Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia Panhard!
A 300 F/min kicsit "necces" lehet látványnak. A nagy BigProp 600-am ment 350-400F/min-nel, de annyira vibrált, hogy szinte nézhetetlen volt. (Azért karácsonyra ismét összerakom az erkélyre felszerelve egy erősebb motorral.)
Szia!
Idóközben megtaláltam a valós hiba forrását, amely a távis gondjaimat okozta az SMD f886 paneljén. A TSOP táp 100 Ohm-os ellenállás egyik oldalán a "pad"-ról elcsúszva lett forrasztva, néha jó volt, máskor megint leállt. Ott volt a fő probléma!
Szia! Sajna van olyan rossz minőségű SMD ellenállás mi meg tudja szívatni az embert mert egyszerűen nem fogja meg rendesen az ón..
Sziasztok!
Néhány képben még at f886-ról. Azt hiszem ez a nagyon sok megjelenítési lehetőségével az első számú óra lett nálam. Az igaz, hogy leginkább az analóg kijelzést helyezem itt is előtérben.
Köszi szépen a hexet.
Tökéletesen működik úgy mint eddig és a fordulatot is méri.
Szia!
Most egy PC processzor ventillátor motorját alakitottam át propeller meghajtónak, (le volt törve néhány lapátja, mostmár mindet eltávolítottam). A motor 12V/300mA-es, ami szerintem bőven elég az f886 propeller hajtásához. Már a forgó cséve része készen van, csak találnom kell 32mm belső átméróvel az álló tekercshez cséveteset. A Capstan motorzaj miatt gondoltam, ez golyósgyapágyas, talán csendesebb lesz.és légmagos átviteli megoldással készül. Az SMD f886 index vezérléséhez a vezérmágnes felszerelése véglegesen, és az újabb meghajtómodulról is néhány felvétel. (Ide már jól jönne az új bázisáramkőr is, ha meglesz).
Szia! Bőségesen elég hozzá a PC venti és bírja is! Nálam megy három hónapja megállás nélkül semmi baja.. Most olyan bázisokat tervezek tesztelek melyek beleférnek a ventibe így nem lesz külön bázis csak 12V DC kell neki a dugajzaton és mehet is.. nagyon esztétikusra meg tudom csinálni így már tényleg lesz egy olyan óra mi végleges nem lóg egy halom kábel..
Szia!
Azért csatlakoznék egy korábbi hozzászóláshoz. Mivel hobbielektronikáról van szó teljesen mindent amatőrök nem érthetnek. Pl programozás-programnyelv. Ezért nagyon jó lenne, ha elkészül a végleges bázisod propellered távirányítód és hozzá a hexek is , nagyon jó lenne ha felraknád mint az eredeti órát( azt már megcsináltam) vagy ide vagy a kapcsolások közé, mert sokaknak szerintem az építés és a sikeres munka öröme számít még ha teljesen nem is ért hozzá. üdv : Attila
Szia!
Nem olyan bonyolult dolgot kell a fordításhoz, és már többször le is írtam, hogyan kell. Nem kíván programozási tudást, csak néhány beállításnál a ";" beírását vagy törlését, a parancskódok átírását - számok átírását. Az a legnagyobb probléma, hogy számtalan lehetőség van a beállításra, egyes alkatrészek (átmenetileg) nem kaphatók, csak más variánsuk. Mindenkinek egy kicsit más távirányítója van. Elkészítettünk kb. 5 féle bázist (ez kb. 160 féle hex lenne), kb. 10 féle rotort (ez kb. 640 féle hex lenne). Ehhez jönne még a távirányító variációk és a kezelő program verziói. Ha minden beállítás variációhoz feltölteném a hex -et, az akkora adathalmaz lenne, hogy a kiválasztás sem lenne egyszerű. Egy kis sportot - továbbképzést ajánlok: - Töltsd le a Microchip oldaláról az MpLab -ot és installáld fel default beállításokkal. - Keresd vissza a project létrehozásának leírását - ebben a topikban is meg lesz. - Töltsd le a keresett forrást - mindegyikhez mellékeltem magyar nyelvű leírást. - Készíts a letöltött forráshoz projectet. - Próbáld meg lefordítani. Ha valami hiba van, tedd fel a hibalistát és írd meg a verziót. Eddig mindenkinek sikerült (néha egy kis segítséggel).
Szia!
Ezen a távirányítón a lednek folyton kell világítania ha be van kapcsolva. A két plusz gomb mire szolgál?
Szia!
Lenne még egy problémám a távirányítóval. Már csak a hét napjait nem tudom állítani vele. Megoldás? Vagy hétfőn(1) állitsam be az órát? Egyszerre ennyi.
Szia!
Ez az RC5-ös távid, amit korábban felraktál billenytyű kiosztással, és az "üres" gombról megy a fordulatmérése? Kis probléma, amit ez esetben javítható azonnal. Ez lenne:
Pontosan arról van szó.
És az üres gombról már indul a fordulatmérés.
Sziasztok! Visszafejtettem a Lidl-ben kapható távirányítókiosztást a TV 002 kód alatt érvényes és kikapcsolt címfigyeléssel lehet variálni hozzá a key asm állományt..
Szia!
Valami más lehet a probléma, mert a Keys.asm-ben a Nap hátra, a hexa 0x05-re van programozva. (Ez a "05" a billentyű kódod erre a parancsra). " ;Decrement day DAY_DN EQU 0x05" Átnéztem, de semmi más parancs nem használja ezt a kódot. Keresem az okát tovább.
Az" ÉV minusz" gombra mehetne a napok száma nem?
A "PERC plussz" gomb lehetne perc minusz mivel egy picit siet az óra s így könnyebb lenne a korrigálása. Így megtudnád oldani?
Szia!
Ha egyből úgy írod a problémát, hogy a napok sorszámát is szeretnéd még valamelyik bill.-re programozni, már régen meg is lenne egy ilyen hex állományod. (Az év minuszra programozva). Ime:
Nagyon ügyes!!!
Tényleg úgy van ahogy írtad. Már azt későn írtam de a perc plusszt perc minuszra is jó lett volna átírni még ha ezt megtennéd nagyon leköteleznél. Köszi.
Szia!
Ajánlom figyelmedbe... Neked is menne az igazítás, és nem kellene órákat / napokat várni. Ha elmented az eddigi legjobbat a módosítás előtt, egy rosszul sikerült átírásnál is lesz mihez visszatérni...
Szia!
Teljes mértékben igazad van! Remélem, hogy eljön az idő amikor nekem is fog menni a dolog, de most még nem megy.
Szia!
Na, Lajos itt van mégegy állomány, ebben már tényleg az van, ami kell Neked.
Nagyon szépen köszönöm!!!
Ez már majdnem minden igényem kielégíti, bocs de a perc plussz az sajna maradt plussz ez kellett volna, hogy mínusz legyen.
Szia!
Pontosan fogalmazd meg, melyik bill. mit csinál most ami nem jó kód, aztán ismét átrendezem. (Ha a nap "plusz" lett programozva akkor elnéztem, javítom a percet "minuszra", a napot is vissza minuszra?)
Szia!
Perc minuszra, Nap minuszra javítva.
Letesztelve!
Szuper munkát végeztél gratulálok! És mégegyszer köszi!
Szia!
Ennek örömére elküldöm Neked a forrás-filéket is tömörítve, talán ki tudsz silabizálni ezekből később valamit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |