Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitárerősítő
 
Témaindító: Stefan, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   25 / 55
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Igen, így lenne célszerű és gazdaságos. A 10"-es Eminence-et bele tudnád rakni egy kb akkora dobozba mint a Johny, egymásra rakva még jól is nézne ki
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
a 12 " os hangszóró mennyivel drágább ?? és megéri-e a pluszt ráfizetni ?
meg fogom ezt csinálni , remélem segítséged még kérhetek tőled
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Itt meg Itt és itt is találsz hangszórókat. Nézd át őket. A youtube-on találsz hangszóró tesztet

Rosszul linkeltem... Itt is vannak hangszórók
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
vagy esetleg ez Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
A stílusodnak megfelelőt válaszd, ne akarj rögtön dönteni és tegnapra rendelni Nézegesd a teszteket, olvasd a gitáros fórumokat, kérdezz meg olyanokat, akik már próbáltak ezt is azt is. Így érdemes, hidd el.
A Man o War, az egy zúzós hangszóró, kifejezetten kemény stílusú rockereknek :yes:
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Hát pont nekem olyan kéne amivel a Rock különböző stílusjegyeit lehet szépen megszólaltatni, mivel én is ilyen számokat fogok játszani a bandával . . Nekem ez szimpatikusnak tűnik ehhez . De lehet tévedek
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Szerintem 8 Ohm -os hsz-t vegyél, ne 16-ost.
Nézd meg a Legend-eket is!
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Akkor olyat kéne keresni amivel szépen szól a rock . Legend-et néztem de nem Rock-ra a javasolt a stílusa
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Vettem egy gitarcombo-t teljeset olyan kicsike 20W ..10" hangszoroval "Vester Maniac " ketcsatornas , normal EQ + egy parametric EQ m spring reverb . Line /Out...PPhones out, csatorna kapcsolo out.

.Nyitot hatul ..ugy visit hogy nem igaz,Sszombaton vittem a probaterembe es vegre kitekertem had szoljon.Nem tudom mi van benne meg nem szedtenm sszejjel mivel nem jon ki az erosito csak ha a hangszoro elolapot is kiszerelem aztan nem volt idom...Vollt 200W-os Fender ,,,meg Carlson 100W-oes basszus combo 15" hsz-val .Meg tobb melynyomot lattam.Mindeg hoznak valamit .mar ki se megyek mindenfelet osszevasarolok ami nem is kell,csak ugy hobbibol megcsinalom...

Az egesz cucc egy bontott "L" profil aluminium ramaba lesz beleszerelve .Mar hogy ne lenne kompakt.
Aker kulon is vihetem ha tessek "fedeleket" a ramanak.

A masik a Sony autoerosito egy 3mm vastag alulemezre van szerelve a halozati trafoval es a csatlakozokkal .Ennel kompaktabb nem lehet.Pillanat alatt ki lehet venni a combobol es mashol hasznakni.
Abasszuskombobol csak kivettem es attettem a gitarcombo ladaba .Ket csavar tartja.


Ha van bolhapiac ki kell menni "vadaszni" .Masok nehezebben vesznek ilyen cuccot mert hatha nem jo , nekunk amatoroknek ok ,mar ha csak a mechanikai reszt szamitom nagyon olcso ..ha meg mukodik is akkor ajandek.


Azt a kis Johnson erositot ami @Pego -nak van ugy kell hagyni ahogy van .

Kell egy "aktiv" doboz ugy 50-100W -os egy hozza valo ilyen olcson vasarolt erositovel +egy tapegyseg es vonal kimenetrol atvenni jelet ha nagyobb ero kell.

Itt a kepen van egy ilyen Alu Keret ezt vagy egy hasonlot kiramolok esa ebbe lesznek beszerelve az auto erosito-komponensek meg a tapegyseg.Ezeknek a kereteknek van aluminium fedele is .

Alu Keret.jpg
    
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Na akkor megint kérek segítséget , hogyan kezdjem a szóló gitáromhoz az erősítő építést ? Milyen hangszórót vegyek ami jó ahhoz a stílushoz amit én szeretnék megszólaltatni . Link Erre gondoltam de ki jobban ért hozzá kérem írja meg hogy melyik lenne az ideális hangszóró .
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Ez biztos hogy egy komoly hangszóró. Nagyon érzékeny, úgyhogy már 10W-ról is nagyot szól, rock-ra , metálra ideális, még a gyári ajánlás szerint is.:yes:
(#) Pego hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Akkor egy ilyet és ne a 16Ohm-osat szereljek be egy általam gyártott házba ? és akkor a mostanira egy kapcsolót szereljek és 6.3-mas jack kimenetet és akkor rá bírom majd kötni a mostanit és jó is lesz mert ha nem kell a sok hangerő jó a gyári is . Ha lesz még időm szétkapom az erősítőmet és meg nézem belülről . Bassmester! Nem vehetném fel veled máshogy is a kapcsolatot ebben az ügyben ? mivel jó lenne ha építés közben is tudnék tanácsot kérni.
(#) jakusv válasza Pego hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Szia Pego!

Én is ilyet vettem. Túl sok a magasa. A hangmintáknál nekem is ennek tetszett a legjobban a hangja, de ott nem írják le, milyen dobozba vannak téve, és a doboz igen is meghatározza a tónust. Én bassreflex dobozokba tettem őket, hogy öblösebb legyen a hangja. Most már valami mélyebb tónusút vennék. Szerencséd van, már 5 ezerrel olcsóbb, mint amikor én vásároltam. Még szerencse, hogy az effektten tudom változtatni a tónust.
(#) Pego hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Szia , szóval túl sok a magasa ? de nem is lenne baj szerintem , vagy igen ? majd a dobozt lefogom hozzá gyártatni meg kikalkuláltatni hogy milyen kell Remélem jóra fog sikerülni és a szóló gityómmal jól fog szólni
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Torzítva egy kicsit zizisek az olyan hsz-k amelyek 6kHz felett is hangosak, bár ez is ízlés kérdése. Hangszínszabályzóval orvosolható a dolog.
(#) karpi hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Sok felreertes onnan kovetkezik hogy egy ilyen ajanlas arra vonatkozik hogy valamelyik jominosegu hires csoves erositovel hogy szol annak a vegerositojenek a torzitasaval.

Abban a pillnatban mikor nem teljessen van kivezerelve a hangszoro akor az elotet torzito valamint a hangszinszabalyozobol adjuk meg a hengszint.

Tehat tobb eset lehetseges.

1/ erosito RMS kimenoteljesitmeny joval a hangszoro terhelhetoseg hatara alatt .

2/.erosito tulvezerelve kimenoteljesitmeny joval a hangszoro terhelhetoseg hatara alatt .

3/ erosito normalis (RMS) hangszoro tulvezerelve

4/erosito torzitasba vezerelve es a hangszoro is tulvezerelve .

Ez mind masfele hangszint es dinamikat ad ugyanannal a hangszoronal..


Ugy hogy az ajanlott "erre arra valo hangszoro "egy kommersz fogas,

Gitarhangszoro fo jo tulajdonsaga az kell legyen hogy birja jol a tulvezerlest.

Ha nem tulvezerelt hangszoro hangzas kell akkor nem problema a magas hang "tulzott" jelenlete ,egyszeruen leszurjuk a hangformalo lancban.

Olyat mar hallottatok hogy Rock,Metal, fulhalgato ? vagy HipHop fulhalgato esetleg blues fulhalgato? pedig
a legtobb felvetelt fulhalgato monitorizalassal keszitik .

Ha lenne sok penzem gyartanek ...ilyen speci fulhalgatokat biztos sokan vasarolnanak...hehe...meggazdagodnek.
(#) Pego hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Most akkor jó lenne nekem ez a hangszóró vagy nem ?
(#) Pego hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Most szedtem szét és fényképeztem le a belsejét , nem tudom mennyit segít vagy ér-e egyáltalán valamit hogy felteszem , de hátha .
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Nagyjából az van benne, amire számítottam. Picike trafó, 1A-es Graetz, minimális puffer. A végfoka gondolom hogy TDA 2030, vagy valami hasonló. Hely az van benne (az aljában) egy új tápnak és egy izmos 7294-es végfoknak.
Gitárhangszóró tekintetében, olyat vegyél aminek tetszik a hangja és az árcédulája. Szerintem nyugodtan hagyatkozz a youtube-os tesztekre, elég jó közelítéssel vissza adják az adott hangszóró karakterét. Más viszonyítási alapod úgy sem nagyon lesz, hiszen kis hazánkban nem találsz olyan boltot, ahol különféle hangszórókat tesztelhetnél, ugyanazon körülmények között.
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Az stílus ajánlásokat valóban fenntartásokkal kell kezelni, de azt is tudni kell, hogy ezek nem egy bizonyos híres csöves, agyontorzított erősítővel adott hangzásra vonatkoznak, hanem több száz, esetenként több ezer felhasználó, (gyártó, építő, modoló, profi és hobbista zenész, stb...) által adott visszajelzésből kiértékelt ajánlás.

A hangfelvételeknél (főleg ének és vokál) valóban füles monitorozást használnak, de ezt főleg azért teszik, hogy a zenei alap ne hallatszon bele az ének mikrofon(ok)ba.
Keverést, masterelést, egyéb utómunkákat elképzelhetetlen lenne kizárólag fejhallgatón elkészíteni, mert akkor csak azon a fejhallgató tipuson szólna normálisan a zene, amivel csinálták. Akkor aztán lenne ám "metál" meg "hipp-hopp" füles
(#) Pego hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Nekem tetszik a hangja , remélem beépítve is jó lesz Gondoltam arra is hogy majd a mostani kis Johnoson kicserélem a hangszórót egy jobbra . De még először csak ezt fogom megcsinálni ha lesz pénzem és remélem tényleg nem fürdök be vele meg azt is nagyon hogy szépen fog szólni és ütős hangja lesz Bassmester amit küldtél nem tudom megnyitni
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Nem helyessen fogalmaztam.A most divatos irany a csoves erosito tob csatornas atkapcsolhato erre ertik most a stilusiranyzatok hangzasat .Ezt terjesztik a cegek es aruljak jo dragan.Termeszetessen a piackutatas / befolyasolas eredmenyekent.
Mert ugye ott vannak a gitarkiralyok akik bedolgoznak a cegeknek igy a sok amator utanozva a kiralyt vasarol.
Nagyon sokan epitenek gitarnak Eminence hangszoros dobozt.
(#) Pego hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Akkor jó lesz nekem is
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Nekem is folyamatban van egy csöves fej. 6P3SZ-E (majd 6L6GC) végcsövekkel és 6n2p-ev kis csövekkel csinálom. A "clean" csatorna saját tervezésű, a torzított pedig Soldano supercharger GTO kapcsolás, olyan mint a jól bevált torzítom, csak ez esetben nem lesz pedálosítva. A tiszta és a torz csatornához külön tone stack fog tartozni és lábkapcsolóval fogom vezérelni a váltó reléjüket. Lesz még egy lábkapcsoló a szinszabályzós efekt huroknak és egy a "lead", meg a normál hangerőpotinak. A hagyományoktól eltérően nyákos modulokból lesz összedrótozva, hogy majd különféle kapcsolásokat is egyszerűen tesztelhessek benne. Ehez is Eminence hsz-t szeretnék, mint a bass kombómhoz, nekem nagyon bevált és ezekre még "made in USA" van írva, ami manapság egyre ritkább. Ha ez a kis olcsóbb fajta Beta10A ilyen jól szól, akkor egy százakárhány dB-es cuccal nagyon állat lesz. Lehet hogy majd 2x12-est csinálok Legend-ekből, de ez még eldöntendő dolog.
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 6, 2010 /
 
Így kösd be a kapcsolót:
(#) Pego hozzászólása Okt 6, 2010 /
 
Köszönöm , sokat segítettél Még lenne egy kérdésem effekt pedál is jól jönne , azt nehéz építeni ???
(#) Bassmester válasza Pego hozzászólására (») Okt 6, 2010 /
 
A kérdésed "mögé" látva, inkább azt javaslom hogy vegyél egy olyat ami tetszik, és próbálj ki előtte minél többet :yes:
(#) Pego hozzászólása Okt 6, 2010 /
 
Rendben , majd láda után lehet tervbe veszem
(#) Pego hozzászólása Okt 7, 2010 /
 
Bassmester megint segítséget kérek . Ki kéne kalkulálni a láda nagyságát mert vinném a tervet kiviteleztetni .
Következő: »»   25 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem