Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Pár kérdésemre nem találtam a választ, pedig igyekeztem jól körülnézni. - hidrogén peroxidot csak krémes formában találtam. Ha ezt használom (lehet egyáltalán ?), akkor mire figyeljek ? - 100-as boltban véletlen találtam egy olyat, hogy Kallos szőkítőpor. Bővebben: Link Tud erről valaki valamit ? ez esetleg poralakú H2O2 ? - A HCl+H2O2 keverékhez csapvizet használhatok, vagy desztiláltat vegyek mindenképp ? Üdv, Ger
Kérlek, ha linket teszel be, használd a LINK gombot a hozzászólás író ablakban!
A krém állagú hidrogén peroxidot is használhatod, ugyan úgy. A linkelt anyagot nem ismerem, de nézd meg az összetételét, abból kiderül. Használhatsz sima csapvizet, nem kell deszt. víznek lennie, bár én soha nem higítottam a hiperol&sósav maratómat. Arra ügyelj, hogy ne sokat készíts elő belőle, mert idővel lebomlik, és használhatatlan lesz. Szóval egyszerre csak annyit készíts elő, amennyi az adott maratáshoz szükséges.
Szia!
A leírása szerint kell hozzá keverni a hidrogén-peroxidot, hogy szőkítsen, tehát az önmagában nem alkalmas (szerintem) maratáshoz... Szép napot! (Én is csapvízzel keverem. Luxus ide a desztvíz)
Köszi a válaszokat!
A tagek használata kiment a fejemből, kösz, hogy szóltál (Ez volt életem első hozzászólása itt A Kallos cuccra nincs sehol ráírva, hogy miből van, de 3 nyelvű tájékoztatás van a használatáról (leendő szőkéknek).
Már nagyon fúrta az oldalamat, mi a túró lehet ez a szőkítőpor ezt találtam:Szőkítőpor
Hi!
Ha minden kötél szakad, akkor használd a krémet, de én úgy vagyok vele, hogy szeretem áttekinteni a reakciókat és nem szeretem, ha az aktív komponens mellett még számtalan segédanyagot belekevernek. Lehet, hogy a fejbőrön nem csinál semmilyen problémát, de nem sósavas közegbe tervezték, legyél vele óvatos! Ha aktív oxigént tartalmaz, akkor valószínűleg K-peroxo-diszulfát, amit szintén lehet maratásra használni, viszont a H-peroxidnál is durvább anyag.
az összetevők alapján mégiscsak alkalmas lehet sósavas maratásra, csak itt a magnézium-oxid is fogyaszt sósavat.
Ki kellene próbálni, de nagyon óvatosan (védőálarc, gumikesztyű, jól szellőző hely)
Én használtam krémet, mármint maratni, bár nem tudom hogy milyet találtál. Nem egy leányálom dolgozni vele, de működik.
Valami hozzáadott anyag is van benne ezért nagyon sűrű, mint egy főzelék, maratás közbe nem látni tőle semmit mert feljön a marató elegy tetejére. Ha viszont eltávolítom akkor meg nem marat, gondolom ebben a hozzáadott anyagban van megkötve a peroxid nagy része. A hátramaradt zöld krémes izé undorító és kezelhetetlen. Én csak azt tudom ajánlani hogy inkább járj körbe a városba párszor, kérdezősködj a boltban, hátha találsz fekete palackosat. Krémeset csak süteményt vegyél, hidrogén-peroxidot semmiképp!!!
Tudom h amatőr kérdés, de az vagyok (még), és hát azért van a fórum...
Gyorsmarót hogy melegíthetem egyszerű háztartásban, ha nincs kémialaborom kémcsövekkel, ilyesmi? Ugye fém edénybe nem nagyon lehet önteni így abba és a gáz feletti melegítés kizárva. Műanyag tálka, de mikróba nem tudom h lehet-e rakni (esetleg grill fokozaton, mikrohullámok nélkül).Vagy üveg edénybe, de azt hol. Előre is köszönöm...
Hőálló a kávé-teafőzők üvegcsészéje is.
Mi annak idején a középiskolában/ Kossuth Zs.Hmvhely/ egy sima zománcos kétfülű tepsiben melegítettük a vaskloridot egy villanyrezsőn.Amíg a zománcréteg ép,nem tudja megtámadni az edényt a vegyianyag.De a fal a maratónál tiszta sárga volt.és egy jellegzetes szaga volt,ha pedig aluforgácsot dobtunk bele,akkor kihabzptt az edényből,és a vödörből,ahol a fáradt vasklorid volt.
A szag most is benne van az orromba... István
Szia
Én is zománcozott lapos fém edényben melegítem a vasklorodot a pincében, egy kiszuperált gáztűzhelyen. Éppen hogy csak meg kell melegíteni, még véletlenül sem szabad hogy felforrjon.
Én műanyagtálban ipari sósavat és hidrogén-peroxidot bekeverek. A maratás kb 5-10 másodperc. Csak kinti használatra javaslom. Olyan 60 fokoig megy fel a hőmérséklet és erősen pezseg mikor belerakom a nyákot. Csak annyit keverek meg amennyi ellépi a nyákot. Mérettől függetlenül ennyi a maratási idő. Több maratóedényem van és akkorát használok amibe éppen belefér a nyák. VIGYÁZAT!!! RENGETEG KLÓRGÁZ KÉPZŐDIK!! CSAK KINTI HASZNÁLATRA!
Ha 5-10s a maratási idő az nem túl jó. Egy kis vízzel hígítani kell. Ha túl heves a reakció, akkor nehéz eltalálni a kiemelés pillanatát és alámarhat. Ilyenkor lesz csipkés a fólia széle és rosszabb esetben eltűnhetnek a nagyon vékony vonalak. Lassan járj, szebb lesz a panelod!
Ezzel abszolút egyetértek!
Ejj, a 2-es labor! Amikor meg kilyukadt, kétkomponensű ragasztóval és nyáklemez-darabbal befoltoztuk!!!
Sziasztok!
Érdekes ez a sósav, hidrogénperoxidos maratást mindenki másképpen csinálja. Elmondom az én verziómat, elég sokat maratok, nekem ez vált be. Háztartási sósav, / nem ipari/ Tökéletes erre a célra. Én merklin fiókot használok ebből van több méret. a pénel méretéhez alkalmazkodam. Beleteszem a panelt, leöntöm sósavval, annyival hogy ellepje. Utána teszek bele bb 1/3 annyi hindrogénperoxidot, ammennyi a sósav. Néhány másodperc után lehet látni milyen intenzív a marás, ha lassú lehet hozzá tenni még egy kicsit. Az hogy 20 másodperc vagy 2 perc, szerintem nem kérdés, mert van idő. Ipari termelésnél sem gyorsítják fel másodpercekre, mert a minőség rovására megy.
Igen, jól mondod! Én is műanyag tálat használok, aminek átlátszó az alja. Jól látható, hogy hol marta le a lötyi a rezet.
Amivel lehet gyorsítani a maratást (igazándiból a maratási idő rövidül), hogy minél kevesebbet kelljen lemaratni. Ehhez jó módszer a nagyméretű föld szigetek vagy teliföld kialakítása. A csatolt képen látszik, hogy csak az elszigetelést biztosító csíkok vannak lemarva.
Megint elmodnom a vaskloridos trükköt is:
Nem belemártani kell, hanem rátenni a folyadékra (felületi feszültség megtartja, viszont szorulhat alá légbuborék és ott nem mar). És igy a hátoldalról látszik a folyamat is (és sokkal gyorsabb a sűrűségek eltérő volta miatt).
Gratulalok!
Es vegre valaki, aki nem egy atlasznyi nyakot marat le negy hajszalvekony vonal miatt. Milyen tervezot hasznalsz, ami tud ilyen konturkepet kesziteni?
Szia!
Hol lehet mostanában beszerezni ipari sósavat és hidrogén peroxidot? Mert a háztartási sósav az.... :no: jó
A háztartási sósav kiváló! Nem kell ipari! Én sima Coop-os "Hipper Sósav"-at használok. Bővebben: Link Hiperolnak a szabványos fekete flakonos 35%-os változatot. Bővebben: Link
Itt kapható: Bővebben: Link2 @fleta és bbalazs_: Sprint layout-ot használok.
Köszi, kirpóbáljuk.
Régen használtam ipari sósavat és peoxidot, de mikor elfogyott a sósav és csak háztartásit tustam venni, az még higitás nélkül se müködött. Talán majd ez. Köszi.
Sziasztok!
Még nyáron készítettem egy "lötyögtetőt". A készülékem 2 rezonátorral van ellátva ami egy nagy amplitudó-alacsony frekvenciát és egy kis amplitudó- magas frekit tud. Mind kettő fokozat mentessen változtatható lesz. Ezeken kívül van benne egy "lötyögtető", amit egy CD meghajtóból készítettem. Az olvasófej helyére egy pici csapágyat rögzítettem ami a fedélrészen elhelyezett ék elemen gördül. Ez által a fedél egy billenő mozgást folytat. Csúszásgátló alkatrészekkel is elláttam ,hogy billenés és rezgés közben ne mozogjon el. Manuálisan már működtettem ,de még a vezérlőelektronika nem készült el sajna időhiány miatt. ha kész lesz és érdekel titeket működés közben. Feltöltöm
Ez egy LÖTYI NON PLUS ULTRA lesz.
Csak ügyelj, nehogy állóhullámok alakuljanak ki.
Hali
En most csinaltam egy hasonlo keszuleket orvosi laborba, a mintak lotyekelesehez. Az elektronika egy stepper motort hajt, aminek a sebesseget, es a bekapcsolas idejet lehet allitani. Az asztal meg nincs kesz, de a terv a kovetkezo: A motor vegen egy excenter, ami fogja mozgatni az asztalt. Az asztalt 4 db textilbetetes gumicso fogja tartani alulrol. Igy egyszeru lesz a mechanika, es orok elet.
én is próbálkoztam hasonló megoldással, de aztán elvetettem, mert kitaláltam ezt és találtam hozzá alkatrészeket a kacatos dobozokban
Majd mindenképpen tegyél fel róla képet vagy videót |
Bejelentkezés
Hirdetés |