Fórum témák
» Több friss téma |
Ha kívülről látható probléma nincs, biztosan csak akkor derül ki, miután szétszedte a hangszórót valaki, aki képes megjavítani.
üdv!
köszönöm a gyors választ, sikerült is vennem két gyűrűt. a boltban a srác azt mondta a központosításra, hogy le kell szedni a porvédőt, és akkor papírral vagy valamivel belülről ki tudom támasztani a membránt és utána már ragaszthatom is membrénszélt. csinált már valaki ilyet? vágni kell a porvédőt vagy le lehet oldani valamivel? vagy egyáltalán nem is kell nagy ügyet csinálni ebből? valaki okosat?
Négy éves a reg.-ed!
A porvédőt se levenni nem tudod jól, se visszaragasztani, inkább hagyd a helyén. Ha megfelelő a habszél, és jól ragasztod fel, akkor úgy működik, ahogy nemrég írtam.
Hello! Nem marja szét a palmatex,én is azt használok és még soha nem fordult elő ilyen.
Szia. Nekem van fölös pacsirta hszóróm. Ha érdekel keress privátba.
http://picasaweb.google.hu/109125769098812092311/LOMOK#5465253822299724018
Csak arra is vigyázni kell, hogyan ragasztod fel, mert pl. a VT hangszóróknál alulról kötődik a membránszél.
Tudom,már javítottam azt is.De philipsnél is találkoztam olyannal ahol alulról kötödött.Ezek bose hangszórók és itt a perem eredetileg is felülről kötödik a membránhoz.
Sziasztok!
Nem rég kezem ügyébe került két Videoton SAPHIRE 2D 202E típusú hangfal. A mély hangszóróinak a peremét megette az idő,gyakorlatilag porlik. Két perc alatt eltüntettem a membránról. Kérdésem az volna hogy hangszóró peremet lehet-e kapni boltban és ha lehet akkor típus szerint adják,vagy átmérőre vagy hogy zajlik ez?
Tudom hogy "javítottad", azért szóltam, mert ott is épp rosszul sikerült felragasztani.
Nem értem mire gondolsz.
Hát valóban több,mint egy éve volt, de pl. erre: Bővebben: Link Egyrészt ebben a hangsugárzóban a 484 rajzszámú mélyközép volt, és nem ez a 402-es habszél való rá, másrészt a membránszél nem felülről, hanem alulról kötődik.
H2000-féle membránszélek jók hozzá, ha eredeti még a mélyközéphangszóró, akkor a HA20-402 habszélével javítható.
Igen,mostmár emlékszem így adta magát sajnos,és teljesen jó lett.Viszont a h2000 honlapján hiányolom,hogy nincsenek típusok feltüntetve,akár videoton hangszoróké is ott lehetne.Nekem nem sokat mond,hogy régi ill. új típusokhoz.
Ok, persze, biztosan szól, nem is ezzel van a baj.
Aki ismeri-használja az alkatrészeket, annak nem okoz gondot. Meg típus alapján is beazonosítható, csak ragasztás előtt kérdezni kell.
Helló mindenkinek! Azt nemtudjátok véletlenül, hogy pesten melyik cégnél lehet kapni porvédő sapkát / kupakot?
Az a viszonteladó, aki rendel gyakran a fehérváriaktól, annál tudod kéni, hogy a következő csomagba tegyenek bele porvédőt.
ez eddig mind szép és jó, de azt sem tudom, hogy hol van viszonteladó:S
Csak menj a nyíllal BP.-re.Bővebben: Link
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban,hogy hogyan tudnék mágnesező készüléket készíteni? Vagy van olyan személy aki látott már ilyet?
Hangszórómágnes felmágnesezése a cél? A szokásos ferritek?
Igazából egyszerű a dolog (leírva), van egy hatalmas, több ezer J-t tároló kondenzátorhalom, amit kisütsz egy tekercsen (ferritnél pl. légmagos tekercs szórt terét használjuk a mágnes telítésbe viteléhez). Megvalósítani már jóval nehezebb, párezer V-os feszültségtartományban kell sok A-t kapcsolni egy meglehetősen induktív tekercsre, elég félvezetőigényes faladat, így hacsak nem mágnesezel évente párezer darab hangszórót, akkor szerintem nem érdemes nekifogni.
Igen az a cél! Egy konkrét rajz kellene nekem ami alapján megépíthetem,az elvét tudom én is. Csak nem vagyok lelkes kísérletező. Egyedül a Porkoláb Sándort tudom aki csinál ilyet.
Fehérváron a H2000-nél megoldják ha mágnesezésről van szó. Végülis más rajtuk kívül nem gyárt jelentős darabszámban hangszórót az országban.
Rajzot adhatnék, de egy 10-20-100-200 darab hangszóróért nem éri meg nekifogni.
Elfogadnám azt a rajzot,legalább megnézni
Ez tévedés, hogy a Sanyinak van csak ilyenje.
Utojára Nála jártamkor, (jó régen volt) a Kövactól ? beszerzett monstrummal mágnesezett. Ez hagyományos konstrukcio volt. Anno több mint 20 éve mikor probálkoztam a Beagnál, különböző okosságra rábeszélni Őket, azzal szórakoztak, hogy az nem müködhet amit leraktam az asztalukra.. Úgy elhajtottak, mint a lepkét. A mágnesgyár (KÖVAC) igazgatója se hitte el, hogy müködik a szerkezet Szeles László ( a Bokor Szeles Mágnesek _vagy valami hasonló_ cimü könyv társszerzöje Még poénként: Számos világcégnek gyengusz a mágnesezője, mert 30-40%-ot is bele lehet nyomni a mágneskörébe. (Energia tartalomban) Az Orion se tudta telitésbe vinni a ferriteket.Pl nagydóm, PD 207, stb Hugi00 tanúsithatja, hogy bölénybika a szerkentyü. Össze kellenne szednem az irkákat amik felgyültek, vagy 30 év alatt, és rendszerezni. Gözöm nincs, hogy lehetne megsütni a témát, mivel számitógépesdiben csecsemő vagyok, annak ellenére, hogy Prüfer voltam a Robotronnál Drezdába VII-es kategoriában. Úgy látszik hülyülök. A korral jár ?
Tisztelt hangszoros!
Én nem azt írtam ,hogy csak a Sanyinak van ilyen gépe. Hanem az hogy én csak őt ismerem. A lényeg hogy találtam gyári gépet nem olcsó az igaz. Kimondott hangszóró mágneshez való Gauss mérő is jár vele. Pár hónap múlva meg szeretném venni. Elég komoly cucc.
sziasztok.olyan gondom van hogy a 46 cm-es hangszórómon eltört a mágnes de csúnyán.hol lehetne kapni hozzá.?hálistennek a tekercs nem sérült.köszi
még azt szeretném meg kérdezni,hogy hogy kell kiszámolni hogy hány wattos a tekercs.
Kérném a shift billentyű használatát mondatkezdéskor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |