Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 120
(#) shalafi.66 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Az kiszámolni nehezen lehet, mérni lehet, de igazán csak úgy, ha egyet elégetünk, vagy legalább felvisszük 100°C közelébe, és figyeljük a felvett teljesítményt.
Persze átmérő, csévetest anyaga, légrés és tekercselési magasság (esetleg még jósági tényezők) alapján már saccolni lehet az elektromos terhelhetőséget.
A másik részt, a mechanikai korlátokat pedig a doboz és a lengőrendszer határozzák meg.

Mágnest fehérváron a H2000-nél is találsz.
(#) kistehenke válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Mágnest a H2000 vegyél persze a ha lehet a legpontosabb méretűt. A tekercset ami benne volt gondolom szétment azt ugyanolyanra kell elkészíteni. A tekercsed hiába jó minőségű ha nincs megfelelő mágnesed.
(#) sanyi841224 válasza (») Okt 24, 2010 /

Bocsi.
(#) sanyi841224 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Köszi a segítséget.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 28, 2010 /

Szevasztok, azt szeretném meg kérdezni tőletek hogy ti milyen lakkot esetleg ragasztót használtok a tekercs rögzítéséhez?. Én eddig parkett lakkal próbálkoztam, de ha nagy hő keletkezik akkor fel szokott egy egy helyen puffadni a lakk. Hallatom már olyat is hogy Bison Epoxival (két komponenses ragasztó) tekercselték meg a hangszórót, egy kicsit durván néz ki, meg nehezen lehet vele dolgozni, mert hamar szárad. Ez a Bison Epoxi amúgy vas ragasztó.
(#) hugi00 válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

En is epoxy-val ragasztom.
Igaz ennek viszont tul lassu a kotesi ideje.

Mapeflor H-02
(#) skero válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Munkahelyemen mi is epoxy alapú lakkal impregnáltunk tekercseket. Nemrég viszont valami környezetbarát lakkra tértünk át ,annak még nem néztem az összetételét.
(#) soos csaba válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Köszi a segitséget , még kérdeznék egyet, a tekercset mind egy hogy miék irányba kezdjük el tekerni, vagy ennek is meg kell adni azt hogy jobbra vagy balra kezdjük el tekerni a meneteket?
(#) hugi00 válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Hogy derited ki melyik a pizitiv kivezetese egy hangszoronak ?
(#) soos csaba válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 28, 2010 / 1

Ahol meg kezdem a tekercset az a pozitív része ha jól tudom. Vagy meg nézem egy elemel, még pedig úgy hogy egy 1,5V-os elemet rá kötök a hangszóróra, és ha kifele mozdul a membrán akkor az elemnek a pozitív része lesz a hangszórónak is a pozitív kivezetése.
(#) Flatlander hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok!

Lenne két darab reflex r400-as 15"os hangszóróm.Télen lettek véve azóta szinte aligvolt haszálva kb újak.Viszont mindkét hangszóró súrol......gondolom kaphatott egy kis párát vagy ilyesmi......Azlenne a kérdésem ezzel mitlehet kezdeni? Mert így kis hangerőn nagyon zavaró.....újratekercseltetni nemakarom mert szinte újak.... Esetleg ha használva van helyrejöhet?Nagyonritkán volt eddig használva tél óta összvissza talán ha 8órát szólt.Előre is köszi
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Eleve nagyon gyenge a lengőrendszere központosítás szempontjából, főleg a régi, vagy javított daraboknak. De sztem ezt annakidején is írtam neked, mikor kérdezted.
Tekercselni nem kell semmit, ha nem sérült a lengőcséve, de a mozgórészeket mindenféle szempontból érdemes cserélni.
(#) kistehenke válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Helló!

Ha nem nagyon súrol talán fel lehet csiszolni.
De először a mágnesen kellene állítani egy kicsit lehet.
Ha nem segít sajna szét kell szedni.
Egyébként a 8 óra használat alatt is fel hólyagosodhat ,sőt percek alatt is
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Úgyvolt hogy a két szóró már nagyon a végét járta.Elvittem megcsináltatni föl a reflexhez de otthagytam a régieket és elhoztam helyette két vadi újat.Nemtudom hol tudnám és kivel megcsináltatni itt errefelé nincs kedvem rohangászni vele........ meg nem is olcsó..... valami módszer nincs rá? maga a szóró jólszól nagy hangerőn akkor már nemtűnik fel a súrolás de azért így mégse jó...... esetleg kivágom a közepét megnézem merrefelé van elhúzódva és valahogy viszahúzni?
(#) Flatlander válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

hogy állítsak rajta? amugy azért súrol nem brutálisan de akármerre nyomom meg a membárnt ugyanúgy....... és amugy nem a használattal halt meg..... egyik nap tökéletes másik nap bekapcsolva súrol......

A reflexnél elég pocsék a javítás színvonala, lehet, hogy nem ott kellett volna.

Lehet piszkálni, de hosszútávon nem lesz maradandó a javulás.

hát lehet....... de van egy ismerősöm aki hangosít is és ő esküszik a reflexre hogy bírja meg minden..... mondjuk igaz hogy nehéz leégetni pl bírja ha egy kicsit torzít is....de mivel próbálkozzak hogy hátha? amugyis elakarom cserélni két topládára a rutsékat szval amugy azért reflexnél mert ugye reflex olcsóbb javíttatni és haverom ott már szinte ilyen "törzs" tag és elégsokmindent olcsóbban tud mint amugy

De ha egyszer rossz, hiába olcsó akármennyire is.
És ahogy az áraikat néztem azért nagyon messze vannak az olcsótól.

Gyakran látom, hogy mi kerül ki onnan, sokat kell utánuk dolgozni.

nekem nincs vele gondom végülis...... ha kicsit melegebb helyen lett volna tárolva és lett volna használva nemlenne ez a gond sem de mondj valamit mitpróbáljak meg hátha

Melegítsd fel először. De ha deformálódott a lengőrendszer, akkor érdemes cserélni az alkatrészeket. Tippeket direkt nem írok a tákolásra.

mármint hogy és mit melegítsek? a pillét? és mivel? nem tákolni akarom de hátha menthető ....... hogytudom meg ha deformálódott? kicsit pontosabban létszi hátha sikerülne mégis
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Úgy értettem, hogy ne mínusz 1 fokon nézd, hanem szobahőmérsékleten.
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

szobában van most már......bár eddigis ottvolt csak ott nemvolt fűtve.
(#) Flatlander válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Rendben általában úgyszoktam nemtudom most miért nem......
(#) Flatlander hozzászólása Okt 30, 2010 /

Amugy rendesen hallhatóan ha terhelve van akkor tökéletesen tisztán szól......szval csaknincs akkora nagy deformálódás csak eztkéne megoldani hogy kis hangerőn is jólegyen......
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ha 0,5mm kitérésnél hozzáér a vasmaghoz a csévetest, akkor +-3mm-nél is hozzá fog, sőt, még rosszabb lesz. Legfeljebb nem hallod, és azért írod, h. "tisztán" szól.
Ha minden áron te akarod csinálni, akkor vedd le a porvédőt, és nézz bele.
(#) sound.man válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Nem túl jó ötlet ilyen állapotba nagy hangerőn hajtani mert szét megy a tekercs is.
(#) Flatlander válasza sound.man hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hát előző hangszórók is ígyvoltak használva vagy 2éven keresztül és a tekercsnek nemlett baja ott a papír repedt be és adta meg magát,de tény hogy biztos nemjó.....
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Azlesz majd és kiderül miisvan........ gondolom tuti valamelyik oldalhoz odaér...... hallottam olyat hogy valakinek simán erővel sikerült odébbhúznia az egészet és azóta is tökéletes..... Mást mitlehetne? A vasmagot leszdni és újra viszarakni pedig szinte lehetetlen ha viszamenne akkor lehetne vele szórakozni és valami lassan kötő ragasztóval viszarakni de ez elég bonyolult....mivel lehet meghúzni valamelyik irányba?
(#) kistehenke válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Azt azért ne hidd el hogy ,odébb húzta és ott is maradt! max 1 percig. A mágnest 3 csavar tartja, fel lazítva lehet tudnál mozdítani kicsit. A legjobb az lenne ha a pillét kicserélnéd bár azt szakszerűen kellene.
Következő: »»   25 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem