Fórum témák
» Több friss téma |
Kondit.De nincs rá garancia hogy megjavul,csak gyanítható.
üdv mindenkinek.
lenne gy olyan problémám hogy a DENON-avr-1802. házimozi erösitöm kijelzöje bekepcsoláskor felvillan és szépen lassan elhalványul majd teljesen eltünik minden segitésget elöre is megköszönök!!!
Sziasztok.
Van egy Chili házimozim. Kürölbelül 1 éve van már meg és eddig semmi baj nem volt vele. Most pedig az történik, hogy körülbelül 10-er kell ki-be kapcsolni, hogy bejöjjön. A CD-ket beolvassa de filmet nem lehet rajta nézni rendesen, mert ugrál a kép előre-vissza. És az 5.1-en nem adja le egyáltalán a hangot :/ Ha valaki tudna seíteni köszönöm előre is
Üdv!
Segítséget kérnék egy Panasonic SA-XR10 házimozi erősítő javításában. Hibajelenség: A készüléket hálózatra csatlakoztatva a kontroll led világít, bekapcsoláskor azonnal a led elalszik és agy relé kattan. Kb 3 másodperc után újabb relékattanás és a készülék kikapcsol (a készenléti led újból világít). Kérnék ötleteket! stoky
Csatolom a táprészt, a középen lévő relé öntartása szűnik meg kb 3 másodperc múlva.
Mit tippeltek?
..és még egy nagyon fontos infó, h a kijelzőn F61 jelenik meg.
Szerintem ez hibakód lehet.
Szia!
Amennyit infót találtam, aszerint több minden lehet a hiba forrása. Ami lehet: 1. Tápfesz hiba: elengedett egy forrasztás, púpos elkó, rossz FET/tranzisztor 2. Rossz a hűtőventillátor (ha van benne) 3. Végfok IC hiba, több helyen írták, hogy ki kell venni és nélküle bekapcsolni a gépet. Ha a hiba megszűnt, akkor IC csere. 4. Más IC-k lábain elengedett az újraforrasztás. Én először púpos kondikat és rossz félvezetőket keresnék a táp környékén, cserélni a rosszakat, rossz/elengedett forrasztások újrakötése, ventillátor tisztítás. Ha ezek megvannak utána megpróbálnám kivenni a végfok IC-t.
Sziasztok van egy yamada h8330 tipusú 5.1 erősítő.
Hiba jelensége, hogy a trafó melegszik, már enyhe füst is szállt ki, és már üres járatban is füstöl a szekunder rész. Volt elko kondi csere mert púpos volt, végfok IC mert zárlatos lett Mind erre azért volt szükség mert zuggot. A cserék után müködött, de a trafó megadta magát. kérdés hogy a trafó előregedés miatt halálozik vagy valamelyik alkatrész jutatta ide? diódák mérés szerint jók.
Először azért a trafót kikötném.Ha így is füstöl kuka.Ha nem akkor lehet keresni melyik áramkör fogyaszt sokat.
Szia köszi a gyors választ, kikötve is füstöl.
Ugyhogy kuka . Nem tudnál ötletet adni mi okozhata?
A tartós végfokzárlat eléggé nyomós érv.Valami biztinek illett volna olvadnia trafó égés előtt, de ez már késő bánat.
Látod ez az, gyári bizti van benne és meghal a trafó
Kicseréltem a trafót és müködik Köszönöm a segítségedet
Bocs mégsem oldodott meg a probléma még mindig melegszik
az eredeti trafó 2x11v , és 9v-os szekunder kimenettel az új trafók ugyanis kettőt raktam bele egy 2x10.5 v ez melegszik ez hajtja az erősítő részt és egy 9v-os ez normál
az elöző 2x11v 1A
az új 2x10.5 0.6 A oldalanként
Sziasztok.Van egy Panasonic saht500-as házimozim.Sajna csak maga a "gép" van meg.A tápot külön kapta a sub-ból.Szeretnék éleltet lehelni bele.Szükségem lenne a táp bekötési rajzára,vagy mit-hová és mekkora feszt.
Válaszokat előre is köszi.
Helló! Itt van a gyári service manualja. Ebből kitudod keresni.
Tibi
Szia!
Ugyan ezzel a gondol szenvedek én is! Sikerült azóta orvosolnod vagy kib.sztad már a kukába?
Sziasztok! S:O:S!
Van egy Samsung HT_DS400-as házimozim. A lejátszóját már régóta nem használtam, de 5,1-nek nagyon is jó volt a pc-hez. A lényeg az hogy nem kapcsol be. Tegnap este még használtam, kikapcsoltam, reggel kapcsoltam volna be és sötétbe maradt. Valaki tudna segíteni mi lehet a baja? Szedtem össze néhány képet róla, és a tápjáról is, szerintem avval lehet a gond.
Szerintem a DM0265R felirat alatti kondit cseréld ki.
A monitoromon a kép függőlegesen áll.Nem vagyok olyan lusta ,hogy fekve nézzem. Ja és a kereket nem a kocka alakút.
Szia! Köszi a segítséget! Képzeld kicseréltem és semmi
Nem csinál semmit.
Ettől kezdve már némi hozzáértés ,és mérés szükséges.A helyére berakva ad valami hangot? A biztosítékja jó?
Sajnos a helyén sem csinál semmit.
Még a standby mód se jön létre, tehát a készenlét. annak idején bedugtam világított egy piros kis led bekapcsoltam és bevillant a kijelző és kéken a hangerő potija. de szívesen fogadok, minden megoldható dolgot. Ennek hol a biztije? Hol kéne mit mérnem? És megmérem.
A biztije a jobb felső sarokban egy kb 8mm átmérőjű fekete kör.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |