Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   505 / 1387
(#) emmzolee hozzászólása Okt 25, 2010 /

gulasoft

Találtam egy ilyen lötstopp eljárást a neten.

Ki mit szól hozzá?

Bővebben: Link

Nem sokat írnak a módszer pontos menetéről, és a hőállóságról se. A kép a kész panelról viszont tetszik, bár össze csapták, de látszik, hogy olyan rajta a réteg mint egy gyárin.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Nekem ilyenem volt kétkomponensű anyag volt, szitával kellett felvinni, baromi macerás volt.
Felvitted, szárítottad 30 percig, levilágítottad, előhívtad beégetted.
Itt ha megnézed akkor a fóliával nyomja szét baromi kíváncsi lennék rá hogy ezek után hogy jön le róla a fólia.
Lehet hogy nem csapták össze, hanem a módszer miatt ramaty, mert nem tudják rendesen lehúzni utána a maszkot.
Ráadásul annak a maszknak tuti hogy annyi, ezzel a fotós eljárás lényegét sértik meg.
Nézd meg ezt, az enyém ilyen volt, de ez a hengeres módszer nem jutott eszembe.
Simpinek adtam a festéket, lehet hogy már nem jó cirka két éves.
(#) J-O-E válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Nem semmi, hátránya hogy nem olcsó 10ml 2600.-Ft.
A panelra öntött UV aktív lakkot a maszk fóliával simítja szét! Levilágítás, feltételezem ettől megköt a lakk, és könnyen eltávolítható lesz a maszk fólia.
Talán a hátránya hogy nem teljesen egyenletes, de ha minőségi kemény felületet ad akkor ez a legjobb.
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Jó a linkelt videó nagy tételhez, vagy üzletszerű panelgyártáshoz így dukál. Nem számít a sok kidobott maradék festék és panel darab.
A másik módszernél nekem is a fólia leszedése nem tiszta, és sehol a kiégetés stb.
(#) biji válasza wszmecs hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Most pedig 983Ft. Vettem egyet én is.Ennyiért?
(#) pittosi válasza biji hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Én is anyiért láttam az 5M melet Bp
(#) Szemi51 hozzászólása Okt 25, 2010 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem,hogy panel készítéshez marófolyadékot hol lehet venni vagy rendelni? Vagy esetleg van valami házilag megoldott módszer?
(#) westhorses válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hát iggen ez már szép
(#) szamóca válasza Szemi51 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

(#) Hurkafej1 hozzászólása Okt 25, 2010 /

Hello!
Lemaratáshoz mit vegyek? Vagy elég az, hogy a nyák lemezt áztatom a vas klorid oldatban, lemosom, és kész?
Valamint a vas klorid mennyibe kerül?
(#) mate_x válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Igen a vas-klorid maratásra való, miután lemarta a felesleges rezet kiveszed és lemosod, letörlöd a festéket acetonnal( vagy valami higítóval) és kész.(esetleg még ónozhatod)

Üdv: mate_x
(#) westhorses hozzászólása Okt 25, 2010 /

Most akarok venni lézernyomtatót hogy tudjak vasalással készíteni nyákot. Mindegyik fajta jó? mert én próbáltam egyik havernál de szerintem nehéz volt a lap és nem "szívta" be :S és nem szeretnék rossz nyomtatót venni. A lap amivel próbálkoztam az 180g os volt.
(#) westhorses hozzászólása Okt 25, 2010 /

http://www.edigital.hu/Lezernyomtato/Samsung_ML-1915_%28fekete%29_l...6.html
Ezt néztem pl . Vagy a lapot nem lehetne elvágni félbe és úgy kipróbálni hogyha nem "szívná" fel akkor elvágniés talán...? vagy??elvágni kisebb lapméretre és a nyomtatón is beállítani azt
(#) mate_x válasza westhorses hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Az a lényeg, hogy ne szívja fel a festéket, azért kell fényes műnyomó. Ha felszívná a festéket, akkor nem tudna a festék áttapadni a nyákra.
(#) westhorses válasza mate_x hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Szóval akkor mindegy csak lézer legyen meg fényes műnyomó.
(#) mate_x válasza westhorses hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Azért várjál meg még pár hozzászólást, hátha mégsem lesz jó, amit veszel nyomtatót, és akkor én leszek a hibás .
Én próbáltam vékony műnyomóval is vastaggal is, mindegyikkel sikerült, bár én csak pozicionálási rajzokat szoktam vasalni a nyákra.
(#) BarnaPili válasza westhorses hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Szia!
Nekem pont ez a típus van.Ha a lapot elvágod,akkor is tudsz rá nyomtatni.A papírt nem csak a tálcáról,hanem elölről is be tudod neki tolni,ott pedig van egy csúszka,amivel be tudod állítani a papír szélességét. A hozáadott szoftverben lehet állítani a papír vastagságát,ezzel elvileg a festékráégetés intenzitását tudod befolyásolni.Én próbáltam két vagy három fajta műnyomóval,de a vékonyabbal/mint a magazinok lapja/ szebb eredményeket lehet elérni.
Ez a típus egyenes széleket nyomtat,a kistesója az ML 1640es ,az itt panaszoltak szerint szeret cakkos szélű nyomatot készíteni.A gyári tonerral,minden további átalakítás nélküli TESCOs olcsó laminálóval símán tudsz szép panelokat készíteni.Én olyan 15-20 szor szoktam rajta átengedni a panelokat.Eddig csak kisebbeket csináltam vele a nagyobb területűeknél szükség lehet a lamináló átalakítására.
István
(#) Hurkafej1 válasza mate_x hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Köszi!
És vas kloridot milyen boltban kapok?
(#) mate_x válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Elektronika-bolt. TN-150-es gyorsmaratóként kérd, ez egy vas-klorid alapú maratóanyag.
(#) westhorses válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Kezdő vagyok és töbször is említik a laminálást az pontosan mi vagy tudom hogy mi csak más kifejezést használnak rá...? Bocs ha hülyeséget kérdezek
(#) Zoli_bácsi válasza westhorses hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Ezt olvasd el.

Üdv!
(#) westhorses válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Okés köszi ÉS Windows 7 hez kompatibilis mert olvastam hogy miket támogat és nem volt ott:S
(#) westhorses válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Nemmmm a nyomtató.....XD ról van szó
(#) Moderátor hozzászólása westhorses hozzászólására (») Okt 26, 2010

Légy szíves, és írj normálisan, mindenféle MSN és egyéb chat-szleng nélkül! Ezek itt nem toleráltak.
Köszönöm.
(#) BarnaPili válasza westhorses hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Az én gépemen két partíció van,az egyiken egy 4 éves XP,a másikon meg egy Win7.Mindkettő alól tudok az ML1915-el nyomtatni,de a SprintLayout,és társaik az XP alatt mennek.De maga a nyomtató működik WIN7 alatt is.
Tavaly vettem karácsony előtt,akciós volt 70 Euroba került.és egy fél kilós Serrano sonkát adtak mellé ajándékba.Símán megérte...
István
(#) Solt85 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Hello !

Remélem jó helyre írok . Gondom van a fotózásos nyákkészítéssel (pedig már csináltam így nyákot, és jó lett):

Szóval előre lakkozott nyákról van szó. A nyákrajzot UV fénycsővel világítottam le, kb 9percig 5-6 centiről (a cső 60centis nemtudom hány wattos lehet 20-30?). Majd előhívtam TN140-el kb 1-5-höz arányban higítottam. Az előhívott rajzolat fehéres sárgás lett (de éles). (Úgy emlékszem ennek feketének kellene lennie?) Gondoltam ez biztos ilyen . Elkezdtem tehát maratni, de semmi. Kb fél óráig marattam TN nemtudom milyen gyorsmaratóval, elvileg 5-6 perc alatt le kellett volna marnia.

A kérdésem az lenne hogy melyik fázisban volt a baj? Én azt sejtem hogy az előhívásnál volt valami probléma.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.
(#) gulasoft válasza Solt85 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hát a levilágítást vagy az előhívást rontottad el.
Nem a vezetékekkel van gond, az sárgás marad (a gyári lakk sárga), hanem amit le kellett marni annak tiszta rézszínűnek kell lenni.
Két okból nem lett rézszínű (tiszta lakkmentes) a lemaratandó felület.
Az egyik, hogy nem jó fénnyel világítod, vagy nem elég ideig.
A p típusú lakkok kötése szétszakad az uv hatására és ezért lehet őket leoldani. Ha nem jó a fény, vagy nem volt elég idő neki, akkor a lakk felső rétegét lehet hogy megbontotta, de az alját nem.
A másik ok, ha nem hívtad elő rendesen.
Sajnos a p tipussal az a gond, hogy ha lámpafénynél maratgatod, netán még a nap is süt rá, akkor már nem rakhatod vissza az előhívóba, mert a fény már a maradni kéne lakkot is érte, és az is lejön.
A dry fólia minél több fényt kap annál jobban bekeményedik. Én spec a hívás után szoktam egy 30mp-es marástesztet csinálni sárga fénynél, és ha látom, hogy itt ott nem jött le a lakk, akkor hívom még egy sort. Utána viszont minden lámpát felkapcsolok és a marás közben is keményedik még egy kicsit.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Neked meg minél kevesebb fénynél kéne egy marástesztet csinálni, és vagy tovább hívni, vagy ha van lehetőséged pontosan visszarakni a maszkot, akkor tovább világítani.
Germicid cső nem jó a gyári lakkoshoz, eredetileg azért váltottam uv ledre.
(#) Solt85 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Köszönöm a válaszod !
Sejtettem hogy az előhívás, levilágítás résznél van a gond. Valószínű egyébként a kevés levilágítási idő. Bár nem igazán értem mert régen is ennyit világítottam le a nyákokat. Bár már kb 1,5éve nem csináltam . Mondjuk pauszpapírra nyomtattam a rajzot és kettőt raktam most kivételesen egymásra, mert nem volt megfelelő a fedés. Az lehet hogy emiatt növelni kellett volna a levilágítási időt? (a pauszpapír ugye nem teljesen átlátszó, bár állítólag az UV fény akadálytalanul átjut rajt... állítólag).

Üdv.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Mivel tudnám lemarni a nyák lemezt?
Vas-kloridot nem kaptam sehol, a maratószer meg 2eFt körül lett volna, de az első nyákomnál ekkora összeget nem szeretnék kiadni. Van valami egy átlagos háztartásban amivel le lehetne marni?
Következő: »»   505 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem