik amit kinéztem , ott + accelerométer is van.
(#) sargarigo hozzászólása Aug 2, 2010 /

Sziasztok!

Ha gyro-t akarok venni hexakopterhez, akkor mire kell odafigyelni? Találtam ugyanis egy ilyet, és nagyon olcsónak tűnik. Lehet hogy ez nem is az amire én gondolok???

Accelerometer kiválasztásánál mit jelent hogy hány "g"-s a szenzor? A legolcsóbbak 1.5g-t tudnak, a drágábbak 50g-t is. A gyakorlatban mi a különbség?

Másik kérdés, ami mondjuk már meg lett pendítve, hogy milyen szárnyak kellenek egy ilyen jószághoz? Mármint a rotorokra gondoltam természetesen. Dőlésszög, anyag, ár stb. ezek érdekelnek. Meg hogy honnan persze

Van egy rakás winyóm, aminek a motorját esetleg fel lehetne használni hexakopterhez. Persze a vezérlést meg kell oldani, de akkor legalább nem kell külön motorokat is venni. Alapból pörög 5400-at általában, tehát a csúcssebessége ennyi, de alá gondolom lehet azért menni. Szerintetek?

Tudom, sok mára belőlem, bocsi érte
Üdv
Krisz
(#) pittyu válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Hali. A "kapteinkuk" által leközölt Quadro koptert építettem meg, minden anyag megvan, a "HEX" program megvan irva 3--4-- és 6ágú szerkezethez. Atmega 88 procival kb:60*40 panelra ráfér. Mindenütt a HK401 tip. Gyrót favorizálják, abból veszik ki az alaplemezt a chippel.Az is 15 dolcsi körül van.
(#) kacsandiz hozzászólása Okt 4, 2010 /

Sziasztok!

Szeretnék valami hasonlót építeni, 4 motorral. A kérdésem az, hogy milyen motorokat kellene hozzá vennem? Van valami olcsó megoldás? Először csak annyi a célom, hogy vezetékről kapja az áramot, semmi elektronika rajta, csak képes legyen megemelni önmagát.
(#) watt válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Olvasd el a topicot!
(#) Stewe válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ha "semmi vezérlés" elvén valóban megemeled, jó eséllyel azonnal rommá töröd szegényt... vannak minimum feltételek a repülésben
(#) kacsandiz válasza Stewe hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nyilván nem 10 méteres magasságokba akarom emelni, csak pár centire, hogy lássam meg tudom-e csinálni. Ha igen akkor jöhet az elektronika stb, addig viszont felesleges.
De a kérdésem még mindig az, hogy hogy lehetne olcsón megúszni a motorokat?
Ezekből 4 valamilyen áttétellel például alkalmas lenne a feladatra:
Link ?
Vagy mindenképpen valamilyen model motort kéne vennem?
(#) bbalazs_ válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szerintem mindenkeppen. Itt a suly NAGYON fontos tenyezo. Esetleg azokbol a vacak kis hungarocell-testu helikbol ki lehetne termelni, ott propellerrel es attetellel egyutt kapod. Elegge hullanak, szerintem 4db-ot kb 10e-ert be tudsz szerezni.

Az elejen erdemes lenne rovid cernaval mind a negy veget kikotni az asztalhoz, igy latod az emelkedest, de nem veri szet a cuccod.
(#) watt válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Idézet:
„hogy lássam meg tudom-e csinálni.”

Ezzel a hozzáállással nem fogod. Sz..ból várat, tudod!?
(#) Stewe válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

A "valamilyen áttétel", ráadásul motoronként, mindenképpen meddő terhelés, a közvetlen meghajtás tűnik járható útnak.
(#) kacsandiz válasza watt hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nem igazán értem a beszólásod célját, normálisan feltettem egy kérdést, ha tudsz segíteni segíts, megköszönöm, ha nem akkor addig ne ítélkezz amíg nem ismersz.
(#) pittyu2 válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia. Vettél már valamit?Én elsőre nem Hexa építését javaslom. A TRI azért jobb, mert nem kellenek "pusher"légcsavarok-a quadro egyszerübb mechanikailag.Mindenképp a HK401 Gyrot ajánlom, az összes fórumon azt teszik bele. Az elektronika nem bonyolult, én vén fejjel megtudtam csinálni. Ha kell egyoldalas terv LAY formában megvan. Jó minőségű motort vegyél később meghálálja. Én a Turngy motorokkal megvagyok elégedve,de az első széria Tower pro 20 perc alatt csapágyas lett. A repítést meglehet tanulni, senki nem születik profiként.
Én is jó kezdő leszek pár év múlva
(#) Barret válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia! Ezek a motorok harmat gyengék...
Ezek nem fogják megemelni a vázat.
3-400 milliamper teljesítménnyel max kerekes járműbe alkalmazható,de oda is sovány!
(#) watt válasza pittyu2 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Egyetértek. Ezt ilyen elemekből lehet és kell felépíteni. Kíváncsi vagyok, mi lesz a válasz. (túl sok, nem lehetne kávédaróból?)
(#) watt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Lehet, hogy megvédted a lelkét, de ettől nem jön meg az esze!
(#) sargarigo válasza Barret hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Attól még, hogy nem profi a srác, még a kérdése helyt álló.
Egy ilyen motort találtam például, ami nem 7.000Ft, csak 2.800-ba kerül. Véleményetek van róla esetleg? Nyomaték súly, akármi alapján megfelelő lehet neki? Mármint a kopternek így elsőre..
(#) pittyu2 válasza kacsandiz hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Számoljunk :legyen trikopter, vásárlás Hobby King.
3 db Turngy motor 3*12 $
3 db ESC 3*15 $
1 db szervo 15 $
1 db 3000mAh LI-PO 30 $
6 db légcsavar kb 10 $
ha nincs adó-vevő 2.4 Ghz kb 30 $
és 3 db gyro HK401b 3*14 $
A vezérlő panel kpl. atmega 88 al kb 5000 huf. Mivel ez egy elektronikai fórum gondolom a nyák maratás beültetés, program égetés nem gond. A csajnából elhozzák kb 20 $ add össze.
Közben van hozzászólás , amihez annyit fűznék hozzá
1. Nem túl jó a csapágya
2. Minél kissebb K/V értékű motor kell. legjobb 850-- 1100 KV közé választani nagy átmérőjű , kis emelkedésű légcsavarhoz. (KB:10*4.7)
(#) sargarigo válasza pittyu2 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ezt a giro-dolgot már meg akartam kérdezni: 3D-s gyorsulásérzékelővel nem lehetne kiváltani? Ha már úgyis megy rá egy mikrovezérlő, akkor be tudná kalibrálni magát nem? És akkor a relatív dőlésből ki tudja húzni magát. Gondolom. Mi indokolja a girókat?

Közbeni hozzászólásra: Ezt jó hogy leírtad, mert pont fordítva gondoltam volna.
A turnigy-nél ahogy megy lefelé a K/V érték, egyre durvábban drágul. 7000-ről indult, aztán gyorsan felmegy 10k-ra. :eek2:
(#) Stewe válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

A gyorsulásérzékelés álló helyzetű eszközöknél használható, de honnan tudhatná egy háromtengelyes gyorsulásérzékelő, hogy megbillent a jármű, vagy csak lassít? A giroszkóp jó az abszolút helyzet szabályozáshoz.
(#) pittyu2 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ehhez nem értek. A fórumon mmormota elmagyarázta hogy miért. Valami olyasmi mint amikor kézben van egy accelerométeres telefonos -- golyós játékod. A billegtetéssel irányítod a golyót, de egy fékező buszon már elmegy a fenébe. A Gyró szögsebességgel arányos jelet ad. Van kidolgozott áramkör ami gyrót és eccelerót is használ, de én a kapteinkuk által közöltet csináltam.

Váznak a legjobb a Pra...tike vagy más multinál kapható 10*10mm négyzet alu.
(#) Stewe válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Azon kívül a gyorsulásérzékelő képtelen a függőleges tengely körüli elfordulás érzékelésére.
(#) sargarigo válasza Stewe hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Hát megint okosabb lettem, köszönöm Nektek :yes: Azt mondjuk nem tudom kacsandiz mennyit profitált a válaszokból, de azt hiszem nekem még erősödnöm kell pénztárcára.
(#) pittyu2 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

12 $:http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/catalog/TR2209.jpg
49gr 1050 kv
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ha még nem jött meg a kedvetek az építéshez nézzétek meg ezt.http://www.youtube.com/watch?v=ELr3U4l5HkQ
Meg ezt:http://www.youtube.com/watch?v=OmsdxrH-nrw&feature=related Talán egyszer nekem is lesz FPV
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ez pedig az "elrettentő példa" egy vágatlan videó az első repülések egyike. Több ilyen repülésből össze lehetett volna vágni egy normálisat,de minek fényezzem a dolgot -- minden kezdet nehéz. Itt legalább látszik mennyire strapabíró a szerkezet.Helinél ezek a leesések már sokba kerültek volna.http://www.youtube.com/watch?v=5oZvksb3iYs
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem