Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen, mert próbál indulni. De el kell dönteni, hogy a táp nem tud elindulni, vagy a készülék "fogja" a tápot. Sajnos rajzot nem találtam, de még kutakodom.
Idézet: Ezt még megkérdezném. Láttam már pár sortranyó hűtést, de ez valahogy nekem kevésnek tűnik. Szerinted sem vitték túlzásba? (mellékeltem a képet) Üdv! „Szerintem a gyári hűtéssel nincs gond, a kis bázisáramtól melegszik túl a tranyó.”
Ha nem bízol benne, akkor dobhatsz rá egy extra bordát, bár sok modellnél még hűtőborda sincs a sortranyón.
Sajnos itthon nem kapható ez a trafó (HR6729)Legközelebb egy lengyel oldalró lenne elérhető. Bővebben: Link
Üdv!
Köszi az infót. További szép napot.
Üdv mindenkinek!
Van egy ORION ORILUX AT1461A típusú tv-m.Az a gond vele, hogy a buszterdióda izzik, a sasszi oldalára szerelt huzalellenállás erőteljesen melegszik(bimetálja már ki is oldott, de már vissza lett forrasztva). Én a sorkimenő menetzárlatát tippelem, jön a szaga is neki, de valószínű hogy a primer oldal lehet rossz, a malomkeréken semmi égés vagy átütés nyomás nem láttam. A PL és a PY csövek tutira jók benne. valaki esetleg már találkozott ilyen hibával?
A buszterkondenzátor jó (56nF)? Soreltérítőtekercs csatolókondenzátora nem zárlatos?
Köszönöm a tippet, holnap megnézem.
Még annyit,hogy nagyon halkan lehet hallani a sorkimenő jellegzetes sípoló hangját. Jobban erőltetni nem akartam, nehogy leégjen.
Funai TV 2000 MK5 - Az elkók segítettek, minden rendben ment 3 órán keresztül, de mikor épp kezdtem volna büszkének lenni, az egész elszállt, azóta se kép, se hang.
Bekapcs-ra csak a relé kattog, nagyfesz nincs. Tápot mérve a 7406 megy, de az STK 7348 lábain mérhető értékekről nem találtam részletes leírást. Az 1. lábán mérek 43V-ot, a 10-esen pedig - a másik panelt leválasztva - 350-et (!!) Mivel a doksija szerint a kimenete 115V kellene, hogy legyen, lehet, hogy végigvert mindent? Vagy az terhelten értendő? A bizti mindenestre ép. Tud valaki többet az STK 7348-ról?
A lap alján a helyettesítő, felül az átalakításról egy rajz. Valamelyik elkót nem raktad be fordítva?
Van benne egy kis kék kondi,pár nano,nagyfesz,kerámiakondi.Azt nézd meg,ki kell venni,ha zárlatos,megreped.
István
Rajzot köszönöm, nincs fordítva semmi, ami lehet, hogy egy 160V-os elkó helyett csak 100V-ost találtam, de nem húzott át az sem. Mindenesetre kicserélem, ha lesz 7348, vagy a másik. A 350V lehetséges, vagy csak a terheletlenség miatt annyi?
Kerámiakondi nem repedt. Viszont van egy kerámiakondiszerű valami, a nyákon PS1 jelöléssel, érték nélkül. Nem tudod véletlenül, mi az? Nem valami hőbiztosíték?
A kis kék kondit mérte is,vagy csak szemrevételezted?A hűtőborda tövében van.
Tegnap óta működik minden bekapcsolásra egyből, kontakt hibát, pedig nem vettem észre. Bízzunk benne, hogy így marad!
Üdv.: Feri
Hello
kérdés van egy sorvégtrafó, és a két vezeték közül az egyik szabadon lóg Az egyik a képcsőbe csatlakozik de a másikat nem tudom hova kössem ?
Hello
kérdés van egy sorvégtrafó, és a két vezeték közül az egyik szabadon lóg Az egyik a képcsőbe csatlakozik de a másikat nem tudom hova kössem ?
Az a fókusz lehet,vagy a G2.Egy fotót lökjél föl róla,meg hogy milyen gépbe való.
István
megvan a megoldás a kép élesség állításhoz tartozik
Egyébként a másik baj még a tv-vel , hogy csak középen van kép 7 cm-es sávban
nem tudsz megoldást vagy ötletet rá?
Szeretnék segítséget kérni egy Nokia model:SP 63 D1 tv-vel kapcsolatban. A készülék szinte tökéletesen működik leszámítva hogy a nagyfesz tekercs szelénje pici ívet húz a panelra. Szinte alig látni. Csak sötétben vettem észre mert felfigyeltem egy nyöszörgő hangra. Le szabad testelni a szelént? Akkor megszűnik. A képen középen amennyire látszik a kondi mellet kormolódik. üdv Ottó
Sajnos az ilyen csoda nem létezik. Reménykedjünk,hogy sokáig bírja,de hogy megjavult az éppen kontakt hibát feltételez, vagy megváltozott környezeti hőmérsékletet
Hát ebből a trafóbol nem lenne szabad kijönni semminek.
Esetleg akkor szokott ilyen lenni, ha a nagyfesz vagy a fókusz nem jól érintkezik, vagy a kivezetés kissé ki van csúszva. Még meglehet nézni a sor tápját , nem e sok és az okozza , esetleg. De ha ebből ívet húz és egyépként minden rendben van, akkor megy ameddig megy. Ha lyukat találsz a trafón , akkor tisztítás után ragaszt be FBS-el.
Átnézem az érintkezéseket.Köszönöm a tippet.üdv Ottó
Lenne valakinek ORION ORILUX AT1461A teljes kapcsolási rajza beszkennelve és el tudná küldeni e-mailben?
Sajnos konkrétan olyan nincs. Az még csatornaváltós nem? Orion 75 Merkur At 5761, ill szenz orion At 6461 és AT 6561 van meg. Ha ezekkel tudsz valamit kezdeni akkor lefotózom és küldöm ha kell postán is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |