Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230 V-os pákához hőfokszabályzó házilag
Lapozás: OK   1 / 1
(#) sbazsi94 hozzászólása Ápr 26, 2007 /

Hy! Az lenne a problémám,hogy van egy 220 V-os sima pákám amit át szeretnék alakítani hőfokszabályzósra,mivel a hőfokszabályzósra jelenleg nem futtya.Tehát a kérdés:Lehet 220-V-os pákába egy hőfokszabályzót beépíteni?

Várom a válaszokat,segítségeket: Balázs
(#) tungsram hozzászólása Ápr 26, 2007 / 4

Bármelyik pisztolyfúrógép szabályozója amit kis csavarantyúval lehet állitani az megfelelne. ha ez nincs egy fali fényeröszabályózó ( nem szenzoros) megteszi. Ez a két legegyszerűbb megoldás ha épiteni nem akarsz bár szerintem nem sok értelme van.
(#) Isti válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

gyorsabb voltál...

(#) sbazsi94 válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

És a fényerőszabályzót közvetlenül a 220-as vezetékbe kössem?(elég kezdő vagyok az elektronikában) és kösz a gyors válaszokat.
(#) sbazsi94 hozzászólása Ápr 26, 2007 /

Most látom mekkora hülyeséget kérdeztem az előbb.Még jó hogy a 220-as vezetékbe kell kötnöm.
(#) oldman válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 27, 2007 /

Hőfok szabályzó?
Ezzel a megoldással csak a felvett teljesitményt lehet állítani, tehát vezérlésről van szó! A szabályzás a szabályzott értéket (Ez esetben hőmérsékelt) a beállított étéken tartja. Itt erről nincs szó a hőmérséklet változni fog a feszültség, környezeti hőmérséklet, hőelvétel függvényében.
(#) PCB válasza oldman hozzászólására (») Ápr 27, 2007 /

Szia !

persze nincs, maximum nem 2 perc alatt fűt fel a páka, hanem 5 perc alatt.

Ez ugyanis nem egy fúrógép

Üdv!
(#) peti17 hozzászólása Máj 21, 2007 /

Van egy forrasztópákám, de túlmelegedett. Azóta nem melegszik. Hogy lehetne bele életet lehelni?
(#) Georgee válasza peti17 hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Kövesd a példámat. Vegyél ujat. nekem is megfeküdt...
(#) Dióda válasza sbazsi94 hozzászólására (») Okt 20, 2007 /

Most surge kérdésem lenne nekem is ez a kapcsi jó lehet egy 220-as 80W-os sma pákához?

Kicsit nagyon fűt a cucc és visszáb kell vennem valahogy.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Okt 20, 2007 /

Összeraktam működik is meg minden csak az a bajom vele hogy elég durván szabályoz és a potméter állásának a felénék már lekapcsol nullára.Ez így normális?
Sima kis 40W-os égővel próbáltam és van full fényerő amikor lejjeb veszem akkor csökken a fényerő és elkezd az izzó vibrálni majd teljesen elalszik.
Mit kellene változtatni rajta hogy nekem csak olyan izzóparázslásig szabályozzon le ne teljesen?
(#) fongab válasza Dióda hozzászólására (») Okt 20, 2007 /

Nézd meg ezt. Ott leírtam a változásokat, nekem ez működik.
Ennél ott lehet a tévedés, hogy a második kondi nem töltődik fel, csak minden 3…..10hullám alatt.
Bővebben: Link
(#) tutajos hozzászólása Dec 1, 2007 /

Üdvözlök mindenkit!
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogy lehet méréssel megtudni, működőképes- e a diac, és a triac, melyik kivezetések között milyen ellenállást kellene mérjek, vagy csak egy meglévő kapcsolásban lehet helyettesítéssel megtudni? Van néhány kapcsolásból kitermelt diac és triacom, meg szeretném építeni a pákámhoz az itt ismertetett hőfokszabályzó valamelyikét.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) mrx23 hozzászólása Jan 19, 2008 /

Én építettem egy állítható hőfokszabályzót 220-as pákához (termisztor + komparátor hiszt.-el + triac ki/be kapcsolja a 220-t).
Egyetlen bajom vele nem tudom a termisztort rászerelni a páka hegyre.
Próbáltam bilinccsel, sikeresen szétmorzsolta a dilatáció + a szórítás a termisztort.
Gyári szabályzós pákában hogy van elhelyezve a termisztor?
Azt tudom hogy azok alacsony egyenárammal mennek de 220-as pákába is lehetne rakni?
Speciális termisztort használnak ehhez?

Vagy inkább vegyek egy 24V-os pákát amibe már benne van a termisztor?
(#) Mustang75 hozzászólása Máj 17, 2015 /

Adott egy 12V/6A 160W trafó, egy 12V autó szivargyújtóról működő 30W sma forrasztópáka. Őket szeretném valahogyan összeházasítani egy kapcsolással, amivel tudnám szabályozni a páka hőmérsékletét. Van valakinek ehhez jó ötlete, egy egyszerű de szuper kapcsolása? Eredetileg szervizkocsiban való használatra vettem de annyira kényelmes hogy szeretném bent is használni.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem