Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 120
(#) shalafi.66 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Ha kívülről látható probléma nincs, biztosan csak akkor derül ki, miután szétszedte a hangszórót valaki, aki képes megjavítani.
(#) kopasz válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

üdv!
köszönöm a gyors választ, sikerült is vennem két gyűrűt.
a boltban a srác azt mondta a központosításra, hogy le kell szedni a porvédőt, és akkor papírral vagy valamivel belülről ki tudom támasztani a membránt és utána már ragaszthatom is membrénszélt. csinált már valaki ilyet? vágni kell a porvédőt vagy le lehet oldani valamivel? vagy egyáltalán nem is kell nagy ügyet csinálni ebből?
valaki okosat?
(#) Moderátor hozzászólása kopasz hozzászólására (») Okt 7, 2010

Négy éves a reg.-ed!
(#) shalafi.66 válasza kopasz hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

A porvédőt se levenni nem tudod jól, se visszaragasztani, inkább hagyd a helyén. Ha megfelelő a habszél, és jól ragasztod fel, akkor úgy működik, ahogy nemrég írtam.
(#) bundibacsi válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Hello! Nem marja szét a palmatex,én is azt használok és még soha nem fordult elő ilyen.

DSCF1469.jpg

(#) ticseboy válasza Gafly hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Szia. Nekem van fölös pacsirta hszóróm. Ha érdekel keress privátba.
http://picasaweb.google.hu/109125769098812092311/LOMOK#5465253822299724018
(#) shalafi.66 válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Csak arra is vigyázni kell, hogyan ragasztod fel, mert pl. a VT hangszóróknál alulról kötődik a membránszél.
(#) bundibacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Tudom,már javítottam azt is.De philipsnél is találkoztam olyannal ahol alulról kötödött.Ezek bose hangszórók és itt a perem eredetileg is felülről kötödik a membránhoz.
(#) scooby_ hozzászólása Okt 7, 2010 /

Sziasztok!
Nem rég kezem ügyébe került két Videoton SAPHIRE 2D 202E típusú hangfal. A mély hangszóróinak a peremét megette az idő,gyakorlatilag porlik. Két perc alatt eltüntettem a membránról. Kérdésem az volna hogy hangszóró peremet lehet-e kapni boltban és ha lehet akkor típus szerint adják,vagy átmérőre vagy hogy zajlik ez?
(#) shalafi.66 válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Tudom hogy "javítottad", azért szóltam, mert ott is épp rosszul sikerült felragasztani.
(#) bundibacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Nem értem mire gondolsz.
(#) shalafi.66 válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Hát valóban több,mint egy éve volt, de pl. erre: Bővebben: Link Egyrészt ebben a hangsugárzóban a 484 rajzszámú mélyközép volt, és nem ez a 402-es habszél való rá, másrészt a membránszél nem felülről, hanem alulról kötődik.
(#) shalafi.66 válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

H2000-féle membránszélek jók hozzá, ha eredeti még a mélyközéphangszóró, akkor a HA20-402 habszélével javítható.
(#) bundibacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Igen,mostmár emlékszem így adta magát sajnos,és teljesen jó lett.Viszont a h2000 honlapján hiányolom,hogy nincsenek típusok feltüntetve,akár videoton hangszoróké is ott lehetne.Nekem nem sokat mond,hogy régi ill. új típusokhoz.
(#) shalafi.66 válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ok, persze, biztosan szól, nem is ezzel van a baj.

Aki ismeri-használja az alkatrészeket, annak nem okoz gondot. Meg típus alapján is beazonosítható, csak ragasztás előtt kérdezni kell.
(#) gery89 hozzászólása Okt 9, 2010 /

Helló mindenkinek! Azt nemtudjátok véletlenül, hogy pesten melyik cégnél lehet kapni porvédő sapkát / kupakot?
(#) shalafi.66 válasza gery89 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Az a viszonteladó, aki rendel gyakran a fehérváriaktól, annál tudod kéni, hogy a következő csomagba tegyenek bele porvédőt.
(#) gery89 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

ez eddig mind szép és jó, de azt sem tudom, hogy hol van viszonteladó:S
(#) skero válasza gery89 hozzászólására (») Okt 12, 2010 / 1

Csak menj a nyíllal BP.-re.Bővebben: Link
(#) gery89 válasza skero hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

köszönöm!
(#) kistehenke hozzászólása Okt 14, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban,hogy hogyan tudnék mágnesező készüléket készíteni? Vagy van olyan személy aki látott már ilyet?
(#) shalafi.66 válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Hangszórómágnes felmágnesezése a cél? A szokásos ferritek?

Igazából egyszerű a dolog (leírva), van egy hatalmas, több ezer J-t tároló kondenzátorhalom, amit kisütsz egy tekercsen (ferritnél pl. légmagos tekercs szórt terét használjuk a mágnes telítésbe viteléhez).

Megvalósítani már jóval nehezebb, párezer V-os feszültségtartományban kell sok A-t kapcsolni egy meglehetősen induktív tekercsre, elég félvezetőigényes faladat, így hacsak nem mágnesezel évente párezer darab hangszórót, akkor szerintem nem érdemes nekifogni.
(#) kistehenke válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Igen az a cél! Egy konkrét rajz kellene nekem ami alapján megépíthetem,az elvét tudom én is. Csak nem vagyok lelkes kísérletező. Egyedül a Porkoláb Sándort tudom aki csinál ilyet.
(#) shalafi.66 válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Fehérváron a H2000-nél megoldják ha mágnesezésről van szó. Végülis más rajtuk kívül nem gyárt jelentős darabszámban hangszórót az országban.
Rajzot adhatnék, de egy 10-20-100-200 darab hangszóróért nem éri meg nekifogni.
(#) kistehenke válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Elfogadnám azt a rajzot,legalább megnézni
(#) hangszoros válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Ez tévedés, hogy a Sanyinak van csak ilyenje.
Utojára Nála jártamkor, (jó régen volt) a Kövactól ? beszerzett monstrummal mágnesezett. Ez hagyományos konstrukcio volt.
Anno több mint 20 éve mikor probálkoztam a Beagnál, különböző okosságra rábeszélni Őket, azzal szórakoztak, hogy az nem müködhet amit leraktam az asztalukra..
Úgy elhajtottak, mint a lepkét.
A mágnesgyár (KÖVAC) igazgatója se hitte el, hogy müködik a szerkezet Szeles László ( a Bokor Szeles Mágnesek _vagy valami hasonló_ cimü könyv társszerzöje) eljött megnézni, megmérni,. Kiakadt
Még poénként: Számos világcégnek gyengusz a mágnesezője, mert 30-40%-ot is bele lehet nyomni a mágneskörébe. (Energia tartalomban)
Az Orion se tudta telitésbe vinni a ferriteket.Pl nagydóm, PD 207, stb
Hugi00 tanúsithatja, hogy bölénybika a szerkentyü.
Össze kellenne szednem az irkákat amik felgyültek, vagy 30 év alatt, és rendszerezni.
Gözöm nincs, hogy lehetne megsütni a témát, mivel számitógépesdiben csecsemő vagyok, annak ellenére, hogy Prüfer voltam a Robotronnál Drezdába VII-es kategoriában. Úgy látszik hülyülök. A korral jár ?
(#) kistehenke válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Tisztelt hangszoros!
Én nem azt írtam ,hogy csak a Sanyinak van ilyen gépe. Hanem az hogy én csak őt ismerem. A lényeg hogy találtam gyári gépet nem olcsó az igaz. Kimondott hangszóró mágneshez való Gauss mérő is jár vele. Pár hónap múlva meg szeretném venni. Elég komoly cucc.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 21, 2010 /

sziasztok.olyan gondom van hogy a 46 cm-es hangszórómon eltört a mágnes de csúnyán.hol lehetne kapni hozzá.?hálistennek a tekercs nem sérült.köszi
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 21, 2010 /

még azt szeretném meg kérdezni,hogy hogy kell kiszámolni hogy hány wattos a tekercs.
(#) Moderátor hozzászólása sanyi841224 hozzászólására (») Okt 21, 2010

Kérném a shift billentyű használatát mondatkezdéskor.
Következő: »»   24 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem