Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Tanácsot kell adni vagy is kell megépíteni?
Toroid, vagy síma tekercselő kell? Egyáltalán trafó vagy villanymotor? Kicsi vagy nagy, és kézi vagy automata?
Mindegyik változatra van kész rajzod, bevált megoldásod?
Nincs.
Csak próbálom kitalálni hogy mit szeretett volna kérdezni aki kérdezett...
Akkor nézd meg ezt is! :hide:
Nekem az alkatrészek közül az Egri Bikavér tetszik a legjobban.
Mi vele a baj? Eddig bíztam a Voltcraftban, mint márkában. (Bár sajnos az egyetlen magyarországi forgalmazó miatt az áraik sokszor nem a földön járnak..)
A hirdetésben 3000.- Ft-al olcsóbb volt mint kiszállítás után. A kapacitásmérő tök gagyi nF- kondit µF-nak mér.Elvárná az ember, hogy gyors legyen ennyi pénzért ezzel szemben pl ellenállás mérésnél gondolkodik, végig lépteti az összes tizedes pontot mintha azt keresné melyik az igazi. A hirdetésben hőmérsékletet is tudott mérni de mire kiszállították ennek a funkciónak nyoma veszett.A képen jól néz ki de egy nehéz vaskos darab. A tízéves Metexemnek a nyomába sem léphet. Csak azt sajnos sikerült tönkre tennem. És ezt egy vezető elektronikai cégtől vettem.
A mérőzsinórt kifelejtettem a szintén tíz éves HCK zsinórjaimhoz képest drótkötél.
Sziasztok!
Lépcsős fúróra lenne szükségem, 4-30 mm-esre. 1-1,5 mm-es lágyacél lemezbe kéne vele csőfoglalatokat fúrnom. Mivel nem olcsó mulatság (7-20 ezer Ft) és a választék is széles, ezért kiváncsi lennék, hogy kinek melyik fajta vált be, milyet érdemes venni.
Én négyfélével dolgoztam idáig. A legjobb egy 28eFt-os 6-30mm-ig használható titánnitrites volt, amivel 5mmes trepplemezbe is befúrtam a töm-szelencéket. El is lopták. Most páncélmenetesben (PG7=-40mm-ig)egy ALFRA német gyártmányú HSS van, amiben cserélhető a kezdőfúró rész. Ez sem volt olcsó, nagyon jó minőségű, de nem közelíti meg a titánost. Metrikusban van még egy spirállépcsős RUKO HSS 4-30mm-ig, ami barkács színvonalú 10ezerért, és egy piacos 4-12mm-ig, ami titánutánzatú 1000Ft os. Ezzel még nem is fúrtam.
Hali! Itt láttam egy kétélű spirálhornyost, 11300-ért (AMS-30)
Az OBI-ban van LUX márkájú, HSS-G anyagú 14000-ért. 10.000 alatt csak olyat láttam, ami már fényképről is láthatóan életlen, gyenge kivitel. Ha most Te állnál vásárlás előtt, akkor milyet vennél? (10-15 ezer körül). Köszi
Ez nehéz kérdés. Mivel a ráfordítható összeg adott, ezért gugliznék egy jó darabig. Tapasztalatom szerint, a minőségi anyagok a forgácsolószerszámok áraiban valóban tükröződnek. Ezért a kompromisszumok döntenének.
Nagy furatokhoz 1,5mm lemezvastagságig én a szakító-nyíró szerszámot szeretem. Elég egy 8-as furat, és 45mm-ig bármit ki lehet alakítani. Méretes készlet, de nem is tépi ki a kezemből a fúrót, és csöndesebb is.
Ez egy profi darab, sokkal olcsóbb is van.
A stancoló! Ilyennel (Haupa) készítettem a PG16-os nyomógombok, visszajelzők helyeit a vezérlőszekrényekbe. Ez sem olcsó.
De kis háttérrel kisiparilag is kivitelezhető, és élezhető.
Hali!
Gondoltam én is teszek fel pár képet a "műhelyemről" ami igazából egy pár nm2-es kis szoba. Nem olyan sok cucc van benne de azért van bőven...
Idézet: „nm2” négyzetnégyzetméteres?
Helló!
Szép műhely, gratula hozzá! De annyira nem lehet szerintem kicsi! (mekkora konkrétan?) Tetszik az a nixie csöves multiméter meg a weller is!
Ja bocs elírtam de nem sokkal több.... De ez van ha költözünk lesz garázs.
ZOZZ12: Köszi. Nem tudom pontosan de 10-től tuti nem több.
nm2: Akkor inkább már nanométer^2..
Szóval nem valami nagy
Azért nem nanométerben mérem de tényleg ne nagy kb 4mX3m de lehet picit nagyobb.
A 3x4m az már 12 m2 pedig azt is írtad 10-től tuti nem több.
Majd ha egyszer végre lenne, akkor nekem kemény 3 m2 (azaz három négyzeméter) lenne a műhelyem! Ugyanis egy panelház pinéje adná a helyet...
Az nem sok!
Mi ha költözünk akkor kb 15m2-es garázst bérelünk legalább ott elférnék
Nekem kb 16 m2 van, bár múltkor ez is kicsinek tűnt. Amikor kerülgetni kellett a földön az alkatrészeket, meg a szerszámokat, akkor kicsinek látszott.
Háhá tudok kettest tenni az "m" felé.
Nehogy azt hidd. Az én garázsom 42 m2, de már kinőtték a lomok. :rinya:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |