Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kis rövid videó az elkészült szélgenerátorról. Ha majd szél is lesz, csinálok hosszabbat, mérési adatokkal. Bővebben: Link
Üdv Pudding1!
Nagyon szimpatikus gép! A háztetőn csak a szélsebesség mérő megy, a többi meg áll, az új kerék meg elindúlt! Az UFO-kat is érdekli. Lásd a videó vége! Kivágtam a képet...
Nem semmi, észre sem vettem. Remélem nem a lapátokért jöttek..
Köszi! Remélem a szél is megmozdul végre mert már marhára izgat hogy rendesen működik e minden..
Igen a hatásfoka nagyon gyenge!
De van egy jó tulajdonsága,tök mindegy neki honnan fúj a szél Nem kell mindig szélirányba állnia,mielőtt termelni tudna. Turbulens szeleket jobban hasznosítja mint a vízszintes tengelyű.
Sziasztok.
A hétvégén szereztem még kettő állandómágneses motort. Ami fent van a gépen az 30km/h szélben 300-as ( A szélkerék forog 300-at)fordulaton ad le 12V -ot 1-5,5 áttétellel. Majd megírom hogy mit tud a másik kettő, nekik 1-6-os áttételük van, gyári minden áttétel.
Valamivel jobb lesz,mert az új motorjaidnak nagyobb átmérőjű a forgórésze.
Ergo több feszt termel ugyanazon a fordulaton. Hogy mennyivel,az majd kiderül...
Elektromos rollerokon van fent mind a kettő.
Még nem szedtem le kíváncsi vagyok hogy a roller működik-e. A roller gumijának szorítottam a fúrógép tokmányát és azzal pörgettem meg egy próba erejéig. Könnyen elérte a 12V-ot és Amper is van rajt. Majd még játszok vele ha ráérek.
Ismerem ezeket a motorokat,a hozzátartozó összes cuccukkal együtt
Van egy házi készítésű vázam a gyári kínai szutyok (használható alkatrészei)felhasználásával. Mennyiért jutottál hozzájuk? Gondolom akksi az nincs.
Az egyik komplett csak az ülés hiányzik (na meg persze az akksi).
A másiknak meg az első kereke nincs meg, meg az ülés meg az akksi. A kettőért együtt adtam motorostul kemény 4000Ft -ot. Ha tudnék egy olyan szélkereket készíteni amire mind a kettő motort fel tudnám rakni és még el is indulna akkor már lenne egy jól termelő kütyüm.
Akkor olyat csinálj,amire mindkettőt felrakod
Végülis két tök egyforma motor! 4000 nem volt pénz érte,2 kerék többet ért
Sorba kötve pedig könnyebben használható a leadott feszültség is.
Haaat nekem pont evvel van bajom...
0-40 V jon le Vagy kis teljesítményt veszek le,vagy szétégetek mindent. Nincs hozzá alkalmas vezérlőm.
Nézz körül a keresővel: kapcsolóüzemű feszültségszabályzó kell neked, áramkorláttal. Ha ez megvan, nyugodtan köthetsz rá akkut.
A feszültséghatár 14,4V savas ólomakku esetén, az áramkorlát pedig az amperóra kapacitás maximum 10%-a.
Tegnap este rámértem a gyengébbik motorra.
Ugyanúgy fúrógéppel tokmányával hajtatva a roller gumikerekét. Volt ám égett gumiszag. Az eredmény 21V és 9A Multival mérve.
Csak a multi ha jól emlékszem.
Már elég késő volt. Ha lesz időm holnap csinálok egy tesztet 10W terheléssel.
Tehát akkor üresjárati feszültséget, és zárlati áramot mértél. Ez így semmit nem mond, mert a két érték nem azonos terhelési viszonyok között született.
Ampermérő terheléssel sorba, feszültségmérő párhuzamosan, lehetőleg egy időben.
Jövő héten tesztelheted.Bővebben: Link
Úgy legyen,bár megmondom őszintén a jóslásaik sokszor olyan messze vannak a valóságtól még az egy két napos előrejelzés is használhatatlan.... A médiában vasárnapot emlegetnek szeles napként, itt meg kedd-szerdát írnak.....végül is mindegy csak fújjon már egy kicsit erősebben. Ma már volt egy két óra amikor beélesített a hálózatra tápláló rendszer, de még nem tudott ráterhelni, csak készenlétben volt. Kb 5,5km/h-nál ért el 180Vdc-t. (410Vdc-ig kellene felmennie a vezérlő szerint)
A beüzemelés sikeres, bár még van valami ami nem tetszik a rotoron, de egyenlőre hagyom had forrja ki magát, aztán ha kell, megpiszkálom. 15 és 17 óra között folyamatosan készenlétben volt a rendszer és időnként rá is terhelt, 5 és 98W közötti értékeket láttam, de nem volt folyamatos termelés. A szélsebesség adatok alapján úgy néz ki hogy 7,5km/h folyamatos szél kell a termeléshez. (A vezérlője ekkor 195Vdc-t ad le)
Én is teszteltem terhelés alatt a gyengébb motort.
Tettem rá egy fordulatszámmérőt is. Az eredmény: 400-as fordulaton kb. 2A 13V-körül (analóg a feszmérőm és nincs azon a részen skála) 21W-os izzóval terhelve. Egyszerre mérve a feszt és az áramerősséget is.
Remélem a mai nap már elég szeles volt felétek.Milyen visszatáplálód van?Egyet használsz a napelemhez és a szélgenerátorhoz és több bemenetü?
Külön van egy sunnyboy a napelemes rendszerhez és egy windyboy a szélgenerátorhoz. Mindegyik több bemenetes, de nem tudom mennyre venné zokon ha a napelemes inverter másik bemenetére szélgenerátort kötnék. Ma 8 órát ment a szélgenerátor, de leállítottam mert az egyik lapát rendetlenkedett, így most ledöntöttem ismét az oszlopot. A termelése 1,5kWh volt összesen és 5-től 980W-ig mindenféle értéket láttam a kijelzőn. (A max szélsebesség csak 16km/h-volt)
Csatolok videókat is. Az egyiknél feltettem egy kérdést, remélem tudja valaki a választ és a megoldást. mi nyikorog? 2kW-os szélgenerátor 6 lapáttal Windyboy 3300
Nekem úgy tűnik az a csapágy amin fordul a szerkezet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |